Her tatilde kayınvalideye gidilir mi

Bilemedim ki :) ya bence aslında sorun biraz da biz gelinler de biliyor musun :) ben öyle düşünüyorum bilmiyorum.. Kayınvalideye herşeyden önce sevdiğim adamın annesi gözü ile bakmamız gerektiğini düşünüyorum ya da kaynana değil de anne gibi bakmamız, öyle görmemiz gerekiyor. Tabi şartlar eşit olmalı karşı tarafta gelin değil kız gözü ile görmelii.
Bizim aramızda hiçbir zaman kaynana gelin ilişkisi olmadı, hep anne- kız kavramı; oturup saatlerce sohbette ederiz, karşılıklı türk kahvesi sigara keyfide yaparız. Yeri gelir bir yanlışım olur hatam olur alır karşısına beni konusur patili sen burda burda haksızsın diye :) ama alınmam.. kırılmam.. ya da yanlıs anlamam. Çünkü aynısını öz annemde yapar, ona nasıl ki kırılmıyorsam bağırmıyorsam kayınvalideme de çok absürt tepkiler göstermem :) ve inanın ne ekiyorsanız onu biçiyorsunuz :) bu bir gerçek.. Biz iyi olalım da varsın kaynanalar kötü olsun.
Ya çok haklısınız kızı gibi görmediği için anne gibi göremiyorum gelin aşağı gelin yukarı hep ikinci plandasın yani

Bilemedim ki :) ya bence aslında sorun biraz da biz gelinler de biliyor musun :) ben öyle düşünüyorum bilmiyorum.. Kayınvalideye herşeyden önce sevdiğim adamın annesi gözü ile bakmamız gerektiğini düşünüyorum ya da kaynana değil de anne gibi bakmamız, öyle görmemiz gerekiyor. Tabi şartlar eşit olmalı karşı tarafta gelin değil kız gözü ile görmelii.
Bizim aramızda hiçbir zaman kaynana gelin ilişkisi olmadı, hep anne- kız kavramı; oturup saatlerce sohbette ederiz, karşılıklı türk kahvesi sigara keyfide yaparız. Yeri gelir bir yanlışım olur hatam olur alır karşısına beni konusur patili sen burda burda haksızsın diye :) ama alınmam.. kırılmam.. ya da yanlıs anlamam. Çünkü aynısını öz annemde yapar, ona nasıl ki kırılmıyorsam bağırmıyorsam kayınvalideme de çok absürt tepkiler göstermem :) ve inanın ne ekiyorsanız onu biçiyorsunuz :) bu bir gerçek.. Biz iyi olalım da varsın kaynanalar kötü olsun.
Evet haklisiniz ama daha nişanlı olmama rağmen kv kişisi beni sevmiyor bilmiyorum belkide bana öyle geliyor ama bn hiç bir zaman saygımi kaybetmedim kendisine cevremde sizin gibi sen iyi davran varsın o kötü olsun diyor

Gidilmez. Bence bu tatil değil. Benim eşimin ailesi de uzakta, Muğla ya yakınlar.İzin aldığımızda biz de ziyaretlerine gideriz ama birkaç gün orda geçirdikten sonra Gökova Körfezi ne geçer kendi tatilimizi de yaparız. Siz de bunun gibi bir şey yapabilirsiniz. Çevredeki turistik bir yerde birkaç gün geçirebilirsiniz.

Tatil anlayisi aile ziyaretinden mi ibaret? Mesela arada bir baska sehirlere gezmeye gitmiyor musunuz? Bu sefer de denize tatile gidelim falan demez mi? Eger oyleyse durum vahim

Bir şey merak ettim kayınvalidenizin kızı var mı?😊

Biz de eşimin ailesi ile aynı yerdeyiz benimkiler farklı bir şehirde. O yüzden biz de neredeyse her tatilde bizimkilerin yanına gideriz çünkü başka zaman yok. Bana normal geldi ama sizin aile dinamiğiniz farklı olabilir.

Hiç eşine başbaşa tatile çikmiyormusun?

Omrumu 7 Omrumu 7 Ben dayanamazdim. Degil 10 yil, 10 ay sonra problem yapardim. Aile iyi hoşta, biraz bağimsizda olmak lazim. Sadece eş yada çekirdzk aile ilede tatile gitmek lazim.

Bence eşinizin tutumu yanlış. Bütün tatilleri ailesine ayırsa ben bozulurdum. Anneniz olmayabilir ama babanız var akrabalarınız vardır onlarla görüşmek istemiyor musunuz? Başka gezi programları yapmak yenu yerler görmek insana çok iyi gelir. Bir şekilde bunu aşılayın eşinize.

Bence eşinizin tutumu yanlış. Bütün tatilleri ailesine ayırsa ben bozulurdum. Anneniz olmayabilir ama babanız var akrabalarınız vardır onlarla görüşmek istemiyor musunuz? Başka gezi programları yapmak yenu yerler görmek insana çok iyi gelir. Bir şekilde bunu aşılayın eşinize.
Kim ailesiyle görüşmek istemez.gezileri başka yerleri herzaman yaparız şimdi onlar çağırdı gidelim mutlu olsunlar.kayınvalidem birgün demedi ki oğlum gidin gezin niye hep buraya geliyorsunuz aksine oraya gitmediğimizi başka yere gittiğimizi duysun hastanelik olur kriz geçirir

Omrumu 7 Omrumu 7 Ben dayanamazdim. Degil 10 yil, 10 ay sonra problem yapardim. Aile iyi hoşta, biraz bağimsizda olmak lazim. Sadece eş yada çekirdzk aile ilede tatile gitmek lazim.
Eşimin cevabı :aile yanından daha iyi tatil mi olur

çıkıyorum tabi ki çıkmaz mıyım. Onun yeri ayrı bunun yeri ayrı.

Kim ailesiyle görüşmek istemez.gezileri başka yerleri herzaman yaparız şimdi onlar çağırdı gidelim mutlu olsunlar.kayınvalidem birgün demedi ki oğlum gidin gezin niye hep buraya geliyorsunuz aksine oraya gitmediğimizi başka yere gittiğimizi duysun hastanelik olur kriz geçirir

Sorun zaten dengeyi kuramamakta. En başından bunu yapmanız lazımdı. Bizler bir şey söylemedikçe talep etmedikçe hiçbir şey değişmez. Bundan sonra tavrınızı değiştirin bence, bu kadar taviz vermeyin.

Evet haklisiniz ama daha nişanlı olmama rağmen kv kişisi beni sevmiyor bilmiyorum belkide bana öyle geliyor ama bn hiç bir zaman saygımi kaybetmedim kendisine cevremde sizin gibi sen iyi davran varsın o kötü olsun diyor
Sevmiyor değil, alışmaya çalışıyordur belki :) yargı ve ön yargı çok farklı kavramlardır.. Herkese hemen ısınamayız, ya da hemen bize alışmalarını bekleyemeyiz maalesef. Zaman verin, hem kayınvalidenize hem kendinize :) eminim zamanla alışacak ve sevecektir. Hoş kimse kimseyi sevmek zorunda da değil ama herkes birbirine saygı duymak zorunda maalesef küçük büyük demeden. Sizi sevmemesi için sebep var mı ki ? böyle düşünmenizi gerektiren bir durum mu oldu ya da .. bence zamana bırakın ve saygınızı eksik etmeyin baktınız olmuyor ona göre gardınızı alırsınız.

Ya çok haklısınız kızı gibi görmediği için anne gibi göremiyorum gelin aşağı gelin yukarı hep ikinci plandasın yani
Buna üzüldüm gelin çok kaba bir tabir..
O halde sizde 3 tatiliniz var ise 1 ini kayınvalideniz ile 1 ini kendi aileniz ile kalan tatili ise başbaşa olacak şekilde değerlendirin; ve eşinize bu durumu aşılayın..

Kızlar 10 yıllık evliyim her tatilde her izinde her bayramda kayımvalidemdeyim.benim annem vefat etti( babam tekrar evlendi) dolayısıyla her seferinde ben ailemle vakit geçiremiyorum eşim mutlu olsun diye ailesinin yanına gittik.ailesiyle çok fazla bi sorunum yok.farklı şehirlerde yaşıyoruz.eşim 1 hafta izin almış gidelim diyor siz olsanız ne yapardınız.bu arada ramazan bayramı orda kurban bayramı orda.en son 30 ağustosda izin aldı gitmiştik.
Ayni yerdeyiz allahtan mahalleler ayri bayramlarda 1 gun gidiyoruz aksama donuyoruz 2. Gun annemler sonra gez toz gecyor . Normalde sk gderdm smdi gorumcem devamli.orda oldgu icin 2 haftada 1 bazen haftada 1 keyfime kalmis

Geçen bir yerde kayınvalidelerin kızları yoksa gelinlerini kızları yerine koyup iyi ilişkiler kurduklarını okumuştum. Demek ki alakası yokmuş. 😃 Ne güzel vallahi şanslı azınlıksınız. 😊
Yok bizim var kızı ama aramızda gerçekten değişik bir bağ var :D ve kendisi benim 2. kayınvalidem olur yani 2.evliliğim :olamaz: ama Allah biliyor ya annemden hiç bir farkı yok. Öyle ki 1 hafta hasta yattım kendi annem, anneannm hasta diye gelemedi :( kayınvalidem 1 hafta başımdan ayrılmadı :KK51:

Back
X