Herkes kendi fikrini söyleyebilir mi rica etsem :(

Anneniz aşırı itici.
Erkek ailesi evlenmeden para yardım mevzusu yapınca ne kadar iticiyse öyle itici ve evlenmemek için sebep.
Belkide eş adayı annenizin hal hareketlerinden hoşlanmıyordur ve mesafeli olmaya çalışıyordur.

Sozleniyosunuz banka almiyosunuz. Yardim derken ailenizi besleyecek degil. Size ufak tefek harclik gondrrir en fazla. Borde bu seyler oyle kolay kolay oturmaz. Benim esimle sozluyken ben calistigim halde bazen elimde para kalmazdi o karsilardi disari ciktigimiz zaman.Bende utanirdim. Evlenince ben para ayrimi yaptim o alistirdi ortak paraya beni. Yani kolay seyler degil. Sizin durumunuzu da disardan goremez. Birde kira o bu yardimi icin ne kadar yardim eddcek size. Peki siz evlenince napcak aileniz.

Son düzenleme:
Eğer annenle aynı düşünmüyorsan bir an önce evleneceksin .Benim annem de benzer şeyler yaptı şimdi çok iyi anlaşıyorlar eşimle .Ama nişanlılık döneminde ben çok yıprandım

Ne munasebet daha sozlusunuz. Onun bunun lafi ile buna anne de dahil sozlunuz hakkinda karar veriyorsaniz sorun sizde.

Sözlün sizin kirayı neden ödesin? Ya da neden ihtiyacınızı sorsun? Anneniz çok acayip beklentiler içinde

babaniz var mi. calisiyor mu. eger yoksa bir acidan hakli olabilir. sahiplenici sorumluluk alici oldugunu gormek isteyebilir. belki dogrudan maddi beklentisi yoktur. dusunulmemekten dolayi boyle dusunuyor olabilir

Nişanlınız sizin ailenizin geçimini yüklenmek zorunda mı?
Sağılacak inek mi arıyor anneniz. Neden, para sıkıntınız var mı diye sorsun yahu.
Ne kadar maddiyatçı bir anneniz var. Düşman başına yani.

sen değil adam sözü atarsa daha isabetli olur. çünkü kurtulacak taraf o

Eşiniz değil ki .
Annenizin beklentileri yanlış.
Birşey soracak ise tek sorması gereken sizsiniz.
Sanırım maddi zorluk karşısında çatacak biryer için nişanlını uygun görmüş.

anneniz haksız ..!
sözlenmiş olmanız eş adayınızın sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması anlamına gelmez heleki annenizin evinin giderleri onu hiç alakadar etmez. çalışmıyorsanız , sizin geliriniz kesildiği için evin giderlerini karşılamada anneniz tek başına zorlanıyor ise bu sizin ailevi probleminiz. sözlünüzden para beklemek yerine girin bir işe ne olursa olsun evinize katkıda bulunun hem yarın öbür gün siz evlendiğinizde eviniz ayrılacak o zamanda anneniz eşinizden para mı bekleyecek ????
ayrıca her dakika annenizi aramak zorunda değil özel gün harici araması gerekmez..
bence anneniz ile sözlünüzü muhattap etmeyin, sizde bir işe girin.
kimse size bakmak zorunda değil..

Anneniz beklentiye girdiği için "Şimdi böyle yapıyorsa evlenince nasıl olur" mantıgıyla hareket etmiş sanırım. Maddi kaygıları yok gibi düşünmüş. Ama çok erken düşünmüş.. Ben olsam henüz sözlü oldugum birinden böyle bir beklentiye girmemin yanlış olabileceğini anneme tatlı tatlı anlatırdım. Şu söz nisan dönemlerinde eğer adamdan gerçekten eminseniz iki ucu tatlı deynek olun derim. Anneniz sizin tavrınıza kızacagına sözlünüze bilenir bu sefer. Diğer yandan şuanda yaşanan şeyler sözlünüz için "Vaktiyle annen şunları şunları beklemişti bizden, ne kadar önemliydi annen için" gibi yeniden gündeme getirip canınızı sıkabilir. Siz de savunmaya geçersiniz ister istemez.. O yüzden iki tarafada şu hassas zamanlarınızda (yapılanların unutulmayacagı) olabildiğince ılımlı yaklaşın. Ustaca halledin derim..

annenizin beklentisi sadece paraysa bu doğru deıl fakat durumunuzu bılıp elimden gelenı yapmak ısterım dıyıop annenızı aramıyorsa zorlqandığınızı goruyorda bışı demıyorsa bencede temkinli olun halden anlamayan bırı olabılır...

Yabi simdi taslanir miyim bilmiyorum ama bazi konularda da tamam bir yola girilmiş benim esiminde cok yanlisi vardi ama o yüzük parmagima girdigi andan itibaren her eksigimi almaya calisti ki dogrusuda bu bence tabiki herseyi yuklmek dogru olmaz ama bence sormali harcligin var mi ihtiyacin vsr mi cok buyuk mebla olmadigi surece SÖZLÜ sunun ihtiyacini karsialmali ANNESININ degil :)

Şimdi olayı tam tersi düşünecek olursak, ben memur olsam ve sözlüm işsiz olsa ben de arardım annesini hal hatır sorduktan sonra bi ihtiyacı olup olmadığını sorardım.
Bunu sözlüm diye değil, insaniyet namına yapardım.
"evli bile değilsiniz" diyenler olmuş.
Sadece evliyken mi yardım edilir insanlara?
Olabilir, henüz nişan vs yoktur ama bir söz vardır. "İyilik yap denize at, balık bilmezse Halîk bilir" diye.

O yüzden annene hak veriyorum ben biraz.
Sanmıyorumki kadının bütün ihtiyaçlarını damat adayına yükleyeceğini.
İnsan maddi zorluktayken bir ince düşünce bekliyor karşısından.
Düşünüldüğünü, değer gördüğünü bilmek bile iyi geliyor.

Annen normal degil. Paraya ihtiyacı varsa annenin kendine bir uğraş bulsun sen ticari bir mal degilsin

canim ilk defa boyle bise duyuyorum nisanliniz mecbur degilki maddi yardimda bulunmaya neye gore cimri seninleyken oara hesabi mi yapiyor mesala eger oyle degilse cimri diyemessin cunku nisanlilk doneminde yardimda bulunmak zorunda degil allah yardimcin olsn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…