Amin...ben de çok üzülüyorum böyle şeyleri görünce hatta kızıyorum ben de sizin gibi.. Bugünlerde fazla mı duygusalım neyim burdaki bir konuda kürtaj meselesi geçmişti kendi evladımı düşündüm gözümden iki damla yaş geldi.. Can bu 2 yaşındaki çocuğumu doktora ben buna bakamıyorum öldür bunu demekle karnındaki bebeği kürtajla aldırmak aynı bana göre konuyu dağıtmadan gideyim ben üzüldüm çok haklısınız anne baba olmadan önce böyle kurs gibi bir şey olmalı ne bileyim sertifika almak gibi..[/QUaynen gercekten benim ikiz bebeklerim var tirnaklarini bile kesemiyorum acir diye ya nasil oluyor pat pat vuruyorlar birde siyorum bunlar benim goorduklerim peki ya digerleri
Amin canim iyo insanlar evlat evlat diye tutusurken bunlar boyle cocuklarin kiymeti bilmiyorlar.Benim en cok uzuldugum ise bu cocuklar hayatlari boyonca sorunlu buyucekelr off inaninki bu neslin cocuklari icin cok uzuluyorum keske elimden bir sey gelseBende cok uzuluyorum ya ve daha bunlar neki. Bi kac ay once haberlerde cikmisti kadin yeni dogan bebegini denize atip kaciyodu icim sizlamisti resmen. Allahim minik yavrulari oyle seytanlardan korusun insallah.
Aynen arkadasim suan oturdugum yer genellik okumamis.Durumlarida iyi degil ama her aileninin en az 3 5 cocugu var sabahtan aksama kadar disardalar.Inanin biri alip goturse kimsenin ruhu bile duymaz sanirim ya nasil pis insanlarÖzellikle eğitimsizler,maddi ve manevi gücü yeterince olmayanlar diyecem,ülkenin %80+'sı çocuk yapamayacak.
Ama keşke yapmasalar.
Aynen canim obur dunyada nasil vuruyorlarsa o acinin bin katini ceksinler.Buradakilerin zihniyeti cocuk yapip dogurup sokaga atma vede devir boyle kotuykenDemissiniz ya keske supermen olsam oyle anne babalara ceza versem:) Elhamdulillah hesap günü var..masum cocuklara aci cektiren herkes sadece anne baba degil HERKES Rabb'imize hesap verecek..zalimler icin yasasin Cehennem...
Benim yasadigim yerde seninkine cok benziyor canim cok iyi anliyorum seni. Muhtemelen tek farki benim tanidigim cocuklarin aileleri ustune birde zengin. Maddi durumu iyi demiyorum bak ZENGIN diyorum. Ama daha gecen parkta ayakkabisj yirtikti cocugun. Onem vermiyorlar bizim psikolojimizi bozuyorlar. Oglumun oyuncaklarini vs. Gormuslerdi bize gelmislikleri var. Annelerini taniyorum. Birgun bana abla xin oyuncaklari hala duruyormu? Diye sordular hala cikamiyorum etkisinden. Cunku eve alip oynatamadim alsam biliyorum hergun birer birer cogalarak geliyorlar. Kucucuk cocuk apartmanin onunde kaldi ben oglumla eve geldim ama o gunden sonra oyuncak alamiyorum ogluma sadece bir iki tane kitap aldim onun disinda evde oyuncak uretiyoruz hep. Ne zaman oyuncak almaya niyetlensem o cocuklar geliyo aklima sanki evdeki oyuncagi gorup ozeneceklermis, kendilerinin yok diye uzuleceklermis gibi geliyoAynen canim obur dunyada nasil vuruyorlarsa o acinin bin katini ceksinler.Buradakilerin zihniyeti cocuk yapip dogurup sokaga atma vede devir boyle kotuyken
Ayyy canim ya rabbim sanada sifa versin insallah iyi birbruh haline girersin insallah.Bakin suraya aynen yazayim cocugu dovmek nelere sebep olur:
Ben cocukken surekli dayak yerdim, surekli, araliksiz, hergun birkac posta. Cok yaramaz bir cocuk da degildim, derslerimde caliskandim, usluydum ve sessizdim hatta ama annem gunde bilmem kac posta doverdi. Hem nerde oyle bir tokat, birkac hirpamalama falan. Terligin topuguyla, oklavayla bilumum eline gecerse. Mutfakta is yapiyorsa bicagin keskin olmayan arka kismini kutttt diye indirirdi kafama oyle futursuzca saatlerce aglardim can acisiyla. Zaten sevip sarmalamak nerdeee. Kendi gucu yetmediginde de babam doverdi, Allah tan o cok yogundu da cok dovemiyordu ama bir dovmeye basladi mi elinden alamazdi kimse o derece bir huyu vardi onun da.
Tamam dayak yedim buraya kadar anlattim da bunlar neye mi sebep oldu?
- Oncelikle yedigim dayaklar yuzunden son derece ozguveni dusuk bir cocuk olarak yetistim. Lisede, dersanede ve de universitede hicbir sekilde atak ve girisken olamadim. Derslerim iyi olmasina ragmen ozguven dusuklugunden hicbirseye atilamiyordum.
- Sonra icine kapanik ve dengesiz tavirlarim vardi malesef. Bu konuda da kendimi zor duzelttim.
- Ayrica asiri derecede sevgi ve sefkat eksigi olan biriydim. Resmen actim ilgiye, sevgiye, sefkate.
Peki bunlarin neticesinde ne mi oldu?
Derslerde atilgan olamamak beni basarisizliga itti. Universiteye giris sinavimda basarisiz oldum, sirf evden kacmak icin istemedigim bir univ.de ve bolumde okudum, univ bitti ailemin yanina geri dondum bu sefer de karsima cikan ilk kisiyle cok da uzerinde durup dusunmeden evlenmeyi kabul ettim.
Sonuc: Nisbeten yanlis bir evlilik yaptim, cok iyi dusunup analiz edemedim, esimin karsisinda da nisanlilikta hep mi hep ezildim, evliligimde ezildim, mutsuz oldum, agladim, sizlandim vs vs iste hayatima mal olan hatalar yaptim.
Gecenlerde aglaya aglaya anneme bir mektup yazdim, tabiki de okumayacak, gormeyecek.
Ama bilmiyor yaptiklarinin, o dayaklarinin, sevgisizliginin, sefkatsizliginin bende nelere mal oldugunu.....
Sonuc: Cocuklarinizi dovmeyin, dinleyin, anlayin, sevin, sarin onlari. Cocuk onlar cocuk...
Bız dayak yedıkte ne oldu sankıcıler bır farkına varsa keske kendılerıne neler oldugunu degıl mıBakin suraya aynen yazayim cocugu dovmek nelere sebep olur:
Ben cocukken surekli dayak yerdim, surekli, araliksiz, hergun birkac posta. Cok yaramaz bir cocuk da degildim, derslerimde caliskandim, usluydum ve sessizdim hatta ama annem gunde bilmem kac posta doverdi. Hem nerde oyle bir tokat, birkac hirpamalama falan. Terligin topuguyla, oklavayla bilumum eline gecerse. Mutfakta is yapiyorsa bicagin keskin olmayan arka kismini kutttt diye indirirdi kafama oyle futursuzca saatlerce aglardim can acisiyla. Zaten sevip sarmalamak nerdeee. Kendi gucu yetmediginde de babam doverdi, Allah tan o cok yogundu da cok dovemiyordu ama bir dovmeye basladi mi elinden alamazdi kimse o derece bir huyu vardi onun da.
Tamam dayak yedim buraya kadar anlattim da bunlar neye mi sebep oldu?
- Oncelikle yedigim dayaklar yuzunden son derece ozguveni dusuk bir cocuk olarak yetistim. Lisede, dersanede ve de universitede hicbir sekilde atak ve girisken olamadim. Derslerim iyi olmasina ragmen ozguven dusuklugunden hicbirseye atilamiyordum.
- Sonra icine kapanik ve dengesiz tavirlarim vardi malesef. Bu konuda da kendimi zor duzelttim.
- Ayrica asiri derecede sevgi ve sefkat eksigi olan biriydim. Resmen actim ilgiye, sevgiye, sefkate.
Peki bunlarin neticesinde ne mi oldu?
Derslerde atilgan olamamak beni basarisizliga itti. Universiteye giris sinavimda basarisiz oldum, sirf evden kacmak icin istemedigim bir univ.de ve bolumde okudum, univ bitti ailemin yanina geri dondum bu sefer de karsima cikan ilk kisiyle cok da uzerinde durup dusunmeden evlenmeyi kabul ettim.
Sonuc: Nisbeten yanlis bir evlilik yaptim, cok iyi dusunup analiz edemedim, esimin karsisinda da nisanlilikta hep mi hep ezildim, evliligimde ezildim, mutsuz oldum, agladim, sizlandim vs vs iste hayatima mal olan hatalar yaptim.
Gecenlerde aglaya aglaya anneme bir mektup yazdim, tabiki de okumayacak, gormeyecek.
Ama bilmiyor yaptiklarinin, o dayaklarinin, sevgisizliginin, sefkatsizliginin bende nelere mal oldugunu.....
Sonuc: Cocuklarinizi dovmeyin, dinleyin, anlayin, sevin, sarin onlari. Cocuk onlar cocuk...
Amin...ben de çok üzülüyorum böyle şeyleri görünce hatta kızıyorum ben de sizin gibi.. Bugünlerde fazla mı duygusalım neyim burdaki bir konuda kürtaj meselesi geçmişti kendi evladımı düşündüm gözümden iki damla yaş geldi.. Can bu 2 yaşındaki çocuğumu doktora ben buna bakamıyorum öldür bunu demekle karnındaki bebeği kürtajla aldırmak aynı bana göre konuyu dağıtmadan gideyim ben üzüldüm çok haklısınız anne baba olmadan önce böyle kurs gibi bir şey olmalı ne bileyim sertifika almak gibi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?