her şeye üşeniyorum :(

stggg5

OĞLUM GELİYORRR
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2011
439
8
46
Ankara
merhaba arkadaşlar ben 1,5 yıllık evliyim..sosyal bir hayattan bilmediğim bir şehire gelin oldum..3 aydırda eski yaşadığımız şehirdeyiz bildiğim tanıdığım şehir..eşimle mutluyum anlayışlı bir eşim var çokta sevyorum ama gel gelelim benim canım ne temizlik yapmak istiyo nede çamaşır bulaşık yemeği yiyoruz birazdan kaldırırırm diyorum kalıyo öle bende istemiyorum böle olmasını fakat canım hiç bişey yapmak istemiyo yorgunluktan desem dinleniyorum ama yinede böleyim ..psikologa gitmek istiyorum ama çekiniyorum ne yapabilirki dr. sizinle paylaşmamın nedeni belki böle bişey yaşamış bir yöntem bulmuş değişmiş kişiler vardır..bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Ben de üşengecim,daha doğru işin 'i'si ile yakından uzaktan ilgim yok.psikologluk bi durumun yok bence.Giyinmek ,süslenmek ,saçını dahi taramak istemiyorsan bunalımdasın,derdim.Ama zaten yapmadığın şeyler herkesin ölüp bayılarak yaptığı şeyler değil...Maddi imkanın uygunsa kadına yaptır.

Son düzenleme:
Bende çok üşengeçim :)) Hatta sevgilim bu huyumla dalga geçiyor 'evlenince sen bana bi bardak su vermezsin' diye bende evet sen hem kendine alırsın hem bana verirsin diyorum :) bencede bunda psikologluk bi durum yok.Ailen tarafından benim gibi çıt kırıldım yetiştirildiysen, aman sen yapma ben yaparım sen otur ben getiririm diyen bi annen olduysa çok normaldır

aynen bende böyleyim...benim eşimde arkamdan topluyo herşeyi....sanırım yapı meselesi ..kalk makyaj yap maske yap desen anında uçarım...mesela ben nefret ederim yemek yapmaktan
ve yemek yapmak kadınlıktır diyenlere sinir olurum
çevremde çok var böle....eğer eşin anlaışlıysa hiç sıkma canını ...benım eşim de çok anlayışlı ve aramızda ben yaptım sen yaptın lafı dahi geçmiyor

ay ama gerçekten geçen yemek masası 3 gün durdu sofrada bana kalsa ellemicem :) ama kocama ayıp olucak diye kaldırıyorum oda çok titiz..
hakkaten annem hep öleydi ya önümüze meyve soyargetirirdi çayımız ayağımızda ama alışmam lazım 2 olcak evleneli bide bebek istiyoruz bazen eşim kızınca bana sen bize bakamıyosun çocuğa nasıl bakıcaksın diyo doğru söylüyo çok üzülüyorum bu duruma

temizlik için hergün getirtemem ki kadın maddi durum o kada yok ancak senede 2 defa bi kaza girerken bide kışa girerken :)

ufff ben makyaj felan onlarada üşeniyorum.eşim anlayışlıda kızıyo belli bi süreden sonra evi b.. götürüyodiyo napıysun sen diyo
bazen banyo yapmaktan bile üşeniyorum

Maalesef canım üşengeç olmak çok kötü..Çünkü yapılması gereken işlerimizi zamanında yapsak tüm günü kendimize ayırabilicez ama az sonra yaparım deyince kalıyor ve dağlar gibi iş birikiyor .. Ben de ilk başlarda böyleydim ama sonra sonra tecrübe edindim ev işinde anladım ki en kolay iş zamanında yapılanı..

ozaman sana tavsıye eger yapmazsan kılo alcagnı ve sısecegını dusun cunku böle hareketsız olunca ınsan obezlıge kadar ılerler yanııı

bende ogrencıyım annem onume getırır koyar ama bısı ıstedıgı zaman kalkarım hemen yaparm cunku hareketsız olunca ınsan kılo alıorrr

ve ben kılo almaktan nefret edıorum

çok çok doğruuuuu evleneli 2 yıl olucak 20 kilo aldım (((( ama olmuyo bi kalmayı başarabilsem bi ara namaza başlamıştım şimdi yapamıyorum üşeniyorum ((

Yanlismi okudum acaba,yemek sofrasi 3 gun masadami kaliyor dediniz?Bu usengeclik degil baska birseydir kusura bakmayin:)
En azindan kisisel temizlikte ozenli olun.Ne demek banyo yapmaya useniyorum?Tuvalet islemi bittikten sonra sifonu cekmeye usenmiyorsunuzdur insAllah.

Son düzenleme:
hadi 1 saat iki saat hadi olmadi 3 saat masada sofra kalsa anlayabilirimde

3 gün nasil oluyor onu anlayamadim..

hic kaldirmiyorsunuz yemek artiklari icnde duruyor veya tencerede duruyor

bunla 3 gün öyle beklerse ne olur ya bakteriden gecilmez..

ben buna pek inanamadim yani 3 gün bir sofranin ortada durmasina,yapmazdimda esim titiz diyorsunuz

esiniz bu sekilde titizse titiz olmasa demek geldi icimden,

kokmuyor mu peki o o sekilde birakinca..

bu gercekten üsengeclik filan degil bambaska birsey

kızlar öyle hayat geçmez..bi yerden başlamanız lazım mesela bir gün tüm evin tozlarını alın..bir gün banyo tuvalet temizleyin bi gün tüm evi süpürün ne bileyim kendinize haftalık liste hazırlayın belki bi yerden başlamanıza yardımcı olur...

gerçektende bu şekilde devam ederseniz hayat çekilmez olur..

kilo aldıkça alırsınız-kişisel bakımınız-eviniz vs ne bileyim kötü ya

Son düzenleme:
bir çoğumuz temizliğe oflaya poflaya başlarız zaten, ayakları uzatıp tv keyfi yapmak varken yada çıkıp dışarda gezmek varken kim ister ki çamaşır suyu kokmayı
ama ben her defasında ortaya çıkan sonuçtan okadar mutlu olurum ki oflaya poflaya başladığım temizlik "ohh ohh mis gibi oldu" diye son bulur

yani isteyerek yapmamanızı anlarım, ama sanırım siz hiç yapmıyorsunuz ? bir yemek sofrası 3 gün nasıl masada kalır ki ? sonraki 3 gün nerede yiyorsunuz yemeğinizi peki? aynı sofra 3 gün aynı yerde kaldığına göre o 3 günlük sofralar nerede kalıyor?

evlendikten sonra 20 kilo aldım yazmışsınız, siz her türlü salmışsınız kendinizi anlaşılan.sağlık vs sorunlarından dolayı kilo almanızı anlarım ama yata yata alınan kilolar olmazz sağlığınıza zarar verirsiniz sonra...

siz genç bir bayansınız, neden aynalardan kaçmak yerine aynalara bakmaya doyamayasınız ki?

bence silkelenin kendinize gelin.

yarın ilk iş evinizi mis gibi temizliyorsunuz heryer tertemiz olsun.

sonra güzel bir duş ve en yakın kuaföre gidip hafif bir saç kesimi, kaş bıyık aldırma, ve güzel bir fön.

eve gelin güzel bir sofra hazırlayın eşinize ve kendinize. evde rahat ve şık olabilcek şekilde kıyafetlerinizi giyin.

evinizin ve sizin bu yeni haliniz okadar hoşunuza gidicek ki geçmiş günlerinize kızıcaksınız.

normal bir şekilde okuyordum ki bir cümleyle böyle kaldım

3 gün yemek sofrası duruyor demek ne demek ya bu üşengeçlik sınırlarını da aşmış canım ya kusura bakma ama senin acil bişeyler yapman lazım şimdi ne diye soracaksın ama valla bende bilmiyorum

Ben de üşengecim, temizlik konusunda gayet rahatımdır. Yalnız senin durumun biraz aşırı olmuş canım. Ne yap et günlük işlerini bu kadar aksatma, birikince hiç içinden çıkılmıyor.
İlk iş bulaşık ve dağınıklıkları topla sonra da liste yap, yaptıkça hoşuna gider hem. Bir de eşim titiz demişsin, bence yanılıyorsun canım. Sana göre titiz olabilir ama genel anlamdaki titiz bir kişi 3 gün sofranın toplanmamasına dayanamaz, çok zor.

Ara ara yardımcı almayı da düşün bence, ev bir düzene giriyor. Bir de ben işleri bitirmeden kendime uyumama yasağı koyuyorum, işler bitmeden de uyumuyorum, tavsiye ederim:) Gece makine çalıştıramazsın ama en azından bulaşık, çamaşır katlama gibi işleri halledebilirsin.

Evet kızlar yazdıklarınızın hepsini okudum..ve haklısınız ama büyük bir ayrıntıyı yazmayı unutmuşum eşimle beraber bir büfe işletiyoruz eşim engelli işte çok yoruluyorum..dediğiniz gibi evi komple temizliyorum misss gibi oluyo çok hoşuma gidiyor sonra işten yorgun gelince sabah toplarım diyorum sabah oluyo uykulu ve yorgun oluyorum akşam gelince hallederim diyorum akşam annemde yiyip geliyoruz bazen yorgunluktan .. Bi enerji vitamin ilacı felanmı alsam zaten durumumdan bende memnun değilim bazen bir çok iş yapasım geliyo bazen hiç bişey yapmak istemiyorum..eşim titiz olduğunu söyledim ama kızamıyo işte çok yorulduğumuz için ama inşallah bir çözüm bulucam.. Sadece psikolojik bir sorunum olmasından korkuyorum..belki vitamin ilacı felan alırsam düzelir umarım yorgunluktan böyledir..

Yorgunluktan da olabilir tabi,hastaneye gidip kan değerlerine baktırabilirsin. Ona göre takviye yazar doktor. Ben de çok yoğun çalıştığım sıralar kullanmıştım.

Ama üşengeçlikte var anladığım, çünkü ben de böyleyim üşenirim ama temizlik yapmaya başlayınca da canım çıkana kadar yaparım. Aslında en önemlisi bir düzene oturtmak temizlik işini.
Ve tabi ki başlamak, sonra gerisi geliyor zaten.

teşekkür ederim kan değerlerime bakıldı bi sorun yokta dr. durumu anlatıyım bir vitamin versin bari bende temizliğe başlayınca bırakamıyorum ama vaktim çok kısıtlı ne kendime ne eve vakit ayıramıyorum vaktim oluncada dinlenesim geliyo

çok çok doğruuuuu evleneli 2 yıl olucak 20 kilo aldım (((( ama olmuyo bi kalmayı başarabilsem bi ara namaza başlamıştım şimdi yapamıyorum üşeniyorum ((
..Bence daha fazla boşlama evini..Hem evin düzenli durur hem de kilo almaktan kurtulursun...

owwww üşengeçlikkkk bende var temizlik camasır fln yemek yapmanın zaman kaybı gibi düşünüyorum nişanlımla bu yönden çok atısıtık uyku düzenine dikat et geç uyandıgımda ben yemek bile yemek istemiyorum düşün yani evden çıkmama gününü iki günü geçirme iki gün evden hiç çıkmadıysan üçüncü günü mutlka dısarı çık yürüyüş yap derim çalışıyormusun bilmiyorum ama ev hanımı isen böle yap canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…