• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her şey düzelecek mi? Tükendigimi hissediyorum.

Evet inanın çok garip, bu 1 senede taksicilik, garsonluk, kasiyerlik her tur ise başvurduk. Belki 300 kişiye cv gönderdik sağdan soldan.
Sanki dünyada yok gibiyiz. Kimse görmüyor, duymuyor bizi gibi. Kısmeti kapalı dedikleri bu olsa gerek.

Cv göndermeyin.
Ben baya köklü bir gida firmasinda 10 yildir calisiyorum. Belki muhendislik muhasebecilik gibi isler icin cv göndermek altin kural ama market, restoran, kurye, kargo gibi islerde cv gonderen direkt elenir. En fazla yarim sayfa bi formlari vardir onu doldurmanizi isterler.

Cok acimasiz, desteklemiyorum. Ama universite mezunu kolay almazlar. Koyun gibi calissin sesi cikmasin hak hukuk bilmesin isterler. Bir lise bir universite mezunu basvurursa istisnasiz lise mezununu alirlar. Cunku ise ihtiyaci var, bu is onu tatmin eder. Kalici olur iyi calisir diye bakarlar.

Cv yollamayin, universite mezuniyetinizi de saklayin. Kirami odeyemedim cocugum var diye mutlaka belirtin. Bunlar konusulur mu demeyin bu tarz sektorlerde konusulur ve gercekten is yapar.

Yakin zamanda bir cok sektor aktiflesecek gibi duruyor. Kresler okullar acilmazsa komsu, akraba es dost cocugu varsa bakabilirsiniz bunun icin de bi ön arastirma yapin.

Elbet cikar bir sey içinizi ferah tutun.

Çok üzüldüm çok..
Peki siz iş bulsanız?
Hakkımda da mali müşavir görünüyorsunuz.
Bir kaç defter alsanız bir kaç müşteri olsa geçinilmez mı?

Muhasebe en garanti iş kollarından biri değil mı?
Bem çalışıyordum zaten danışman olarak bir şirkette. Malesef eğitim sektörü olduğu için kapandı işyeri. Haziranda 1 aylığına açılacak insallah. Bi nefes aldırır en azından.

• Beğen
Reactions: 000
Eve
Cv göndermeyin.
Ben baya köklü bir gida firmasinda 10 yildir calisiyorum. Belki muhendislik muhasebecilik gibi isler icin cv göndermek altin kural ama market, restoran, kurye, kargo gibi islerde cv gonderen direkt elenir. En fazla yarim sayfa bi formlari vardir onu doldurmanizi isterler.

Cok acimasiz, desteklemiyorum. Ama universite mezunu kolay almazlar. Koyun gibi calissin sesi cikmasin hak hukuk bilmesin isterler. Bir lise bir universite mezunu basvurursa istisnasiz lise mezununu alirlar. Cunku ise ihtiyaci var, bu is onu tatmin eder. Kalici olur iyi calisir diye bakarlar.

Cv yollamayin, universite mezuniyetinizi de saklayin. Kirami odeyemedim cocugum var diye mutlaka belirtin. Bunlar konusulur mu demeyin bu tarz sektorlerde konusulur ve gercekten is yapar.

Yakin zamanda bir cok sektor aktiflesecek gibi duruyor. Kresler okullar acilmazsa komsu, akraba es dost cocugu varsa bakabilirsiniz bunun icin de bi ön arastirma yapin.

Evet söyledikleriniz çok doğru. Benim isyerim eylül ayında açılacak zaten. Inşallah orada devam edeceğim. Eşime bir iş buluruz insallah.

Evet inanın çok garip, bu 1 senede taksicilik, garsonluk, kasiyerlik her tur ise başvurduk. Belki 300 kişiye cv gönderdik sağdan soldan.
Sanki dünyada yok gibiyiz. Kimse görmüyor, duymuyor bizi gibi. Kısmeti kapalı dedikleri bu olsa gerek.
Eşim de işveren olduğundan biliyorum, işverenler diplomalı insanların maaş beklentilerinin fazla olacağını düşündüğü için geri dönüş yapmıyorlar

Ya ben çok umutsuzum, en kötüsü o. Hic düzelmeyecekmiş gibi. Zaten uzun zamandır sıkıntıdaydık, bu da tuzu biberi oldu. Düzeleceğine dair inancimi kaybettim.

seni hatırlıyorum burdan birkaç kişi önayak olmuştu sevinmiştim, boş sözler mi vermişler...
çok uzuldum,Allah çıkarsın zorluktan ne diyeyim.
bir de hatırlıyorum yıldız teknik elektrik elektronik muhendisliği mezunuydu değil mi eşin...
ne desem boş.
inşallah birkaç yıl sonra bugunler sadece kötu anılar olarak kalsın çok iyi durumda ol..

seni hatırlıyorum burdan birkaç kişi önayak olmuştu sevinmiştim, boş sözler mi vermişler...
çok uzuldum,Allah çıkarsın zorluktan ne diyeyim.
bir de hatırlıyorum yıldız teknik elektrik elektronik muhendisliği mezunuydu değil mi eşin...
ne desem boş.
inşallah birkaç yıl sonra bugunler sadece kötu anılar olarak kalsın çok iyi durumda ol..
Evet, doğru hatırlıyorsunuz malesef. Inşallah hepsi unutulur zamanla, çok saolun.
Aslında bu dönemde en çok yıpratan da, cv gönder deyip ümit verenler. Diyorum ya belki 300 kişiye cv göndermisizdir. Her seferinde bir umut ve sonrasında hayal kırıklığı oluyor.
Daha iki hafta önce bir adam eşime benim çevrem çok geniş seni hemen bir ise yerleştirdim dedi. Cv yi gönderdik, ne arayan var ne soran. En çok da bu yıpratıyor.
Cv yi büyük bir kuruma gönderdim tanıdık vasıtasıyla, IT direktörü bu adam bize cok fazla, bizde böyle donanımlı cv yok demis. Sonrasında cv' den yüksek lisansı, sertifikaların bir çoğunu çıkardık. Artık cv daha sade.
Şaka gibi adamın eğitimi başına bela oldu :)

Bem çalışıyordum zaten danışman olarak bir şirkette. Malesef eğitim sektörü olduğu için kapandı işyeri. Haziranda 1 aylığına açılacak insallah. Bi nefes aldırır en azından.
Aldığınız maaş size yetiyordur inşallah..
En azından kira ve gıda için yetiyordur umarım..
Çocuklarınızın yaşları kaç?

Çocuklarınız için belediyeden bir yardım alınamaz mı?

Uzulme lütfen. Benim eşimin de malesef iki aydır işi yok... Her şey sorunlu gidiyor. Ama bu şekilde olan bir tek biz değiliz her şey geçecek diye düşünerek devam ediyoruz. İntihar herhangi bir şeyin çözümü değil. Lütfen aklınızdan silin😔 bayaaa bir süre önce konum vardı yorumları okuyunca hatırladım. O zamandan beri iş bulunmadı mi😔

Konu sahibi niye çalışmıyor, ben anlamadım.Eşi iş bulamıyor olabilir ama hayat müşterek sonuçta.Umarım aydınlığa çıkarsınız.Tüm dualarım sizlerle...

Ne meraklısınız insanları yargılamaya! Öyle bi dünyadayız ki insanlar çocuklarına yiyecek, giyecek alamadığı için intiharı düşünüyor. Çok zor bir süreç elbette. Lakin eminim ki güzel günler olacaktır, asla asla asla umudunuzu kaybetmeyin. El emeğinizle yapabildiğiniz bişeyler var mı? Patiktir, yemektir, reçeldir...Öyle bi durum varsa hem size bir gelir olur hem de yardımcı olma fırsatımız olur.

Allah yardimciniz olsun insaAllah her şey düzelir ve gonlunuzce olur dualarimda olacaksınız.... lutfen intihar fikrini aklınızdan çıkarın ve bir daha akliniza getirmeyin elbet bir çıkış kapısı bulunur kara günler sürekli devam etmez aydınlık elbet yakındır

Benimde tek yasam kaynağım kızım yoksa coktan canıma kıymıstım Allah yardımcınız olsun
Lutfen cana kiymak gibi düşünceleri aklınıza getirmeyin sıkıntınız nedir bilmiyorum ama hiçbir dert ömür boyu sürmez tünelin sonunda ışık mutlaka vardır

Cv göndermeyin.

Söylemeye çalıştığım şey işte tam da buydu.
Kapı kapı gezilirse ve malesef diploma en azından geçici süreç atlatilana kadar soylenmezse bulunur diye düşünüyorum.

Dediğiniz gibi zor da olunduğu da anlatilmali, çünkü diplomalı eleman arayan kadar, ihtiyaçlı çalışacak, hatta malesef kullanılmaya açık eleman arayan yerler de bir o kadar çok.
Hele şu zamanda.

Ya nasip diyip nerde açık dükkan var, tek tek kapısı calinmali, evet adaletsiz ama evde gıda bekleyen evlatlar varsa yapacak bişey yok 😕😕

Lutfen cana kiymak gibi düşünceleri aklınıza getirmeyin sıkıntınız nedir bilmiyorum ama hiçbir dert ömür boyu sürmez tünelin sonunda ışık mutlaka vardır
Skntım kımseıszlıgım anasızlıgım babasızlıgım hayattalar ama bize hıc bakmadılar vefat etmıs olsalardı daha guclu olurdum en azından hayatta degıl ler derdim 30 tasıma yakınım hala kpss ile ugrasıyorum bir baltaya sap olamadım evli oldugun kısı en ufak kavgada eski karıma asıgık diyor gitmek istiyorum gıdecek yerım yok ben bosanmıs anne babanın cocugu yım o da oyle olmasın diyorum dertlerim bunlar ama yine de sukur ben inanıyorum hepsi gececek

Ne meraklısınız insanları yargılamaya! Öyle bi dünyadayız ki insanlar çocuklarına yiyecek, giyecek alamadığı için intiharı düşünüyor. Çok zor bir süreç elbette. Lakin eminim ki güzel günler olacaktır, asla asla asla umudunuzu kaybetmeyin. El emeğinizle yapabildiğiniz bişeyler var mı? Patiktir, yemektir, reçeldir...Öyle bi durum varsa hem size bir gelir olur hem de yardımcı olma fırsatımız olur.
Benim isim var, corona nedeniyle ara verildi. Eğitim sektörü olduğu için açılmasını beklemek zorundayım.

Konularınızı biliyorum.. Allah size güzel kapılar açsın feraha çıkarsın inşallah. Çok iyi anlıyorum..
Umudunuzu yitirmeyin gerekirse eşyaları satıp ailenize yerleşin.
Salgın bittikten sonra eşiniz yurtdışına gidebilse aslında.. Adama çok üzülüyorum inşallah açılır kısmetiniz arkadaşım..

Allah yardımcınız olsun , Allah'tan ümidi mı kestiniz de "çocuklarla birlikte" intihar ediyorsunuz? Bu arada çocuklarla intihar diye bir şey olmaz, olsa olsa çocuk cinayeti olup intihar olur. Kusura bakmayın, hiçbir koşulda çocuğu böyle bir konunun içine sokamazsınız, burada yardım isteyen bir konu açın. Daha manalı olur belki. Ama Allah rızası için bu manasiz düşünceleri yok edin beyninizden. Bu günler de geçecek. Çok bilirim annemin önümüze bozulmuş peynir ve ekmeği kahvaltı diye koyduğunu. Şimdi doktor oldum, elhamdülillah geçti gitti o günler.. Iyi ki o zamanlar öyle saçma düşüncelere girip de günahımıza girmemiş. Lütfen kendinize gelin. Her şey güzel olacak. Sabır lütfen..

Back
X