Herkes beni konuşuyormuş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Proporsiyon mu? Müdürleri Uğurkan Erez değilse kimsenin proporsiyonuna karışma hakkına sahip değil. Sizin vücudunuz dikkat çekiyor, diğerlerinin çekmiyor öyleyse elbise giymeyin diye bir şey olamaz. Elbise giyilmesini istemiyorlarsa bu herkes için geçerli olmalı. Ayrıca müdür, herkes hakkınızda konuşuyor diye psikolojik baskı kurmak için yalan söylemiş. İnsanlar konuşsa bile müdürün yanında konuşmaz.
 

Proporsiyon Uğurkan Erez'in tekelinde mi?
Bilmiyor olabilirsin, kurumsal ya da devlet dairesi ise bir noktadan sonra derleme düzeltme gereği duyuyorlar. Belki sadece göz kanatıyordur, elbiseyi görmeden yorum bu kadar.
 
Proporsiyon Uğurkan Erez'in tekelinde mi?
Bilmiyor olabilirsin, kurumsal ya da devlet dairesi ise bir noktadan sonra derleme düzeltme gereği duyuyorlar. Belki sadece göz kanatıyordur, elbiseyi görmeden yorum bu kadar.

Tüm saygımla katılmıyorum, çalışanların devlet dairelerine tek yükümlülüğü var yönetmeliğe uygun giyinmek. Şık giyinmek, yakıştırmak, bedenine uygun giyinmek gibi bir borcu yok kimsenin. Müdür ne diyecek bu durumda senin üst bedenin kısa kızım, uzun ceket sana olmaz mı diyecekÖzensiz, perpaye gerçekten kötü bir görüntü olmadığı sürece yakışıp yakışmaması kimseyi ilgilendirmez. Bunun sonu tombiş çalışanlara bol şeyler giyin, ortayaşlı çalışanlara artık genç değilsin onu giyme bu renl olmaza döner moda haftası yapmıyoruz bu bir iş kişisel sınırları aşmamak gerekiyor.

Bu konudaki baskı ve zorbalık yine kadınların sırtını biniyor ne olursa olsun, erkekler ne kadar göz kanatsa da kimse laf etmiyor. Dedikodu, kola bacağa bakma şeklinde taciz vb kadınlar maruz kalıyor burayı da iyi düşünmek gerek. Bazı sınırların aşılması yine kadınların zararına.
 

%100000000000000000000
 
Proporsiyon Uğurkan Erez'in tekelinde mi?
Bilmiyor olabilirsin, kurumsal ya da devlet dairesi ise bir noktadan sonra derleme düzeltme gereği duyuyorlar. Belki sadece göz kanatıyordur, elbiseyi görmeden yorum bu kadar.
İşte göz kanatma kısmı çok göreceli. Yönetmelikte yazana uygun giyiniyorsa bir problem olmaz sadece müdür gıcıklık yapmaya devam eder.
 

Cherrycim, proporsiyon öyle bir şey değil. Moda programlarında popüler oldu biliyorum ama kasttettiğim başkalarının zevkine göre giyinmek falan değil. Kılık kıyafet yönetmeliklerinde aşırı dar, aşırı dekolteli, aşırı kısa vs. ile ilgili kadın- erkek farketmeksizin uyarılar olur. Propiyorsuna uygun demek doğru oranı yakalaması demek ölçülü olması demek.
Belki konu sahibi kendisine 3 beden küçük gelen ve korkunç görünmesine sebep olan elbiseler giyiyordur, komik duruma düşüyordur ve müdürü de iyi niyetli bir şekilde uyarmak istemiştir?Elbiseyi görmeden bu yüzden yorum yapmamak lazım diyorum.
Anlıyorum, yaşadığımız coğrafya sebebiyle çeşitli hassasiyetliklerle yaklaşılıyor ama her zaman her işyerinde öyle değil.Bu konudaki zorbalık sadece kadınlarda değil, olmamalı.Benim müdürüm,ceket içine boğazlı ve hafif dar bir koyu kazak giyen erkek yöneticimi bizzat yanımda uyardı.Yönetmeliğe uygun değildi çünkü. Elma ile armutu karıştırmamak gerekiyor, konu sahibini de işyerinin genel tavrını da bilmiyoruz.
 
Ne iş yapıyorsunuz? Düşünüyorum düşünüyorum ülkede diz boyunda ve koyu renk çorapla elbise giyilemeyecek şehir, sektör vs bulamadım. Mesele sadece elbise değil mi acaba
 

Konuyu neden sildiniz? Eski konularinizda yeni atandığınızi ve memur olduğunuzu yazmışsınız. Hepimiz biliyoruz ki kurumsal bir şirkette ya da bir devlet dairesinde kıyafet yönetmeliğine uygun giyindiginiz sürece kimse kafasına göre sizi uyaramaz. Eksik ayrıntı verdiğiniz cok belliydi.
 
Bana ojelerimi sildirmişlerdi. Protokol laciverti bir takım diz altı kalem etek buna rağmen uyarılmıştım. Bir görüşmeye girecektik amirimle, ben görüşmeden önce adama brifing vermeye çalışıyorum adam ojelerime ve eteğime bakıyor! Dikkatinizi toplayamadınız galiba efendim dedim. Cevaben ojelerinizi çıkarıp, pantolon giyerseniz daha uygun olur aksi takdirde diğer arkadaşla gitmek durumunda kalırız demişti. O kadar hazırlandığım dosyayı devretmemek için gittim pantolon giydim, ojelerimi sildim. Şu an ki aklım olsa asla taviz vermem. Toyluğuma denk geldi.

Bence çizginizden şaşmayın konu sahibi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…