Her yere onlarla mı gideyim yani?

Seminerden sonra görev yerini terk etmeyeceğiz ve türlü çalışmalarda görevlendirileceğiz, covid teşhisi konmuş vatandaşların evde karantinaya uyup uymadıklarını kontrol eden ekipler kurulacak ve o ekiplerin başında yer alacağız. Okul açılma tarihine kadar memlekete geri dönmek yok yani. Sizinle ne yapmaya geliyor ki onlar başka işleri güçleri yok mu peşinizden ayrılmıyorlar. Covid çalışmalarında yer alacağız sizi de riske atmak istemiyorum gelmeseniz daha iyi olur deyin.
Bende ogretmenim gorev icerikleri belli oldu mu bilmiyordum yani filyasyon ekibine mi alacaklar bizi

Yem
Merhabalar,
Hemen konuya giriyorum,
Bulunduğum ilden yakın bir ile geçen yıl atandım, seminerler için haftaya atandığım ile gideceğim. Eşimin abisinin kızı ben seninle gelir kalırım dedi hatta annem (eltim) de gelir dedi. Bir şey diyemedim tamam bakarız dedim.
Eşimin yeğeni ve eltim iyiler onları seviyorum lakin ben her yere onlarla mı gitmek zorundayım? Her ne kadar aramiz iyi olsa da 2 hafta hergün kahvaltı ve en az 3 çeşit yemek çıkarmak zorundayım. Biraz kafamı da dinlemek istiyorum acıkçası... Sabah eşime söyledim kızdı bana niye gelmiyorlarmış gelecek dedi. Ben anlatmaya çalışıyorum 2 çeşit yemek çıkartamıyor musun diyor. Ne yapayım ben şimdi haksız mıyım?
Yemeği niye sen yapıyon ki ? Valla biz eltilerimle oturduğumuz da onlar benden önce yardıma koşar yapılacak iş varsa yapar el gibi durmazlar

Merhabalar,
Hemen konuya giriyorum,
Bulunduğum ilden yakın bir ile geçen yıl atandım, seminerler için haftaya atandığım ile gideceğim. Eşimin abisinin kızı ben seninle gelir kalırım dedi hatta annem (eltim) de gelir dedi. Bir şey diyemedim tamam bakarız dedim.
Eşimin yeğeni ve eltim iyiler onları seviyorum lakin ben her yere onlarla mı gitmek zorundayım? Her ne kadar aramiz iyi olsa da 2 hafta hergün kahvaltı ve en az 3 çeşit yemek çıkarmak zorundayım. Biraz kafamı da dinlemek istiyorum acıkçası... Sabah eşime söyledim kızdı bana niye gelmiyorlarmış gelecek dedi. Ben anlatmaya çalışıyorum 2 çeşit yemek çıkartamıyor musun diyor. Ne yapayım ben şimdi haksız mıyım?
Bunu sizinle gelecek insanlara söyleyin. Biraz kendimle zaman geçirmek istiyorum diyin. Insanin bu istegi kadar normal bir istek olamaz. Eltinizin baska sorumluluklari yok mu? Annenize de citlatin ben birazda bireysel hareket etmek istiyorum diye. Eşinizin bu konularla alakasi yok. Sonucta yengesine gidipte diyemez siz gitmeyin yalniz gitsin diye.

Bende ogretmenim gorev icerikleri belli oldu mu bilmiyordum yani filyasyon ekibine mi alacaklar bizi
İçeriği resmi olarak gelmedi ama dedikodular bu yönde, polisler karantina altındaki vatandaşları kontrol etmekten çekilip oluşturulan ekiplere verilecekmiş kontrol. Öğretmenler bu yönde görev yapacakmış. Filyasyon değil ama evde kalan vatandaşların karantinayı delip delmediği bizlerin kontörulunde olacakmış

İçeriği resmi olarak gelmedi ama dedikodular bu yönde, polisler karantina altındaki vatandaşları kontrol etmekten çekilip oluşturulan ekiplere verilecekmiş kontrol. Öğretmenler bu yönde görev yapacakmış. Filyasyon değil ama evde kalan vatandaşların karantinayı delip delmediği bizlerin kontörulunde olacakmış
Bize yazı geldi, denetim ekibine katılmak isteyen öğretmenlere yönelik.
IMG_20200821_141818.webp

Merhabalar,
Hemen konuya giriyorum,
Valla ben eşime soyliyim ona soyliyim buna soyliyim yapmiyorum. Bana öyle bişey teklif etseler gerek yok ben tek gidip hallederim kocaman insanım derim ki buna benzer bir sürü şey soylemialigim var. Mesela beni huzursuz edip sonra bayramda gelmemi bekleyenler oldu. Eşim yok görevde o yüzden tepeden hiç inmeyenler var. Ben de gelmicem artık yalnız kalmak istiyorum dedim. Konu kapandı. Yalnızsın biz gelelim diyenler var , benim eşimin mesleği bu ben her zaman böyle yasicam ve yalnızlıktan korkmuyorum diyorum. Ozlediyseniz gelin diyorum ama kimseye ihtiyacım yok diyorum o yüzden gelseler bile uzun uzun kalmiyplar. Net olmak lazımmış yaşadıklarım bunu öğretti . Ancak sizin durumunuz biraz daha farklı siz asıl eşinize laf anlatın. Bahaneler soyleyeceginize direkt net olarak istemiyorum diyin

Belli ki tavır koyamayacaksınız ve birlikte gideceksiniz. Tavsiyem gitmeden önce, eğitim olacağı için yoğun olacağınızı ve onlarla ilgilenemeyeceğinizi belirtin. Kafalarında tatil planı olarak görülüyorlarsa vazgeçerler belki. Gittiğinizde eltinize "senin elinden ... ne güzel olur, akşama pişirde afiyetle yiyelim" gibi taleplerde bulunun.

Sabah eşime söyledim kızdı bana niye gelmiyorlarmış gelecek dedi.
Ben anlatmaya çalışıyorum 2 çeşit yemek çıkartamıyor musun
Aklıma geldi ama kırmak istemedim. O an demeliydim ama şu anda iş işten geçti

Evde siz kimseye eşinize de hizmet etmek zorunda değilsiniz. Mutfak sizin görev yeriniz değil. Evde bir iş bölümü olabilir ama siz lokanta mısınız iki yemek çıkar ne demek? Siz samimiyseniz bu yaptıkları, sizden yemek ve hizmet beklemeleri kölelik be samimiyetsizlik. Valla gelecekseniz iyi olur aslında. Yemek işini siz halledersiniz dersiniz. Bundan sonra da eşinize haddini bildirin. Ona sormayın ve çekinmeyin. Bir evde bir erkeğin eşi olmak demek tüm sülalesine ve kendisine hizmet etmek değildir. Siz ilk önce bunu değiştirin. Sizin sanki görevinizmiş, yapmazsanız eksiğinizmiş gibi düşünmeyin.

Yani buna nasıl izin veriyorsunuz anlamış değilim? Siz bir öğretmensiniz niye size böyle davranmalarını izin veriyorsunuz? Eşinize iki çift laf edemediniz mi, iki çeşit yemek yap ne demek, evin çalışanı mısınız siz? Kızlar yapmayın lütfen ya. Yani okumuş kadınlarımız kendi hakkını arayamazsa diğerlerinden ne bekleyebiliriz? Az kendi canınıza kıymet verin lütfen, özgürlüğünüzü bireyselliğinizi koruyun bu nedir ya :kızgın:

Madem iki çeşit yemek çıkarmak çok kolay iş, seminerlerle uğraşan kadın değil de, tatil niyetiyle gelen ve gezmekten başka uğraşıları olmayacak o iki kadın çıkarsın o yemekleri. İş için gittiğiniz yerde bile birilerine hizmet etmek ne alaka? Eşinize bu konuda söz hakkı niye veriyorsunuz ki zaten? Giden siz, iş sizin, onlarla zaman geçirecek olan siz, eşiniz bu planın neresinde ki ahkam kesiyor? Eşinizi hiç araya sokmadan, müsait değilim, inşallah başka sefere deyin işte. Hayır demeyi öğrenmek şu hayatta herkese lazım.

Kendinizin gidebileceğini net bir şekilde belirtin. Yok beraber gidersenizde siz ev sahibi onlar misafir havasına girmeyin. Hatta onlar evde kalacağı için onlar yapması gerekir. Bu gün ne pişireyim değil ne pişirelim diye sorun.
Ama bu eşten izin alma, refakatsız bir yere gidememe bana çok abes geliyor.

Merhabalar,
Hemen konuya giriyorum,
Sen seminere gittiğinde onlar kahvaltı hazırlasın seminer dönüşü mis gibi yapın kahvaltınızı. Neden iki çeşit yapmak zorundasın ki. Seninle gelelim diyecek kadar samimiyetiniz varsa misafir muamelesi yapma. Bu pandemide otursunlar evlerinde. Keşke eşine hiç söylemeden onlara deseydin yalnız gitmek istiyorum.

Iyide seminer 1 hafta degil ki sonrasindaki 3 hafra icin de egitim var yazi geldi okullara sonrasi icon ne yapacaksniz okul baslayinca yalniz mi kalacaksniz sadece 1 hafta icin plan yapmayin derim
Okul mu gönderdi yazıyı. Benim haberim yok. Ona göre hazırlıklı gidelim

Back
X