Evet haklisiniz otomatikle kaza yapmak daha kolaymis bende burada yazan baska bir uyeden ogrendim. Uzun ve guzel bir sekilde anlatti herseyi.Cok alakası var. Evet otomatik daha kolay,manuel alan her türlü otomatik kullanır. Paniği olan biri otomatikle daha kolay kaza yapar. Otomatik araç gaz vermeseniz de gider.Gaza bastığınız an da hız yükselir. Manuelde öyle değil,manuelde vites dusukse istediğin kadar gaza bas,araç hızlanmayacaktır. Manuel kaza anında,gaza basmazsanız durur.Otomatik durmaz,frene basman lazım.Paniği olan biri için bu öneride bulunuyor. Diğer kullanıcılar için geçerli değil.
Allah sizin gibilerden uzak tutsun inşallahHerkes kullanamaz. Benim eşim kasap gibi kullanıyor mesela. 3 senede 3 motora çarptı. “Görmüyorum” diyor.
En başta sakin gitmek lazım. Trafik kurallarına uymak. Ben uzun yolda açarım müziği, keyif ala ala giderim. Eşim tabakhaneyeyetiştireceğiz gibi gider.
Trafik çok ciddi ve kontrol gerektiren bir harmoni. Senin iyi olman yetmez. Karşındaki de iyi sürecek.
Anladim sizi tesekkur ederim yorumunuz icin.Öncelikle panik için psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Normal hayatta da sizi zorlayan bir şey olsa gerek çünkü. Bahaneyle ondan büyük ölçüde kurtulursunuz. Panik geçmezse araba kullanmam demişsiniz, sizi tebrik ederim. Çünkü bu şekilde trafiğe çıkıp, çok kötü şeyler yaşayan ve yaşatan insanlar var. Bence de bir deneyin, ancak psikolojik destek almayı ihmal etmeyin. Çünkü yarın başka sebeple alırsınız panik de geçer arada, bu sefer de kullanamıyorum diye zihninize yerleştiği için kullanamazsınızKarışık oldu ama anladınız siz beni.
Ilk kez kullanmaya calistim o yuzden dediginiz gibi frene basiyorum diye gaza basarim kii diyecek kadar tecrubem olmadi oncelikle ders ve psikolojik destek almaya karar verdim.Çarptığınız park halindeki bir araba degil, yolda yürüyen insan da olabilirdi. O araba kaç kg haberiniz var mı? " Ay, ben cok panigim, frene basıyorum diye gaza basarım kii" tipinde bir insansanız, araba kullanmayiverin. Soğukkanlı ve dikkatli insanların işidir araba
Bisiklet kullandim. Donmeye calisirken carptim aslinda. Ama yinede ben bile diyorum nasil carptim diye.Çocukken bisiklet kullanmadınız mı? Direksiyon.hakimiyeti ayni şey. Nasıl dümdüz yolda arabaya çarptınız ?
Neden otomatik araclardan uzak durulsun? Ben manuel ile igrendim 1-2 yil o sekilde kullandim sonra otomatige gectim. Buyuk rahatlikLütfen manuel ile öğrenmeye çalışın, otomatik araclardan uzak durun, kimsenin vebalini almayin.
Otomatik aracla kaza yapmak daha kolay oldugu icin ogrendikten sonra otomatige gecmekte sikinti yok.Neden otomatik araclardan uzak durulsun? Ben manuel ile igrendim 1-2 yil o sekilde kullandim sonra otomatige gectim. Buyuk rahatlik
ben öğrenirken babam dışardan tarif etmeye calısırken babama çarpmıştımAraba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Bunu daha detaylı açıklar mısınız?Lütfen manuel ile öğrenmeye çalışın, otomatik araclardan uzak durun, kimsenin vebalini almayin.
ben öğrenirken babam dışardan tarif etmeye calısırken babama çarpmıştım
herkes kullanır ben kullanamam asla diyodum. Sağa dön deseler sağımı karıştırıyordum o derece. Kimin gösterdiği de önemli babam çok konustugu için baskı hissederdim , iyice karışırdı her şey.
Bir gün tek başıma çıkmak zorunda kaldım arabayla . İlk çıktıgım gün hem panik oldum hem de herzamankinden rahattım . sonra gerisi geldi. Hala mükemmel değilim ama kullanıyorum.
Sık sık deneyin bırakmayın , insan unutuyor sanki :) ya da bana öyle geliyor.
Araba manuel mi ?
Altinci sayfada attraente cok guzel aciklamis bir okuyun isterseniz.Bunu daha detaylı açıklar mısınız?
Manuel.ben öğrenirken babam dışardan tarif etmeye calısırken babama çarpmıştım
herkes kullanır ben kullanamam asla diyodum. Sağa dön deseler sağımı karıştırıyordum o derece. Kimin gösterdiği de önemli babam çok konustugu için baskı hissederdim , iyice karışırdı her şey.
Bir gün tek başıma çıkmak zorunda kaldım arabayla . İlk çıktıgım gün hem panik oldum hem de herzamankinden rahattım . sonra gerisi geldi. Hala mükemmel değilim ama kullanıyorum.
Sık sık deneyin bırakmayın , insan unutuyor sanki :) ya da bana öyle geliyor.
Araba manuel mi ?
Ay özür dilerim çok güldüm, büyük bir şey olmadı inşallah. Ben de hayatımda ilk defa sürücü koltuğuna oturmuşum, babam hangisinin debriyaj olduğunu bilmediğim için bağırmıştıE be adam hiç göstermedin ki hangisi, 16 yaşındayım zaten nereden bileyim debriyajı.
Manueli ögrenmek zor ama onda öğrenmek her zaman avantajdır. Manuel araçla gaz,fren kariştırma riski yok gibi birşey. Vites arttırmadıysanız gaza bassanız bile araba belli bir hızı aşmaz.Ne alakası var? Asıl manueli öğrenmesi daha zor
Panik bi insanın eşinden araba sürmesini öğrenmesi çok büyük bi hata. Sürücü kursunda öğrenmelisin kesinlikle. Çift debriyaj gaz fren olunca strese girmiyorsunAraba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
hatırlayınca hep gülüyoruz. Çok hafif zaten park etme esnasında olmuştu. Canım babam yaa
Şimdi kullanıyor musunuz ? babalar hep bağırmaya programlanmış
Benim babam da beni sinirimden hüngür hüngür az ağlatmadı direksiyondahatırlayınca hep gülüyoruz. Çok hafif zaten park etme esnasında olmuştu. Canım babam yaa
Şimdi kullanıyor musunuz ? babalar hep bağırmaya programlanmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?