- 8 Mart 2015
- 25.149
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.380
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet kullabilir korkunuzu yenmeniz için birde otomatik vites arabayla şansınızı deneyin çok pratikAraba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Uzunca bir süre pratik yap, kendini hazır hissettiğinde yavaş yavaş trafiğe çik ama kendine biraz zaman ver, belliki hemen olmayacak.Bana da herkes kullaniyor sende kullanirsin abartiyorsun diyorlar. O anki psikolojimi panigimi anlamiyot kimse.
Ehliyeti sadece otomatikten alabilir miyiz?evet kullabilir korkunuzu yenmeniz için birde otomatik vites arabayla şansınızı deneyin çok pratik
Trafik degildi bos bir alandi. Sahibide yanindaydi zaten o bile halimi gorunce acidi. Zaten bir daha tovbe ogrenmeden surmem. Surucu kursuna yazilcaktim ama su an bir durdum korkumdan.1 ay oluyor park halinde ki aracıma bir kadın vurduhemen plakayı çektim,arabamda bir sey yoktu,şikâyetçi olmadım.Kadini gördüm dönüşte,dedim böyle böyle carptin ne kaçıyorsun,daha dikkatli ol. Ben "acemiiiiyeeem"dedi. Ee acemisen çıkma trafiğe.Bugün araca, yarın insana vurursun. 2 arac girecegi yerden,cikis yapamadi.Surersiniz surmesine ama önce ehliyetinizi alın,daha sonra özel sürüş dersi alın. Trafik hata kabul etmez,tam öğrenmeden trafiğe çıkanlara karşıyım hem cana hem mala zararlar.
Evet alabilirsiniz.Ehliyeti sadece otomatikten alabilir miyiz?
Tesekkurler bunu bilmiyordum.Evet alabilirsiniz.
alınabilir sanırım bir ara öyle bir seçenek sunacaklar diyorlardı güncel durumdan haberim yok ama araştırınEhliyeti sadece otomatikten alabilir miyiz?
Hayir alinmadim. Ben zaten ehliyeti alsamda trafige cikmayi dusunmuyorum bu ulkede trafikte panik olmayani bile panik yapiyor bu millet. Ben sadece acil bir durum olursa arabayi surebileyim diye istiyordum. Ehliyet olsun dursun kenarda diye ben bu kadar kotu oldugumu da dusunmeyerek oturmustum surucu koltuguna ama titreyerek kalktim.Herkes araba kullanabilir ama bence herkes araba kullanmamalı lütfen alınmayın şahsınıza özel söylemedim. Bazen öyle oluyor ki araba kullandığını sanan insanlar trafiği birbirine katıyor şahsen ben çıldırıyorum. Önce kendinizi telkin ederseniz yapabileceğinize dair o zaman araba kullanmanın aslında gözde büyütülecek bir şey olmadığını anlarsınız.
Ehliyetiniz var ama yani benimde istedigim ehliyeti alip bir kenara koymakti zaten.İstanbul'da araba kullanmak bana da çok ama çok zor hatta dünyanın en zor işi gibi geliyoreşim kullanırken bile her seferinde geriliyorum çünkü illa ki kurallara uymayan bir maganda denk geliyor. Aniden önümüze kıran mı asla sinyal vermeden onun aklını okumanızı bekleyen mi aşırı süratli giden mi makas atan mı hangi birini sayayım ve öyle arada derede değil istisnasız her seferinde denk geliyor.
Bana da dediğiniz gibi reflekslerim asla o kadar iyi olamaz gibi geliyor ayrıca panik de biriyim, kendimi de başkalarını da tehlikeye atmamak için ben araba kullanma fikrinden tamamen vazgeçtim. Ehliyet öyle cüzdanda bekliyorkeşke becerebilseydim büyük rahatlık olurdu gerçekten
![]()
Nicin otomatik arac olunca ne oluyor bilmedigim icin soruyorum.Lütfen manuel ile öğrenmeye çalışın, otomatik araclardan uzak durun, kimsenin vebalini almayin.
Alinabiliyormus baska bir uye soyledi.alınabilir sanırım bir ara öyle bir seçenek sunacaklar diyorlardı güncel durumdan haberim yok ama araştırın
Evet ama manuel al,manuel alan her türlü otomatik kullanır. Yarın obur gün eline manuel araç geçerse afallamazsın. Boş yerde herkes kullanır,önemli olan arabayı yola sığdırmak,şeridini korumak,dar alanda manevralar,panik olmamak. Ogrenmek ayrı trafikte aktif kullanmak ayrı. Ehliyetinizi alın,sonra sürüş uzmanından eğitim alın.Egitmenle boş alanda değil,direkt trafikte eğitim alacaksınız,doğrusu da bu.Ehliyeti sadece otomatikten alabilir miyiz?
Bos yerde herkes kullanir diyorsunuz ama ben bos yerde kullanamadigim icin actim bu konuyu kusura bakmayin yanlis anlamayin beni sadece en kolayini ogrenip sonra baktim yapabiliyorum zorunu ogrenmeye calisirim diye dusundumEvet ama manuel al,manuel alan her türlü otomatik kullanır. Yarın obur gün eline manuel araç geçerse afallamazsın. Boş yerde herkes kullanır,önemli olan arabayı yola sığdırmak,şeridini korumak,dar alanda manevralar,panik olmamak. Ogrenmek ayrı trafikte aktif kullanmak ayrı. Ehliyetinizi alın,sonra sürüş uzmanından eğitim alın.Egitmenle boş alanda değil,direkt trafikte eğitim alacaksınız,doğrusu da bu.
Evet var ama seneler oldu şu an acil bir durum olsa Allah korusun arabayı alıp gidemem direksiyon başına gecemem tercihim yine taksiden yana olur normal zamanda bile paniğim yüzünden kullanmazken acil durumda hiç kullanamamEhliyetiniz var ama yani benimde istedigim ehliyeti alip bir kenara koymakti zaten.
Tek yapmanız gereken sakinliğinizi korumak,kendinizi korkutmayın çokta güzel kullanırsınız…Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?