Herkes araba kullanabilir mi?

18 yaşında ehliyet aldım.
Uzun yıllar sürmedim, babam izin vermedi dikkat dağınıklığım olduğu için.tedaviden sonra araç kullanmaya başladım.
Müthiş mükemmel bir şoför değilim ama işimi halledip gidebilecek kadar, kafam dağılsın diye gezecek kadar kullanıyorum. Ve müthiş bir özgürlük.

Bos yerde herkes kullanir diyorsunuz ama ben bos yerde kullanamadigim icin actim bu konuyu kusura bakmayin yanlis anlamayin beni sadece en kolayini ogrenip sonra baktim yapabiliyorum zorunu ogrenmeye calisirim diye dusundum
Ilk defa sürücü koltuğuna oturup,deneme yaptıysanız hata sizde değil,eğitmeniniz olacak kocanızda. Park halinde ki araca çarpana kadar çoktan müdahale etmeliydi. Temel bilgiler verilir,gaza ve frene minimal dokunulması gerektiği söylenir,sonra denemeye geçilir. Son an da el freni çekmek tedbir degil. Herkes araba kullanir diyenlere de karsiyim.Kadin olsun erkek olsun,paniği olan binmesin. Ehliyet icin basvurun,sürece göre ilerleyin.Eşten değil,uzmanından eğitim alın.

Ilk defa sürücü koltuğuna oturup,deneme yaptıysanız hata sizde değil,eğitmeniniz olacak kocanızda. Park halinde ki araca çarpana kadar çoktan müdahale etmeliydi. Temel bilgiler verilir,gaza ve frene minimal dokunulması gerektiği söylenir,sonra denemeye geçilir. Son an da el freni çekmek tedbir degil. Herkes araba kullanir diyenlere de karsiyim.Kadin olsun erkek olsun,paniği olan binmesin. Ehliyet icin basvurun,sürece göre ilerleyin.Eşten değil,uzmanından eğitim alın.
Tesekkur ederim yorumunuz icin.

Ben ehliyetimi otomatik vites aldim. Direksiyon başında midem bulanirdu o kadar panik olurdum düşünün. Sonra ehliyetimi aldim aldığım gün hemen trafiğe çıktım tenha yollarda eşimle, tabi öncesinde sürücü kursunda o panikli halimi asmistim. Simdi istanbulun heryerine kendi başıma gidiyorum. Cok şükür, büyük özgürlük kesinlikle. Şimdi o panik hallerimi hatirladigimda bumuymus yani ne kadar büyütmüşüm gözümde diyorum. Tabi panik olan ve bunu yenemeyenler bunu çözmeden girmesin bu ise.

Yani bukadar kendinizi kaybedecek ne var araba kullanmakta hemde bos bir alanda anlamiyorum uzgunum ama bence herkes araba kullanamaz. Yani istanbul gibi trafik canavarinin dolu oldgu yada asiri trafik yogunlugu olmayan bir yerdeyseniz belki biraz daha sansiniz olabilr yogun trafikte kadinlarin uzerine cok geliniyononun disinda herkes agresif onune atlayan yola atlayan cok dikkat gerektiriyor

Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?

Herkes kullanır da ben kullanamam, net :D

Hayir alinmadim. Ben zaten ehliyeti alsamda trafige cikmayi dusunmuyorum bu ulkede trafikte panik olmayani bile panik yapiyor bu millet. Ben sadece acil bir durum olursa arabayi surebileyim diye istiyordum. Ehliyet olsun dursun kenarda diye ben bu kadar kotu oldugumu da dusunmeyerek oturmustum surucu koltuguna ama titreyerek kalktim.
Hiç üzülmeyin öğrenirsiniz bakın ben 2 büyük trafik kazası geçirdim 2sinde de aracım pert oldu hele birincisini ehliyet aldıktan 2 ay sonra geçirdim ona rağmen vazgeçmedim araba kullanmaktan(çünkü bazen gerçekten çok lazım oluyor) 17-18 yıldır araba kullanıyorum yeter ki kendinizi telkin edin kasıldıkça daha çok kasılırsınız o da sizi hataya zorlar.

Başta trafikte olmak araç kullanmak bana aşırı imkansız geliyordu. Ehliyet kursunda direksiyona geçtiğimde hayatımda ilk defa araba kullanıyordum. İlk derste kaldırıma çıktım orada sürmeye devam ettim. Hocam sakince dedi ki “kaldırıma çıktık” ben de dedim ki “çıktığımız gibi ineriz hocam” :KK53: Hoca şöyle bi baktı hmmm dedi sen öğrenirsin ya:KK70:

Bence yanında öğrendiğimiz insan aşırı önemli. Benim hocam aşırı sakin bi adamdı ben de direksiyon başında hep aşırı sakin soğukkanlı oluyorum. Çünkü adam bende panik yapacak ne var yahu etkisi bıraktı. O yüzden sakın eşinizden öğrenmeyin araç kullanmayı. Kursa yazılın bence orada korkunuzu da atacaksınız zaten.

Ben tuttuğunu koparan bir insandım. Araba aldım kapı önünde tozlanıyor 😂 trafiğe çıkamadığımı duyanlar çok şaşırıyor. Biz seni çok cenval bilirdik sen ne yapıyorsun ya diye kınayanlar oldu. Tek sebeb, ehliyetimi yıllar önce almış olmam ve babamdan ders almam. Babam usta şofördür. Bana neler yaptı Bi anlatsam sinirden titrersiniz. Psikolojim bozuldu. Destek almayı düşünüyorum. Geçen hafta 15 yıldır eğitmenlik yapan bir adamı aradım. Koltuğa oturduk başla dedi. En yoğun trafiğe girdik rampa çıktık. Ne istop ne hata hiç birşey olmadı. Adam sen niye sürmüyorsun herşeyin tam dedi. Korkuyorum dedim. Keşke eşim bilseydi en azından. Yanımda biri olması lazım. Markete gittik kardeşimle.gel bak nasıl sürüyorum dedim. Arabayı çalıştırdım şımarıklık tan mı hevesimi kırmak için mi çığlıklar atıyor zıplıyor. Hareket halinde iken kolumu tutup çekiyor. Ağız dolusu azarladım. Apartman etrafı dolaştık 30 ile geldim park ettim. Yaa sen ne güzel sürdün diyor. Ama benim cesaret yine kırıldı. İle başlamadan destek alacağım. Şart çünkü. Süt iznimi yolda otobüs bekleyerek geçireceğim yoksa

Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Hayır

Yani çalışırsanız olur ama

Herkes araba kullanabilir mi ? Cevap : hayır

Çok fazla kötü sürücü var maalesef 😬

Esim aslinda cok sakin ogretti carptigimda da kizmadi ama profesyonelden ogrenmem sart. Surucu kursuna yazilcam en kisa zamanda gidisata gore psikolojik destek alabilirim yazan herkese tesekkur ederim.

Herkes araba kullanmak zorunda değil. Refleksler sıfır, korku panik var bu şekilde araba kullanmamanız zaten hayriniza olur.

Esim aslinda cok sakin ogretti carptigimda da kizmadi ama profesyonelden ogrenmem sart. Surucu kursuna yazilcam en kisa zamanda gidisata gore psikolojik destek alabilirim yazan herkese tesekkur ederim.
Eşiniz kızmadı,çarptığınız aracın sahibi ben olsaydım sinirlenirdim. Trafikte dusuneceginiz şey sadece kendi canınız ve malınız degil. Kimseye zarar vermemek. Park halinde ki araca çarpana tahammülüm yok. Trafik bu, yapilan hata karsi tarafi da etkiliyor

Öğrenirsin sakin ol sadece. Kendi araban olmadan zaten tam manasıyla kullanamazsın. Ben mesela eşimin arabasını kullanırken hep daha tedirginimdir. Emanet oluyor bir yerde. Kendi aracımla İstanbul trafiğinde rahat ediyorum.

Herkes kullanamaz. Benim eşim kasap gibi kullanıyor mesela. 3 senede 3 motora çarptı. “Görmüyorum” diyor.
En başta sakin gitmek lazım. Trafik kurallarına uymak. Ben uzun yolda açarım müziği, keyif ala ala giderim. Eşim tabakhaneye 💩 yetiştireceğiz gibi gider.
Trafik çok ciddi ve kontrol gerektiren bir harmoni. Senin iyi olman yetmez. Karşındaki de iyi sürecek.

herkes araba kullanabilir mi ? sanmiyorum , cevremde erkekler de dahil , ehliyet alan , trafige cikmayi deneyen ve basaramayan ornekler var maalesef..

ehliyeti alir almaz trafige cikip ilk gunden belediye otobusune arkadan carpan ve bir daha asla trafige cikmayan arkadasim da var,

yine ilk gunden trafige cikip minibusle carpisip sonrasinda devam eden arkadasim da var, cesaret , istek ve pratiklik istiyor..

ben 10'lu yaslarimda buyuk bir arac kazasi gecirdim, akabinde on koltuga oturmaya dahi korkuyor, titriyordum. ehliyeti

almak icin kursa yazilinca yavas yavas astim o korkuyu... alismak cok onemli.. her gun pratik yapmak.. ehliyeti alip kenara

koyunca yine korelyor insan...siz de once kursa bir baslayin, durumunuza bakin.. umarim korkulariniz gecer...

kolayliklar diliyorum..

Kullanamaz. Fren yerine gaza basıp milleti ezenlerle dolu ortalık. O anı hatırlamıyorsunuz bile. Bu tip hBerlerde de (genelde kadın sürücü) nasıl oldu anlamadım araba hızlandı vs diye ifade ediyor. Erkeklerde de trafik magandası bol. Onlarda da kullanmaması gereken çok.

Back
X