Herkes araba kullanabilir mi?

Evet haklisiniz otomatikle kaza yapmak daha kolaymis bende burada yazan baska bir uyeden ogrendim. Uzun ve guzel bir sekilde anlatti herseyi.

Öncelikle panik için psikolojik destek almanızı tavsiye ederim. Normal hayatta da sizi zorlayan bir şey olsa gerek çünkü. Bahaneyle ondan büyük ölçüde kurtulursunuz. Panik geçmezse araba kullanmam demişsiniz, sizi tebrik ederim. Çünkü bu şekilde trafiğe çıkıp, çok kötü şeyler yaşayan ve yaşatan insanlar var. Bence de bir deneyin, ancak psikolojik destek almayı ihmal etmeyin. Çünkü yarın başka sebeple alırsınız panik de geçer arada, bu sefer de kullanamıyorum diye zihninize yerleştiği için kullanamazsınız Karışık oldu ama anladınız siz beni.

Allah sizin gibilerden uzak tutsun inşallah

Çarptığınız park halindeki bir araba degil, yolda yürüyen insan da olabilirdi. O araba kaç kg haberiniz var mı? " Ay, ben cok panigim, frene basıyorum diye gaza basarım kii" tipinde bir insansanız, araba kullanmayiverin. Soğukkanlı ve dikkatli insanların işidir araba

Çocukken bisiklet kullanmadınız mı? Direksiyon.hakimiyeti ayni şey. Nasıl dümdüz yolda arabaya çarptınız ?

Anladim sizi tesekkur ederim yorumunuz icin.

Ilk kez kullanmaya calistim o yuzden dediginiz gibi frene basiyorum diye gaza basarim kii diyecek kadar tecrubem olmadi oncelikle ders ve psikolojik destek almaya karar verdim.

Çocukken bisiklet kullanmadınız mı? Direksiyon.hakimiyeti ayni şey. Nasıl dümdüz yolda arabaya çarptınız ?
Bisiklet kullandim. Donmeye calisirken carptim aslinda. Ama yinede ben bile diyorum nasil carptim diye.

Neden otomatik araclardan uzak durulsun? Ben manuel ile igrendim 1-2 yil o sekilde kullandim sonra otomatige gectim. Buyuk rahatlik
Otomatik aracla kaza yapmak daha kolay oldugu icin ogrendikten sonra otomatige gecmekte sikinti yok.

ben öğrenirken babam dışardan tarif etmeye calısırken babama çarpmıştım

herkes kullanır ben kullanamam asla diyodum. Sağa dön deseler sağımı karıştırıyordum o derece. Kimin gösterdiği de önemli babam çok konustugu için baskı hissederdim , iyice karışırdı her şey.

Bir gün tek başıma çıkmak zorunda kaldım arabayla . İlk çıktıgım gün hem panik oldum hem de herzamankinden rahattım . sonra gerisi geldi. Hala mükemmel değilim ama kullanıyorum.
Sık sık deneyin bırakmayın , insan unutuyor sanki :) ya da bana öyle geliyor.

Araba manuel mi ?

Ay özür dilerim çok güldüm, büyük bir şey olmadı inşallah. Ben de hayatımda ilk defa sürücü koltuğuna oturmuşum, babam hangisinin debriyaj olduğunu bilmediğim için bağırmıştı E be adam hiç göstermedin ki hangisi, 16 yaşındayım zaten nereden bileyim debriyajı.

Manuel.

hatırlayınca hep gülüyoruz. Çok hafif zaten park etme esnasında olmuştu. Canım babam yaa

Şimdi kullanıyor musunuz ? babalar hep bağırmaya programlanmış

Ne alakası var? Asıl manueli öğrenmesi daha zor
Manueli ögrenmek zor ama onda öğrenmek her zaman avantajdır. Manuel araçla gaz,fren kariştırma riski yok gibi birşey. Vites arttırmadıysanız gaza bassanız bile araba belli bir hızı aşmaz.
Dikkat edin gaz ile frenin yerini karıştırıp kaza yapan sürücüler hep otomatik vites arabada yaşıyorlar bunu. Manuelde bu olmaz.
Ikisini de kullandım bu arada. Otomatik tabi ki daha kolay tartışmasız özellikle dur kalk ilerleyen trafikte ,sol ayağın boşta en basitinden daha az yoruluyorsun ama bence ilk kullanılacak araçlar ,özellikle panik insanlar icin manuel olmalı. Pratikleştikten sonra otomatiği rahat kullanır zaten.

Panik bi insanın eşinden araba sürmesini öğrenmesi çok büyük bi hata. Sürücü kursunda öğrenmelisin kesinlikle. Çift debriyaj gaz fren olunca strese girmiyorsun

hatırlayınca hep gülüyoruz. Çok hafif zaten park etme esnasında olmuştu. Canım babam yaa

Benim babam hele bağırarak yaşayan insan. Şirket aracı olduğu için kendi arabası evde duruyordu. Hiç unutmam 2000 model Şahin YouTube o zaman böyle değil, 3-5 video var araba ile alakalı, izledim izledim aldım anahtarı çıktım. Çünkü çok istiyordum araba kullanmayı. Bir de annem hastaydı, beni annesi sanıyordu onu gezdirmem için dudak bükerek ağlıyordu. Evin yanı boş araziydi. Öyle boş alanda annemi yanıma alıp ileri geri gittim, döndüm durdum, hem o sevindi çocuk gibi hem de ben öğrendim. Stop ettirince el çırpardı annem. Hergün çıkardık öyle. Babam bağırmaya devam etti arabayı aldığım için tabi. Şimdi kendi arabam var, hala Şahinci gibi ara gazla kalkış yapıyorum Konu sahibi özür dilerim konunun dağıttım daha yazmayacağım söz

Benim babam da beni sinirimden hüngür hüngür az ağlatmadı direksiyonda fobi oluşturdu dizlerim titrerdi panikten oturunca. Babayla olacak iş değil ya yok. Arabası da çook kıymetlidir bi de.
Eşimle birlikteyken pek tecrübem yoktu, o da sağolsun çok rahattır hiç gerginlik yaratmaz onun sayesinde trafiğe girdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…