Her Şeyde Nazlanan İnsanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Genel anestezi mi oldu

Haklısın canım bazıları da var tanımadığı insanları dert eder laf sokmak başarı sanar...

Kimden bahsediyorsun Vander'cim?

Birini hatırlattı bu sözlerin bana, tam çıkaramadım, adı dilimin ucunda

İlk hamileliğimin ilk 3 ayında 7 kilo verdim
İkinci ve üçüncü hamileliklerimde 6 kilo verdim
hepsinde hastanelik oldum, susuz kaldığım için. 2 numarada yuksek tansiyon oldu.
Yine iki numarada 8. Aydan sonra ayakta durduğum 5. Dakikada ağrıdan ağlamaya başlıyordum.
rahim duvarında varis olmuş, onun agrısıymış, doğumda anlaşıldı.
1. ve 3. De 4. Aydan doğuma kadar sıkıntı olmadı.

ilk doğumumda 30 saat sancı+suni sancıdan sonra sezaryen oldum.
3 sezaryen Doğumda da ayıldıktan 2 saat sonra duşumu aldım, ertesi gününde hastaneden çıktım. Her işimi kendimi yaptım.
İyi mi yaptım? Hayır. Keşke yardım alabileceğim birileri olsaydı da yapmasaydım.

anlatılanlardan korktunuz ve endişe mi ettiniz?
evet korkun ve endişe edin. Dünyaya insan getireceksiniz, ağrılı ve acılı olacak. Doğum sonrası depresyona da girebilirsiniz, kendinizi yetersiz ve yalnız da hissedebilirsiniz.
insani her şeyden vazgeçip robot mu olsun insanlar? Derdiniz ne anlamadım ki.

Kadının kadına yaptığını kimse yapmıyor. Size ne bunlardan ? Sen kendin doğur büyüt istediğin kadar yat. 40 gün yatsa ne olur nazlı olsa ne olur yani? Herkes doğurup tarlaya ırgatlığa mı gitsin, haftasına ayaklansın mı?
Gerçekten saçma sapan kıyaslamalar, fesatlığa giriyor yaptığınız. Siz kendi bebeğinize bakın kalbinizide karartmayın

Her bünye farklidir. Ben kimsenin dogumu ve lohusaligi hakkinda yorum yapma hakkini görmüyorum kendimde. Benim dogumum sorunsuz gecerken, ablam dogumunda nerdeyse hayatini kaybetti. Ve insanlara ne aslinda kadinlar naz yapiyorsa. Yapiyorsa kendi esine annesine kardesine yapiyor. Bazilari lohusalikta depresyon geciriyor milletin "sirf nazli" diye itham ettikleri nden tedavi olmuyorlar. Intihar eden yeni anneler var. Herkes su cenesine bir sahip ciksa ilk keske

İşsizi işsazı işsazsız gelmiş yine. Maşallah insanların dertlerini dinlemekten güzin abla olmuşsunuz da haberimiz yok sjdjdjdjflşc

Hassaslığımız da millete dert olmuş

Şuna katılıyorum. Bazı insanlar olumsuzluğu çağırıyor resmen. Ve gerçekten de yine bazı kişilerin başına hep sıkıntı geliyor. Sürekli şikayet ediyorlar sıkıntı devam ediyor şikayet de devam ediyor. Ama bunu çok genele vuramayız. Bence olumsuzluğu çağıran bir insan profili var ama siz sıkıntı yaşamadığınızdan muhtemel zorluklar aklınıza gelmiyor yahut inandırıcı gelmiyor. Dertsizliğinize şükredin bence Dert beğenmeyenleri de kafanıza takmayın. Bazı kadınların dert skala puanlamasında gereken puanı almazsanız dertsiz ilan ediliyorsunuz

Dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar , herşeyi abartıyorlar . En zor şeyi onlar yaşadı, en büyük dert onlarda. Dediğiniz gibi bunları yapan kişiler hep aynı kişiler . Şükürsüzler .
Sezaryen olan birisi niye şükretsin? Benden daha çok acı çekenler var Allahım çok şükür ben daha az acı çektim diye mi? Herkesin acısı kendinedir. kimisinin dünyaları yıkılır kimisi öleceğini zanneder kimisi de hiçbir şey hissetmez. duymak istemeyen kulaklarını tıkasın. İnsanlar hem sohbet ediyorlar hem de sonra gelip burada bık bık dedikodularını yapıyorlar. hiç zannetmiyorum yüzlerine gidipte şükürsüzsünüz, abartıyorsunuz diyeceklerini.

İki çocuk doğurdum hamileliklerim hep zor geçti doğumdan sonrası çok şükür rahattı ama çekilenleri Naz olarak nitelendirmeniz enteresan mide bulantısını içilen suyu bile kusmanın ne kadar zor olduğunu bilmeden konuşmanız enteresan daha doğum yapmadan doğum yapanların çektiklerini kafadan değerlendirmeniz enteresan ne istiyorsunuz acaba herkes sizinle ilgilensin mi? İlgilensin bu burda halledeceğiniz bir durum mu?

Kimisi annesini kaybeder. Onun için dünyanın en büyük acısı olur, kimisi evladını kaybeder ondan daha çok acı çeken yoktur. Kimisinin evi yıkılır en dertli olur. Kimisi de zor doğum yapar daha büyük acı yaşamamıştır. İnsanlar da duygularını paylaşabilirler. Bu onların abarttıklarını değil sizin gibi insanların anlayışsız olduğunu gösterir. Eğer çok çok abarttıkları düşünüyorsanız dinlemezsiniz ama maşallah sizdeki kulaklar türksat uydu alıcısı gibi. Nerede ne var çekmişsiniz

Her bünye farklidir.

Naz yapmak istiyorsa da birakin naz yapsin, size ne?
Hamileligim rahat gecti, sezeryanim da sorunsuzdu sukur.
Ama annem dogumdan 1 ay once geldi, 4 yil oldu hala her seyimi annem ve yardimci abla yapar. Evimde ne nerde bilmem bile. Kayinvalidem de baska sehirden geldi ayni semtte ev aldi bana destek olmak icin. Aksama ne yemek istedigimi yazarim, yapar yollar. Cunku keyfim boyle istiyor, nazimi ceken de var. Siz bunun mesela neresindesiniz?

Kaldi ki daha dogurmamissiniz bile. Bi dogurun da oyle ahkam kesin. Belli mi olur? Daha lohusalik depresyonu var.
Bebek sut emince ben bayilacak gibi oluyordum mesela.

Hamilelikte dusuk riski olan var, odemi olan var, varisten yuruyemeyen var, sekeri tavan yapan var. Zorluk yasayan insanlari elestirmek anlayissizlik. Sizin basiniza gelmedi diye siz mukemmel olmuyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…