Herkes kendi fikrini söyleyebilir mi rica etsem :(

ben evliyim, annemin evine giderken kocam para verse cebime annem kiyameti koparir, senin paran burada gecmez der.
anneniz hangi sifatla sozlunuzun ekonomik destegini bekliyor? asla annenizin bu bakis acisina uyup da adamla aranizi bozmayin, kaybeden siz olursunuz.

Annenin maddi beklentisi varsa yanlış. Bunun için cimri diyorsa yanlış. Başka bişeyini gördümse bilemem. Ama anneninizi araması gerekir arada bir en azından. Ayrıca bunun için annenizi kırmaya gerek Yok bence. Adam kendisi de düşünebilir gerçekten bi ihtiyacınız varmı diye sorabilir di bence de. En yakın zamanda iş bulursunuz inş.

Siz evlenince anneniz hangi gelir kaynağı ile evini geçindirecek? Belki sizinle birlikte yaşamayı bile ilerde önünüze sürecek...
Büyük küçük demeden bir işe girin hem ev geçimi hem de çeyiziniz için... benim kuzenime demedikleri laf kalmamış, ev hanımı ama eşinin verdiklerinden artırıp kardeşlerine yardım ediyor diye kayınbabası bütün ailesine ben bakıyorum diyormuş yüzüne. Işleri aile işi o yüzden.
Bir kayınailene bu yardım lafı giderse baştan seni çıkarcı ilan ederler ve bu evliliğine de yansır.
Bütün bunları düşünerek hareket et derim.

Yardım etmek zorunda değil.. Annenin beklentisi; çok saçma ve yersiz. Sen evlenince de sıkıntı yaratır sana bu beklentisi.
Bunu keskin bir dille konuş annenle..
Sen biran önce iyi kötü bir iş bul..

annen de sözlünün tersi..

o adamın bunları düşündüğünü yada düşünebildiğini sanmıyorum...mesleğinin zaten ağırlığı var bide çalıyla çırpıylamı uğraşcak.çok tanıdığım insan ve bu meslekte olan..gormuyoruz duymuyoruz bılmıyoruz dıye herşey güllik gülistanlık sanılıyor..çalıştığı yere göre değişir ama ben tamamiyle anlattıklarına göre yorum yaptım.

bence nasil evliyken senin paran benim param olmuyorsa,
evlilige giden bir iliskide de oyle olmalidir.
Ama bu sadece sizin kisisel ihtiyaclariniz icin olabilir.

Ne bileyim yemege cikarsiniz, alman usulu su durumda cok cok ayip kacar bence, calisan kisinin odemesi gerekir.

Veya bir ihtiyacinizi alamadiginizda yine sozlunuzden isteyebilirsiniz bana gore. Sonucta isteyerek issiz kalmadiniz ya.

ancak ailenizle yasarken o evin ihtiyaclari konusunda bir talepte bulunmak da cok abarti olur, bunu yapmiyor diye de nisani atmak hele hic iyi niyet barindirmiyor.

ben de sözlüyüm ve annemin telefonu sözlümde yok, sözlümünki annemde yok. ne alaka yahu arayıp ihtiyaç sormak. sizin ihyaçlarınız ıkarşılamak onun görevi değil ki, sizin göreviniz.

evliyim 4 senedir anneme gider gelirim aramizda cok seyin kavgasi cikar para haric gelince cebimdeki parayi harcatmadigi gibi ustunede koyar yollar ki esim oldugu halde beni bir kez aramadida ihtiyacin varmi anne demedi demez adam sizinle evlenecek diye sizde dahil sulalenizin ihtiyacini gormek zorunda degil maalesef

Sızın evınıze bakmak zorunda degıl
Vermıyorsa kendı ıhtıyaclarınız ıcın harçlık ısteyın

Bence annenin beklentisi maddi değil, manevi. Hal hatır sorsun istiyor, birşeye ihtiyacı olsa bile, var diyeceğini düşünmüyorum. Biz tüm eşe dosta birşeye ihtiyacın var mı diye soruyoruz. Bence anneniz sadece dostluk kurmak istiyor. Diğer taraf mesafe. Dilerim evlenince, eşim ailemle görüşmek istemiyor diye konu açmazsınız.

Konu şaka falan mı? Sözlünüz neden annenizi arayıp bir ihtiyacın var mı diye sorsun ki? Babanız değil ki! Annenizin geçinmesi vb konularda sorumluluğu da yok. Tavrınıza hiç anlam veremedim. "Hibe" diye bir konu vardı evlere şenlik, konunuz biraz ona benzemiş.

Sözlünüzden maddi yardım beklemesi saçma olmuş annenizin
Birde çocuk uzman çavuşmuş onun tek kuruşunu bile harcamaya kıyamazki insan

Sadece annenizin bunu ifade etme şekli ve size anlatma biçimi yanlış olmuş gibi geliyor bana. Yoksa sözlüler, nişanlılar birbirine bunu zaten sormalı bence. Eğer nişanlımın çalışmadığını biliyorsam ‘bir şeye ihtiyacın var mı, paran var mı’ diye sorarım açıkçası. Bunları ne kadar konuşuyorsunuz, sözlünüz geçiminizin nasıl olduğunu biliyor, bu zor durumdan haberdar mı? Bunlar da önemli yani. Bilmiyorsa elbette sorulmaz bunlar şu aşamada.

Aynı fikirdeyim. Bu devirde kim kime daha nişanlı iken maddi yardımda bulunuyor. Eşler bile birbirine destek olmazken.

Anneniz sadece hatrini sormasini beklyorsa gayet normal,ama maddi bir brklentisi varsa yanlis.sizi doldurmasi daha da yanlis.
Evlilikle iki kisilik bir hayat kurulur.Diger hrrkes ucuncu kisidir.Annenizin bu sekilde aranizi bozmasi degil daha ziyade aranizi yapmaya calusmasi lazim.
Bilrikteliklere aileler mudahale edince isler hep bozuluyor aklinizda bulunsun

nişanlınız bence cimri falan değil annenizin beklentisi fazla ve maşallah diyorum nişanlınıza çünkü annenizin paragöz olduğunu çakmış kusura bakmayın ama demek zorundayım nişanlı insan ne maddi yardımda bulunacak ki annenize ya da size bilmiyorum harçlık mı vermesi lazım evlenene kadar verilmez ha hediye alınır beraber yenir içilir ama para değişik geldi bana

Benim annem bırak payı kontur yuklese lafını yapardı kesin.kıcan değil daha bişeyin değil sonra başına kakar diye ooooo nerelere baglardı:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…