Her türlü yoruma açığım

Soruyorum bugün ceza yemişti üzgündü biraz ama atlattık destek oldum benim hep gizli bi param olur eşim bilir ama sadece miktarını bilmez zorda kalınca ister ben de veririm cezayı ödemek için para istedi verdim. Ödedi geldi uyudu dinlendi ama her şeye de sus uzatma denmez ki bş açıklama yapsa

Bu üslubunu degistirmesi konusunda ciddi ciddi konusun. Ancak konusmak icin uygun zamani kollayin. Uygun bir zamanda ciddi ve sakin bir uslupla 'seninle onemli bir konu hakkinda konusmak istiyorum' deyin. Hemen lafa girmeyin, o durumun ciddiyetini anlasin. Dinlemeye ve iletisime acik oldugunu gozlemlediginizde, 'uslubundan dolayi cok rahatsizim, uzgunum, beni kirdigini gormuyor musun' diye sorun. Esinizin hangi dilden anladigini siz daha iyi bilirsiniz, eger ters tepmeyecekse gerekirse onu arada cocuk dahi olsa anlayissiz bir ese, saygisiz uslubuna ve empatiden yoksun bir iliskiye katlanmak zorunda olmadiginiz konusunda uyarin.

S Seslisesli Valla canim bu tür erkeklerin ve buna benzer olaylarin böyle olmasinda en büyük etken kim ne derse desin toplumumuz yani Ataerkil bi aile yapimizin getirdigi süregelen bi anlayış. Ev isine kadin bakar
cocuga kadin bakar
erkek ne anlar ev isinden ?
aa sen birak ablan yapsin
kiz kardesin yapar vs diye diye erkekleri büyüttüler ve iste sonuc bu. Simdi illaki kocasi abisi kardesi oyle olmayanlar var ama genel icin konusuyyorum zaten onlar istisna yüzdelige vursak senin gibi sorun yasayan bi suru kadin vardir. Cok haklisin tabiki sen koca gün ugras dur o iki dakika bas edemesin... anlayissizmis yani. Ama kendilerine is buyur ben butun ggün calistim yoruldum diye baslayip bahaneleri siralayip her seyide ayaklarina isterler. Neden ? Cünkü ev isi kolay ya hani cocuk bakmakta ne var canim bütn gün evdesin sen mi koşturdun... Ah aaah canm valla temelden degistirmek lazim olayi. Tvde sagda solda bile bi adamin kucaginda bebek görünce , ev isine yardim ettigini duysa dahi gözleri yerinden cikarcasina sasiran insanlar taniyorum... yani ne diyeyim insallah insafa gelir de yardim eder. Sonuc olarak cocuk ikinizin ve sorumlulukta ikinizin olmali. Ama sende biraz sinirle cikis yapmak yerine en uygun zamani kolla ve seninle bir sey konusmak istiyorum diye konuya girip yumusata yumusata fikirlerini anlat ona insallah anlar. Eger boyle devam ederseniz aradaki iletisimsizlik Allah korusun aile birliginizee ve cocugunuza zarar verir. Unutmayin kucuk bi olay diye üstünü orte örte alttan ala ala bir bakarsiniz sizi yikan bir dağ olmuş. En kisa surede esinizle konusmaniz ve anlayisini degistirebilmeniz dilegiyle... güzel haberler verirsin insallah canm. Allah yardimcin olsun
( haftasonu yemek yapmasi kocanda bir ışık göstergesi yani eğitilebilir ) :))

Panda gibi yat Allah yat. İyi ki bir işe gidiyor. Çocuğa bakmayı anneye yardım gibi görmekte sizin suçunuz. Sanki kayınbiraderi çocuğun, bakmakla yükümlü değil gibi. Siz evde iş yapmıyor musunuz? Sizde evde çalışıyorsunuz. O zaman akşam atın çocuğu odaya, ikinizde yatın.

Tv-telefon-bilgisayarı çocuk uyuyana kadar kullanmayacaksınız. Bu düzeni sağlamadan gerilim bitmiyor. Kavgasız gürültüsüz bu talebinizi anlatın. Yine sus uzatma derse hepsinin kablosunu kesin. Uzatmamış olursunuz.

Eşin uzatma kes diyor ya, bu sorunlar birikiyor birikiyor patlamamaniza sebep olabilir.sakin bir zamanda karşınıza alın konusun hala konuşmak istemiyorsa kırıldığınızi belli edin .bir kaç gün tepki verin .erkekler genellikle bencil oluyorlar çocuğunuzu bir kaç akşam ona bırakın isii var diyin zamanla sorumluluğunu aldığını görürsünüz sabir

Bazı erkekler böyle maalesef. Benim eşimde bebek bakımı konusunda hep eksilerdeydi. Her yönden mi kötü bu adam? Eşim bebek konusunda yardımcı değildi ama başka türlü elinden gelen ne varsa yapardı zaten. Bazen eksiyi artıyla kapatmak gerekiyor. Tabi şiddet küfür vb. için geçerli değil bu söylediğim.

Ben ise döndüğünde de hem evi ,hem işi ,hem de çocuğu sirtlamaya devam edeceğini düşünüyorum.Ben sürekli söylenerek,şikayet ederek sorununu çözen görmedim.İsine dönünce yap begine -sana kadar yemek,yıka kendi camasirlarinizi,ode bebeğinin masrafını gerisine karışma.O seninle konuşmak için yer ararken bulsun kendini ....o sorsun benden uzaklastin mi ne oluyor? diye.Bir daha da eşine kendi gizli kasandan verme.Adam bu para için bile seni avutmuyor.Gonlunu yapmiyor.Ver diyor veriyorsun.

İki kizim var birisi dokuz digeri bes yasinda ve buyuturken esim hic yardimci olmadi acikcasi.Ben de cevreme baksaydim falanin esi soyle cocuk bakiyor filanin ki soyle yardimci oluyor hem kendimi uzerdim hem de ikimiz aramizda sorun yasardik.ben de diger artilariyla eksiklerini kapattigini dusunerek sorun yapmadim pek.

Tabii ki olmasi gereken eslerin yardimci olmasi ama yapmak istemeyen bir insana zorla yaptiramam ki...
Sadece bakimlariyla ilgilenmek istemiyor yoksa cocuklara cok duskun evine ailesine bagli maddi yonden hic sikmaz hic bir seyime karismaz.
Simdi cocuklar buyudu dersleri odevleri falan ben hic sevmiyorum ilgilenmeyi ders calistirmayi tum bunlari esim yapiyor ilgileniyor her seyleriyle.
Bence tek sorun buysa ve degismeyecekse hic huzurunuzu bozmayin derim.

Şimdilik küsüz deneyeceğim dediklerinizi bu eşler arası geçimsizlik ne zormuş arkadaş kimseye de bişe anlatamıyorsun kendi içinde dönüp dönüp duruyor. Konuşmuyorum bi süre bakalım ama bana çok saçma geliyor

Ay ben de bunu anlamıyorum cidden her baba bebek bezi değişmek zorunda değil değişenler de süper baba değil bunu bi bırakın. Adam yorgun işte kafasını yoran bi problem de olabilir ve genelde erkekler bunu yansitmazlar kafa dağıtmaya çalışırlar. Ben de evhanimiyim evet tüm gün bebekle zor oluyor sizi anlıyorum ancak siz bunalmaya başlamış olabilirsiniz hep aynı hep aynı kendiniz için vakit oluşturun bebek uyuyunca kahve kitap vs vs. Eşinizle bu konuyu tatlı bi şekilde konuşabilirsiniz bi ara ama hergün değil adam bıkmış resmen biraz dırdır yapiyo olabilir mısınız? Var ya haftasonu yemek hazırlayan bir baba olması bile aile için güzel bir aktivite size dışardan bakıp imrenen çok kişi olur ne güzel. Enerjinizi yükseltin lütfen.

Çocuğa yakınlık duymayacaktı da neden yaptı?
Tek Annenin görevi değil ki ilgi göstermek

Ben de görevi değil diyenleri anlamıyorum
Şu an çok hastayım ve eşim bebeğin altını değiştirmeyi bilmiyorsa nasıl ben yapamazken yapacak? Ya da dolaptaki sütü mamayı ısıtıp biberonla hiç vermediyse nasıl zor zamanımda sorumluluğu alacak.
7/24 bez değiştirmesine gerek yok (ne var değiştirse onu da çözemedim) ama elinden bebekle ilgili her iş gelmeli. Onun da yavrusu
Anneden sonra en iyi bakan kişi o olmalı

Yapacağın tel şey onu kendi silahı ile vurmak. Yemek temizlik ütü de dahil. Birş ey isterse yada mızmızlanırsa aşkım UZATMA demen yeter. Kimse kimsenin kölesi değil. Hasbam 3 saat uyuyacak ben ona çay yapacam. Çocuğu eğilip almayacak.
Eskilerin bir lafı var çok afedersiniz ama
bi yerinde kazmanın sapı mı var da eğilemiyor

Ben kadın olarak ne bilip yapıyorsam o da bilmek yaptırmak zorunda. Yapmalı değil yaptırmak zorunda.Yeri gelecek boklu bezini alacak . kusmuğunu temizleyecek , tuvalette totosunu silecek. Sen uyumak istediğinde 2 3 saat bakacak tıpkı senin yaptığın gibi. Kimse çocuğu babasının evinden getirmedi.Allah şu erkeklere paşa muamelesi yapmayın. Onun fazlalığı var sa benim de fazla olan yerlerim var. Saçma salak bir ayrıntı onu özel kılmıyor. Hiçbir erkek bir kadından daha değerli değil hoş olamaz da zaten.

Ben sizi haklı buldum. Ayrıca su işten güçten yorgun argin geliyor bi de cocuklami ugrasacak çok ilgilenemez laflarına da kaltilmiyorum. Ben de çalışan bir anneyim su an sizin gibi izindeyim. Ancak ben hemen izin hakkımı kullanamadim bi süre çalışmak zorunda kaldım sonra izne ayrıldım. Çalıştığım dönemde hergün eve geliyor yemeğimi yiyip akşam 21.30 a kadar bebegimi parka goturup oynatir banyosunu yaptirir yatirirdim. Bebegim uyuyana kadar onla ilgilenirdim. Ki zihnen çok yorucu bir isim var.

Şunu da soyliyim su an evde 20 aylik çocuğuma bakıyorum yemin ederim ışte çalışmak daha kolay. Işe gidince dinleniyormusum onu anladım ki gerçekten yorucu bir isim var. Benim esim de işten geldim yorgunum diyor valla hiç dinlemiyorum ilgileneceksin diyorum ve 2 saat falan babası ilgileniyor.

ben eşinizin mesleğini merak ettim

yani eve gel yemek ye ve 2-3 saat yat olağan bir tavır değil

bir de kafası çocuk sesi kaldırmıyor yorgun geliyor işten deniyor da

işe oğlum 3,5 aylıkken döndüm

sabah 8 de çıktım akşam 7 de eve girdim ve stresli yorucu hem kafa hem beden kullanılan bir işim var

hiç de ben yorgunum kafam götürmüyor çocuğum eee baban da aynı sen kendin takıl demedik

sonuçta bu kadar çalışan anne akşam eve gelince o çocukla zaman geçiriyorsa baba da geçirecek

bu arada eşiniz özelinde, bez değişince kusuyorsa iki üç kussun alışır

amma nazlı adam diyesim geldi

eve gel uyu bez değiştirme kusarım de vs

Son düzenleme:
Kadına birşey olsa çocuğun gideceği yer belli: anneanne-babaanne
Ben de anlayamıyorum bunu normal gören insanları. Kadın o çocuğu kendisine yapmadı, baba evinden getirmedi.
Kaldı ki bana evinden,eski eşinden bile getirmiş olsa onu kabullenip evleniyorsun,en iyi şekilde ilgilenmek zorundasin

aynen bir arkadaşımın kızı ile oğlum yaşıt

ben bebekken eşime bırakabiliyordum altını vs değiştirirdi

o da eşinin bu tarz şeyleri yapmadığını yapamayacağını söylüyordu

neden yapamasın hem sen hasta vs olursan ne olacak dedim

annesini getirir yaptırır o olmasa bir akraba getirir dedi

bu hep dışarıya güvenmenin sonucu bu

bebekle iş için şehir dışına gittik eşim bakıcıyı götür dedi hayır dedim sen geleceksin

geldi ben toplantıda iken ve gece eğlencede iken baktı

neyse sabah da bebeği giydirdim vs çıktım biraz sonra bebek geldi altındaki kilotlu çorap çıkmış

dedim herhalde güneş alsın bacağı diye çıkardı vs

sonra dedi ki kaka yaptı onu giydiremedim geri hiç denememiştim durmadı ben de eşofman giydirdim dedi

ben de iyi yapmışsın dedim kapattık konuyu

yani adam bu durumda beni arayıp yanına mı çağırsaydı bebek kaka yaptı diye ya da otelde yardımcı kimi bulacaktı

Tamam gün icinde calısmıs ve yorulmus olabilir ama ev hanımları veya yeni annelerde gün icinde calısıp yoruluyor
Cocuk her ikinizin
Sadece size yardım icin değil kendide evladını özledigi icin vakit gecirmeli yemek yapmak temizlik yapmak gibi görev olarak bunu algılamamalı biri söyleyince yapmak zorunda olmamalı
Babalıga hazır değilmiş ve bu adam değişmez
Gecmiş olsun bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…