herkes mi bu durumda...

Bu bir süreç. Bizim anne babamızda böyle şeyler yaşadı. Annemde küçük yaşta evlenmiş hemen çocuk sahibi olmuş. Aç kalmışlar biz nasıl büyüdük bilmiyorum arada derede. Ama bak şimdi her şey geçti. İşler rastgitti. Hep böyle olacak diye bişey yok.

Canim bak burda evlerinde borek corek pasta kek aci sos salca vs yapip satanlar var olmadi lif patik cocuk orguleri el isleri yapip satanlar var bi bunlari dene.haftada iki gun aileleriniz bakiversin temizlige git ya da evde cocuk bak.

Devlet anaokuluna gitti kızım 36 aylıkken 12 den 5 e kadar 200tlydi araştırmak lazım şu saatten sonra onu niye yaptın bunu niye yaptın demeye gerek yok çözüm bulmak lazım öğlene kadar bakacak birini bulursunuz sonra okula gider çalışacaksanız eğer

Adaleti yanlış yerde sorguluyorsunuz,şu platformda yargilanir hemen idam edilirsiniz.....Kimin ne haddine yasadiklarinizi yargilamak,ama haddi olan coktur....Siz elinizden geleni yaparsiniz o olgunluk var artik! sadece biraz zaman ve sabır gerek...Rabbim yardimciniz olsun....

Öncelikle kendinize acımayı bırakın ve bir an önce silkelenip kendinize gelin,Daha 25 yaşındasınız, çocuğunuzun olması iş bulup çalışmanıza engel değil bence siz kolaya kaçıyorsunuz biraz, madem eşinizin maaşı yetmiyor evde olup iyice bunalıma girmektense çalışmanız daha mantıklı

herkes burada egosunu şişiriyor
ben de üzüldüm
kız zor durumda hala kafasına vuruluyor , çok yazık.zaten hatasının farkında umarım bir çare bulunur

Simdi calissaniz en az asgari ucret alacaksiniz, uygun fiyata bakcak bir bakici ya da ucuz bir kres bulmaniz halinde, elinize 300 tl bile kalsa calisin, cunku ne is yaparsaniz yapin zamanla geliriniz artacak, ama bekledikce yerinizde sayacak hatta yasiniz ilerledigi icin geriye gideceksiniz, is bulmaniz bile zorlasacak. Eger buyuksehirde yasiyorsaniz, sekreterlik, cagri merkezi elemanligi gibi duzenli calisma saatleri ve maas garantisi olan isler bulabilir ve ordan yukselebilirsiniz.

Allah yardımcın olsun .

İşte bu yüzden 6 yıldır çocuk yapmıyorum ..
Ama siz yapmışsınız geri dönüşü yok . Allah bağışlasın . Bundan sornaki adımlarınızı düzgün atın .
Üzülmeyın . Çünkü siz üzülünce herşey iyiye gitmeyecek ..

Çocugu kreşe verin . İşe tekrar başlayın . Maaşından 100 tl bile kalsa elektrik su yatırırsın kar kardır ..

Ne sizin ne de esinizin ailesi cocugunuzu bakmak zorunda degil. Onlara guvenerekmi dogurdunuz cocugu? Hicmi dunya gormediniz siz? Hicmi okumadiniz, gormediniz. Cocuk yas da cocugunuz olmus hata ustune hata yapmissiniz bari hatanizin farkina varin onun bunun ustune atmayin. Yasadiklariniz yaptiginiz hatalarin sonucu herkes sectigi gibi yasar. Cocuk Yas da evlenmeyi, cocuk sahibi olmayi secmissiniz sonucuna da katlanin. Istediginiz olmus isde daha ne istiyorsunuz? Evle missing E cocugunuz da var hayatinizin guzel olmasi lazim yapmak istediklerinizi yapmissiniz isde.

Acikcasi size hic uzulmuyorum siz hakettiginizi cekiyorsunuz uzuldugum tek sey zavalli cocugunuz onu nasil bu duruma sokarsiniz anlamam. Aglamayi birakin is bulun calisin. Temizlik bile yapsaniz hafta da 5 gun calissaniz alacaginiz para bir ogretmenin eline gecen paradan daha fazla. Acitasyon yapmayin.

insanlar yazdığınız kadarına yorum yapıyorlar, bir dahakine detaylı yazın olurmu
gençlik hataları ancak güçlü olmak zorundasınız çocuğunuz var
Allah büyük, bazen aydınlığa çıkmak için karanlığı görmek gerekir
inşallah size uygun bir iş bulur çalışır ve durumunuzu düzeltirsiniz

Çok acımasızca bir yorum.
Çok acımasızca bir yorum. Biraz daha sevgi dolu olmak, nefret, öfke kusmadan konuşabilmek bu kadar zor olmamalı.
Kadın babam bıraktı gitti diyor, dirsek çürütüp sınavdan sınava koşanlar kadar şanslı olamamış yani.
Allah yardımcın olsun konu sahibi. Hayat böyle kalmaz bir yerde feraha çıkarsın, mücadeleyi bırakma.

bu yorumunuz ne ise yaradı sizce?
hiç mi hata yapmadınız hayatınız boyunca?
konu sahibi bir anne ve pişman
bu şekilde yargılanmayı hak etmiyor

Mune senden de yorum alabilir miyiz rica etsem.
konu çok acımasız eleştirilerle ilerliyor

bu yorumunuz ne ise yaradı sizce?
hiç mi hata yapmadınız hayatınız boyunca?
konu sahibi bir anne ve pişman
bu şekilde yargılanmayı hak etmiyor
Pişman olmasını kesinlikle anlarım... ama o çocuğa bunu yapmaya hiç mi hiç hakkı yoktu !!!! Bu pişmanlık değil bencilliktir...

Kimse kimsenin hayatını yargılayamaz, bu biiiiir.

Herkesin hayatına kimse karışamaz, bu da ikiiii.

Gereksiz, sert, duygusuz, yardımsever olmayan, iğneleyen, laf sokuşturan, acımasızca yorumlarınızı kendinize saklayın. Yaralı parmağa işemeyi deneyin, tabir-i caizse... Yargıcı yorumlarınız bu kızımızın durumunu daha iyi yapmaz, aksine onu daha dibe itersiniz. Ki bu da hiç adil olmaz, adaletten bahseden sayın arkadaşlar.

Neden hayat ile ilgili deneyimlerinizi sıralamıyorsunuz buraya?
Neden yol gösterici olamıyorsunu?
Neden iyi niyeti bir kenara bırakıp, sadece yargılamayı seçiyorsunuz?
Bence bunları yapmayan insanlar kalben sorunludur.

Geleyim konu sahibine.
Ortada bir bebek olduğu için çalışmak çok zordur, hele ki destek olamayan aileler varken.
[Bilmeyen varsa aile olmak öyle kolay değildir, herkes birbirine destek olur. Düştüğünde biri aile ona yardım eder. ]

Evde çalışma fikri güzel bence ama güvenilir olması ve paranızı alabilmeniz çok önemli. Yılmayın araştırın, bu tür iş veren yerler çok. Keşke bilsem veren yerleri, size yardım edebilseydim.

Biz kadınlar çok güçlü olmak zorundayız, çocuklarımız için.

Herkes planladığı gibi yaşayamıyor. Benimde en az 3 sene çocuk yapma fikri kafamda yoktu. Hani o kadar net istemiyordum ki maddi manevi çokça sebebim vardı. Ama 4 aylık evliyken çikolata kisti olduğunu ve çocuk yapmayı erteleyecek kadar vaktimin olmadığı söylendi. Bir kaç doktora daha gittim, sonuç hep aynıydı.İlaç tedavisiyle 6 ay daha uzatabildim sadece sonrasında bir çok sıkıntı yaşadım, hem bir anda annelik vasfı, küçücük bir bebek ve bakımı, annemin hayatta olmaması, evde olmam sosyalliğin kalmaması, hem hayat standardımızın düşmesi (3 kişi olmamız) zor günlerdi yani..

Bazı evlenen çiftlere yaşta küçük olunca bir şeyler oluyor resmen, hevesle merakla çocuk gibi önemli bir konunun kararını hemencecik alıveriyorlar. Maddi durumum çok iyi durumda olsaydı da ( sağlık ve yaş problemim yoksa) hemen çocuk yapmazdım. Çünkü o, hemen alınacak bir karar değil bana göre, evliliğin oturması lazım önce, çiftlerin birbirine alışması lazım, biraz evliyken hayatın izlenmesi lazım. (Bu benim fikrim)

Önce iki kişilik bir dünya paylaşmak lazım. Evlenip balayında kendi isteğiyle hamile kalan arkadaşlar biliyorum bu ne acele diyorum? Biz flört ederken çok gezdik, doyduk diye cevap alıyorum yaşlar da küçük bir de, sonra ya maddi sıkıntı, ya da manevi sorunlar eşimle kardeş gibi olduk, baş başa kalamıyoruz, cicim ayı yaşamadık zaten falan filan diyorlar.

Konu sahibi şu durumda tek yapabileceğin çalışmak, çalışmak, çalışmak..
İnan kimsenin kimseye bir faydası olmaz, bekleme.. Bunu da bizzat yaşadım, üstelik eşimin abisi eşimin hakkına girmişken, yani hakkı yendi üstelik bırak birilerinin yardım etmesini.. Sen rızkını ararsan bulursun, emek veren, gerçekten çabalayan insanların yerinde saydıklarını hiç görmedim. Şimdi cebine 300 kalır, sonra 1000 kalır.

Her şey senin elinde, herkes doğuştan şanslı olmuyor maalesef..

Q qamze06 durumunuza çok üzüldüm,
lütfen bebeğinizin yanında ağlamayın.
Çocuğunuz sizi pozitif ve güler yüzlü görürse daha mutlu ve özgüvenli büyür. Bu konuda yazacağım çok şey var ama konu bu değil.
Bugün instagramda evden çalışmak isteyenleri arayan hesaplar gördüm, aklıma siz geldiniz.
Örneğin 'evde kalem paketleme ayda 850 TL' diye bir paylaşım vardı, isterseniz bir araştırın.
Farklı iş kolları var gördüğüm kadarıyla...
İŞKUR da evden çalışmak isteyen kişilere uygun işler buluyormuş.

Konu sahibine ,kendi başarılı hayatlarından örnekler vererek onu azarlayan, kızan hatta hesap soran kişilerin ''başkalarının mutsuzluğundan ve çaresizliğinden beslenerek kendini iyi hissetmek'' gibi tuhaf bir ruh hali içinde olduklarını düşünüyorum.
Hatta yaşananları 'ohh iyi olmuş, sana hiç de üzülmedim ' duygusu ile yorumlayan üyelerin iç dünyalarına tekrar dönüp bakmalarında fayda var. Bu yorumları hayretle okudum biz ne ara bu kadar kötü düşünen insanlar olduk?
Konu sahibinin geçmişte yaptığı hataları yüzüne vurup laf söylemekle kimin eline ne geçti? Bilmiyorum.
Kadıncağız zaten bazı şeylerin farkında ama ne evli ne de çocuklu olması artık değiştiremeyeceği durumlar, olan olmuş.
Herkesin istediği gibi yorum yapma hakkı elbette var ama başkalarının çaresizliği ve mutsuzluğu üzerine ona hesap sorar tarzda yorum yapmayı ben en hafif ifadeyle 'büyük bir nezaketsizlik' olarak değerlendiriyorum. Hepimizin yazdıklarımızı tekrar gözden geçirmemiz dileğiyle...

kreşte çalışın inanın şaka yapmıyorum temizliği olur mutfak işi olur çocuğunuzda yanınızda olur en azından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…