Her şey referans mi ?

HanaSuzuki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2016
190
216
103
29
Merhabalar,

Sorum şu: Özel üniversiteler ve devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi olmak istersek eğer illa ki referans mi bulmak gerekli ? Bu kadrolara alınacak adaylar önceden belli mi ?

Hedefim hukuk alanında araştırma görevlisi olmak ve ales/yds 90 üstü yaparım . Ortalamam da 3 üstü. Ancak bu gibi ifadeler tüm çalışma sevkimi kırıyor.

ÖYP ile alinmayip( yani üniversitenin yazılı veya sözlü sınavı ile alınıp ) torpilsiz giren var mı ? Sanırım motivasyona ihtiyacım var...

Türkiyede böyle maalesef.
Bildiğim ne zeki/çalışkan insanları harcadılar.
Türkiyede 40bin lira isteyen gubidik okul yerine cebime araştırma, seyahatime kadar parayı koyan yurt dışına gittim.
Sana da tavsiye ederim.
Bu ülkede bilim falan yapılmaz.
Bir şeyler değişene kadar peh.

Asgari ücretli en basit işe bile girerken arkanda sözü geçen bir insan olmalı malesef diğer türlüde olabilir ama torpillilerden sıra biraz zor gelir hak edenlere.

Asgari ücretli en basit işe bile girerken arkanda sözü geçen bir insan olmalı malesef diğer türlüde olabilir ama torpillilerden sıra biraz zor gelir hak edenlere.

Acikcasi özel sektörde olmadığını net biliyorum. Kendim öyle girdim çünkü. Ancak avukatlık stajım bitiyor ofiste de devam etmeyeceğim.

Acaba akademisyenlikte de öyle olur mu diye düşünüyorum.

Öyp bittikten sonra bu işler çoğu yerde tanıdık, kendi öğrenci olayına döndü yine bence

Su sekilde oldu gibi örnek verir misiniz ?

Hangi bölüm okudunuz?

Ben de kendi okulumda yüksek lisans başlatacağım. Olursa da kendi okulumda devam ederim.
Bölümleri de bir açıdan anlıyorum kendi yetiştirdikleri bildikleri öğrenciyi almak istiyorlar
Gerçi bu da inbreeding denen bir şeye sebep oluyor odtüde çok var bu durum

Vardır muhakkak kendi çabasıyla giren eden ama çok çok az. Genel olarak tüm kadrolar isme özel açılır oldu maalesef. Özellikle araştırma ve öğretim görevlisi kadroları.

Vardır muhakkak kendi çabasıyla giren eden ama çok çok az. Genel olarak tüm kadrolar isme özel açılır oldu maalesef. Özellikle araştırma ve öğretim görevlisi kadroları.

Siz düşündünüz mu hiç araştırma görevlisi olmayı ? Bu konuda tecrübeniz oldu mu ?

Benim okulum da kendi öğrencilerini alıyor. Bazı bölümlerde referans yok diyorlar ama bilemedim.

Siz düşündünüz mu hiç araştırma görevlisi olmayı ? Bu konuda tecrübeniz oldu mu ?

Benim okulum da kendi öğrencilerini alıyor. Bazı bölümlerde referans yok diyorlar ama bilemedim.

Ben de yüksek lisans yapıyorum, şu an tez dönemindeyim. Bir aralar düşünüyordum ama dediğim gibi direkt isme özel kadroları, hatta bu yüzden ne kadar başarılı insanları harcadıklarını gördüğümden beri vazgeçtim. Aman şu hocaya yalakalık yapayım, şunun ağzından girip burnundan çıkayım da bana kadro versinler tarzı "becerilerim" olmadığı için baştan vazgeçtim. Uzmanlığımı alıp bırakırım muhtemelen akademiyi.

Merhabalar ben de özel üniversiteden hukuk fakültesinden mezunum. Bir arkadaşım özel üniversiteden mezun olmasına rağmen hiç de referansı yokken Ankara üniversitesi hukuk fakültesine doktora programına girdi. Puanlarınız çok iyi INSAALLAH istediğiniz bölüme girersiniz

Tabi referans torpil ile girenler var ama sen de yüksek puan alırsan referansa ihtiyacın olmaz Öyleyse referansı olanları soksunlar sınava merak etme puanın iyi olursa tek başına girersin belki çok istediğin bir yer olmaz ama içlerinden biri olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…