Her şey referans mi ?

Sadece bu konuda değil her konuda her şey referans maalesef. 3 senedir iş arıyorum, referansım olmadığı için hiçbir yerde dönüş alamıyorum. İnat ettim kendi kendime bulacağım torpilli olmayacağım diye, hala beklemedeyim.

Mezun olduğunuz okulda kalmak imkansız değil hele ki +90 puan yapacak kapasiteniz varsa. Hocalarınızla aranızı iyi tutun tabi bunun çok faydası olur.

Merhabalar,

Sorum şu: Özel üniversiteler ve devlet üniversitelerinde araştırma görevlisi olmak istersek eğer illa ki referans mi bulmak gerekli ? Bu kadrolara alınacak adaylar önceden belli mi ?

Hedefim hukuk alanında araştırma görevlisi olmak ve ales/yds 90 üstü yaparım . Ortalamam da 3 üstü. Ancak bu gibi ifadeler tüm çalışma sevkimi kırıyor.

ÖYP ile alinmayip( yani üniversitenin yazılı veya sözlü sınavı ile alınıp ) torpilsiz giren var mı ? Sanırım motivasyona ihtiyacım var...
Ortalamam 3.7, ALES 99 du. Ben giremedim, bölüm başkanının açıklaması ise “birilerinin girmesi gerekiyordu”

Ama elbette hakkıyla giren de vardır.

Hacettepe hukuka ait, benim de dikkatimi çekmişti, telefonumda buldum. Paylaşalım dedim. Birincinin tüm puanları ikinci ve üçüncüden düşük olmasına rağmen, 2. ve 3. ye giriş sınavında 40'ar puan verilmiş. 1. Olması istenen kişiye 90 puan basılmış. Sonuç ilk sıradaki asil, ikinci sıradaki yedek olmuş. Genelde işler böyle yürüyor sanırım.

IMG_20190915_192120.webp

Sağolun hangi bölüm idi?

ÖYP değil di mi ?
ilahiyat. arkadaşlarımın kagıtları çok iyiymiş aynı yerde çalışan akademisyen arkadaşıma göre çok fazla torpilli isimler gelmiş ama almamışlar hatta isimleri kapatmışlar emir büyük yerden gelmemiş bence yoksa Türkiye de artık torpilsiz iş dönmüyor tuvallette para kesme işinde bile bir arkadaşım araya 5 adam koydum yine de giremedim demişti ondan daha iyi torpili olan varmış ama sen yine de çabala derim belli olmaz.

Hacettepe hukuka ait, benim de dikkatimi çekmişti, telefonumda buldum. Paylaşalım dedim. Birincinin tüm puanları ikinci ve üçüncüden düşük olmasına rağmen, 2. ve 3. ye giriş sınavında 40'ar puan verilmiş. 1. Olması istenen kişiye 90 puan basılmış. Sonuç ilk sıradaki asil, ikinci sıradaki yedek olmuş. Genelde işler böyle yürüyor sanırım.

Eki Görüntüle 2307860

Ben de bunu hatirliyorum. Sözlü sinavla alım yapmışlardı bir de sanırım.

Eki Görüntüle 2307860

Hak hukuk nasil yenilirin tablosu bu. Ve hukuk bölümü için bu. Sözlükte ironi kelimesinin yaninda bu tabloyu yapistirsinlar bence.

Öyp adaletliydi.
Sınavla giriyordun.
En çalışkan giriyordu.
Sonra o sistemi kaldırdılar.
Şu an devlette ciddi referans dönüyor.
Ama özel üniversitelerde ne olur bilemem.
Devlette maalesef referanssız çok zor.

Hedefiniz sırf devlet olmasın.Bir özel üniversiteleri araştırın.

Back
X