Her yönüyle düşünür müsünüz?

Gerçeği söylemeli miyim?

• Evet.

OY: 116 81,7%
  • Hayır, anneni düşün.sözü bozma

OY: 26 18,3%

• Ankete Katılan
    142

Whitechocolate-2020

.
Kayıtlı Üye
9 Mart 2019
715
656
23
——Merhaba kızlar kısa ve net şekilde anlatmaya çalışıcam
Yaklaşık 3 sene önce çeyrekli bilekliğim kaybolmuştu. Arada aklıma geliyor üzülüyordum, bir yandan da bir yerlerden çıkma ümidi vardı. Nişanlıyken hatta kendi evimi taşırken eşime dedim , belki de bazadan falan çıkar yani bunu söyleme sebebim bulduğuma eşim de sevinir
— annem bulmuş (bavulun dibinden)ama bana dedi ki; bana büyük yemin et ki etmedim, dediki ben Allah’a söz vermiştim, bulunursa ben sana aldım gibi yapıcam dedi (ayrı şeyler de alıcak tabi de) ben de o zaman tamam demiştim öyle anlaştık
— annem bulduğunu söylediğinde ben kaç kere anlattım, anne lütfen yalan söylemeyelim . Eşimin sevindiğini görmek istiyorum. O da sevinir dedim. Annem ısrarla ama bak böyle niyet ettim, allah buldurdu, niyetimizi bozmayalım diyor
— bugün evlerinden çıkışta keseye koymuş, eşimin yanında açıklama yapıp verdi bana, içini açmadık,
- şimdi ben keseyi açıp aaa bu benim kaybettiğim bileklik mi diyeyim , ki büyük ihtimal diyeceğim , annem sürpriz yapmış demek diye. Annem kızacak ama doğru olan ve vicdanımın rahat edeceği bu. Veya eşim şüphelenir mi annesi hediye die verdi, kızı rahat edemedi diye
Lütfen annem, ben ve eşim yönünden düşünür müsünüz? Yarına kadar karar vermeliyim ,annemlerden geleli bi saat falan oldu. Yarına kadar açmalıyım keseyi açıklama yaparak
İnan’ın korkuyorum şuan yaa
Benim bilekliğim demeye bile

Doğruyu diyorsunuz yani? Annem kızarsa kızsın ama yalancı çıkarmak da olmaz işte şimdi hazır yolu varken yalan söylememem lazım
Ama açsaydım orada yalan söylemek durumunda kalacaktım annem için
Yani gördüğümde aaa bu benim bilekliğim demeden eve gelip düzeltip annemi bozamazdım

Anneniz sizin kaybolmuş olan bilekliğinizi sanki kendi almış gibi gösterip nasıl desem çok düşünceli bir anneymiş gibi görünmeye çalışıyor gibi geldi. Kusura bakmayın ama çok yanlış bulunursa birini sevindiricem dersin bulunursa hayır yapıcam dersin de bulunursa kimsenin haberi olmadan ben sana almış gibi yapcam demezsin. Aşırı saçma buldum. Küçücük bir şey bile olsa eşime halan söylemezdim. Siz de söylemeyin.

Annem de işte kayıp altını bulmak içim niyetlendi o şekilde
Yani niyet edince daha çabuk bulunuyor ya ama içime sinmiyor yok
Yani kayıp birseyi bulmak için niyet edildiğini hiç duymamıştım.Ben genelde "şeytan aldı götürdü satamadan getirdi"şarkısini mirildanirim hep belkide ondan hiçbirşeyimi bulamıyorum))
Neyse konuya gelirsek bende eşinize yalan söylemeyin huzursuz olursunuz hep sonra

Anneniz neden böyle bir saçma söz vermiş Allaha (!)
Bu kadar önemsiyorsa Allaha söz vermeyi, yalan yere yemin etmek, yalancı şahitlik ettirmek konusunda da hassas olmalı.
Çok enteresan gerçekten.
Hazırda olan birşeyi hediyeymiş gibi gösterecek. Hayır, amaç ne, eşinizin gözüne girmek mi? Ve neden?

Ben oyumu dürüstlükten yana kullanıyorum. Eşinizin hakkına girmeyin.

Annenizi mahçup etmeyin. Annem , üzüldü m diye sürpriz yapmış bana deyin olsun bitsin bence.

Bu arada alan kişiye göre değişir. Kim almıştı size ?
Annem eski altınlardan falan birikimlerden yapmıştı
Mahçup etmemek olayı şöyle bakın, annem kendim aldım olayı yapmak istiyor damadına karşı
Ben şimdi eşime “annem yalan söylüyor, o benim” dememe imkan yok. Annemi küçük düşürürüm . Ben de diyorum ki ne de olsa keseyi açmadım
Açtığımda aaa annem bana sürpriz yapmış bu benim bilekliğim dessm
Sora da anneme durumu anlatsam o zaten eşime yalan söyleyemez

Anneniz size resmen yalan söyle diyor. Normal bir anne sonucu ne olursa dürüst ol diye öğüt vermeli çocuklarına, sizinki resmen yalana itiyor. Bu arada yalanın büyüğü küçüğü olmaz ama basit konularda yalan söyleyen insanlardan her zaman daha çok nefret etmişimdir.

ben dinden hic anlamam ama anneniz sirf niyetlenip bilekligi daha kolay bulmak istediyse dogru durust bir seye niyetlenseydi. ne bileyim bilekligi bulunca 10 tane cocuga cikolata alicam gibi. yalana niyetlenmek ne oluyor? bu ne perhiz bu ne lahana tursusu yani hem cok dindar gibi dua et niyetlen hem yalan soyle.

iyi niyetli bulmadim anneyi. ben olsam soylerdim benim bilekligim mi ay cok sevindim diye.

Anneniz size resmen yalan söyle diyor. Normal bir anne sonucu ne olursa dürüst ol diye öğüt vermeli çocuklarına, sizinki resmen yalana itiyor. Bu arada yalanın büyüğü küçüğü olmaz ama basit konularda yalan söyleyen insanlardan her zaman daha çok nefret etmişimdir.
Evet işte ben de yalanı hiç sevmiyorım ki içim hiç rahat etmez hiç
Saat kaç dediklerinde bile yuvarlak hesap yapmayan biriyim

Annem eski altınlardan falan birikimlerden yapmıştı
Mahçup etmemek olayı şöyle bakın, annem kendim aldım olayı yapmak istiyor damadına karşı
Ben şimdi eşime “annem yalan söylüyor, o benim” dememe imkan yok. Annemi küçük düşürürüm . Ben de diyorum ki ne de olsa keseyi açmadım
Açtığımda aaa annem bana sürpriz yapmış bu benim bilekliğim dessm
Sora da anneme durumu anlatsam o zaten eşime yalan söyleyemez

Eşiniz bunun neyine sevinecek anlamış değilim.

Zaten annenizin hediyesi öncesinde de. Eşiniz almış olsa hadi neyse diyecegimde .

Yeniden almış işte ne var ki bunda.

Sonradan kalkıp lafını degistirmeyecekse , çok açıklama yapmanıza gerek yok bence eşinize.

Back
X