Her şeyime ortak olan arkadaş

LadyPenny

Deliyim ben deliyim
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010
743
153
123
Kızlar merhaba ailemden başka bir şehirde okuyorum ve fazla arkadaş edinmeyi seven bir insan değilimdir.
2 arkadaşım var birisi 1 ay sonra ev arkadaşım olacak.
Kız kesinlikle çok iyi bir kız fakat sürekli benim kıyafetlerimi giyiyor. 3 aydır tanışıyoruz aynı okuldayız . Önemli bir yere gitmesi gerekiyordu benden kıyafet istedi bende verebileceğimi söyledim . Sonra topuklu ayakkabı kolye saat çizme hırka mont çanta hepsine ortak olmaya başladı. Kırmadan söylemek istiyorum fakat nasıl başaracağımı bilmiyorum . Birde ev arkadaşı olunca direk benim dolabımdan giyinecek en çok canımı o sıkıyor ama dediğim gibi kırmayı hiç istemiyorum.
Normal bir günde bile kota uygun bluz arıyorum dese hani bulmaya çalışırım ama bu kız montumu giyiyor 3 hafta çıkarmıyor üzerinden.
En sinir olduğum şey de insanların dalga geçmesi haklı olarak. Başka kıyafetiniz yok mu sizin bir gün o giyiyor bir gün bu giyiyor diyolar. :2:
Daha geçen gün etiketi üzerinde giyilmeyi bekleyen elbisemi giyip giyemeyeceğimi sordu kibarca reddettim o da bozuldu.
Ama gerçekten sıkıldım artık kızlar .
Baştan aşağıya benim kıyafetlerimi giyiyor bende takıntı yapıyorum o giydiklerini bir daha giymiyorum.

Makyaj malzemelerimi bile kullanıyor deodorantımı parfümümü. Onun malzemesi yok mu tabiki var ama benimki daha tatlı geliyor herhalde .
Çok sıkıldım artıık bir kere kullanır iki kere kullanır dedim ama yok. Hepsi 1 ay içinde bitiyor yenisini alırken de bana yardım etmiyor. :18:
Tek korkum ev arkadaşı olunca böyle sinirimi bozması . 2 gün önce uygun bir dille benim olan şeyleri kullanmaması gerektiğini belirttim inşallah işe yarar bakalım
Uzun oldu ama çok dertlenmişim okuduğunuz için teşekkür ederim :2:

en baştan kabul etmeyecektin tamam eve ortakta kıyafetlerinede ortak değil heralde hasta olursunuz mazallah verme bir daha

en uyuz şeylerden biri bu işte....
valla kırmadan kibarca söyle...
biraz bozulur ama geçer bişeycik olmaz...

bence yol yakınken kendine başka bir ev arkadaşı bul....sonra daha zor olur...annen, baban, abin, ablan değil 3 ay önce tanıdığın kimse için sıkıntılı yaşamaya değmez emin ol...kırmadan bir bahane bulabilirsin bence....

daha önce yaşadın mı bilmiyorum ama ev arkadaşlığı öyle uzaktan göründüğü gibi değildir canım

Son düzenleme:
Kız ayakkabına çantana ortak olmuş bu kadar dert etmişsin
Bu basit mevzuyu bile çözemediğin biriyle birde ev arkadaşı olucaksınız ilginç
Aynı evde elektrik su kira doğalgaz telefon market vs ortak olunca ne yapıcaksın :))

Çok yüksek ihtimal ev arkadaşı olunca da ortak olacak
Gerçekten can sıkıcı bi durum
Kibar bi dille uyarmışsın aslında anlamamış sanırım
Olmadı bi dahakine net bi şekilde uyar

Canım aranızın bozulmasını istemiyorsan kalemle olur ya da rujla vs vücuda,yüzüne nokta nokta benekler yap. Fotoğrafını çek ben çok kötüyüm doktora gideceğim vücudum yüzüm hep nokta nokta olmuş de. Sonra doktor alerji olmuş,ortak eşya kullanma başkasına da bulaştırırsın aynı kaptan bile yemek yeme. Narin bir vücudun var vs dedi de. Bütün kıyafetlerini yıka. Arkadaşın da anlar zaten. Baktın hala kullanmaya devam ediyor. Tekrar hasta olmak istemiyorum dersin.

benden tavsiye hiiiç aynı eve çıkma, bugün ne kadar kibar söylersen söyle sana düşman olacak, içten içe kıskanıp düşmanlık besleyecek. söylemezsen yarın bir gün aynı eve çıkmaya kalkarsan bugün kıyafetlerini kullanan kişi, evin ihtiyaçlarınıda sana yıkmaya başlayacak, kendin için aldığın herşeyi yiyecek ama kendi bişey almayacak. ne kadar iyi bir kız olursa olsun, bence iyi olsa bu yaşa gelmiş bunları düşünmesi gerekirdi. iyi olmak başka şey düşünceli olmak başka şey..

tam ben başlığa yorum yapcaktım herşeyine ortak olur yakında diye
gerçekten öyleymiş

evet kesinlikle doğru söylüyor, ev arkadaşlığı çok başka birşeydir. iyi olması değil, görgülü, anlayışlı, yardımsever olması daha önemlidir. ben ünv. de 3 yıl ev arkadaşlarımla yaşadım.

en sevmediğim şeylerden biri ya benim bi arkadaşımda böyle çok veriyodu eşyalarını, bi de yıkamadan geri veriyomuş kız, okul bitince arınabildi anca.. ha özel günlerde giymeye bişeyi yoktur acildir o zaman veririm ama bu ne böyle mont falan, günlük giysiler, hayatta vermem..
ev arkadaşlığına gelince sakın sakın(!) iyi düşün diyorum..

üniversite zamanlarında birbiriyle çok iyi anlaşıp kanka olan insanların aynı eve geçince en nihayetinde kanlı bıçaklı ayrıldığı hikayeleri iyi biliyorum.asıl iyi mi kötü mü o zaman ortaaya çıkar.resmen sömürüyor seni.onun seni gördüğü gibi görmüyor.kolay arkasını döner sana bak.çok muhabbet tez ayrılık getirir.elalem madem dalga geçiyor sizinle bunu bahane et..

benimde aynı böyle bi arkadaşım vardı...altlı üstlü oturuyorduk çok samimiydik ama bu huyuna sinir olurdum... bi yere gidecek oldumu tel çağrı bırakır noldu diye cama çıkardım...senin dolabına bi uğramak istiyorum derdi...önceleri kıyamadım fazla kıyafeti yok diye...acıdım giysin dedim... ama sonraları nasıl olsa veriyor diye her kıyafetimi istemeye başladı... benim çok severek giydiğim bi ceketim vardı... hatta kıyamazdım giymeye o çok severdi o ceketimi...bi kere verdim mecburen sonra iyi belledi...her gittiği yere giyer oldu ve öyle öylede eskidi ceket... yani konu sahibine tavsiyem önce acıyıp veriyoruz sonra alışıp kalıyorlar...elini ver kolunu alama hesabı...kibarca söyle..ben söyleyemedim de noldu...:)

zaten biz mahallede 3 kızdık :) bizden başka da öylee kızlar yoktu mahallenin genç kızlarıda biziz (ben,ablam ve kardeşimiz olarak bildiğimizzz arkadaşımız çağla). ablam bna pek giydirmez kıyafetlerini ama üniye gidip gelince giydirmeye başladı :) ben hep ona giydirirdim. hatta ayakkabı alınca kendime o giymek isterdi. ben bile daha giymeden ona giydirirdimm :) çağla da çok iyidir:) bazenleri ben ona, o bize gelip dolabımı açıp istediğimz gibi giyinirdikk ve yine de öyleyizz asla bu durumdann rahatsız olmadık. taaa bebeklikten berii arkadaşız onunla seviyorumm cadıyııı ben evde olmasam dolabımı açıp gelip giyse hiçç" neden giydin" bilee sormam "all senin olsun knka " derimm :) bütün sıkıntılarımızı hep beraber atlattık. bana karşı olan bii saygısını ve ihanetini de görmedimmm. 7 kat yabancı akrabalarımızdan bile daha iyi.. ailesinide çok seviyorumm babam yanımızda olmadığı zamanlarda hepp onun ailesii biirisi size karışırsa flaan gelipp anlat derdi.. şimdii onlara gidicem öptümm kızlarrrrr :) bu arada ablamıda özledimmmmm

seni çoook iyi anlayabiliyorum, kesinlikle aynı eve çıkma fikrini aklından çıkar.

keten bi elbisem vardı çok severdim malesef fazla giyemedim, saolsun bi arkadaşım giydi getirdi giydi getirdi. hemde yıkamadan ben yıkar dolaba asardım ben daha bir daha giymeye fırsat kalmadan tekrar alırdı öyle öyle keten olduğu için rengi de attı yıprandı en sonunda al senin olsun benden çok giydin zaten dedim tekrar istemedi.aynı şekilde kot pantolonuma dahi ortak oluyordu onuda verdim.çanta kolye bileklikte aldığı oluyordu..
başka bi arkadaşım ayakkabımı bile aldı o da saolsun..kiriyle getirdi geri.o da yeniydi 2 kez ancak giymiştim.bidahada giyemedim esnemiş zaten üstü hiç bişey de diyemedim...
biraz hayır diyebilmeyi becerebilsem keşke

Teşekkür ediyorum yorumlar için okudum bütün yorumlar hemen hemen aynı gibi kızlar bende öyle düşünüyorum ama çalmaz çırpmaz güvenilir bir kızdır bu zamanda böylesini bulmak zordur karakteri gerçekten iyi tek sevmediğim huyu bu . Ankara'ya ailesinin yanına gitti giderken çizmelerimi montumu giyip gitti. Bir de ben diyorum ki krem rengi converseleri ben giyeceğim o da diyor ki onları ben giycem sen başka bir şey bul
Böyle izin alır gibi oldum artık sıkıldım. Ev arkadaşı olunca da sıkıntı yaşayacağım elbet ama bunu açık açık konuşmam gerekecek artık.
Gittiğimiz yerlerde herkes bizim ortak kıyafetlerimize bakıyor çok can sıkıcı.
Benim pantolonum 20 gündür üzerinde yemin ederim. İstedim diyor ki başka pantolonum yok. Ben yokken ne giyiyordu bu kız :26:
Çok dertlendim ama bir çaresi bulunacak . Eve çıkarken konuşup halledeceğim artık . Böyle gitmez

her şeyi anlarım da başkasına ait ayakkabı nasıl giyilir ki? iç çamaşırı ve ayakkabı paylaşılır mı? mantarı var bilmem nesi var! uygun bir dille uyar.

canım hala eve çıkarken diyorsun.. çıkma bu kızla eve falan, ne olacağı çok belli.. ha sırf kıyafet değil her anlamda seni kullansın istiyorsan buyur tabi.. öğrenmiş hayır diyemediğini, onu giyme ben giyeceğim ne demek ya :ss ne haddine, verseydin keşke orda cevabını onlar benim farkında mısın diyerekten.. çok sinir oldum, ben de bu konuda yeni akıllananlardanım da.. gerçi hala geri gelmeyen kıyafetlerim, ödenmemiş paralarım, kitaplarım var ama.. aklıma geldikçe içim acıyor, sinirleniyorum da..

sakın diyim,yıllardır tanıdığın arkadşın olsa neyse ama herşeyini kullanıyorsa ne kadar iyi olursa olsun çıkma eve. emin ol ev arkadaşlığı bambaşka.bambaşka bambaşka.öyle bambaşkaki.
bir sürü kez bambaşka dedim çünkü bütün ev arkadaşlarımdan evden ayrılırken sinir oluyodum,uyuz oluyodum. bir tek en yakın arkadaşım(çok senedir arkadaşız ama) la sorun çıkmadı...onunla dolaplarımız ortak gibiydi hatta.ama o benim yüzsüz olmadığımı bilir,ben onun asla yüzsüzlük yapmycağını hep düşünceli olcağnı bilirdim çok rahattık.hiç gözüme batmazdı neyimi kullanırsa kullansın.

giyilmemiş elbiseyi giyebilirmiyim ne demek ya? dediğim gibi yediğin içtiğin ayrı gitmeyen canın gibi hissettiğin arkadaşına verilir ama şu anki hareketleri bile sana batıyosa mümkün değil çıkma eve.yoksa çok konu açarsın buraya.

canim hic ayni eve cikmayi dusunme bu kizla. bu tiplere "otlakci" denir. kendi mali tatli gelmez baskalarininkileri kullanmayi sever..

ne munasebet yani senin kiyafetlerini giyecek parfumunu kullanacak falan.. sahsi esyalarini asla kullandirma baskasina otur acik acik konus sahsi esyalarimiz ayri olacaksa eve cikmayi dusunebilirim diye mirin kirin eder ,alinireder ..direk seninle eve cikamiycam de.. boyleleri senin alttan almani da kullanir alinganlik yapar sen yine ses edemezsin enayi durumuna dusersin. hic dusunme ayni eve cikmayi.. ayni eve ciksan faturalar da seni basina kalir alisverisler de..

ben de unv.deyken boyle otlakci bi kizla hatayla eve cikma gafletinde bulunmustum tum faturalar hatta ve hatta ev kirasi dahi basi a patlamaya baslamisti ayrildim evden gittim ozel yurtta kaldim..

aman napcan boyle cakal arkadasi az olsun oz olsun azicik asim agrisiz basim. eve cikmak da cok mattah bisey degil yani yasamis biri olarak soyleyebilirim kaldigin temiz duzgun bi yurt varsa hic eve meve cikmayi da dusunme sakin abla tavsiyesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…