• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her Şey Karşılıklı Mı?

annem ikiskilerine cok mudahale etmek istemez diyorsunuz ama anneniz dugun oldu mu enisteyi aratmasini biliyor , cenazedede aratmayi bilirdi simdi annenizin tek kirkusu millet damat dugune gelmedi diye laf eder diye . anneniz cok fena .
insan dusmani olsa bile bi basinsagolsun der. esiniz gelmemekte %100 haklı
Evet.

kardeşiniz eşinizden daha önemli sanırım. daha ziyade ondan taraf gibisiniz çünkü.
eşiniz de bunu hissettiği için daha çok üzülüyordur muhtemelen.

bu arada eşiniz dibine kadar haklı. kötü günümde yanımda olmayanın iyi gününe adımımı atmam. herşey karşılıklı olmalı ki insanlar yaptıkları hataların farkına varsınlar. yoksa şımarıklık alır başını gider ve kardeşinizin yaptığı da tek kelime ile şımarıklık.

Konu sahibi hem kardesinin tepkisinden korkuyor, hemde elalem ne derden. Esinin adim atmasini bekliyor, halbuki kardesi hic adim atmamis..annesi aratmis.

Konu sahibi hem kardesinin tepkisinden korkuyor, hemde elalem ne derden. Esinin adim atmasini bekliyor, halbuki kardesi hic adim atmamis..annesi aratmis.

ama hatalı olan külliyen kardeşi.
eniştesini çok sevmeyebilir ama konuşmuyor durumda değillermiş anladığım. yapacağı 5 dakikalık bir başın sağolsun konuşması, insan düşmanını bile arar.
ayrıca madem hoşlanmıyor neden düğüne gitmemesine takılıyor. madem hazetmiyor mutlu gününde görmez işte.
kardeş kişisi belli ki çok şımarık, kafasına göre yönetmek istiyor insanları.

ama hatalı olan külliyen kardeşi.
eniştesini çok sevmeyebilir ama konuşmuyor durumda değillermiş anladığım. yapacağı 5 dakikalık bir başın sağolsun konuşması, insan düşmanını bile arar.
ayrıca madem hoşlanmıyor neden düğüne gitmemesine takılıyor. madem hazetmiyor mutlu gününde görmez işte.
kardeş kişisi belli ki çok şımarık, kafasına göre yönetmek istiyor insanları.

Tamamen bencillik..ben merkezlik. Aklima Yesim Salkim ve Gülben Ergen geldi. Yesim Salkim Gülben Ergene demedigini birakmadigi halde Yesim Salkimim babasi vefaat ettigine celenk göndermisti. Ölüm bu. Baska birseye benzemiyor. Birde adam baya sarsilmis. Icine kapanmis. Deger verdigi aile büyükleri demek ki. Ben konu sahibinin esinin arkasinda durmamasina sasirdim. Insan bir cok seyi görmemezlikten geliyor zaten, ama esi bunu ölse unutmaz. Hakli da

Tamamen bencillik..ben merkezlik. Aklima Yesim Salkim ve Gülben Ergen geldi. Yesim Salkim Gülben Ergene demedigini birakmadigi halde Yesim Salkimim babasi vefaat ettigine celenk göndermisti. Ölüm bu. Baska birseye benzemiyor. Birde adam baya sarsilmis. Icine kapanmis. Deger verdigi aile büyükleri demek ki. Ben konu sahibinin esinin arkasinda durmamasina sasirdim. Insan bir cok seyi görmemezlikten geliyor zaten, ama esi bunu ölse unutmaz. Hakli da

belki nine dede diye önemsemediler ama bu bile çok çirkin. onlar da anne-baba sayılır bir yerde.
insan öyle bir zamanda bir temenni duymak istiyor sadece, kimse kimseden baklava börek yada muhabbet beklemiyor.
en basit insani iletişim şeklidir bu.
bunu bile yapmaya değer görmeyip düğüne beklemek de ayrı ironi.
madem o kadar önemsiz biri gelmesini istemek neden ?
dertleri elalem demek ki. gerçek bir ilişki kurulamamış aralarında.

Annem akrabalar laf etmesin,diyor.Elin ağzına laf vermeyelim,diyor.
He damadın iki cenazesinde karısının tarafından bir kişi bile gitmemiş, aramamış. O zaman laf olmadı mı?
Bizde kız evinden kimse olmazsa cenazede, bayağı laf olur yani.
Düğüne gelince mi aklı başına gelmiş annenizin?
Ne ekerseniz onu biçersiniz. Kocanız da sizin tarafınızdan düğüne cenazeye gelmez artık.

belki nine dede diye önemsemediler ama bu bile çok çirkin. onlar da anne-baba sayılır bir yerde.
insan öyle bir zamanda bir temenni duymak istiyor sadece, kimse kimseden baklava börek yada muhabbet beklemiyor.
en basit insani iletişim şeklidir bu.
bunu bile yapmaya değer görmeyip düğüne beklemek de ayrı ironi.
madem o kadar önemsiz biri gelmesini istemek neden ?
dertleri elalem demek ki. gerçek bir ilişki kurulamamış aralarında.

Zaten kardesin deger vermedigi annesinin zoru ile aramasindan belli. Bence kendileri sevdikleri bir aile büyügünü topraga vermeden (Allah herkese uzun ömürler versin), bu duyguyu anlayamazlar zaten. Empati herkeste yok. Bazilari yasayarak ögreniyor sadece.yapacak birsey yok. Böyle insanlar icin kendi kardesim de olsa esimi kirmazdim. Herkes hatasini bilip düzeltmeli.

Okuduğum yorumlardan hâlâ ailenizin yönetiminde olduğunuz kanısına vardım.
Hani erkek konu olduğunda büyümemiş siz o büyümemiş kadın vasfındasınız
Eşiniz sonuna kadar haklı.
Eşinizi soran olursa ailem acısını paylaşmadı eşimde onların mutluluğunu paylaşmıyor diyip meraklarını giderin.
Siz de dogru olan kim ise onun yanında olun

Eşimin haklı olduğunu biliyorum.Annem de diyor fakat o gün geride kaldı diyor
Eşiniz düğüne gitmeyince, bir bakmışlar o da geride kalmış ne var ki.
Siz gidin kardeşinizin yanında olun.
Zaten eşinizi sevmiyorlarmış, gidince bayılacaklar mı, ne güze işte sevmediği ot kardeşinizin burnunda bitmez.

Böyle devam ederseniz, geçen gün enişte konusu açan begonvil gibi olursunuz. O da eşinin sonsuz sabrına güveniyordu. :deli:
İlla geleceksin diye diretmeye devam ederseniz, kavga çıkar, aranız bozulur. Kardeşinizin düğünü yüzünden evliliğinizi mi bozmak istiyorsunuz? Kolay gelsin o zaman. Buna en çok sevinen eniştelerini sevmeyen kardeşleriniz olur muhtemelen. :KK25:

Böyle devam ederseniz, geçen gün enişte konusu açan begonvil gibi olursunuz. O da eşinin sonsuz sabrına güveniyordu. :deli:
İlla geleceksin diye diretmeye devam ederseniz, kavga çıkar, aranız bozulur. Kardeşinizin düğünü yüzünden evliliğinizi mi bozmak istiyorsunuz? Kolay gelsin o zaman. Buna en çok sevinen eniştelerini sevmeyen kardeşleriniz olur muhtemelen. :KK25:

Inan yuvasi bozulsa o kardeslerinin zerre umrunda olmaz. Hic sasmaz. Herkes kapisini kapatiyor. :KK42:böyle ortada kalir.

Herkese merhaba,
Eşimle ikili ilişkilerimiz gayet iyi.Fakat yakın zamanda dedesini,nenesini hastalıktan ötürü kaybetti,malesef.Bu kayıplar onu psikolojik olarak sarstı.Daha da bir sessizlesti.Bu süreçte onun yanında olduğumu hissettirmeye çalıştım.Kızkardeşim ve erkek kardeşim eşime başsağlığı dileğinde bulunmadılar.Bir mesaj dahi yazmadılar.Şimdi erkek kardeşim evlenme sürecine girdi.Sen kardeşinin düğününe git ama ben gitmem diyor.
Ben de ona her şey karşılıklı değil bu hayatta, diyorum.Sonucta yaşça büyüksün ve olgun düşünüp o düğüne birlikte gidelim,diyorum.Esimi bu konuda nasıl ikna edebilirim?
Evden 2 cenaze çıkmış. Aramamakla çok ayıp etmişler. Evlenildiğinde eş tarafının anne-baba-kardeşi de yakın akraba grubuna giriyor. Gitmek istemiyorsa zorlamayın. Yada kardeşlerinize söyleyin eşinizi arayarak arayı düzeltmeye çalışsınlar.

Inan yuvasi bozulsa o kardeslerinin zerre umrunda olmaz. Hic sasmaz. Herkes kapisini kapatiyor. :KK42:böyle ortada kalir.
Aynen öyle Pamuk. Ki bana yapılsa şu hareket, kocamla ciddi şekilde aram bozulur. Benim ailemden birinin cenazesine gelmemişler, aramamışlar. Bir de beni düğüne mi çağırıyorlar? Üstüne eşim de ısrar mı ediyor?
Kimse kusura bakmasın, toprağa ağaç kütüğü gömmüyor kimse. Acıma saygısı olmayanın mutluluğuna eşlik etmem. Israr eden eşimi de düğüne yollarım, daha da dönme. Sonsuza kadar ailenle ol derim şahsen. Şu durumda ısrar eden eşin canı terk edilmeyi çekiyordur. :KK14:

Zaten kardesin deger vermedigi annesinin zoru ile aramasindan belli. Bence kendileri sevdikleri bir aile büyügünü topraga vermeden (Allah herkese uzun ömürler versin), bu duyguyu anlayamazlar zaten. Empati herkeste yok. Bazilari yasayarak ögreniyor sadece.yapacak birsey yok. Böyle insanlar icin kendi kardesim de olsa esimi kirmazdim. Herkes hatasini bilip düzeltmeli.

bu tip insanlar kendileri de aynı acıyı yaşasalar anlamıyorlar bence. çünkü bencilce yaşamaya alışmışlar.
oturup ah ne zormuş, x'e haksızlık ettik demezler aksine x'in en ufak hareketinden sinirlenir daha da ters davranırlar.
bazı insanlar böyle.
ben de olsam eğer eşimle mutluysam kardeşim için eşimi kırmaz ve kardeşimi tavrımı net koyardım.

Back
X