Herkes evlenmek zorunda mıdır??

Evlenmek için evlenmeyen bir insanın moda diye evlat edineceğini sanmıyorum. Orayı biraz yanlış yorumluyorsunuz bence. Kimsenin (ben de dahil) ilk etapta dikkatini çekmemiş bile. Hatta yorum yapıp ikincisinde evlat edinmeye bir daha yorum yapanlar var. Başka biri görüp cümleye dikkat çekene kadar o kadar rahatsız etmemiş sebebi de onu demek istememesi bence. Orda hani bekar anne çok da kötü karşılanan bir şey değil artık hatta moda demek istemiş gibi geldi bana. Çünkü bir bayan tek başına evlat edinmek istediğinde bir sürü soru/sorunla karşılaşıyor.

Size bir şey diyeyim mi? Kıskanıyorlar.Kendileri rutinden ölürken sizin böyle olmamanız onları çatlatıyor.Ayakları üstünde duramayıp mecburiyetten ya da sırf evlenmek için dangoz adamlarla evlenip hayatı kararan o kadar çok kadın var ki! Evlilik de cinselliğin meşrulaştırılmasıdır.Inanın bana,bu toplumda böylesine gerzek bir baskı olmasa kimse evlenmez.Niye rahatını bozsun millet durup dururken? Türk toplumundaki erken evlenme/evlendirme merakı bundan kaynaklanır.Dünyaya bir kere geliyoruz,o birikim genç yaşınızda neden borca harca gitsin? Ben de aynen sizin gibi dünya turu yapmak istiyorum.Kendi istediklerimi yaşamadan bir adamla çocuğun sorumluluğunu alamam.Boşa yaşamış hissederim o zaman.Oku,evlen,bebe büyüt,öl.Bu mudur yani? 80 yıllık hayatın özeti bu mu olmalı? Anneliği tatmak için de illa doğurmak gerekmiyor.Doğurup evlatlarını camdan aşağı atan/öldüren nice anne(!) var.Her doğuran anne olmuyor.Ben bunu Çocuk Esirgeme Kurumu'nda gönüllü ablalık yaparken iyi öğrendim.Aile/çevre baskıları sizin gibi kendini bilen/aklı başında bir hemcinsim için yıldırıcı olmamalı. Bizim toplumun en büyük eksisi bireyselliği unutması.30 yaşına gelip hala anne kuzusu olan erkekler/ ailesinin sözünden çıkamayıp mutsuzluğunda boğulan kadınlar bu yüzden var.Kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir şans bu. İstediğiniz her seyi yaparsınız,manevi doygunluğa ulaşırsınız,aşık da olursunuz,arzu ederseniz evlenirsiniz de.Hayat sürprizlerle dolu.Keşke dememek ilerde,işte esas olan budur.

Son düzenleme:
dünyaya evlenmek için gelmiyoruz,insanoğlu yaşamak için evlenmek zorunda da değil.
aynı düşüncedeyim sizinle.
fakat gidişatınız nedense bana pek sağlam gelmedi.
bekar annelik moda diye evlat edinmek kadar canice bir görüş yok bana göre.
ha yanlış anlaşılmasın,
evli veya bekar..
evlat edinmek gerçekten kutsal ve takdire şayan.
ama o büyük sorumluluğun bilincine varırsanız.
moda diye bunu yapmak eziyettir o çocuğa.

bunun dışında evlenmemekte,dünyayı gezmekte,hayatınızı istediğiniz yönde sürdürmekte tabiki özgürsünüz.
bunda yanlış bi düşünce yok.

Nasıl istersen öyle yaşarsın

Evlenmemenin hiçbir sakıncası yok

Bunu geri kafalı insanlara bırak konuşsunlar

Bekarlik sultanlik diye bosuna dememisler hayat arkadasinin olmasi guzel ama insanoglu cig sut emmis insan annesine babasina guvenmiyor bu devirde elin adaminami guvenecek

Destek mesajlarınız için çok teşekkür ederim sizlere.. Bazı arkadaşlar bekar annelikle ilgili söylediklerimi abartılı bulmuş hak veriyorum ok alışılan bir şey değil bizim kültürümüzde ama bekar anne deyince sadece babasız çocuk yapma gelmesin eşiyle boşanan ya da terk edilen ve çocuğuna bakmak zorunda kalan kadınlar da bu kapsama giriyor.. Ben şundan yanayım hayırsız içkici küfreden döven hayatına karışık hatalara sürükleyen bir babası olmasındansa tıbbi yollarla kendi başıma yapar ya da evlat edinirim daha iyi.. bu konuda ciddi psikolojik destekler veriliyor yani her şarta hazır oluyorsunuz. her imkanım mevcut çok şükür sadece toplum böyle istiyor diye ne çıkacağı belli olmayan bir adamı hayatıma alamam..

Diğer yandan yaşlılık ve yalnız kalma korkusuyla ilgili anlattım kendi kendime yetebilirim sanırım böyle yaşadım yani.. eğer evlenecek karakterde düzgün bir adam yoksa bulamadıysam bu da benim kaderimmiş demek ki der hayatıma devam ederim..

Hayırlısı...

Ben de "evlenemezsem ileride bir çocuk alsam." diye düşünüyorum ama maddi durumum pek iç açıcı değil, yani onun sorumluluğunu alacak kadar. bir de şu var; o çocuğu her zaman sevebilir miyim kendi evladım gibi (bunu ben bile düşünüyorsam çok iyi düşünülmeli zira ben her çocuğu severim ama sorumluluk almak farklı bence) sevebilecek miyim? bazı insanlar kendi evladından bile usanıyor... sonra o çocuğa yazık olmaz mı? benim vicdan azabım çok olur. Allah korusun.

Çok düşünülmesi gereken bir şey!

elalem ne diyosa odur kaçış yok

benim de dikkatimi çekmemişti. size katılıyorum ayrıca da...

Bir de buradaki arkadaşlar gibi ben de hep derim.
Bu sorular baskılar bitmez.
Evlen -> çocuk ne zaman?
İkinci ne zaman?
Nerede okuyacak?
Ne olacak?
vs vb.
Aslında belki biz de yapıyoruzdur.
Bazısı sadece muhabbet olsun diye konuşuyor zira... Kötü niyetten değil.

evet cnm o hanım teyzelerin merakları varya insanı çldürür. oyüzden çocuk kalmak en güzeli bu hayatta. bizim toplumumuz malesef çok cahil meraklı illa herkes aynı kalıba oturacak. evlenecek çocuğu olacak mecbur yani olmazsa olmaz sana tavsiyem ağızlarının payını ver kısaca sanane ya de ayıbı mayıbı yok yeter yani hayatımdan başkalarına ne.benim derdim senimi gerdi dimi yani geyik muhabbeti ya cahillik gri kafalılık ne ararsan var evlilrin başı gökte zaten marifetti ya. ağızlarının payını ver ben veriyorum evliyim bebek tedavisi ndeyim canım dan bezdim 5 yılda köşede markette heryerde aynı soru veriyorum cevabını sende ver canım .....................

Benim dikkatimi cekmisti. Bu konu disinda sana katiliyorum yazacaktim ama sonradan moda olarak degil de bekar bir kadinin evlat edinmesi cok garipsenmiyor anlaminda yazdigini dusundum o yuzden ekleme yapmaktan vazgectim. Konu sahibinin hala o amacla yazdigini dusunuyorum.

kesınlıkle cok dogru soluyorsunuz

Evet garipsenmiyor anlamında yazdım yanlış anlaşılmasın yani gelişmiş ülkelerde kadınlara özgürlükler çok fazla boşanmada bile kadının talebi yeterli sayılabiliyor ama mesela göçmenseniz farklı muamele oranın yerlisiyseniz farklı muamele var o ayrı konu. :)

İnsanlarin agzina kilit vurulmuyor malesef..ama suda var evet bi baski hissediyorum kendimce..ama evlenmek olsun diyede evlenilmiyor iste ama anlatamiyorsun iste bu kezde mi olmadi diye sanki kusur sendeymis gibi davranmalari da cabasi...dogru adami bulsam bende bayilmiyorum bekarliga ama gelde anlat iste etrafindakilere...

bende sızlere katılıyorum evlenmek zorunda degıldır ınsan gonlune kalbıne beynıne denk bulunca evlenır

benım bır akrabam var bana neler demıs bu yasta neden okuyor yasım 31 evde kaldı artık neden nısan attı daha neler neler bende bıktım bu baskılardan ama takmıyorum bazen bıraz takıyorum
kalbıme uygun adamı beklıyorum ayrıca hıc evde kalmıs gıbı hıssetmıyorum herkez benı 23 24 sanıyor kendıme ıyı bakıyorum ruh saglıgımada ıyı bakmam gerek en onemlısı

Sanki ben yazmisim gibi, kesinlikle katiliyorum. Ulkemizde baski gercekten cok. Aklima bir olay geldi,gecen yabanci bi arkadasimla konusuyodum kiz yeni sozlendi. 3 yildir berabermis, dedigine gore de halinden gayet memnunmus. Parasini kazaniyor, geziyor, sevgilisiyle mutlu. Evlenme teklifi alinca sasirmis, hic hazir degildim diyor.3 seneyi bile az buluyor kararindan emin olabilmek icin. Yasi da 33, ama gorseniz 27 falan dersiniz citi piti birsey :) velhasil olacaksa hayirlisi olsun..hayatin amaci evlenmek olmamali, tamam aile kurmak cok cok guzel ama yanlis kisiyse hayat cehennem oluyor cevremde gordugum kadariyla..

8 aylık evliye de böyle diyorlarsa 8 yıllık evli olanların işi zor
Ne yani hemen evlenince çocuk mu doğuracakmışsın? Bi de hemen tüp bebek önerileri vermiyorlar mı hani yok artık dedirtiyor insana

Baskı demiştin ya kendini her şekilde gösteriyor işte.
Düşün çocuk yapacakken çocuktan soğutur bu milllet
Geçen birine korunuyorum dedim olmazlarla başlayan uzunca bir liste döktü.
Hayır görende onunla evliyim sanacak eşim bile bu kadar müdahale etmiyor yahu (eşim çocuk çok istiyorsa)

Son düzenleme:
herkes evlenmek zorunda değil elbet.evli olanların da her biri mutlu değil zaten.ama dikkatli okuyunca sen de evli olanları küçük görüyor gibi bir izlenimle yazmışsın.işin özü: kimse kimseyi ilgilendirmesin.özgürlük sınırları herkesin farklı.kimi eşiyle özgürdür kimi tek başına.
tek kafada insan binlerce düşünceyle prangalı olabileceği gibi iki kafa-bir eşle yani- olabildiğince hür de olabilir.frekans,duygu bütünlüğüdür.

kim ne der diye hiç umrum olmadı şu saate kadar.kendi duygularımın altını yalnız ! ben çizerim.

nedir bu baskilar ya...
hayir evlenecegin adamla sen yasayacaksin millete ne oluyor sanki.
evlenene kadar bilmezdim fakat ne baski varmis kadinlarin üstünde yahu

benim de uzerimde cocuk baskisi var cok fena

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…