- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
Evet inanın çok garip, bu 1 senede taksicilik, garsonluk, kasiyerlik her tur ise başvurduk. Belki 300 kişiye cv gönderdik sağdan soldan.
Sanki dünyada yok gibiyiz. Kimse görmüyor, duymuyor bizi gibi. Kısmeti kapalı dedikleri bu olsa gerek.
Cv göndermeyin.
Ben baya köklü bir gida firmasinda 10 yildir calisiyorum. Belki muhendislik muhasebecilik gibi isler icin cv göndermek altin kural ama market, restoran, kurye, kargo gibi islerde cv gonderen direkt elenir. En fazla yarim sayfa bi formlari vardir onu doldurmanizi isterler.
Cok acimasiz, desteklemiyorum. Ama universite mezunu kolay almazlar. Koyun gibi calissin sesi cikmasin hak hukuk bilmesin isterler. Bir lise bir universite mezunu basvurursa istisnasiz lise mezununu alirlar. Cunku ise ihtiyaci var, bu is onu tatmin eder. Kalici olur iyi calisir diye bakarlar.
Cv yollamayin, universite mezuniyetinizi de saklayin. Kirami odeyemedim cocugum var diye mutlaka belirtin. Bunlar konusulur mu demeyin bu tarz sektorlerde konusulur ve gercekten is yapar.
Yakin zamanda bir cok sektor aktiflesecek gibi duruyor. Kresler okullar acilmazsa komsu, akraba es dost cocugu varsa bakabilirsiniz bunun icin de bi ön arastirma yapin.
Elbet cikar bir sey içinizi ferah tutun.