dunyadaki milyarlarca kisinin araba kullandigini goz onunde bulundurdugunda ve herkesin de ustun yetenekli/zekali olmadigi ve yapilan eylemin yeme-icme gibi herhangi bir eylem oldugu dusunuldugunde, korkularinin gereksiz oldugunu farkedeceksin.Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Ay ne alaka ya yakın gelecekte manuel araçlar kalmayacak bileLütfen manuel ile öğrenmeye çalışın, otomatik araclardan uzak durun, kimsenin vebalini almayin.
Ne alakası var? Asıl manueli öğrenmesi daha zorLütfen manuel ile öğrenmeye çalışın, otomatik araclardan uzak durun, kimsenin vebalini almayin.
Ben de böyle düşünüyorum. Kadın şoför diye eleştirip duruyorlar ama bunun sebebi kadınların yeteneksizliği değil. Erkeklere çocuk yaştan itibaren babaları öğretiyor motor becerileri gelişiyor. Çoğu kadın 20li yaşlarda anca tanışıyor direksiyonla.Disarda bir sürü araba var bu kadar araba varsa bu kadar kişi kullanıyorsa demek ki çok da maharet gerektiren birsey değil diye düşündüm ben. Ama erkek çocuklara çocukluktan itibaren direksiyonu veriyorlar ben kursa gidene hiç on koltuğa oturmamistim kontak cevirmemistim ama öğrenince o kadar zor bir şey olmadığını fark ettim. Siz de bu yaşınıza kadar hiç bilmiyorsanız birden eşiniz arabayı verdiyse hata olmuş. Kursa gidin güzelce öğrenin ondan sonra eşinizle çalışırsınız. Hiç kursa gitmeden ehliyet almadan arabayı alırsanız panik olursunuz tabi çok normal bence.
Ehliyeti alıp kenara koyar ,araç kullanmaz,pratik yapmazsanız acil bir durumda da çıkmazsınız ki ,çıkamazsınız yani.Hayir alinmadim. Ben zaten ehliyeti alsamda trafige cikmayi dusunmuyorum bu ulkede trafikte panik olmayani bile panik yapiyor bu millet. Ben sadece acil bir durum olursa arabayi surebileyim diye istiyordum. Ehliyet olsun dursun kenarda diye ben bu kadar kotu oldugumu da dusunmeyerek oturmustum surucu koltuguna ama titreyerek kalktim.
Soğukkanlı olmayan, yeterince deneyimli olmayan ve özellikle bu cümleyi kurabilen biri araç kullanmamalı. Bir kazada hayatını kaybeden birileri olduğunda bu cümle hiç bir şeye yaramaz. Hatırlamıyorum ne demek yani ne oluyor da hatırlamıyorsunO anı hic bir sekilde hatirlamiyorum
Ay büyük arabayı kullanabilen alsın ya.Ben de böyle düşünüyorum. Kadın şoför diye eleştirip duruyorlar ama bunun sebebi kadınların yeteneksizliği değil. Erkeklere çocuk yaştan itibaren babaları öğretiyor motor becerileri gelişiyor. Çoğu kadın 20li yaşlarda anca tanışıyor direksiyonla.
Konu sahibi gayet kolay bir iş ama bol pratik yapman gerekiyor. Kesinlikle bir hocadan öğren. Sonra tenha yollarda yavaş yavaş sağdan git. Zamanla gelişiyor zaten. Benim kadınlara önerim bir de trafikte “kadın arabası” denilen küçük arabalar yerine büyük arabaları tercih etmeleri. Sürücünün kadın olduğunu farkedince çok sıkıştıran oluyor. Ben geçtiğimiz ay arabamı değiştirdim tiguan aldım. Büyük araba olduğu için kimse üstüme üstüme gelemiyor. Büyük arabadan uzak durmaya çalışıyorlar onu farkettim.
Onun dışında da kaza bu yapılır olabilir. Yeterki cana gelmesin. Zaten hız sınırlarına uyarsan ve olabildiğince sağdan gidersen sıkıntı olacak bir durum yok. Kaza yapmak da dünyanın sonu değil. Usta şoförler de kaza yapabiliyor.
Manuel araçla uğraşma otomatik büyük rahatlık.
Ehliyet almadan kursa gitmeden direksiyona gecerek hata yapmissiniz hic bilmeden bu sekilde baslarsaniz panik olmaniz normal cunku bir insana da carpabilirdiniz oradan gecen. Araba surerken dikkatli olmali ve reflekslerinizin iyi olmasi gerekir ama siz zaten daha ehliyet almamissiniz bile panik olmayi birakin direksiyonda gozunuz kararip bayilabilirdiniz bile. Yasadiginiz sey cok normal araba kullanirken korkmak zaten iyidir yavas ve dikkatli kullanirsiniz. Kursa yazilip ehliyet alin gerekirse ustune birkac saat direksiyon dersi alin. Yapabilirsiniz herkesin verdigi tepki zaten sizinkiyle ayniAraba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Cok alakası var. Evet otomatik daha kolay,manuel alan her türlü otomatik kullanır. Paniği olan biri otomatikle daha kolay kaza yapar. Otomatik araç gaz vermeseniz de gider.Gaza bastığınız an da hız yükselir. Manuelde öyle değil,manuelde vites dusukse istediğin kadar gaza bas,araç hızlanmayacaktır. Manuel kaza anında,gaza basmazsanız durur.Otomatik durmaz,frene basman lazım.Paniği olan biri için bu öneride bulunuyor. Diğer kullanıcılar için geçerli değil.Ne alakası var? Asıl manueli öğrenmesi daha zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?