- Konu Sahibi siyah_in_ci
-
Merhaba arkadaşlar benim sorunum çok büyük artık aşırı rahatsız oluyorum özellikle aile içinde daha baskın normal bişi konuşurken bile benimle ilgili ters bişi söylesinler kendimi savunamıyorum hemen gözlerim doluyor sesim titriyor gözyaşlarım sel oluyor normalde filme falan ağlamam kendimi tutarım ama bişi olsun konuşmam gereksin bi konuda açıklama yapmam gereksin asla tutamıyorum kendimi engel olamıyorum buda beni çok zayıf gösteriyor çok üzülüyorum bu duruma bunu nasıl yenebilirim bu sorunu yaşayanlar var mı psikologada gitmek istemiyorum ağlamama ilacı olsa içicem valla o derece muzdaribim nolur yardımm
İnanın cvp verirken çoğu zaman pişman olabiliyorsunuzkafa yapınızı değiştirerek ve özgüveninizi arttırarak.
cevap veremeseniz bile içten kendinizi bilirseniz üzülmezsiniz.
İnanın cvp verirken çoğu zaman pişman olabiliyorsunuz
Biri beni kırdığında misliyle kırıcı olabiliyorum ve sonra çok üzülebiliyorum
cevap vermek zorunda değilsiniz. cevap verirken kırıcı olmayabilirsiniz. ben yazdığımı bu anlamda dedim zaten.
biri negatif bir şey söylerse benim hakkımda kendimi savunurum, karşı atakta bulunmam. eğer kendimi savunamayacağım bir durumdaysam, ya da karşımdaki çok saçma bir şekilde bana saldırıyorsa da kendimi savunmam bile ya dalga geçerim, ya geçiştiririm, içten içe kendimi bilmem yeterli, etrafımda beni tanıyan insanlar varsa onlar da işin gerçeğini bildiği için takmam.
arkamdan konuşanları bile bu şekilde takmıyorum ben hatta kendimi savunmama fırsat bile olmuyor biri arkamdan konuştuğumda ama beni tanıyanlar konuşanın yalan söylediğini biliyor ve kendileri içten inanmadıkları gibi hatta karşılığında haberim bile olmadan beni savunuyorlar.
eğer kendinize ve etrafa net olursanız, katı kurallarınız olursa saygı konusunda, kendiniz bunu aşmaz karşınızdan da bunu talep ederseniz, yapıcı olduğu takdirde eleştiriye açık olduğunuzu bilirse insanlar üzülmezsiniz saldırma laflarına.
durum bu kadar basit aslında.
insanların saçmalıklarını kapasitelerini ne kadar samimi olup olmadığını biliyorum ama
Tahammül edemiyorum bazen
o an için söylenen gereksiz bir söz karşılıksız kaldığında size kardır karşılık bulduğunda pişmanlığa dönüşüyor
Net biri olduğumu ve gereksiz bulduğum davranışlara tahammül edemediğimi çevremdekiler biliyor eleştiride alıyorum ama ben buyum heralde
Kontrolü olmak güzel olabilirdi
Yorum yapan arkadaslar Özgüvensizlikmidir bunun nedeni ?
Öncelikle hepinize teşekkür ederim ailemin küçük yaştan beri nazlı büyütülen tek kızları oldum evet ama bu kadar güçsüz değildim belki istediğim bişeyi elde etmek için kullanmışımdır en fazla gözyaşlarımı küçükken yani klasik nazlanmalar şuanda üniv mezun oldum etkisi varmı bilmiyorum şuan işsiz olmamın ama son 2 yıldır belirginleşti bu daha alıngan ve savunmasız olmaya başladım aslında sert mizaçlı biriyimdir her şeye ağlamam lisede arkadaşlarım hiç ağlamamamı takdir ederlerdi çok güçlüsün diye yani sıradan şeylere film fln ağlamam hiç ama bi patlamamı onuda bilmiyorum kişisel gelişim kitapları çok okudum beni bu yönde geliştirecek duygu kontrolünü öğreten bir kitap varsa tavsiyeniz zevkle okurum yine sadece aileden kastım dediğim gibi dışardan sert ve güçlü görünürüm hemen açmam duygularımı daha saklayabiliyorum belkide ailem en yakınım olduğu için onlara saklayamıyorum engelleyemiyorum kendimi kaldı ki ağlamamı sağlayan konudaki olayı gözümde canlandırsam yine gözyaşlarım akmaya başlıyor bilmiyorum ki ne yapmalı psikiyatrlar gördüğüm kadarıyla hap vermeyi adet edinmiş ki uyuşturarak duygularımı bastırmak pekde mantıklı gelmiyor kendim aşmak istiyorum dolayısıyla kendisi ve çevresinde yaşamış olan tavsiyesi olan varsa diye de yardım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?