Herkes bu kadar mutlu mu? Yoksa bana mı öyle geliyor?

Ne yapsın insanlar " aman, ne kadar da mutsuzum " diye sosyal medyada mı paylaşsın?Oraya ya gerçekten mutlu anını atarsin ya da mutluymuş gibi rol yaparsın. Bir de ne güzel insanlar mutlu olsun işte. Siz de mutlu olmaya çalışın. Tek başınıza mutlu olun. Sonra birisi girerse hayatınıza katmerli mutluluk olsun.. Ne yani

sosyal medyada herkes yalandan mutlu rolu yapiyor diye kendinizi kandirmayin ama her mutluyum diyenin de oyle oldugunu zannetmeyin. farkli farkli insanlar var.

ornegin benim yasadigim seyleri belki baskasi yasasa coktan kendini birakir hayattan kopardi ama ben kopmadim hicbir zaman ve sosyal medyada da paylastim. hatta benim fotograflarim genelde habersiz olur, sevgilim caktirmadan ceker mesela bir anlik gulusumu vs. yalan degil yani mutlu oldugum anlari paylasirim. ama mutlu olmadigi halde poz verenler de var. asla bilemeyiz kim dogru soyluyor. o yuzden onemli olan kendi hayatiniz, kendinizi mutlu etmeye calisin baskasiyla kiyaslamayin bu cok yanlis.

Sosyal medya olayları çok can sıkıcı gerçekten. Herkes çok mutlu, huzurlu. Herkes çok güzel. Bir tanıdığım sevgilisinden ayrıldı, bir kaç ay sonra yeni biriyle tanıştı, evlendi ve ikizleri olmuş. Nasıl mutlu fotoğraflar paylaşıyor anlatamam. Ben ise eski sevgilimden ayrıldığımda 2 yıl depresyondan çıkamamıştım. Hayır ben mi herşeyi çok derin yaşıyorum anlamadım.
Evet sız derın yasıosunuz.Yolunuza bakın boşverın.

Sosyal medya şu an yarış pisti.
Herkes birbirine tur bindirip gösterişte madalyayı göğüsleme derdinde..
Çoğunluk en zengin, en sevilesi, en iyi giyinen, en iyi evde oturan, en iyi arabaya binen, en lüks otele giden, en statülü olan, en yakışıklı eşi olan, en akıllı zeki tatlı çocuğa sahip olan benim deme derdinde.. Bunu sanki paylaşım adı altında susluyorlar.
Gerçi artık görgüsüzlük limiti kalmadı.
Bundan daha utandırıcı olanını görmem dedikçe yenisi geliyor.

Bir de en gıcık olduğum şey yemek fotosu atanlar. Belki o resme bakanın o ay o kebabı yiyecek parası yok. Ve inanılmaz canı çekiyor. Eskiden insanlar sokakta yemek yiyemezdi belki aç biri vardır cani çeker nefs bu diye. Şimdi en lüks kebapçıda tüm yemekler tek tek çekiliyor. Bence bu ayıp. Bir kebap olmuş en az 45 50 tl. Alamayan o kadar çok ki.. pandemide işsiz kalan o kadar çok ki.. paylaşılmasa iyi olur diye düşünüyorum.

Ama arada sadece sevdikleriyle resim atan mutlu bir azınlık var. Onlara lafım yok. Zaten profillerinde gösterişin zerresini bulamazsın. Maddi gösteriş asla yapmazlar. Arada eşinin çoğunun kendinin resmini atar. O kadar.
Iste o insanlar mutludur. Ben mesela sosyal medyada mecra ayırt etmeksizin eşini cok öven, çocuklarına einstein muamelesi yapan kişilere de hiç inanmıyorum. Hepsi palavra. Gerçeklerin tasdiklenmeye ve abartılmaya ihtiyacı yoktur çünkü.

Ben de bazi paylaşimlarla kendi icimde dalga geciyorum ve sacma buluyorum. Yemek vs hiç paylaşmadim da mesela tarzim değil ama kalkip insanlarin kendi hesaplarini nasil kullanmasi gerektigini, neleri paylaşmasi gerektigini soylemeyi saçma buluyorum.
Aşiri rahatsiz olan, hayatini etkileyenler o hesaplari takip etmesin. Haa yok ayip olur diye takip ettikleriniz varsa hesabi kisitlayin boylece takipten cikmazsiniz ama gonderilerini, hikayelerini gormezsiniz.

Kimse kendini zorla takip ettirmiyor, siz kendi isteginizle o kişinin takipçisisiniz dolayisiyla o kişi paylaşim yaparken listedeki herkesi teeeek teek dusunmek zorunda değil. Rahatsiz olan bakmamali.

Ben de bazi paylaşimlarla kendi icimde dalga geciyorum ve sacma buluyorum. Yemek vs hiç paylaşmadim da mesela tarzim değil ama kalkip insanlarin kendi hesaplarini nasil kullanmasi gerektigini, neleri paylaşmasi gerektigini soylemeyi saçma buluyorum.
Aşiri rahatsiz olan, hayatini etkileyenler o hesaplari takip etmesin. Haa yok ayip olur diye takip ettikleriniz varsa hesabi kisitlayin boylece takipten cikmazsiniz ama gonderilerini, hikayelerini gormezsiniz.

Kimse kendini zorla takip ettirmiyor, siz kendi isteginizle o kişinin takipçisisiniz dolayisiyla o kişi paylaşim yaparken listedeki herkesi teeeek teek dusunmek zorunda değil. Rahatsiz olan bakmamali.
Kimse kimseye dikte etmiyor sizin şu an dediginiz gibi. Sizin yaptığınız asıl dikte etmek.
Paylaşılmasa Iyi olur diye "düşündüğümü " dile getirdim. Herhalde gene mesajimi okumadınız galiba..
Şu an burada dikte eden biri varsa sadece sizsiniz. Yok takip etmeyin yok şunu yapmayın bunu yapmayın. Kimseye gidip bunu yapmayin etmeyin curetini bulmam ben. Burada düşüncemi dile getirdim sadece. Bir düşüncem sizi niye bu kadar rahatsız etti?
Muhalefet için yorum yazdığınız çok belli.
Düşünceme asıl siz karışmayın. Dikteleri sevmem.
Herkes tavsiyesini kendine saklasin.
Düşünceleri de davranıştan ayırsanız bence sizin için yararlı olur.

Son düzenleme:
Kimse kimseye dikte etmiyor sizin şu an dediginiz gibi. Sizin yaptığınız asıl dikte etmek.
Paylaşılmasa Iyi olur diye "düşündüğümü " dile getirdim. Herhalde gene mesajimi okumadınız galiba..
Şu an burada dikte eden biri varsa sadece sizsiniz. Yok takip etmeyin yok şunu yapmayın bunu yapmayın. Kimseye gidip bunu yapmayin etmeyin curetini bulmam ben. Burada düşüncemi dile getirdim sadece. Bir düşüncem sizi niye bu kadar rahatsız etti? Hayrola?
Muhalefet için yorum yazdığınız çok belli.
Düşünceme asıl siz karışmayın. Dikteleri sevmem.
Herkes tavsiyesini kendine saklasin.
Düşünceleri de davranıştan ayırsanız bence yararlı olur.

Yorumlari da aklimda tutmuyorum. 🤔
Ama herseye abarta abarta tepkiler veriyorsunuz. Dikte veya polemik derdim değil. Sadece paylaşimlara gicik olurken, şu paylaşilmasa bu olmasa demelere bir çözüm önerdim.

Cani çeken var, alamayan var diye insanlari dusuncesizlikle suçluyorsunuz kibar bir sekilde. 🤭
Başkasi da hamile kadin gormeye dayanamaz, hamile kalamiyordur. Öbürünün annesi, babasi hayatta degildir, digerinin eşi yoktur. Uzar gider bu liste, bu düşünce tarziyla kimse bisey paylaşmasa daha iyi olur. 🙂
İnsanlari yaralayan tek şey kebap yiyememek ve boğaz derdi degil neticede herkesin türlü türlü eksik hissettigi ulamaşamadigi şeyler var, caninin cektigi seyler olabilir.

Sosyal medyada bunlari gormekten rahatsiz olanlar, hayatini kotu yonde etkileyenler takip etmemeli veya toptan sosyal medyayi birakmali. Dikte etmiyorum, kendine aci cektirmeyi sevenler devam edebilir.

Sosyal medya olayları çok can sıkıcı gerçekten. Herkes çok mutlu, huzurlu. Herkes çok güzel. Bir tanıdığım sevgilisinden ayrıldı, bir kaç ay sonra yeni biriyle tanıştı, evlendi ve ikizleri olmuş. Nasıl mutlu fotoğraflar paylaşıyor anlatamam. Ben ise eski sevgilimden ayrıldığımda 2 yıl depresyondan çıkamamıştım. Hayır ben mi herşeyi çok derin yaşıyorum anlamadım.
Sözüm herkese degil fakat mutlu insanlar cok sosyal medya paylaşımi yapmıyor benim tespitim bu şekilde

Covid yuzunden sosyal medyada bile insanlar mutsuz. Kimse paylaşım dahi yapmıyor listemdeki kişisel hesaplardan, ancak instagrammerlar paylaşımlarda, onlar bile otoparktan çatıdan falan çekip koyuyorlar.

Yorumlari da aklimda tutmuyorum. 🤔
Ama herseye abarta abarta tepkiler veriyorsunuz. Dikte veya polemik derdim değil. Sadece paylaşimlara gicik olurken, şu paylaşilmasa bu olmasa demelere bir çözüm önerdim.

Cani çeken var, alamayan var diye insanlari dusuncesizlikle suçluyorsunuz kibar bir sekilde. 🤭
Başkasi da hamile kadin gormeye dayanamaz, hamile kalamiyordur. Öbürünün annesi, babasi hayatta degildir, digerinin eşi yoktur. Uzar gider bu liste, bu düşünce tarziyla kimse bisey paylaşmasa daha iyi olur. 🙂
İnsanlari yaralayan tek şey kebap yiyememek ve boğaz derdi degil neticede herkesin türlü türlü eksik hissettigi ulamaşamadigi şeyler var, caninin cektigi seyler olabilir.

Sosyal medyada bunlari gormekten rahatsiz olanlar, hayatini kotu yonde etkileyenler takip etmemeli veya toptan sosyal medyayi birakmali. Dikte etmiyorum, kendine aci cektirmeyi sevenler devam edebilir.
Bir şeyi merak ediyorum da siz benim tek mesajımdan herşeye ama herşeye abartarak tepki verdigimi nereden bilebilirsiniz? Siz beni tanımıyorsunuz ki. Hiç tanımadınız. Beni burada ettiğim bir iki yorum kadar biliyorsunuz. Onda da kendi düşünce kalıplarınızla beni bir kefeye koyuyorsunuz.
Sizinle ilgili de ben bir şey diyeyim. Aşırı genelleme içindesiniz. Çok hatalı düşünce kalıplarınız var. Kimseyi buradaki bir iki mesajla asla tanıyamazsınız. Burada anonimiz. O yüzden düşüncenize katılmıyorum.

Benim dediğim gıcık olmaktı. Hayatım o kebap fotoğrafını görünce tepetaklak gitmiyor merak etmeyin. O kadar da değil..iyice siz abarttınız bence. Size iyi forumlar.

Pardon da siz benim tek mesajımdan herşeye ama herşeye abartarak tepki verdigimi nereden bilebilirsiniz? Siz beni tanımıyorsunuz. Beni burada ettiğim bir iki yorum kadar biliyorsunuz. Onda da kendi düşünce kalıplarınızla bir kefeye koyuyorsunuz.
Sizinle ilgili de ben bir şey diyeyim. Aşırı genelleme içindesiniz. Çok hatalı düşünce kalıplarınız var. Kimseyi buradaki bir iki mesajla asla tanıyamazsınız. Burada anonimiz. Siz beni tanimadan böyle lafları çok gereksiz buluyorum.

Benim dediğim gıcık olmaktı. Hayatım o kebap fotoğrafını görünce tepetaklak gitmiyor merak etmeyin. O kadar da değil..iyice siz abarttınız bence. Neyse iyi forumlar.

Nicke dikkat etmeden yorum yaziyordum ve aklimda yorumlari tutmuyordum her zaman, başta aklima gelse emin olun size hicbisey yazmazdim. Bundan sonra nickiniz aklimda. Nicki degistirirseniz ve yanlislikla size yazarsam dikkate almayin.
Cidden boğuldum yani, ilk defa forumda birine boyle hissettim.

Kebaptan dolayi hayatiniz mahvoldu demedim zaten. Hofff hofff... 🙂

Dün şiddetli bir şekilde kavga edip annesinin evine geldiğini bildiğim kuzenim dün akşam kocasının önceden yaptığı pasta sürprizini paylaşıp üstüne çiçekli böcüklü sözler yazdı.
Bu kadar diyorum.
Sosyal medya yalan, şişirme. Herkes en iyi en mutlu en heyecanlı anını paylaşıyor ama o fotoğrafların içinde bir sürü kalp kırıkları var. O yüzden sosyal medya kullanmıyorum ben.

Valla bi tanidigimin kocasi agizini burnunu dagitip duruyordu. Bu kizda onu aldatti yillarca. Ama sosyal medyalarina bi baksan sarmas dolas paylasimari vardi. Hatta annesi olaylardan haberdar oldugu halde “masallah nazar degmesin” yazip birbirlerini yiyorlardi 😂

O yuzden aldanmayin sosyal medyanin yalan yuzune

Herkes çok mutlu değil de bir kesimde çok bayık ya. Yani sevgilimden ayrıdım dosyaları yanlış yapıyorum dedi geçen biri iş yerinde.Hayırlısı böyleymiş ne kadar süredir birliktesiniz dedim 10 ay ayrılalı ne kadar oldu 4 ay ama höh ya ! Kendini toparlayacak bişey bul 4 ayda, gerçekten motivasyonu düşmüş. Biriyle konuştum ya sürekli grip oluyorum nezle oluyorum hep hastayım bilmem ne , tamam güzel birşey değil de, hani mıy mıy yapmak için de ideal bişey değil. İki tarafta uç kimileri de negatif olmak için bahane arıyor ve sahte mutluluklar gözüne gözüne giriyor. Gidenin arkasından 2 yıl yas tutmuşsunuz evlenen gözünüze batıyor ne yapsın kız, hayatına devam etmiş 75 yıllık hayatın 2 senesini defolup gidene ayırırsak oooo

Sosyal medya perdesi o kadar yalan ki çok kez şahit oldum buna yani kimse mutlu değil emin olun mutlu görünen 100 kişi varsa gerçekten mutlu olan kişi sayısı 2 falandır 😅

Sosyal medyayı bukadr ciddiye almayı normal bulmuyorm.
Hele bazı hesaplar varki;meshur bi katalog satısı yapıyor kadınlar.
O grubun kadınları hergün biri ev alıyor,evlerin ici saray yavrusu gibi döseniyor falan.
Allah daha cok versin ama mesela beni o mutlu etmezdi sanırım.
Yani okadr her istediğime anında kavusabilmek.
Benim trendyolda bile favorilerimi aydan aya alıp mutlu olma gibi bi huyum var.
Cünkü hersey biranda elimde olursa neye heves edeceğimki?
BEnim düsüncem böyle.
Ama genel olrak sosyal medya mutlularının okadar mutlu olduklarını düsünmüyorum.

Sosyal medya aldatıcıdır. Gülümserken fotoğraf çekiliriz ve yükleriz.
İnsanlar alanlarında mutlu oldukları zamanları paylaşırlar.
Kaldı ki mutlu da olsak mutsuz da, hayat bir sınav.
İstemediklerimiz başımızda bitiyor, sevdiklerimizle imtihan oluyoruz.
Önemli olan mümkün olduğunca tevekkül etmek.

Yani şöyle bence gerçekten mutlu olanlar var ama mutluluk rolü yapanların da sayısı a değil. Bir de şöyle bir şey ar herkes oraya mutlu olduğu anları koyuyor kimse mutsuz olduğu salya sümük ağladığı fotoları koymuyor ki muhtemelen siz de öylesinşzdir mutlu olduğunuz bir anda çektiğini fotolar vardır hesabınızda sizin hesabınıza balan sizin için de çok mutlu diyebilir. Evet bazı insanlar bu hayatta daha şanslı daha kısmetli olabiliyor ama bu bence evrene gönderilen enerjiyle de alakalı az sevgilinizden ayrılınca 2 yıl depresyonda gezmişsiniz negatif enerji yaymışsınız dolayısıyla hayatınıza yeni biri girmemiş arkadaşınız ayılınca çok üzülmemiş umursamamış mutlu olup mutluluğu kendine çekmiş bence. Bu aralar enerji olaylarına merak saldım da hayata daha farklı bakıyorum artık bana iyi geldi biraz size de tavsiye ederim

Back
X