- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi bensibelim2
-
Hayırlısı...Kesinlikle haklısınız ancak yalnız hayatının geçeceğinin düşüncesi aileni ve çevreni senin iyiliğini düşünen insanları tedirgin ediyordur..
Aşık olmak ve ölesiye sevmek tabiki güzel ancak olmuyorsa evlenemem olmamalı bence illaki gönlünün ısınacağı biri çıkar ve o zaman düşünebilirsin bence
Ben de "evlenemezsem ileride bir çocuk alsam." diye düşünüyorum ama maddi durumum pek iç açıcı değil, yani onun sorumluluğunu alacak kadar. bir de şu var; o çocuğu her zaman sevebilir miyim kendi evladım gibi (bunu ben bile düşünüyorsam çok iyi düşünülmeli zira ben her çocuğu severim ama sorumluluk almak farklı bence) sevebilecek miyim? bazı insanlar kendi evladından bile usanıyor... sonra o çocuğa yazık olmaz mı? benim vicdan azabım çok olur. Allah korusun.Evet herkes evlenmek zorunda değildir. Bekarlık ta bir seçim. Evlat edinecek olmanıza sevinirim. Bir evladı kurtarmış olursunuz. Fakat bunu iyi düşünerek yapmalısınız. Ömür boyu o çocuğu kendi evladınız gibi sevmek, gelecek hazırlamak vs... Çok büyük sorumluluk ister.
elalem ne diyosa odur kaçış yok
benim de dikkatimi çekmemişti. size katılıyorum ayrıca da...Evlenmek için evlenmeyen bir insanın moda diye evlat edineceğini sanmıyorum. Orayı biraz yanlış yorumluyorsunuz bence. Kimsenin (ben de dahil) ilk etapta dikkatini çekmemiş bile. Hatta yorum yapıp ikincisinde evlat edinmeye bir daha yorum yapanlar var. Başka biri görüp cümleye dikkat çekene kadar o kadar rahatsız etmemiş sebebi de onu demek istememesi bence. Orda hani bekar anne çok da kötü karşılanan bir şey değil artık hatta moda demek istemiş gibi geldi bana. Çünkü bir bayan tek başına evlat edinmek istediğinde bir sürü soru/sorunla karşılaşıyor.
merhaba. daha önceki mesajlarımdan hatırlayan olabilir kısaca kendimden bahsedeyim. 29 yaşındayım iyi bir firmada çalışıyorum ayaklarımın üzerindeyim ve bekarım.. Hiç evlenmeyi düşünmedim daha doğrusu uygun bir erkek bulamazsam evlenmek istemiyorum ancak bu konuda bekar bayanlara ciddi bir baskı var sanki herkes evlenmek zorundaymış gibi..
yani ben şu an düşünmüyorum ama ailede olsun dışarıda olsun sanki vebalıymış gibi bir tavır alınıyor nedense.. istemiyorum kardeşim gerçekten dürüst düzgün bir erkek olmayacaksa elin adamının kahrını çekmeyi düşünmüyorum suç mu? sen acı çektin odunu meşe yapmak için ömrünü feda ettin diye bendemi yapmak zorundayım?
şu an kendime göre maddi bir birikim hazırlıyorum eğer hiç evlenemezsem yaşlanınca o parayla dünya turuna çıkmayı düşünüyorum sonuçta her şeye hazır olmalı insan.. çocuk istersem de evlat edinmekten yanayım. bekar annelik çok moda dünyada.
benim düşüncemde herkes evlenmek zorunda değil ki evlenmesinler de bir zahmet ne sorunlu aileler duyuyoruz toplumunda huzurunu kaçırıyorlar... ama şu psikolojik baskılar yokmu? sanırım bu ülkede yaşamanın hoş olmayan bir yanı bu.
sadece yazıp anlatmak istedim..
Evlenmek için evlenmeyen bir insanın moda diye evlat edineceğini sanmıyorum. Orayı biraz yanlış yorumluyorsunuz bence. Kimsenin (ben de dahil) ilk etapta dikkatini çekmemiş bile. Hatta yorum yapıp ikincisinde evlat edinmeye bir daha yorum yapanlar var. Başka biri görüp cümleye dikkat çekene kadar o kadar rahatsız etmemiş sebebi de onu demek istememesi bence. Orda hani bekar anne çok da kötü karşılanan bir şey değil artık hatta moda demek istemiş gibi geldi bana. Çünkü bir bayan tek başına evlat edinmek istediğinde bir sürü soru/sorunla karşılaşıyor.
Destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim sizlere.. Bazı arkadaşlar bekar annelikle ilgili söylediklerimi abartılı bulmuş hak veriyorum ok alışılan bir şey değil bizim kültürümüzde ama bekar anne deyince sadece babasız çocuk yapma gelmesin eşiyle boşanan ya da terk edilen ve çocuğuna bakmak zorunda kalan kadınlar da bu kapsama giriyor.. Ben şundan yanayım hayırsız içkici küfreden döven hayatına karışık hatalara sürükleyen bir babası olmasındansa tıbbi yollarla kendi başıma yapar ya da evlat edinirim daha iyi.. bu konuda ciddi psikolojik destekler veriliyor yani her şarta hazır oluyorsunuz. her imkanım mevcut çok şükür sadece toplum böyle istiyor diye ne çıkacağı belli olmayan bir adamı hayatıma alamam..
Diğer yandan yaşlılık ve yalnız kalma korkusuyla ilgili anlattım kendi kendime yetebilirim sanırım böyle yaşadım yani.. eğer evlenecek karakterde düzgün bir adam yoksa bulamadıysam bu da benim kaderimmiş demek ki der hayatıma devam ederim..
8 aylık evliye de böyle diyorlarsa 8 yıllık evli olanların işi zor
Ne yani hemen evlenince çocuk mu doğuracakmışsın? Bi de hemen tüp bebek önerileri vermiyorlar mı hani yok artık dedirtiyor insana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?