Gerçekten okumakla adam olunmaz. Görgü ahlak terbiye çok farklı birsey. Benim boşanma aşamasında olduğum insan evlenmeden ev alırken ailem destek olacak şunu yapacak bunu yapacak vs vs dedi. Ben de ben kimseden birşey istemem ne seninkiler ne benimkilerde dedim.sonra kimse laf edemesin. Neyse anası da kayinpederin eve ne alırsa eltine de aynısını alır yani size hep destek olur dedi. Bunların birusu çay ve fındıklıgi vardı. Neyse gel zaman git zaman evlendik. Doğru duzgun destekleri olmadı. Sorun değil ikimizde calisiyorduk ve vermek zorunda degullerdi ama benden para ve iş isteyince işler değişti. Ben gitmedim para da vermedim. Bizimde köy evimiz var kendilerinin de bize gelirdik yemek beğenmezdi, evi beğenmezdi ve bu annemi çok uzerdi.ama ben hep bahane bulurdum anneme kendi ailesine de öyle vs vs diye. Karşı tarafın evi çok özür dileyerek soyliyrum bizim evimize göre gecekondu bile değil. Yaptıkları yemekler hep kuyruk yağı kullanılarak yapılan şeyler. Bigun anası bize geldi zeytinyağlı ikram ettim dedi ki bunun içinde ne var, dedim klasik zeytinyagli. Sonra çok afedersiniz sanki tabağında b.k varmış gibi çatalın sapıyla tabagundan oğlunun tabağına attı onları. Neymiş sarmanin içinde fasulye olacakmis, mısır yarması olacakmis vs vs. Neyse uzattım. Kimseyi aşağılamak değil derdim ama gerçekten de eş seçerken dengini bakacaksın. Abim demişti bu aile bize denk değil ama işte insan bazen gerizekalı olabiliyor.
Şuan boşanma aşamasındayız ailemi yerin dibinde soktu ve onun ailesi değil benim ailem yardıma muhtaç mis, annem nezdinde aileye ben bakiyormusum iması olustrdu. Kendilerinin çayligi fındıklıgi olmasına rağmen çayı da fındığı da parayla yada arkadaşlar getiriyordu hediye.
Bunu derken de asla maddiyat olarak düşünmeyin lütfen eğitim, görgü karakter olarak. Çünkü bende köyde yaşayan büyüyen bir ailenin kızıyım, bizimde köydeki eviniz saray değil. Yani karakter kişilik, görmüş gecirmislik önemli