Herkes bu kadar mutlu mu? Yoksa bana mı öyle geliyor?

Bir arkadaşım vardı lisedeyken,kızın hesabını görseniz Kendall Jenner’ın Bella Hadid’in hesabında dolaşıyorsunuz sanırsınız.Partiler,eğlenceler,yılbaşı ağacı,içkiler,dekolteli ve şık mini elbiseler,bikinili votkalı pozlar..Bayağı yabancı fenomen hesabı yani :) Kızın kendisi de alımlı,saçlar sarı boyalı vs.Tabii bizim buralarda böyle şeyler pek görülmez hepimize çok şatafatlı geliyor bunlar,ağzımız açık bakıyoruz kızın fotolarına,imreniyoruz bayağı.Ailesinin maddi durumu çok iyi.Kız bizimle aynı şehirde yaşıyordu sonra başka bir şehre taşındı.Bu fotoların da çoğunu ya tatilde ya da yeni şehrinde çekmiş.

Sonra onunla çok yakın olan başka bir arkadaşımdan duydum,yeni şehrinde çok mutsuzmuş.Hiç alışamamış,çevresi sadece parayı düşünen insanlardan oluşuyormuş.Burayı,bizim yanımızı çok özlüyormuş.Fotoğraflarda yanında eğlenir gibi görünen arkadaşlarını aslında sevemiyor yani.Bunu duyunca çok şaşırmış ve üzülmüştüm.
O gün anlamıştım işte sosyal medyanın sadece olmak istediğimiz versiyonumuzu ve sadece iyi taraflarımızı yansıttığını.Vakit geçirme,kafa dağıtma dışında ciddiye alınmamalı diye düşünüyorum.
Kimsenin hayatını da bizimkiyle kıyaslamamalıyız,arkadaşım bizim imrendiğimiz o partili eğlenceli ortamlarda olabiliyordu ama hiç sevemediği bir şehirde hiç alışamadığı insanlarla yaşamak zorundaydı.Herkesin hayatının bilmediğimiz tarafları var.
Keşke hepimiz mutlu olsak ama olmuyor işte.

Size çok samimi bir itirafta bulunucam. Şu an benim sosyal medyama baksanız ne kadar nutlu dersiniz. Oysa ki 1 haftadır hem iş hem saglık durumlarından resmen psikolojim bozuldu.

Kim kocamla kavga ettim anasini sevmiyorum. Kaynanamı allah bilmem ne yapsın diye story atar ki. Tabiki de sinemaya giderken kirk kez kavga etmis olsakta film izlerken elimizde mısırlarımızla gülümsediğimiz fotografı paylaşacağız 🤣🤣 buna ördek sendromu deniliyor. Ördek suyun üstünde çok güzel süzülürken görünür ama suyun altinda ayaklarini hizli hizli çırpması lazım öyle guzel süzülmesi için. Kimse suyun altindaki ordegin ayaklarini görmez. Nasil çabaladığını bilmez.. Sosyal medyada aynen böyle. Herkes kendisini en iyi sekilde gostermeye uğraşıyor. Hepimiz :)

Şöyle açıklayayim, ben eşimle gerçekten mutluyum sosyal medya da yansittigim neyse o şekilde hatta daha fazlası. Ancak çok yakın bir arkadaşım var eşi ile ve ailesi ile ilgili çok problemleri oluyor hatta ağlıyor anlatırken falan ama 1 saat sonra bir bakıyorum eşinin fotosu ve bir dünya romantik sözler. Yani her gördüğümüz mutlu çift pozları gerçek olmayabiliyor. Içinde olmadan bilemezsin. O nedenle orada ki insanların yaşantısına bakıp kendini sorgulama lütfen. Kendi hayatına bak ve birgün mutlu pozlar paylaş inşallah ve gerçek olanlardan olsun.

Ay dün yazdım şimdi aklıma bir şey daha geldi onu da yazayım.
Film izlemeyi severseniz Netflix' de Azizler filmini izleyin :D
Orada adamın adını unuttum o böyle evinde her gün son ses müzik, parti falan düzenliyor.
Sırf millete her gün eğleniyorum, partiden kız kaldırıyorum falan demek için.
Hatta filmde Aziz'i evine davet ediyor, Aziz'in kafası sarmıyor evden gidiyorum diyor.
Aziz gittikten sonra partideki herkesin parasını verip evine yolluyor.
Düşün o partideki herkes bile paralı tutulmuş.
Dışardan gören woaw olurdu ama içindeki yangında adam yalnızlıktan nelere sarmış :D

Back
X