- 15 Nisan 2020
- 9.767
- 22.632
- 348
- Konu Sahibi benneyanginlargordum
-
- #16.001
Muzun fazlasi zarar amaMuz iyidir potasyum açısından zengidir
Benim ihtiyacım var sahneyi unutamıyorum
Yaştan ziyade 2 kere "evlenik" olduğun için başına türlü sağlık sorunları geliyor olabilir.
Geçmiş olsun gevrek kafalım umarım bişeyin yoktur.
Ağrım geçti gibi canım kumlar dökülmüş yineIyilesmedin mi alevim ya gecmis olsun... demd oyle yas 32 ne var daha genciz güzeliz ne dağılması bak @Lexacommander ı sevindiriyorsun
Yıl olmuş 2020 hala banlananlar var ya
Hee sonra gördüm. Tavık.Yıl olmuş 2020 hala banlananlar var ya
Evet tatil burnundan geldi resmen yaAğrım geçti gibi canım kumlar dökülmüş yineBi insan bu kadar taş kum çakıl nasıl üretir anlayamıyorum
Salı günü de İstanbula dönüyorum artık bu yazı hiç sevmedim
Aa bunun testi falan var mı ki canım?Evet tatil burnundan geldi resmen yavucudunun neden surekli urettigne dikkat et canım mesala teyzemin süt urunleri cok tukettgnde tas yapiyordu
Aslnda alınan tasların türüne gore belirleniyorAa bunun testi falan var mı ki canım?
Gel. Çık ordan bence hemen
Test edilmedi benim taş canım ondan bilmiyorum türünü ama kendim dikkat edeyim bakalım.Aslnda alınan tasların türüne gore belirleniyor
Böbrek taşı, taşı oluşturan minerallere göre aşağıdaki çeşitlere ayrılır:
Mesela teyzeminki ilk maddedeki ona dikkat ederse olusumu azalıyordu
- Kalsiyum taşları: Kalsiyum oksalat ve kalsiyum fosfat gibi kalsiyumun çeşitli bileşiklerinin oluşturduğu taşlardır. Tüm böbrek taşı vakalarının yaklaşık %75'i kalsiyum taşlarından oluşmaktadır.
- Ürik asit taşları : Genellikle yüksek proteinli diyetle beslenen bireylerde görülen böbrek taşı türüdür.
- Sistin taşları: Nadir görülen bir böbrek taşı türü olmakla birlikte genellikle metabolik bozukluklardan kaynaklıdır.
- Sitruvit (enfeksiyon) taşları: Genellikle idrar yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan bu taş türü, çok hızlı büyümesi nedeniyle kısa sürede ciddi böbrek hasarına yol açabilmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?