Herkes bu kadar mutlu mu? Yoksa bana mı öyle geliyor?

Sosyal medyaya önem vermiyorum. Mesela Almanyada hep öyle mutlu instagram pozlari veren bir cift ayrildi. Adam kiza devamli siddet uyguluyormus kameranin arkasinda. Kimin ne yasadigini bilemeyiz. Ve insan kendi hayatina odaklanmak zorunda.

2 yıl çok geldi bana ama karşınıza iyi biri çıksaydı 2 yıl yasamazdiniz belki bilemedim birde ben hiç severek ayrilmadim ayrılsam etkisinden çıkamam büyük ihtimal ....nefret ederek tiksinerek ayrıldım hatta boşandım aradan 3 ay geçmeden birini buldum elhamdülillah .. karşıdaki adam degiyorsa tamam derin yasada hakeden biri kalmadı bence ya bilmiyorum ..

Sosyal medya olayları çok can sıkıcı gerçekten. Herkes çok mutlu, huzurlu. Herkes çok güzel. Bir tanıdığım sevgilisinden ayrıldı, bir kaç ay sonra yeni biriyle tanıştı, evlendi ve ikizleri olmuş. Nasıl mutlu fotoğraflar paylaşıyor anlatamam. Ben ise eski sevgilimden ayrıldığımda 2 yıl depresyondan çıkamamıştım. Hayır ben mi herşeyi çok derin yaşıyorum anlamadım.
Şöyle düşün evliliği ya da yaşamı sorunlu olup etrafına hiç belli etmeyen bi kesim var. Bunun yanı sıra sıkıntılarını içinde hiç birşeyi tutamayıp anlatan kesim var. Sosyal medya da bunun yansıması gibi düşün. Kendini sıkıntısız gösterme çabası. İçinde tutamayanlar da giderli sözlerle tepkilerini paylaşırlar. Sıkıntısı olmayan kul yoktur. Çünkü sırf mutlu olmak için yaratılmadık. Daimi Mutlu olmak için yaratılsaydık cennet vaat edilmezdi ve insanların hepsi çığırından çıkardı. Dolayısıyla herkesin imtihanı var. Kimi gizler kimi anlatır. Görüntü sizi aldatmasın

Mutlu olmayi basarmak bir meziyet. Sartlara cok bagli degil.
Sahip oldugun sartlara gore kendinin en iyisini olmak bence mutluluga yeter.
Fazlasi kiskancliga girer.

Mutluyum. Eylul ayinda henuz 30 yasini bile doldurmamis esimi kaybettim ama yine de mutluyum. Benim bir ihmalim, kabahatim yoktu. Buna üzülüyorum ama saplanip kalmiyorum, sahip oldugum diger seyler icin mutluyum. Ekimde ogluma dogumgunu yaptim, pesinden kalktim yurtdisina gittim 2 ay gezdim.
Hayatimizda kotu seyler her daim var. Biz elimizden gelenin en iyisine odaklanalim.
👏👏 gercekten tebrik ederim..Ah vah etmek en kolayi aslinda.Zor olan sizin yaptığınızı yapabilmek..Oglunuz ve sizi mutlu ve saglikli bir omur bekliyordur umarim..

Sosyal medya olayları çok can sıkıcı gerçekten. Herkes çok mutlu, huzurlu. Herkes çok güzel. Bir tanıdığım sevgilisinden ayrıldı, bir kaç ay sonra yeni biriyle tanıştı, evlendi ve ikizleri olmuş. Nasıl mutlu fotoğraflar paylaşıyor anlatamam. Ben ise eski sevgilimden ayrıldığımda 2 yıl depresyondan çıkamamıştım. Hayır ben mi herşeyi çok derin yaşıyorum anlamadım.

Sosyal medyada kim mutsuz olduğu anları/ zamanları paylaşır ki zaten? Sadece paylaşımlara göre yorum yaparsak, yanılgıya düşeriz. Birkaç yıl önce ben de sizin gibi düşünüyordum. Sonra farkettim ki; herkesin kader döngüsü farklıdır, belki o arkadaşınızın yeni birisiyle tanışması o zamanda hayırlıydı. Yeni başlangıçlar, siz hazır olduğunuzda gelir. :) Ruh halinizin kötü olduğu bir döneme denk gelse, keyfini çıkartamazdınız. Emin olun; hepimizin bu dünyadaki sınavı/ mutsuzluğu farklı, bazılarımız daha derin, daha uçlarda yaşıyor hepsi bu.

Alakası bile yok kimse mutsuz olduğu durumu sosyal medyaya yansıtmaz ben laf sokmalı yazı bile paylaşmam mesela niye benim huzurlugumu millet görsün ki herkesin kötü olduğu zaman elbet oluyor

Aaa bu kesinlikle ben. Yalnız değilsiniz ben de öyle düsünüyorum

Sosyal medya hem gercek hem yalan.
Herkesin mutlulugunu yalanlamak kendini kandirmaktan başka birsey degil o ayri. Ama kocasiyla problemli olup instaya "hayatinin aşkiyla evli" yazanlar da var şimdi. Herkese de inanmayin tabi.

Ayrica evet bir ilişki icin 2 sene depresyona girmek fazla abartili. Mutluluk biraz da icimizde aslinda. Mutlu olmak istemekle alakali bazi şeyler. Ben de kotu seyler yasadim, kotu donemlerden gectim ama en ufak firsatta kendime mutluluklar buldum bir şekilde. Oyle aylaaarcaaa yillarca süren bir mutsuzluğa, depresyona girmedim hiç hayatimda.

Eşimden once en "aşigim" dedigim ilişkiden sonra dahi uzuuun sure yas mas tutmadim en çok 2 ay sonra hayatima baktim.

kimin ne yasadigini bilemeyiz dogru,

mesela ben sosyal medyada gosterdigimden daha mutluyum,

hadi bakalim :KK53:

ama insanlar mutlu diye veya mutlu gorunuyorlar diye mutsuz olmak asil garip degil mi?
herkes mutlu olsun ne guzel, ya da mutsuzsa da mutlu taklidi yapsin, neden sizi rahatsiz ediyor.

Ben eşimle az fotograf koyarim ve eşimin aldigi hediyeleri, yazdigi şiirleri, mektuplari vs instada paylaşmam hiç.
Bir arkadasim bana eşini seviyor musun? Diye sormuştu. 😳😳😳😳😳😳😳

Paylaşmiyorum diye sevmiyor gibi gorunuyormuşum meger. Halbuki onun romantizm diye paylastigi abidik gubidik şeylerden çok daha fazlasini goruyorum ben eşimden. 😒 Eşi cikolata alsa paylaşan tiplerden var bende biraz ondan herhalde. 🤭🤭🤭

Kimsenin hayatı dört dörtlük değil boşver, üstelik kim sosyal medyaya mutsuzluğunu yansıtır ki bu devirde?
Ya buna en büyük örnek kuzenim.. kocası bunu açık açık aldatıyor hepimiz biliyoruz kendi de biliyor Boşanmıyor da.. ama sosyal medya hesabına bir baksan mutluluk huzur sözleri, ailece fotolar, eşiyle başbaşa fotolar vs..

Ben asla böyle pozlara ,reklamlara inanmıyorum ,mutluysan bunu yaşarsın sosyal medyaya hiç ihtiyacın zamanın olmaz... kendini yanındakini neden reklam panosu muamelesi yaparsın ki...

Onların hepsi gosterıs canım daha 1ay once sine kadar bende kullanıyordum baktım bana iyi gelmıyo kapattım rahatladım

Aldanmayin sosyal medyaya gercekten cok mutlu olan bunu ispatlama geregi duymaz

Sanal alem yalan alemdir hele şu pandemi döneminde kimse kelebekler böcekler kafasında mutlu değil. Ama sizin de bir erkek arkadaş için 2 yıl depresyona girmeniz normal değil.
Önce kendinizi sevin millete bakmayın sizi mutlu edecek hobiler edinin inanın hayat daha çekilir bir hal alacak o zaman
Şu sözle de kapanış yapalım
"Yalnızca mutlu olmak istenirse, bu kolaydır ama biz öteki insanlardan daha mutlu olmak istiyoruz ki bu çok zordur, çünkü biz başkalarını olduklarından daha mutlu sanıyoruz."
montesquieu

Uzmanlara göre herkesin çok mutlu olduğu, nasıl bu kadar mutlu olduğu gibi düşüncelere kapılmak depresyon belirtisiymiş.

Onun dışında sosyal medyada görünen herşeyin gerçek olmadığına herkes değinmiş zaten.

Sosyal medya şu an yarış pisti.
Herkes birbirine tur bindirip gösterişte madalyayı göğüsleme derdinde..
Çoğunluk en zengin, en sevilesi, en iyi giyinen, en iyi evde oturan, en iyi arabaya binen, en lüks otele giden, en statülü olan, en yakışıklı eşi olan, en akıllı zeki tatlı çocuğa sahip olan benim deme derdinde.. Bunu sanki paylaşım adı altında susluyorlar.
Gerçi artık görgüsüzlük limiti kalmadı.
Bundan daha utandırıcı olanını görmem dedikçe yenisi geliyor.

Bir de en gıcık olduğum şey yemek fotosu atanlar. Belki o resme bakanın o ay o kebabı yiyecek parası yok. Ve inanılmaz canı çekiyor. Eskiden insanlar sokakta yemek yiyemezdi belki aç biri vardır cani çeker nefs bu diye. Şimdi en lüks kebapçıda tüm yemekler tek tek çekiliyor. Bence bu ayıp. Bir kebap olmuş en az 45 50 tl. Alamayan o kadar çok ki.. pandemide işsiz kalan o kadar çok ki.. paylaşılmasa iyi olur diye düşünüyorum.

Ama arada sadece sevdikleriyle resim atan mutlu bir azınlık var. Onlara lafım yok. Zaten profillerinde gösterişin zerresini bulamazsın. Maddi gösteriş asla yapmazlar. Arada eşinin çoğunun kendinin resmini atar. O kadar.
Iste o insanlar mutludur. Ben mesela sosyal medyada mecra ayırt etmeksizin eşini cok öven, çocuklarına einstein muamelesi yapan kişilere de hiç inanmıyorum. Hepsi palavra. Gerçeklerin tasdiklenmeye ve abartılmaya ihtiyacı yoktur çünkü.

Sosyal medya eşittir yalan dünya.
Bir tanıdık arkadaş vardı 7 sene aynı adama platonik kalmıştı. Ayrılık sonrası depresyon normal ama bunun için hiçbirşey yapmayıp öylece yerinde saymak normal değil. Hayat akıp gidiyor kim mutlu kim mutsuz boşver kendi hayatına bak. Sosyal medyayla çok zaman geçirme

Back
X