Herdaimumutlu diyet günlüğü

herdaimumutlu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2013
1.055
864
Merhabalar;
Yaşım:27
Boyum:1.72
kilom:85.50kg
Dün İtibariyle ani bir kararla diyete girdim.Uydugum belli bir diyet listesi yok, hergün gece yatmadan önce bir onceki günün diyet listesini defterime yaziyorum ve o gün bu listenin dışına cıkmamaya çalışıyorum. Daha once bu yontemle 1 ayda 7 kilo vermis fakat istikrarimi yitirip devam etmemiş ve verdigim kilolari geri almıştım. Hedefim ayda 5 kilo verip 65 kiloya düşmek.Diyet listeme uyarsam eminimki ayda 5 kilo olarak koydugum hedef 6-7 kilolara ulaşacak ama ben yinede hedefimi makul tutarak fazlaca verdigim kilolar olursa onlarin ayri bir mutluluk ve azim sebebi olacagini düşünüyorum.Hesabima gore haftada 1kilo 250gr vermem gerekiyor.Önümde 4 ay gibi bir süre var, bu yaz kilolarimdan dolayi ne istedigimi giyebildim nede istediğim yerlere rahatça gidebildim.Kışa tüm fazlaliklarimdan kurtulmuş olarak girmek istiyorum inşallah.Hadi hayırlısı. ..

Tarih:05.08.15 Guncel kilo:85.50kg
Kahvalti:Yarım muz,4 adet cilek ve süt ile yapılmış smoothie
Öglen:4 kaşık pilav,100gr et döner
ara öğün:1 top çikolatalı dondurma
Akşam:1 kase noodle(hazir olarak marketlerde satiliyor siz sadece kaynar su ekliyorsunuz)
Buraya yaptigim kaçamakları da yazmak istiyorum.Maalesefki diyete basladigim ilk gunler atistirmaliklardan kendimi alikoyamiyorum
Kaçamak:1 paket 4'lü oreo bisküvi :KK43:

06.08.15 sabahı güncel kilo:85.10kg

Bugün de bitti.Tum gün ne yedim,ne içtim beraber bakalım...

Sabah:2 adet etimek
Az kavurmali 1 adet tavada yumurta

Öğlen:1 dilim ekmek(tam bugday yada kepek yemem gerekiyordu fakat almaya çıkamadım ve beyaz ekmek yedim)
100Gr kirmizi et(antrikot)
Az marul salatasi

Ara ogun:eek:rta sekerli Türk kahvesi(sekerden hala vazgecemedim:KK43:)

Akşam:Yarım fileto panga baligi yagsiz tavada pişirilmiş
Az salata

İlk günler beni biraz zorluyor,özellikle tv karşısında sürekli birseyler atistirma alışkanlığım nedeniyle kendimi boslukta hissediyorum ve kaçamak yapmamak için büyük çaba sarfediyorum.İlk gunden 400gr gitti.Ben şimdi diyet defterime yarin neler yiyeceğimi yazmaya gidiyorum.Yarin gün bitiminde tekrar görüşmek üzere...

Bence hazır gıdaları yani paketli marketten alınan her türlü ürünü bırak yeme. Meyvelerden de muz, karpuz ve kavun gibi kalorili olanlardan uzak dur onun yerine elma, şeftali ve kayısı ye :) bir de 3 ara 3 ana öğün yap. Ne kadar sık beslenirsen metabolizman o kadar hızlanır. Günde 3 litre su iç ve mutlaka aktardan yeşil çay kabuk tarçın taze zencefil al ve bunları demle hatta içine karanfil de güzel oluyor. Sabah kahvaltıda mutlaka peynir yumurta domates salatalık ve yeşillik olmalı. Bir dilim de tam buğday. Arada ceviz ve yogurt. Öğle yemeğini et ürünlerinden seçebilirsin ama akşam mutlaka hafif sebze ye. Akşam light süt içmeyi ihmal etme. Haftada 1 gün tavuk 1 gün et 1 gün de balık yemeye dikkat et. Eğer benim gibi evde balık yapmak istemezsen ton balık da alabilirsin. Zayıf olmak için 4 şey çok önemli. Salata, bol su, günde 2 fincan yeşil çay ve spor. Bunlar aç kalmadan sağlıklı zayıflama yöntemleri. Başarılar arkadaşım :)

Bence hazır gıdaları yani paketli marketten alınan her türlü ürünü bırak yeme. Meyvelerden de muz, karpuz ve kavun gibi kalorili olanlardan uzak dur onun yerine elma, şeftali ve kayısı ye :) bir de 3 ara 3 ana öğün yap. Ne kadar sık beslenirsen metabolizman o kadar hızlanır. Günde 3 litre su iç ve mutlaka aktardan yeşil çay kabuk tarçın taze zencefil al ve bunları demle hatta içine karanfil de güzel oluyor. Sabah kahvaltıda mutlaka peynir yumurta domates salatalık ve yeşillik olmalı. Bir dilim de tam buğday. Arada ceviz ve yogurt. Öğle yemeğini et ürünlerinden seçebilirsin ama akşam mutlaka hafif sebze ye. Akşam light süt içmeyi ihmal etme. Haftada 1 gün tavuk 1 gün et 1 gün de balık yemeye dikkat et. Eğer benim gibi evde balık yapmak istemezsen ton balık da alabilirsin. Zayıf olmak için 4 şey çok önemli. Salata, bol su, günde 2 fincan yeşil çay ve spor. Bunlar aç kalmadan sağlıklı zayıflama yöntemleri. Başarılar arkadaşım :)
Bence hazır gıdaları yani paketli marketten alınan her türlü ürünü bırak yeme. Meyvelerden de muz, karpuz ve kavun gibi kalorili olanlardan uzak dur onun yerine elma, şeftali ve kayısı ye :) bir de 3 ara 3 ana öğün yap. Ne kadar sık beslenirsen metabolizman o kadar hızlanır. Günde 3 litre su iç ve mutlaka aktardan yeşil çay kabuk tarçın taze zencefil al ve bunları demle hatta içine karanfil de güzel oluyor. Sabah kahvaltıda mutlaka peynir yumurta domates salatalık ve yeşillik olmalı. Bir dilim de tam buğday. Arada ceviz ve yogurt. Öğle yemeğini et ürünlerinden seçebilirsin ama akşam mutlaka hafif sebze ye. Akşam light süt içmeyi ihmal etme. Haftada 1 gün tavuk 1 gün et 1 gün de balık yemeye dikkat et. Eğer benim gibi evde balık yapmak istemezsen ton balık da alabilirsin. Zayıf olmak için 4 şey çok önemli. Salata, bol su, günde 2 fincan yeşil çay ve spor. Bunlar aç kalmadan sağlıklı zayıflama yöntemleri.
Başarılar arkadaşım :)
Tüm önerilerin için çok teşekkür ederim.Hiç sevmesemde şu yeşil çayı içmeye alismam lazım sanırım.Karpuza gelince o kadar çok seviyorum ki arada bir karpuz kaçamağı yaparım kesinlikle:KK23:

07.08.15 sabahı Güncel kilo:84.80kg

Sabah:Maalesef kahvaltı yapmadım, evimdeki tadilat nedeniyle kahvaltiyi atlamak zorunda kaldim :KK43:

Öglen:4 adet köfte,3 kaşık pilav

Ara öğün:Meyveli yoğurt (küçük paketlerden 2 tane)

Akşam:1 tabak yogurtlu ıspanak yemeği

Bugün de böyle bitti.2 gunde 700gr, Allah bereket versin:nazar:

Tüm önerilerin için çok teşekkür ederim.Hiç sevmesemde şu yeşil çayı içmeye alismam lazım sanırım.Karpuza gelince o kadar çok seviyorum ki arada bir karpuz kaçamağı yaparım kesinlikle:KK23:
Arada kaçamak olur elbette ama inan en sevdiğim meyve karpuz ve ben haftada sadece ince bir dilim yiyorum canım :) yeşil çay hem yok tutuyor hem de ödem atmamızı sağlıyor canım.

08.08.15 sabahi guncel kilo:85.50kg
Ne olduysa benim 700gr geri gelmiş, ama pes etmek yok.Bu gün neler yedim, neler içtim beraber bakalim:kk77:

Sabah:1 adet şeftali

Ara öğün:Orta şekerli Türk kahvesi

Öglen:1 küçük kutu ton balığı
1 adet etimek

Aksam:firinda tavuklu patates(1 adet baget,2 küçük patates)

Aksam yemegini 6'da yedim ve daha sonra cok aciktim, yine bir kacamak yaptim ve light sütlü 1 bardak muzlu ve cilekli smoothie içtim:mad:

09.08.15 Sabahı Güncel Kilo:84.90kg

Sabah:1 haşlanmış yumurta
az peynir ve domates

Ara öğün: Orta şekerli Türk kahvesi

Öğlen:1 porsiyon meyve (Vişne ve kayısı)

Akşam:Yarım tabak ıspanaklı makarna

ara öğün : Orta şekerli Türk kahvesi

10.08.15 Sabahı Güncel kilo : 84.70kg

Sabah:1 haslanmış yumurta,4 adet zeytin, yarım domates, 1 adet etimek

Öğlen:100gr kekik soslu tavuk,3 kaşık pilav

Akşam:Esimle sütlüceye uykuluk yemeğe gittik, ben yarim porsiyon uykuluk ve 1 küçük dilim ekmek yedim:) eşim önümde yarim ekmek uykulugu götürdü:110: daha fazla yememek icin kendimi zor tuttum çünkü uykuluğa bayilurim:KK54:
Yarin sabahki kiloma bakarak tam bir haftada kaç kilo verdigimi öğrenecegim. Tahminimce 1 haftada 1 kilo verdim ama biliyorum ki ilk haftalar hemen umutsuzluğa kapilmamak gerekiyor.Sonucta benim amacim hizli kilo vermek değil, yavaş yavaş zayiflayip kalici bir şekilde kilo vermek istiyorum.Hedefim 1 haftada 1kilo250gr vermekti, önümüzdeki hafta 1kg500gr vererek bu açığı kapatip ayda 5 kilo olan hedefime ulasmak istiyorum.Umarim herşey yolunda gider :nazar:

11.08.15 Sabahı Güncel kilo : 84.60kg

sabah: sadece su ve 1 kaşık nutella:KK76:

ara ögün: orta şekerli Türk kahvesi

öğlen: Yarim tabak Ispanakli makarna

Akşam: 4 tane küçük lahana sarmasi
2 adet taze incir :KK72:

2 gündür diyete ara vermiştim,daha doğrusu yediklerimi yazmadım çünkü evimde yoğun bir tadilat var evim inşaata döndü diyebiliriz:KK43:
Bugünse herşeye kaldığım yerden devam ettim:)
14.08.15 Sabahı Güncel kilo : 84.40kg

sabah: 1 adet etimek
az peynir ve az domates

Öğlen: 1 yarim fileto panga baliği
az salata

Ara: 1 bardak soğuk nescafe

Akşam: Tavuk sote ve 3 kaşık pilav
kaçamak:Annemin aldiği trileçe tatlisina dayanamadim ve bir dilimin yarisini yedim :KK43:

Herşey biraz yavaş ilerliyor bazen kendimi adapte olamamiş gibi hissediyorum ama burada ki azimle istedigi kiloya ulaşan arkadaşları okudukça kendimi toparliyorum.Sanirim kendimi biraz daha sıkmam ve tam anlamiyla adapte olmam gerekiyor.Ahh şu ağustos ayini 80 kilo ile kapatsam baska birşey istemiyorum...

15.08.15 Sabahı Güncel kilo : 84.20kg

Sabah: 1 yumurta
1 adet etimek
5 zeytin ve az domates

Öğlen : Izgara tavuklu salata

Ara: orta şekerli Türk kahvesi

Akşam: 1 tabak taze fasulye

Ara: 2 dilim karpuz

16.08.15 Sabahı Güncel kilo : 83.80kg

Sabah: 2 adet kayısı

öglen: 100gr et döner
3 kaşık pilav
Akşam: 1 kase ton balikli salata

Ara: Orta şekerli Türk kahvesi

Bir insan 20 günde anca 2 kilo 500gr mi verir.Aç geziyorum arkadaş aç ama bu kilolar gitmiyooo.20 gün önce 85.5 kiloydum şimdiyse 83 kiloyum.Başkasi olsa şimdi 10 kilo vermişti.Günde 10 saat uyku uyuyorum bazende bu 11-12 saate bile cikabiliyor ve eminimki bukadar yavaş kilo vermem8n tek nedeni aşırı uyku.Canima tak etti artik 7-8 saatten fazla uyumak yok.Birde boyle deneyelim bakalim.Tüm bunlara ragmen pes etmedim ve diyete devam ediyorum.Bakalim 2016'ya 65 kilo olarak girebilecekmiyim.İlk hedefim 80 kiloya inebilmek.Off şimdiye kadar çoktan 80'i gormem gerekiyordu :cry:

X