- 19 Mart 2021
- 682
- 1.059
- 63
- 33
Ahh ahh benim de arabama park halindeyken vurmuşlardı, arabamın sol ön tarafı yoktu sabah baktığımda ve çarpan kişi kaçmıştı, zor bela bulabildik. Adam diyor ki oğlan vurmuş biraz acemi1 ay oluyor park halinde ki aracıma bir kadın vurduhemen plakayı çektim,arabamda bir sey yoktu,şikâyetçi olmadım.Kadini gördüm dönüşte,dedim böyle böyle carptin ne kaçıyorsun,daha dikkatli ol. Ben "acemiiiiyeeem"dedi. Ee acemisen çıkma trafiğe.Bugün araca, yarın insana vurursun. 2 arac girecegi yerden,cikis yapamadi.Surersiniz surmesine ama önce ehliyetinizi alın,daha sonra özel sürüş dersi alın. Trafik hata kabul etmez,tam öğrenmeden trafiğe çıkanlara karşıyım hem cana hem mala zararlar.
Ah ah sormayin,dertsiz başa dert.Diyorum ya hem mala hem cana zarar (sinir ziplatmalik)Ahh ahh benim de arabama park halindeyken vurmuşlardı, arabamın sol ön tarafı yoktu sabah baktığımda ve çarpan kişi kaçmıştı, zor bela bulabildik. Adam diyor ki oğlan vurmuş biraz acemiokulum da 30 km uzaklıkta, kaç tane minibüs kovaladım 2 hafta boyunca, orjinal parçaların yerine muadili takıldı ve şu an satmak istiyorum 20-30 bin lira değer kaybetti aracım, 6 yaş üstü olduğu için de herhangi bir hak talep edemiyorum. Kadın ya da erkek farketmez bazı insanlar eğer yeterliliği yoksa gerçekten hiç araba kullanmamalı!
Aslinda bir sahsa ait arac degildi o konuya cok girmek istemiyorum burda beni bir taniyan cikar diye gizlilik acisindan degistirdim biraz olayi ancak siz arabaniza biri carptigi icin sanirim olaya biraz yanli bakiyorsunuz. Surucu kursuna yazilicam gidisata gore psikolojik destek alicam. Cokta sart degil ehliyet almam yapamazsam birakicam.Eşiniz kızmadı,çarptığınız aracın sahibi ben olsaydım sinirlenirdim. Trafikte dusuneceginiz şey sadece kendi canınız ve malınız degil. Kimseye zarar vermemek. Park halinde ki araca çarpana tahammülüm yok. Trafik bu, yapilan hata karsi tarafi da etkiliyor
Ne munasebet,aracıma çarpılmasa da görüşlerim aynı,benim araçta hasar yoktu,hiç arabam olmasa dahi görüşlerim aynı olur. Sürücü ehliyeti alırken de DUBA var. Dubaya çarptığınız an da araçtan indirilirsiniz. Kaldırım da aynı şekilde.Aslinda bir sahsa ait arac degildi o konuya cok girmek istemiyorum burda beni bir taniyan cikar diye gizlilik acisindan degistirdim biraz olayi ancak siz arabaniza biri carptigi icin sanirim olaya biraz yanli bakiyorsunuz. Surucu kursuna yazilicam gidisata gore psikolojik destek alicam. Cokta sart degil ehliyet almam yapamazsam birakicam.
Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Evet haklisiniz. Egitimini alirken ki gidisata gore karar vericem bende. Panik devam ederse psikolojik destek alicam. Kendim dahil kimsenin canini tehlikeye atmak istemem. Bu panigi yenemezsem kullanmicam araba.Bence birinin ya da kendinizin canına bir zarar gelme ihtimalini yüksek görüyorsanız sürmeseniz de olur.
Okulda bir öğretmen arkadaşım var. Şehir içinde trafik lambasının da olduğu yerde nasıl başardı kendi de anlamamış ortadaki küçük kaldırımı aşarak karşı şeride geçip oradaki dükkana çarpmış. İnsanlar arabanjn Kapısını açıp indirmeye çalıştıklarında hala ayağı gaz pedalına tam gaz basmaya devam ediyomuş. Arabası otomatikti. Bunun üstüne kendisi dedi ki ben bir çocuğa da çarpabilirdim, daha da araba sürmem. Zaten yapı olarak çok panik bir insan. Bence kendinizi tanıyorsanız ve araba kullanmak sizde çok fazla sıkıntıya neden olacaksa bilip öğrenin ama aktif kullanmak için kendinizi zorlamayın derim. Bu işin içinde can sağlığımız var sonuçta.
Kontağı cevirip de arabayi calistirdigimda resmen kalbim sıkışırdi benimEvet var ama seneler oldu şu an acil bir durum olsa Allah korusun arabayı alıp gidemem direksiyon başına gecemem tercihim yine taksiden yana olur normal zamanda bile paniğim yüzünden kullanmazken acil durumda hiç kullanamamişlevsiz bir belge olarak duruyor kısacası eğer acil durumda kullanmak gibi düşünceniz varsa da benim gibi alıp kenara koymayın derim, mutlaka arada sırada sürmek bir şekilde alışmak gerekli yoksa öyle bir aciliyet anında pratiksiz bir şekilde direksiyon başına geçmek daha tehlikeli olur
Ehliyet için direksiyon dersi aldığınızda daha net anlarsınız kendinizi zaten. Benim arkadaşım da babam bize öğretirken arabadan kaçmıştı korkudan ama kursta çok güzel yaptı hocayla ve şimdi çok iyi araba kullanıyor ama ben babamla çalışırken de kursa giderken de hep paniktim maalesef. O zaman trafiğe çıkamayacağımı da anlamıştım
Renault clioKontağı cevirip de arabayi calistirdigimda resmen kalbim sıkışırdi benimama iş yerim toplu taşıma için cok zor arabayla ise cok kolay bir yere gecince mecburiyetten sakin saatlerde gidip gelemeye başladım. İlk 6 ay sadece bunu yaptim. Sonra trafigi kolay baska yerlere gittim. 1 yildan sonra her yere gidebilecek duruma gelirsiniz zaten. Bir de bazi arabalarda baslamanin daha zor diye dusunuyorum ben. Kullanmaya calistiginiz araba nedir
Araba surmek benim icin cok zor yapamam gibi geliyor. Cok panik bir insanim, reflekslerim iyi degil. Esim bos bir alanda ogretmeyi denedi. Benim gibi ogrenmeye calisan biri, birde park halinde bir araba vardi. Ben arabayi nasil olduysa park halindeki arabaya carpmayi basardim. O anı hic bir sekilde hatirlamiyorum. Esim el frenini cekmis ama ben gaza yuklenmeye devam etmisim, direksiyona yapismisim ama ben hatirlamiyorum. Neyse bu olaydan sonra korkum iyice artti. Esim surucu kursunda ogretirler birsey olmaz ogrenirsin diyor ben kendime hic guvenmiyorum. Sizce herkes araba kullanabilir mi?
Cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim. Yazdiklarinizi dikkate alicam.Eşiniz büyük hata yapmış, bu şekilde öğrenmeye çalışmak sizi sadece daha çok paniğe sürükler. 96 da aldım ehliyetimi 97 de ilk arabamı aldım, bana da herkes trafikte öğreneceksin vs.. dedi, üç beş çıktım yok öyle değilmiş. Araç kullanmak için :
- Önce aracı tanıyacaksınız, nasıl kalkar, nasıl durur, ne yaparsan ne tepki verir, direksiyon hassasiyeti ne kadardır
- Ayna kullanmayı öğreneceksiniz, kör noktaları öğreneceksiniz
- Hız hassasiyetini öğreneceksiniz aracın 30 la giderken gösterdiği hassasiyet ile 100 le giderken gösterdiği hassasiyet aynı değildir
- Gösterge okumayı öğreneceksiniz
-Koltuk ve ayna ayarlarını, görüş açınızı en iyi şekilde nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz
- Manuel araç öğrenin neden derseniz otomatik aracı kullanmak çok daha kolaydır ancak otomatikle kaza yapmakta çok kolaydır. Manuel araç debriyaj sistemi yüzünden kontrolde vakit kazanmanızı sağlar acemiyken. İlaveten otomatik ehliyet alırsanız yeni kanuna göre manuel araç kullanamazsınız.
- Trafik kurallarını, ışıkları, şerit çizgilerinin ne anlama geldiğini öğreneceksiniz
- Güvenli şerit değiştiştirmeyi, manevra yapmayı öğreneceksiniz.
- Boş alanda çalışmak yararlıdır, manevra kabiliyetinizi geliştirirsiniz
Yaşadığınız panik aracı ve trafiği bilmemenizden, önce bunları öğrenin sonra bakın hala panik misiniz ona göre karar verin. Kadınların araba kullanması hep çok eleştirilmiştir, haksızlık hat safhada ama doğru tespitler de var, ayna kullanmada, sakinlikte, karar vermede kadınların çoğu zayıf. Trafikte bir sürü hemcinsimiz var, çok hoşuma gidiyor ama bazı konularda insanlar haklılar, sinyali verdim geçerim, beni bekleyecekler, yavaş olsun güvenli olsun diye 80-100 le akan trafikte 40 la gitmeye çalışmak gibi sabit görüşleri aşmanız lazım. Şu an kullanıyorum diyen bir sürü insan allaha emanet gidiyor yollarda, iyi bir eğitim şart o yüzden. Araba kullanmak süreklilik işidir, ehliyeti alayım dursun olmaz, körelirsiniz, ders alın ve düzenli olarak her gün alıştırma yapın.
Keşke ben de yapabilsem İstanbul'da gece yarısı bile magandaya denk geliyoruzKontağı cevirip de arabayi calistirdigimda resmen kalbim sıkışırdi benimama iş yerim toplu taşıma için cok zor arabayla ise cok kolay bir yere gecince mecburiyetten sakin saatlerde gidip gelemeye başladım. İlk 6 ay sadece bunu yaptim. Sonra trafigi kolay baska yerlere gittim. 1 yildan sonra her yere gidebilecek duruma gelirsiniz zaten. Bir de bazi arabalarda baslamanin daha zor diye dusunuyorum ben. Kullanmaya calistiginiz araba nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?