• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Herkes araba kullanabilir mi?

1 ay oluyor park halinde ki aracıma bir kadın vurdu😡hemen plakayı çektim,arabamda bir sey yoktu,şikâyetçi olmadım.Kadini gördüm dönüşte,dedim böyle böyle carptin ne kaçıyorsun,daha dikkatli ol. Ben "acemiiiiyeeem"dedi. Ee acemisen çıkma trafiğe.Bugün araca, yarın insana vurursun. 2 arac girecegi yerden,cikis yapamadi.Surersiniz surmesine ama önce ehliyetinizi alın,daha sonra özel sürüş dersi alın. Trafik hata kabul etmez,tam öğrenmeden trafiğe çıkanlara karşıyım hem cana hem mala zararlar.
Ahh ahh benim de arabama park halindeyken vurmuşlardı, arabamın sol ön tarafı yoktu sabah baktığımda ve çarpan kişi kaçmıştı, zor bela bulabildik. Adam diyor ki oğlan vurmuş biraz acemi 😡 okulum da 30 km uzaklıkta, kaç tane minibüs kovaladım 2 hafta boyunca, orjinal parçaların yerine muadili takıldı ve şu an satmak istiyorum 20-30 bin lira değer kaybetti aracım, 6 yaş üstü olduğu için de herhangi bir hak talep edemiyorum. Kadın ya da erkek farketmez bazı insanlar eğer yeterliliği yoksa gerçekten hiç araba kullanmamalı!

Fren yerine gaza basan kadinlari goruyoruz haberlerde, o yuzden malesef herkes araba kullanmamali diye dusunuyorum. Ben de cok zor ogrendim ama siz ne oldu hatirlamiyorum seviyesindeyseniz cidden vazgecin bu sevdadan zor ogrenmek ayri panik durumunda verdiginiz tepkiler ayri.

Ahh ahh benim de arabama park halindeyken vurmuşlardı, arabamın sol ön tarafı yoktu sabah baktığımda ve çarpan kişi kaçmıştı, zor bela bulabildik. Adam diyor ki oğlan vurmuş biraz acemi 😡 okulum da 30 km uzaklıkta, kaç tane minibüs kovaladım 2 hafta boyunca, orjinal parçaların yerine muadili takıldı ve şu an satmak istiyorum 20-30 bin lira değer kaybetti aracım, 6 yaş üstü olduğu için de herhangi bir hak talep edemiyorum. Kadın ya da erkek farketmez bazı insanlar eğer yeterliliği yoksa gerçekten hiç araba kullanmamalı!
Ah ah sormayin,dertsiz başa dert.Diyorum ya hem mala hem cana zarar (sinir ziplatmalik)😡Ben de tesadüfen gördüm,arabanın alarmı çalınca bir baktım. Vurdu,kaçtı..Allahtan çekmeyi akıl ettim o an. Hafif tamponum kımıldamış ama göçük,çizik yoktu. Daha ciddi olsa hem şikayetçi olur,hem kavga ederdim,biktim artık bunlardan. Trafikten men edilmeliler,ben ehliyeti olduğunu da sanmıyorum bu kadının,pişkince acemiyim dedi.Birine vurup oldursen,acemiyim mi diceksin ! Önde benim araba var,arkası boş (2 tır girer nerdeyse) burdan çıkış yapamayan biri neden sürücü koltuğuna geçer. Otoyolda anı fren yapsa,al sana zincirleme kaza. Imkan varsa aracın içine, önlü arkalı kamera taktırmak lazım.Çarpıp kaçsa da en büyük delil. Heveslendim bineyim,carpa carpa giderim dememeli kimse. Once ehliyet sonra surus egitimi..

Eşiniz kızmadı,çarptığınız aracın sahibi ben olsaydım sinirlenirdim. Trafikte dusuneceginiz şey sadece kendi canınız ve malınız degil. Kimseye zarar vermemek. Park halinde ki araca çarpana tahammülüm yok. Trafik bu, yapilan hata karsi tarafi da etkiliyor
Aslinda bir sahsa ait arac degildi o konuya cok girmek istemiyorum burda beni bir taniyan cikar diye gizlilik acisindan degistirdim biraz olayi ancak siz arabaniza biri carptigi icin sanirim olaya biraz yanli bakiyorsunuz. Surucu kursuna yazilicam gidisata gore psikolojik destek alicam. Cokta sart degil ehliyet almam yapamazsam birakicam.

Benim ex yengem o bahsettiginiz.Defalarca surucu kursundan ozel ders aldi.Yok yani park halinde duran arabalara kac defa vurdu.Sonradan vazgecmisti artik bu is benlik degil diye.

Aslinda bir sahsa ait arac degildi o konuya cok girmek istemiyorum burda beni bir taniyan cikar diye gizlilik acisindan degistirdim biraz olayi ancak siz arabaniza biri carptigi icin sanirim olaya biraz yanli bakiyorsunuz. Surucu kursuna yazilicam gidisata gore psikolojik destek alicam. Cokta sart degil ehliyet almam yapamazsam birakicam.
Ne munasebet,aracıma çarpılmasa da görüşlerim aynı,benim araçta hasar yoktu,hiç arabam olmasa dahi görüşlerim aynı olur. Sürücü ehliyeti alırken de DUBA var. Dubaya çarptığınız an da araçtan indirilirsiniz. Kaldırım da aynı şekilde.

Hayır kullanamaz diyorum. Hiçbir zaman almayı düşünmedim çünkü nasıl panik bir insan olduğumu biliyorum. Eşim almamı çok söyledi ama asla kendimi biliyorum kimsenin vebalini alamam.
Ben cesaret vermeyeceğim olmuyorsa olmuyordur.

Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?

Bence birinin ya da kendinizin canına bir zarar gelme ihtimalini yüksek görüyorsanız sürmeseniz de olur.
Okulda bir öğretmen arkadaşım var. Şehir içinde trafik lambasının da olduğu yerde nasıl başardı kendi de anlamamış ortadaki küçük kaldırımı aşarak karşı şeride geçip oradaki dükkana çarpmış. İnsanlar arabanjn Kapısını açıp indirmeye çalıştıklarında hala ayağı gaz pedalına tam gaz basmaya devam ediyomuş. Arabası otomatikti. Bunun üstüne kendisi dedi ki ben bir çocuğa da çarpabilirdim, daha da araba sürmem. Zaten yapı olarak çok panik bir insan. Bence kendinizi tanıyorsanız ve araba kullanmak sizde çok fazla sıkıntıya neden olacaksa bilip öğrenin ama aktif kullanmak için kendinizi zorlamayın derim. Bu işin içinde can sağlığımız var sonuçta.

Bence birinin ya da kendinizin canına bir zarar gelme ihtimalini yüksek görüyorsanız sürmeseniz de olur.
Okulda bir öğretmen arkadaşım var. Şehir içinde trafik lambasının da olduğu yerde nasıl başardı kendi de anlamamış ortadaki küçük kaldırımı aşarak karşı şeride geçip oradaki dükkana çarpmış. İnsanlar arabanjn Kapısını açıp indirmeye çalıştıklarında hala ayağı gaz pedalına tam gaz basmaya devam ediyomuş. Arabası otomatikti. Bunun üstüne kendisi dedi ki ben bir çocuğa da çarpabilirdim, daha da araba sürmem. Zaten yapı olarak çok panik bir insan. Bence kendinizi tanıyorsanız ve araba kullanmak sizde çok fazla sıkıntıya neden olacaksa bilip öğrenin ama aktif kullanmak için kendinizi zorlamayın derim. Bu işin içinde can sağlığımız var sonuçta.
Evet haklisiniz. Egitimini alirken ki gidisata gore karar vericem bende. Panik devam ederse psikolojik destek alicam. Kendim dahil kimsenin canini tehlikeye atmak istemem. Bu panigi yenemezsem kullanmicam araba.

herkes arabayı çalıştırmayı ve durdurmayı öğrenebilir ama herkes iyi kullanamaz yolda bazı magandaları görüyorum daha yaya geçidinde öncelik hakkının yayada olduğunu bilmeyen, kavşakta trafiği birbirine katan ,bir anda öne kıran ,aynadan bakmadan park yerinden çıkan vs... araba kullanmak kolay her türlü çalışır da önemli olan trafiğe uymak siz asıl ona dikkat edin .

Iyi bir eğitmen ile aşılmayacak şey yok. Ben ehliyeti yerinde fosilleştiriyorum. Arabayı alabilsem ben de özgürleştireceğim de alamadım bir türlü 😂

Ben dünyanın en panik insanlarından biriyim. Araba kullanabiliyorum 3 abim var ve babam. Bana araba sürmeyi öğretmedi bu huyum yüzünden. Kursa yazıldım. Sonra tüm birikimim ile araba aldım aldıktan sonra mecbur çıktılar yanımda benimle. O zaman rize’de yaşıyordum işimle evim arası yürüyerek 15 dk idi inanın ben araba ile işe 20 dk da felan gidiyordum. Hatta bazen park yeri bulamayıp eve tekrar gidip arabayı bırakıp işe ya taksiyle ya da vaktim varsa yürüyerek gidiyordum. Her sabah ekmeği almaya ben gidiyordum araba ile 😀 sonra yavaş yavaş mesafeyi uzatmaya başladım. Sahile çıktım. İlçeye gittim sonra bi iki kere karadeniz sahil yolunu kullanarak trabzona gittim, orduya gittim. Sonra eşimin tayini ankaraya çıktı gitti yerleşti araba bendeydi Ve ankaraya taşınırken arabamı kendim götürdüm. Size yemin ederim ki ben yaptıysam herkes yapar. O kadar panik bi insanım.

Evet var ama seneler oldu şu an acil bir durum olsa Allah korusun arabayı alıp gidemem direksiyon başına gecemem tercihim yine taksiden yana olur normal zamanda bile paniğim yüzünden kullanmazken acil durumda hiç kullanamam 😐 işlevsiz bir belge olarak duruyor kısacası eğer acil durumda kullanmak gibi düşünceniz varsa da benim gibi alıp kenara koymayın derim, mutlaka arada sırada sürmek bir şekilde alışmak gerekli yoksa öyle bir aciliyet anında pratiksiz bir şekilde direksiyon başına geçmek daha tehlikeli olur
Ehliyet için direksiyon dersi aldığınızda daha net anlarsınız kendinizi zaten. Benim arkadaşım da babam bize öğretirken arabadan kaçmıştı korkudan ama kursta çok güzel yaptı hocayla ve şimdi çok iyi araba kullanıyor ama ben babamla çalışırken de kursa giderken de hep paniktim maalesef. O zaman trafiğe çıkamayacağımı da anlamıştım 🥲🥲🥲
Kontağı cevirip de arabayi calistirdigimda resmen kalbim sıkışırdi benim 😂 ama iş yerim toplu taşıma için cok zor arabayla ise cok kolay bir yere gecince mecburiyetten sakin saatlerde gidip gelemeye başladım. İlk 6 ay sadece bunu yaptim. Sonra trafigi kolay baska yerlere gittim. 1 yildan sonra her yere gidebilecek duruma gelirsiniz zaten. Bir de bazi arabalarda baslamanin daha zor diye dusunuyorum ben. Kullanmaya calistiginiz araba nedir

Kontağı cevirip de arabayi calistirdigimda resmen kalbim sıkışırdi benim 😂 ama iş yerim toplu taşıma için cok zor arabayla ise cok kolay bir yere gecince mecburiyetten sakin saatlerde gidip gelemeye başladım. İlk 6 ay sadece bunu yaptim. Sonra trafigi kolay baska yerlere gittim. 1 yildan sonra her yere gidebilecek duruma gelirsiniz zaten. Bir de bazi arabalarda baslamanin daha zor diye dusunuyorum ben. Kullanmaya calistiginiz araba nedir
Renault clio

Disarda bir sürü araba var bu kadar araba varsa bu kadar kişi kullanıyorsa demek ki çok da maharet gerektiren birsey değil diye düşündüm ben. Ama erkek çocuklara çocukluktan itibaren direksiyonu veriyorlar ben kursa gidene hiç on koltuğa oturmamistim kontak cevirmemistim ama öğrenince o kadar zor bir şey olmadığını fark ettim. Siz de bu yaşınıza kadar hiç bilmiyorsanız birden eşiniz arabayı verdiyse hata olmuş. Kursa gidin güzelce öğrenin ondan sonra eşinizle çalışırsınız. Hiç kursa gitmeden ehliyet almadan arabayı alırsanız panik olursunuz tabi çok normal bence.

Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?

Eşiniz büyük hata yapmış, bu şekilde öğrenmeye çalışmak sizi sadece daha çok paniğe sürükler. 96 da aldım ehliyetimi 97 de ilk arabamı aldım, bana da herkes trafikte öğreneceksin vs.. dedi, üç beş çıktım yok öyle değilmiş. Araç kullanmak için :

- Önce aracı tanıyacaksınız, nasıl kalkar, nasıl durur, ne yaparsan ne tepki verir, direksiyon hassasiyeti ne kadardır
- Ayna kullanmayı öğreneceksiniz, kör noktaları öğreneceksiniz
- Hız hassasiyetini öğreneceksiniz aracın 30 la giderken gösterdiği hassasiyet ile 100 le giderken gösterdiği hassasiyet aynı değildir
- Gösterge okumayı öğreneceksiniz
-Koltuk ve ayna ayarlarını, görüş açınızı en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz
- Manuel araç öğrenin neden derseniz otomatik aracı kullanmak çok daha kolaydır ancak otomatikle kaza yapmakta çok kolaydır. Manuel araç debriyaj sistemi yüzünden kontrolde vakit kazanmanızı sağlar acemiyken. İlaveten otomatik ehliyet alırsanız yeni kanuna göre manuel araç kullanamazsınız.
- Trafik kurallarını, ışıkları, şerit çizgilerinin ne anlama geldiğini öğreneceksiniz
- Güvenli şerit değiştiştirmeyi, manevra yapmayı öğreneceksiniz.
- Boş alanda çalışmak yararlıdır, manevra kabiliyetinizi geliştirirsiniz

Yaşadığınız panik aracı ve trafiği bilmemenizden, önce bunları öğrenin sonra bakın hala panik misiniz ona göre karar verin. Kadınların araba kullanması hep çok eleştirilmiştir, haksızlık hat safhada ama doğru tespitler de var, ayna kullanmada, sakinlikte, karar vermede kadınların çoğu zayıf. Trafikte bir sürü hemcinsimiz var, çok hoşuma gidiyor ama bazı konularda insanlar haklılar, sinyali verdim geçerim, beni bekleyecekler, yavaş olsun güvenli olsun diye 80-100 le akan trafikte 40 la gitmeye çalışmak gibi sabit görüşleri aşmanız lazım. Şu an kullanıyorum diyen bir sürü insan allaha emanet gidiyor yollarda, iyi bir eğitim şart o yüzden. Araba kullanmak süreklilik işidir, ehliyeti alayım dursun olmaz, körelirsiniz, ders alın ve düzenli olarak her gün alıştırma yapın.

Eşiniz büyük hata yapmış, bu şekilde öğrenmeye çalışmak sizi sadece daha çok paniğe sürükler. 96 da aldım ehliyetimi 97 de ilk arabamı aldım, bana da herkes trafikte öğreneceksin vs.. dedi, üç beş çıktım yok öyle değilmiş. Araç kullanmak için :

- Önce aracı tanıyacaksınız, nasıl kalkar, nasıl durur, ne yaparsan ne tepki verir, direksiyon hassasiyeti ne kadardır
- Ayna kullanmayı öğreneceksiniz, kör noktaları öğreneceksiniz
- Hız hassasiyetini öğreneceksiniz aracın 30 la giderken gösterdiği hassasiyet ile 100 le giderken gösterdiği hassasiyet aynı değildir
- Gösterge okumayı öğreneceksiniz
-Koltuk ve ayna ayarlarını, görüş açınızı en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz
- Manuel araç öğrenin neden derseniz otomatik aracı kullanmak çok daha kolaydır ancak otomatikle kaza yapmakta çok kolaydır. Manuel araç debriyaj sistemi yüzünden kontrolde vakit kazanmanızı sağlar acemiyken. İlaveten otomatik ehliyet alırsanız yeni kanuna göre manuel araç kullanamazsınız.
- Trafik kurallarını, ışıkları, şerit çizgilerinin ne anlama geldiğini öğreneceksiniz
- Güvenli şerit değiştiştirmeyi, manevra yapmayı öğreneceksiniz.
- Boş alanda çalışmak yararlıdır, manevra kabiliyetinizi geliştirirsiniz

Yaşadığınız panik aracı ve trafiği bilmemenizden, önce bunları öğrenin sonra bakın hala panik misiniz ona göre karar verin. Kadınların araba kullanması hep çok eleştirilmiştir, haksızlık hat safhada ama doğru tespitler de var, ayna kullanmada, sakinlikte, karar vermede kadınların çoğu zayıf. Trafikte bir sürü hemcinsimiz var, çok hoşuma gidiyor ama bazı konularda insanlar haklılar, sinyali verdim geçerim, beni bekleyecekler, yavaş olsun güvenli olsun diye 80-100 le akan trafikte 40 la gitmeye çalışmak gibi sabit görüşleri aşmanız lazım. Şu an kullanıyorum diyen bir sürü insan allaha emanet gidiyor yollarda, iyi bir eğitim şart o yüzden. Araba kullanmak süreklilik işidir, ehliyeti alayım dursun olmaz, körelirsiniz, ders alın ve düzenli olarak her gün alıştırma yapın.
Cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim. Yazdiklarinizi dikkate alicam.

Keşke ben de yapabilsem İstanbul'da gece yarısı bile magandaya denk geliyoruz 🥺 hiç ama hiç cesaretim yok bu şehirde araba kullanmaya umarım bir gün ben de sizin gibi aştım bunu diyebilirim 🙏💙😍

Ehliyeti her kursta bulunan standart manuel bir araba ile aldım ama gelin bana sorun, vites düşünmek beni daha da strese sokmuştu.
Şu anki arabamız 2021 model tam otomatik suv cinsi bir araba. Kaza önlemesi, kamerası, sensörü, şerit takip sistemi her türlü teknolojik kolaylığı var acil durumda yerimize frene bile kendisi basıyor, eşim sırf ben cesaret edip kullanayım diye böyle güvenlik sistemi iyi bir şey almıştı ama yok yani... İsterse araba kendi kendini sürsün, direksiyon başında hayal edemiyorum kendimi 🥺

Back
X