herkes bana yeniden evlen diyor :(((

missingandmygirl

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
1.328
1.609
333
Hatay
eşimden ayrılalı yasal olarak bir yıl oldu... çok tatlı da bir kızım var .. şimdi ailemle beraber kalıyorum... ama ne zaman bir arkadaş yada aile meclisine gitsem evlilik konusu açılıyor... bana kızım küçükkken evlenmem gerektiğini söylüyorlar.... tamam buraya kadar herşey güzel ama ben bunca şeyi yaşamışken ve izlerini üzerimde taşırken bu evlilik meselelrinin açılmasından hoşlanmıyorum ayrıca evlenmek çok kolay değil benim için artık herşeyi iki kere hatta 3 kere binlerce kere düşünmem lazım ... hem kendim için hemde kızım için düşünmeliyim...
tabi bu arada sanki etrafta binlerce koca adayı varda ben istemiyorum havalarında genelde insanlar... tamam birkaç tane aday oldu... arkadaş yada akraba vasıtasıyla tanışmak isteyen ... ama birtürlü onlarıda beğenmedim.. ya yaşlarına kusur buldum ( ki yaşça benden küçüktü) yada tiplerine :)))
açıkçası bu baskılardan bunaldım arkadaşlar... arkadaşlarımıda bu konuda kırmak istemiyorum.. tabiki benim iyiliğimi istiyorlar... ama o kadar zor ki benim için birilerine güvenmek ona kalbimi açmak yada kızıma babalığa layık görmek...
ne yapacağım bilemiyorum....

bu konunun çok hassas olduğunu çok sık dile getirilmemesi gerektiğini söyleyin.

kendimi hazır hissedersem yardım isterim deyip kapatın.

elbette kızınız küçükken alışması kabullenmesi açısından iyi olabilir ama küçükken evlenmeliyim diye düşünürken baltayı taşa vurmamak gerek.

Birilerinin boşan demesiyle boşanmamışsın, evlen demesiyle de evlenecek değilsin bu kadar basit..
Henüz erken olduğunu düşünüyorsanız , kendinizi baskı altına almayın etrafın sözleri yüzünden.

bizim insamız çok meraklıdır zaten evermeye ne olacaksa artık :hulya:evlenince siz açıkça söyleyin benim evlenmeye niyetim yok daha 1 yıl olmuş bi evlilikten çıkalı deyin hem sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer

Bazen kırman gerekiyorsa kıracaksın,
ki bi silkinsinler..
Kolay mı öyle dışardan dendiği gibi,
belki kendini toplamadın, belki başka planların var..
Bazen insanlar çok densiz oluyor..

çok zor ağır bi karar bu
hakkında hayırlısı olsun inş canım
arkadaşlarına tepkini net bi şekild e belli et..
açık kapı bırakırsan giren çok olur

cnm evlilik bu birilerinin evlen demesiyle olucak bisey degilki
üstelik basindan bi evlilik gecmis
herseyi bir degil iki-üc kez düsünmen gerek hem kendin hemde kizin icin
sana evlen diyenlerede bunun onlarin degil senin hayatin oldugunu hatirlat derim ben:)

Kalbin aksaydı, mantığın alsaydı,
isteseydin, adım atardın zaten.
Kendin hakkında ne yapacağına ne yapmayacağına en doğru kararı sen verirsin.
Evlen evlen diyenlerin de gönülden söylediklerine inanma derim,
-belki de- kendimize olamadığımızdan başkalarının sorularına cevap olmaya pek meraklıyızdır.
Kırılırlarsa da bu onların sorunu,
sen bunu kendine sorun edinme.

Bi gün asla ağzın dilin Bağlanır, evet dersin Birine.. kısmet işidir Böyle şeyler... Benim aBlam da asla 2. evliliği yapmam Ben evlilikten nasiBimi aldım daha evlenmem derken aşık oldu ve sözlendi, seneye düğünü var.. inşallahh senin için de BeBeğin içinde çoook hayırlı Bir insan çıkar karşına canım..Doğru zaman doğru insan, içini ferah tut, zamanını Bekler Böyle şeyler..

ah su toplum yokmu insana rahat vermezler evlende evlen
cocuk yap ikinciiyi yap ücüncüyü yap...
siz dogru insani bulursaniz evlenin güveneceginiz biri olmali muhakkak
artik birde kücük bir kiziniz var evlenmek bu hatir icinde yapilmaz degilmi

canım ben sana bırsey dıyeyım mı
ınsanlar sureklı bırsey soyluyor
bekar olsan hıc evlılık yapmamıs olsan evlılık yok mu derler
ıs ararsın ıs bulamadın mı derler
sevgılın olmasın sevgılın yok mu derler
okuldasındır okul bıtmıyor mu derler
sadece derler derler derler
muhabbet olsun demıs olmak ıcın, nedensızce de bazen derler
ben bu olayları cok yasadım
oklu bıtırıp su anıma gelene kadar cok bunalımlı zamanlarım oldu
kosullarım degıstı
ama ınsanlar hep bırsey dedıler
en egıtımlısı de egıtımsızı de
en ıyısı de en kotusu de
sımdıde sevgılımle evlenmeme takmıs durumdalar
ama ben takmıyorum
hatta ozellıkle sevgılımle katıldıgımız dugunlerde masada acıverıyorlar konuyu
benım sazanda askerlık su bu dıye anlatıyor uzun uzun
tecıllı uzun sure
hemen soruyorlar ee pırlanta sen ne dıyorsun bu ıse dıyorlar
hıcbırsey demıyorum dıyorum
ne onları ne sevgılımı takmadıgımı gosterıyorum
benım sazanda yok aslında ben seneye ıstıyorumda dıye devam edıyor
sonra ben konuyu degıstırıyorum
ınsanlarda bır daha soramadılar o gunden sonra

bu sekılde sıze ne yı baska turlu soyleyıp onların hayatına daır soru sor
onlardada mutlaka cozulmemıs mesele vardır ılgıyı kend uzerınden cek canım
ınsanlar cok ustlerıne meseleymıs gıbı herseyyyyyyyyyy hakkında yorum yaparlar
takma hıcbırını

Derler onlar derler...
Alışkınım ben..kaydirigubbakcemile3
Sizin 1 sene olmuş, benim 1,5 seneyi geçti bile..
Şimdi çalışmaya da başladım,çevrem çok genişledi daha sık duyuyorum eş,evlilik vs. muhabbetlerini..
Siz içinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın,açıkçası ben evliliği düşünmüyorum artık..gamyoncuiremsu

Benim annem evlenmıstı.
Ama allah biliyor aynı durumda kalsam allah beni evlilik yolu göstermesin.
Elin adamı hiç baba olur mu aman derim 2 kere degil 200 kere dusun hele de kız cocugu.
Sonradan pişman olcagın evliliği yapma.

herkesin cevaplarına yorumlarına tek tek teşekürler ediyorummm... evet bende biliyorum insanların sadece konuşmak için konuştuklarını ama inanın bazen çok sıkılıoyorum...
bir konuda yanlış anlaşılma olmasın tabiki evlenmek isterim ileride ama bu ha deyince olan bişey değilki ...
işl günün birinde kalbimi açacağım ve kızımın çok iyi anlaşabileceği biriylre karşılaşırım...

İyi de bu işler kısmet işi.. Bence etrafınızla ciddi ciddi konuşun bir daha bu muhabbeti açmamaları için. Açıkcası ben ayrıldıktan sonra çözümü herkesin ağzını kapatarak bulmuştum.. Tabii ki iyiliğinizi isterler ama evlilik hele de 2. kez evlilik için karar vermek çok zor.. Milletin eğlencesi etmeyin bu konuyu..

Allah gönlünüze göre biriyle karşılaştırsın inşallah...

1 sene izlerin silinmesi için kısa bir zaman olabilir, kişiden kişiye değişse de.
Önemli olan sizin hazır hissetmeniz, pek hazır değilsiniz sanırım.
Başkalarının ne düşündüğü önemli değil, evlenecek olan sizsiniz.
Ve artık dediğiniz gibi düşünmeniz gereken bir de yavrunuz var.
Öyle hadi 1 sene geçti, evleneyim de gideyim olmaz ki.
Tecürbeler var, izler var.
Birirlerine , dışarıda ki kişilere hadi evlen demek mantıklıca ve kolay gelebilir.
Doğru da söylüyor olabilirler ama zamana ihtiyacınız olabilir.
Siz kendinizi hazır hissettiğiniz de herşey kendiliğinden olacaktır zaten.
Siz kendiniz isteyeceksinizdir.
Hayırlı zamanda hayırlısı olur inş.

insanları boşver canım kendimi hazır hissetmiyorum bir daha bu konuda konuşmayalım lütfen de kapat konuyu:hulya:
senin çocuğun var canım kendine sadece eş değil birde kızına baba olabilecek birini bulman gerek
bu da hiç kolay değil aceleyle ısmarlama olacak işler değil bunlar:1no2:
umarım herşey gönlünce olur

evet en doğrusu bunu onlara söylemek. konuyu kapattırmak...
evet bende biliyorum 2. evliliğin zorluklarını hadi çocuk olmasa o kadar problem değil ama kızımın olması benim için çok büyük bir sorumluluk ...

Herkesin ağzı torba değilki büzesin ne güzel demişler ama cuk oturuyor.
Herkesin kendi hayatı kimse kimsenin yerine yaşamıyor.
Evet insanlar hep sorar ne zaman evleniyorsun,çocuk yokmu,2.ne zaman.
Banada sürekli arkadaşlarımda dahil çocuk muhabbeti yapıyorlar;deli oluyordum ben vazgeçtim deli olmakdan onlar vazgeçmedi sormakdan hatta hadi yap benimkini sana vereyim diyorlar şimdide.delikafaduldenİnsanlara laf anlatamazsınız boşuna vakit kaybı boşverin ya hehe diyeceksiniz yada güzel bi laf edeceksiniz ki (ben yapamıyorum)lönk diye kala kalacaklar.kaydirigubbakcemile3

Etrafındaki insanlarla konuş. Bu konuyu açtıklarında bu düşündüklerini onlara da söyle.
Zaten zorla olmaz ki bu işler.
Gün gelir en istemediğiniz zamanda bile bi bakmışsınız aşıksınız...
Umarım öyle bir şey olacaksa hem kızınızı hem sizi mutlu edecek biriyle olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…