- 20 Ağustos 2024
- 969
- 254
- 23
- Konu Sahibi Rozalinnda
Arkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne saçma bir düşünce. Nerden biliyorsunuz olacağını. Veya olup sağlıklı olacağını. Çocuk olsunda nasıl olursa olsun diyorsunuz sanırım. Bu sağlıklı bir düşünce değil arkadaşım çık burdan çabuk. Eşine de böyle demeArkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?
Sorun bende biliyorum çünkü. Bunu da düşündüm dile de getirdim hatta. 4 yıllık evlilik te sürekli hastane köşelerindeyim buna da şükürler olsun ama benim gibi düşünen varmı yoksa depresyon sürecimi bilmek istedim.sorunun bende olduğundan emin olaaydım kesin bende böyle düşünürdüm ama bizimki sebepsiz infertilite buna rağmen arada düşünmüyor değilim bunu üstelik ikinci tüp bebeğim 8.gün negatif olduğunu öğrendim az önce
Hastalıklı bir düşünce. Bunu eşinize söylemeyin. Öz saygınız yok.Sorun bende biliyorum çünkü. Bunu da düşündüm dile de getirdim hatta. 4 yıllık evlilik te sürekli hastane köşelerindeyim buna da şükürler olsun ama benim gibi düşünen varmı yoksa depresyon sürecimi bilmek istedim.
Sorun eşinizde olsaydı siz eşinizi bırakır mıydınız?Arkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?
Kaç yil sonra kaç yaşında nasip oldu sizinBenimde olmuyordu aslında oluyorduda yaşamıyordu. Bende bir keresinde ağlayıp bosanalim seninde çocuğun olur demiştim. Eşimde saçmalama ben seninle çocuk için evlenmedim her şeyde hayır vardır nasibimde baba olmak yoksa bile olsun hayırlısıymis deriz dedi. 3 sene sonra oğlum doğdu. 1.5 sene sonra diğer oğlum doğdu. Yani rabbim ardı ardına verdi. Kaç kere kayıp yaşadık o zamanlar kv bir zaman gelir ardı ardına olur. Sonra çocuk olmasın diye spiral bile taktiracaksiniz demişti o zman o günleri gorecekmiyim acaba demiştim. Evet şimdi dediği gibi spiral taktirma niyetindeyim. İmkansız gibi gözüküyor ama Rabbim o günleri unutturacak güzel günleri nasip ediyormuş ki. Hayırlı zamanda sanada nasip olsun.
Canım böyle şeyler düşünme gerek yok eşini kaybetmekten korkuyor olabilirsin ama lütfen yapma bu düşündüğün şey sadece seni yıpratıyor. Herşey nasip kısmet işi evet duymuş olabiliriz çevreden çocuğu yok diye boşanan, çocuğu yok diye 2. evliliğini yapan ama bu değil ki sen ben veya başkası da bunu yaşayacak, inşllah bu yolda eşin sana yoldaş olur gerisi zaten seni üzecek durumlar yaşanmaz. Bu fikrini de eşine dile getirmezsen süreci daha sağlıklı ilerlersin. Umarım en yakın zamanda nasip olur bu psikolojiden çıkarsınız Rabbim cümlemize merhamet etsinArkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?
3 Yıldan sonra doğdu. 3 yıl içinde 2 düşük 3 4 defa kimyasal bide yeni doğan bebeğim doğumda oksijensiz kaldigi için 2 gün sonra kaybettim. Oğlum 22 yaşımda küçük Oğlum 23 yaşında doğdu. İkinci daha 2 aylık bile olmadı yeni doğdu.Kaç yil sonra kaç yaşında nasip oldu sizin
Benim yaşım da doğurmuşBenim eşim 18 yıl sonra doğmuş. Kv 41 yaşında doğurmuş
Bende sizin gibi düşünüyorum zaman zaman eşimi cok seviyorum bunun için sanki onu babalik olma arzusundan ben mahrum birakiyormusum gibi hissediyorum hic bir saglik sorunumuz olmamasina ragmen olmuyor bizimde 4 yillik evliyiz deselerdiki eşin de sorun var aklima böyle bir düşünce getirmezdim simdi düşünüyorum çünkü ya hic olmazsa ilerde beni ailesi tarafindan suçlayan olurmu diye düşünüyorum en ufak bir imada sanki benim yuzumden olmuyorda bu yuzden bana boyle davraniyolar diyorum içimde yaşadigim karma karisik duygular var dilerim Allahtan en kisa zaman da bize de nasip eder yani yalnız değilsin böyle düşünen karma karisik oldugumuzdan boyle hissediyoruz pes etmek yok yollarimiz cicekler açsınSorun bende biliyorum çünkü. Bunu da düşündüm dile de getirdim hatta. 4 yıllık evlilik te sürekli hastane köşelerindeyim buna da şükürler olsun ama benim gibi düşünen varmı yoksa depresyon sürecimi bilmek istedim.
Benimde olmuyordu aslında oluyorduda yaşamıyordu. Bende bir keresinde ağlayıp bosanalim seninde çocuğun olur demiştim. Eşimde saçmalama ben seninle çocuk için evlenmedim her şeyde hayır vardır nasibimde baba olmak yoksa bile olsun hayırlısıymis deriz dedi. 3 sene sonra oğlum doğdu. 1.5 sene sonra diğer oğlum doğdu. Yani rabbim ardı ardına verdi. Kaç kere kayıp yaşadık o zamanlar kv bir zaman gelir ardı ardına olur. Sonra çocuk olmasın diye spiral bile taktiracaksiniz demişti o zman o günleri gorecekmiyim acaba demiştim. Evet şimdi dediği gibi spiral taktirma niyetindeyim. İmkansız gibi gözüküyor ama Rabbim o günleri unutturacak güzel günleri nasip ediyormuş ki. Hayırlı zamanda sanada nasip olsun.
Bizimle evlendiğimizde olsaydı 10 yaşına girecekti çocuğum, düşükler yaşadım erken doğum yaptığım küvezdeki olduğumu kaybettim, çok büyük problem olmamasına rağmen eşime ben de bir ara demiştim o da gülmüştü Bir daha da lafını ettirmedim tabii ki çünkü bir ara adet düzensizliklerim vardı benden olmuyordu biliyordum sonra adetlerin düzene girince rahmetli oğluma hamile kalmıştım onu da kaybedince iyice psikolojim bozuldu çok şükür tüp bebekte Bir kızım var aklına böyle şeylere getirme lütfen güçlü durmaya çalış Rabbim zamanı geldiğinde zaten veriyor
Bende sizin gibi düşünüyorum zaman zaman eşimi cok seviyorum bunun için sanki onu babalik olma arzusundan ben mahrum birakiyormusum gibi hissediyorum hic bir saglik sorunumuz olmamasina ragmen olmuyor bizimde 4 yillik evliyiz deselerdiki eşin de sorun var aklima böyle bir düşünce getirmezdim simdi düşünüyorum çünkü ya hic olmazsa ilerde beni ailesi tarafindan suçlayan olurmu diye düşünüyorum en ufak bir imada sanki benim yuzumden olmuyorda bu yuzden bana boyle davraniyolar diyorum içimde yaşadigim karma karisik duygular var dilerim Allahtan en kisa zaman da bize de nasip eder yani yalnız değilsin böyle düşünen karma karisik oldugumuzdan boyle hissediyoruz pes etmek yok yollarimiz cicekler açsın![]()
Bizimle evlendiğimizde olsaydı 10 yaşına girecekti çocuğum, düşükler yaşadım erken doğum yaptığım küvezdeki olduğumu kaybettim, çok büyük problem olmamasına rağmen eşime ben de bir ara demiştim o da gülmüştü Bir daha da lafını ettirmedim tabii ki çünkü bir ara adet düzensizliklerim vardı benden olmuyordu biliyordum sonra adetlerin düzene girince rahmetli oğluma hamile kalmıştım onu da kaybedince iyice psikolojim bozuldu çok şükür tüp bebekte Bir kızım var aklına böyle şeylere getirme lütfen güçlü durmaya çalış Rabbim zamanı geldiğinde zaten veriyor
benim en yakınım diyeyim bir ablamız 18 yıldır evli çocukları olmadı. sorun eşinde. ama zaman zaman aklına gelsede ayrılma olmadı çünkü tekrar başkasıyla evlendiğinde çocuğu olacak mı sağlıklı hayırlı olacak mı bir bilinmezlikti. ayrıca eşinin maddi durumu da iyiydi ve eşine vicdan yaptığı ayrılmadı.ama çocuk mevzusu hep içinde uhde kalan bir şey o yüzden her tartışmalarında bu konu gündeme geldi. eşinin yüzüne vurduğuda oldu. belki eşi kendisi ayrılmak isteseydi onu bu tercihte bırakmasaydı herkes kendi hayatına bakardı.bu süreçler gerçekten çok zor. ben ikinci çocuğumuzda bile olmayınca psikolojim alt üst olmuştu o yüzden konu sahibini çok iyi anlıyorum. eğer sizde de ilerde bu konular açılmayacaksa huzursuzluk olmayacaksa sebepsiz bir durumsa ve yaşınızda henüz küçükse böyle şeyler aklınıza getirmeyin. hiç ummadığınızda anda bebeğiniz size koşar gelir![]()
Desteğiniz için teşekkür ederim arkadaşlarım. Benim bunlara paylaşabileceğim kimsem olmuyor 2 senedir 2 ameliyat 3 aşılama yaşadım ameliyat sonrasında eşim alt bezimi bile değiştirdiği oldu o yüzden ona da kıyamadığımdan belki. 30 yaşındayım herkes hastalıklı gözüyle baktığı için bunları düşünüyorum adet olunca tüp bebeğe başlıcam ama tekrar ameliyatlar olacakmış inşallah olmam hemen çocuğumuza kavuşuruzHastalıkta sağlıkta diye söz vermediniz mi ? Herzaman hersey guzel olacak diye ya da yolunda gidecek diye birşey yok. Bizimde yoktu. Sorun benden kaynakliydi 4 yıl hic bir sekilde hamile kalmadim. Ama hic bir zaman pes etmedik. Olmadı birdaha denedik. olmadı birdaha denedik. Kader gayrete aşık cok sukur pozitif haberi aldik 3 gun once. Ama almasaydıkta pes etmeden denemeye devam ederdik elimizden geleni yapardık. Herseye rağmen yine olmasaydı ikimiz bir aile olarak hayatımıza devam edecektik. Cunku biz birbirimizi çocuk icin sevmedik. Birbirimizi sevgimiz icin cocugumuz olsun istedik. Aile olmak illa çocugunuzun olması demek degil. Bu düşünceyi kafanızdan atın.
Sağlıksız düşünüyorsun diye linçleyenler olabilir bacım. Hangimiz düşünmedik ki, bir iki üç beş tedaviden sonra artık insana bu düşünce çöküyor. Ben de düşündüm, evet bu yanlış bir düşünce ama ben de düşündüm. Hatta bu durumu kocamla da konuştum. Birlikte ağladık ne yapalım. Ama sen beni düştüğüm hataya düşme bunu kocanla konuşma. Sonuçta onda da bir sorun olabilirdi, o zaman biz onları boşar mıydık? Elbette hayır.Arkadaşlar kafamı kurcalıyor. Aklıma geliyor eşim başkasıyla evlenseydi şimdi ye 3 yaşında çocuğu vardı diye. Bu sonuca varan boşanan oldu mu ?