Herkes evlenmek zorunda mıdır??

vebalıymışsınız gibi davranmazlar.
sadece çoğunluktan farklı seçim yaptığınız için şaşırır, tuhaf karşılar, soru sorar, olmadı yakınınızsa baskı kurarlar.
bir de işin içinde beklenti var. merak, acabalar...
evlenseniz bile çocuk soracaklar, sonra 2. çocuk, sonra çocukların ne yaptığı, sonra 3. çocuk, sonra çocukların ne okuyacağı veeee çocukların ne zaman kiminle evleneceği
kurtuluş yok yani, sorun evlenmemiş olmanız değil.
bizim millet olarak tarzımız bu
evlenmeyi düşünmüyorsanız evlenmezsiniz. net bir şekilde söyleyin. siz belki uygun biri olursa evlenirim, demişseniz sorup duruyorlardır.
sonrası onlara kalmış.
düşünüp dursunlar, dert arasınlar kendilerine
evlilik güzel şey.
bekar olmanın da güzel tarafları vardır muhakkak, hele rahat bir insansanız değmeyin keyfinize
insanlar düşünürler. gerekli veya gereksiz
ünlüleri düşünüp şükretmek lazım böyle durumlarda

Düşünceleriniz daha doğrusu gerekçeleriniz çok doğru bence... Aile o kadar hassas bir kurum ki, bırakın toplumun tercihlerini, sadece kendinizi düşünerek karar vermeniz dahi, bazı durumlarda bencillik olabilir. Kurulacak o ailenin içinde, geleceğin anne-babaları olacak bireyler yetişecek.
Etrafımızda gördüğümüz-duyduğumuz kötü evlilikler, parçalanan aileler, ziyan olan çocuklar bile evlilik kavramına ürkerek yaklaşmak için yeterli.
Ben 32 yaşımda evlendim. Eşimle tanışana dek, evlenmeyi düşünmüyordum. 3.5 senelik evliyim, 1 oğlum var ve hala eşim karşıma çıkmasaydı evlenmezdim diyebiliyorum.

Kendinizi güçlü ve zatıf yönlerinizle tanımak, bir başkasını tanıyabilecek adar tecrübe edinmek, ikili ilişkilerde iletişim şekillerini çözebilmek, hayattan ve bir eşten neler beklediğinizi bulabilmek; altın değerindedir... Bu ve benzer soruların yanıtlarını bulmaya çalışırken yanınızda erken yaşlarda yapılmış bir evlilk sonucu yanlış partnerin olması, o evliliğe kaçınılmaz bir mutsuzluk ya da ayrılık getirecektir. Erken yaşta ruh eşini bulup, yuvasını mutlulukla sürdürenler de vardır elbet o kişilerle de konuşulmalı ama ben bunun biraz da şans olduğunu düşünüyorum...

Siz kendinizi tanıyorsunuz ve doğru kişi için zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz... Saygı duydum açıkçası...

aşağı yukarı 3 senelik bir ilişkim oldu ama mesela buradaki bayanlar ömrümün sahibiyle işte 2 yıl bilmem kaç aydır el ele vs. yazıyorlar ya hiç öyle hissetmedim. sevgi vardı ama mesela o da değişikti tam olarak sevgi mi bilmiyorum. Adam ayrılırken işte sarstı baya 2 ay sonra uçtu gitti.daha sonra başka biriyle sevgili denilmez ama görüşmeye başladık adamda bir kadının dış görünüş olarak isteyebileceği tüm vasıflar vardı.Mesleği iyi,fizik,yüz,giyim hepsi çok iyi hatta bunun benimle işi ne diye düşünüyordum açıkçası ona da bir şey hissedemedim. Aramızı bilerek bozdum ki hani biraz belki kaybetme korkusu yaşarım diye yok yine olmadı.Erkek geçmişim bu ikisiyle sınırlı zaten.Şu sıralar kendimi birine aşık olmak için zorluyorum adamın hareketlerini,gülüşünü beğenmeye çalışıyorum ama olmuyor işte :)) yani boş vakitlerimde aklıma gelince ''ya ben birini düşünüyordum,birinden hoşlanıyordum o kimdi hee mustafaydı hatırladım '' gibi saçma bir durum içerisindeyim arada kendimi aşık etmek için kendi kendime telkinlerde bulunuyorum ama cıks işe yaramıyor :)) ne olacak hiiiç bilmiyorum.İlla erkek olması şart değil ama yalnızlık korkutuyor şu an problem yok ama yaşlanınca pişman olursam tedirginliği var.Beklentileri yüksek olan birisi de değilim üstelik mükemmelliyetçi bir yapım yok.Sizin var mı bilmiyorum ama çözümü neyse çok merak ediyorum.

Evet evlenmek zorunda değilsiniz.ama bekar annelik dünyada çok moda olduğuğ için anne olmayınız.Bu gönül işidir.

Valla aynı düşüncedeyim
1) Çalışıyorum ayaklarım üzerinde duruyorum ve hayatımı kendi başıma idame ettirmekten de memnunum senin de demiş olduğun gibi bir erkeğin nazıyla uğraşmak istemem
2) Çocuk istersem ben de evlat edinmeyi düşünürüm ki zaten annelik doğurmakla değil emekle-sevgiyle oluyor ama olaya da moda diye bakmıyorum ben.
3) İnsanlar baskı kurmayı sözde "beni düşündüklerinden" kendilerine amaç edinmiş çünkü kendi eksiklikleriyle uğraşamayacak kadar kör ama başkalarında kusur bulacak kadar boşlar!

Bence ya "henüz düşünmüyorum" ya da "nasip" deyip geçmek lazım bana da birkaç yıl önce 23ünde evlenen ve arka arkaya 2 çocuk doğuran bir arkadaşım "o kadar üni okudun ettin boşver üstünü okumayı iş bulsan da bulmasan da evlen yuvanı kur, boşver kariyeri" dedi Hayatın amacı bu mu yani, bu kadar genel geçer kurallar mı var?
Herkesin hayata bakışı farklıdır, saygı duymak lazım ama maalesef toplumda çoğu kişi aynı düşüncede olunca azınlıkta kalmak hep sorun...
Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim, bence nasıl mutluysan öyle yaşa

Son düzenleme:
ileride pişman olur muyum ki? BU TEDİRGİNLİĞİ BEN DE YAŞIYORUM AMA NE YAPAYIM AŞIK OLAMIYORUM. SEVEMİYORUM. ZORLAMAMIN ALEMİ YOK BENCE... OLACAKSA OLUR ZATEN.

ileride pişman olur muyum ki? BU TEDİRGİNLİĞİ BEN DE YAŞIYORUM AMA NE YAPAYIM AŞIK OLAMIYORUM. SEVEMİYORUM. ZORLAMAMIN ALEMİ YOK BENCE... OLACAKSA OLUR ZATEN.

Mantık evliliği yapan bir sürü insan da var bir yandan.Onların hepsi yanılıyor olamaz diyorum bir yandan da. Benim de sonum mantık evliliği olacak galiba.Ben mustafaya biraz daha yoğunlaşayım

Gülüm, aşık olamıyosan zorlama zaten
Bir gün inşallah sırılsıklam aşık olursun, eşin de seni öyle mutlu eder ki yalnız geçirdiğin yılların acısını çıkarırsın

aynı tariğhte evlenmişiz cnm:)bnde de baskı var çok

yalnızlık allaha mahsus herkes evlenmek zorunda değil ama paylaşım birşeyleri beraber yapmak çok güze..l bnm de işim mesleğim çok iyi gelirim var ama kendime takılıyım die düşünmedim hiç sevmek sevilmek sevdiğin adamdan çocuk doğurmak güzel bişe

Mantık evliliği yapan bir sürü insan da var bir yandan.Onların hepsi yanılıyor olamaz diyorum bir yandan da. Benim de sonum mantık evliliği olacak galiba.Ben mustafaya biraz daha yoğunlaşayım
Hakkında hayırlısı olsun.

Gülüm, aşık olamıyosan zorlama zaten
Bir gün inşallah sırılsıklam aşık olursun, eşin de seni öyle mutlu eder ki yalnız geçirdiğin yılların acısını çıkarırsın
Amin Yasom, sağ ol.

Ben de anne olmayı çok istedim/isterim de... ama olmayınca ne yapacaksın.

Herkes evlenmek zorunda değil. Ama şöyle düşünün yaşlanıp 50-60 yaşlarına geldiğiniz de yanınız da bir eş sıcak bir yuva ister misiniz Evliliği askıya alın ama kendinizi tamamen kapatmayın bence, belki karşınıza öyle biri çıkacak ki bu dediklerinizi unutacaksınız bile

Konu sahibi arkadaşım evlenmekle dertler baskılar bitmiyor inan
Evlenirsin çalışmıyorsan 'niye çalışmıyosun, evde sıkılmıyo musun?' Çocuğun yoksa 'niye çocuk yapmıyosun, bi sorununuz mu var?' Bazen canın sıkkın olur, suratın asık olur 'noldu eşinle kavga mı ettin?' vs. vs. Bunlar sadece bir kaçı.
Çevre baskısı bu ülkede bitmez

Bekarken: neden evlenmiyorsun...
Evlenirsin: hadi çocuk yap...
1 çocuk yaparsın: kardeşsiz olmaz 2.sini çok bekletme.... uzar gider bu liste

Şimdi sadece bekar olduğun için öyle davranmıyorlar evli olsan da aynı baskı başka şekilde vücut bulur da sen farkında olmazsın.
Ülkemizde bekar annelik bildiğim kadarıyla zor ve evlatlık edinmek neredeyse imkansız.(bende bekar yaşamak ve evlatlık almak isteyen biri olduğumdan biliyorum)

Kalbine göre birini bulursun inşallah ne diyeyim.Fakat kişisel algılama ve emin ol evli olsan bu defa başka şeyler diyecekler bu listenin asla bir sonu yok.Sanki herkes ombudsman ve senin yerine karar vermek hakları olarak görüyorlar. 8 aylık evliyim neden çocuk yapmadım derdinde elalem "acaba çocuğun mu olmuyor? Allah korusun hemen doktora git geç kalma.Korkma tıp çok ilerledi tüp bebek yaparsın olmazsa vb. " cümleler duydum.

Herkes istediğini yapmakta özgürdür..

Herkesin farklı idealleri ve hayalleri vardır..
Evliliğe uzak bakıyorsunuz diye , toplumun sizin üzerinizde bir baskı oluşturması gerekmez..

Aldırmayın , nerede ve nasıl mutlu oluyorsanız, nelerden yapmaktan hoşlanıyorsanız onu yapın..
Yeter ki bu aldığınız kararlardan dolayı , ileride pişmanlık duymayın..

Çıkıpta biri size '' neden evlenmiyorsun'' diye sorgulayamaz..

her şeyin doğalı fıtrata uygundur.insan fıtratına en uygun olan evlenmektir.evlenmeyen ancak kendini başka yollardan tatmin edenleri ben evlenmemiş saymıyorum.

benim için hiç evlenmemek karşı cins ile hiç muhatap olmamaktır.

bence de evlenmek zorunda değilsin. evlenmiş olmak için evlenen o kadar çok insan var ki. kocan olsun diye evlenilmez. sevmeden evlenilmez. şartlarımız beklentilerimiz uyuyor diye evlenilmez.

ama şunu da anlamıyorum. "ayaklarımın üzerinde durabiliyorum bu yüzden evlenmeme gerek yok" mantığı da yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı evlenenlerinkinden çok farklı bir yaklaşım değil...

Arkadaş da kendim takılıyım dememiş, ben sadece sevdiğim ve beni seven biri çıkarsa düzgün biri çıkarsa evlenirim demiş. Bence de gayet mantıklı demiş.

Yalnızlığa alışmaya çalışmak zor olsa gerek:44: Ben yalnızlığımla da mutlu olabildiğim için bu cümle dikkatimi çekti

Benim de ev-iş arasında giden rutin bir hayatım var ama bn de öyle hemen aşık olamam demek ki bu yapı meselesi çok zorlamamak lazım elbet aşk bir gün gelir bizi bulur

8 aylık evliye de böyle diyorlarsa 8 yıllık evli olanların işi zor
Ne yani hemen evlenince çocuk mu doğuracakmışsın? Bi de hemen tüp bebek önerileri vermiyorlar mı hani yok artık dedirtiyor insana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…