- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Şu eldiven konusunun boş olduğu söylendi ben de öyle hissediyorum. Dün manavda eldivenli birini gördüm her sebzeyi elledi tabi ki eldivenle, daha sonra telefonu çaldı eldivenlerle telefonu aldı açtı konuştu. Ne anladım bu işten.Çalıştığımız meslek grubu ile ilgili aslında bu durum. Bankalar açık ama bankalardan mesaj geliyor şubelerden işlem yapmayın diye. Oturduğum sokakta kafelerin hepsi kapalı. Ama bakkal açık.
Eşim öğretmen evde.
Sağlıkçılar işte, avukatlar çalışıyor, kasaplar restoranlar bazı tüccarlar siparişleri kapıdan teslim edip eft ile ücret tahsil ediyorlar.
Yaşam sürdüğü müddetçe maalesef tam anlamı ile karantina olamıyor. Ama artık dikkat ediyorlar benim çevremdeki insanlar hiç değilse.
Şu an salgın değil yurtdışından gelenler ve yakın çevresinden tespit edilen vakalar var. Tek derdimiz salgın olmasın diye bu kadar hızlı üniversiteler okullar dershaneler kapatıldı. Toplu olan yerlerde olmamalıyız. Maskeden çok daha büyük bir önlem olarak eldivenle dikkat etmeliyiz çok mecbur kalınırsa dışarı çıkılmaya. Ve süreyi çok kısa tutmak gerekiyor. Mesela bir ilaç almam gerekiyor yarına kadar muhtemelen sonuna kadar bir önlem ile hızlıca gidip geleceğim yürüyerek.
Acikcasi cumhurbaskaninin aciklamasini ben biraz farkli yorumladim. Yapilacak toplantida sokaga cikma yasagi veya kisitlamasi getirmeleri soz konusu olabilecegi ama bunu ekonomik kayip olarak gormemek gerektigini, bu surecten saglikli cikilirsa ekonomik bir avantaja donusturmenin mumkun olacagini soyledi sanki. Duyduklarimdan yaptigim yorum elbette. Alinan kararlari bugun hepimiz ogrenecegiz.5 dk önce cumhur başkanı açıklama yaptı
çalışmaya devam diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?