herkes mi bu durumda...

Daha çocuk doğmadı ama maalesef geçinmek zor. Asgari ücret değil, çift maaş bile olsan ay sonu zor geliyor, ki her şeyin pahalandığı şu dönem maalesef çok kötü.
Birçok kişi yazmış cidden bunu yapın evet belki yorulacaksınız ama armut piş ağzıma düş olmuyor. Kesinlikle çocuk bakabilirsiniz veya ev temizliğine gidebilirsiniz. Bunu bulmak için de çaba göstermelisiniz. Misal öğretmenim ve eve temizlik için kadın arıyorum, zorla birini buldum bakalım arayacağım gelebilecek mi. Kadın hafta içi 5 gün doluymuş çünkü, 5 günde 150 den 750 tl kazanıyor, ayda minumum 2000 kazancı oluyor bak.
Okula giden bi tanıdığınız varsa onun vasıtasıyla iş aradığınızı bildirebilirsiniz. Çoğu memur çocuğuna bakacak kişi arıyor yeter ki güvenilir olsun diyorlar, 1000 veya 1250 ye günde 6-7 saat sadece bi çocukla ilgilenerek para kazanabilirsiniz.

Bana gelen yardımcım bebeği daha bir yaşında değilken çalıştığını anlatıyor komşularına yalvarıp üç gün ona beş gün buna bırakarak çalıştığı yere götürerek sonra kreşle. Muhakkak çok zor ve sinir yıpratan bir süreçtir ama kalifiye eleman olmadığınız için çalışma koşullarınızda şu an için konfor arama lüksünüz yok gibi. Sizin odaklandığınız şey bugün şu işe gidicem öyle ya da böyle olmalı. Zor zamanlar geçiriyoruz ve kısa zamanda geçmeyecek de. Çocuğunuz büyüyor bir an önce para kazanmanız lazım evde Oya yemek yapma filan çok gelip geçici ve günlük bir çözüm temizlik apartman temizliği market mağaza çalışanlığı ne bulursanız hemen girin. Çözümü ertelemeyin bu durum sadece ekonomik olarak değil ruhsal olarak aile hayatı çocuğun mutluluğu açısından da yıkıcı olur uzadıkça

Olmuşla ölmüşe çare yok. Hatalardan keşkelerden bahsedip kendinizi yıpratmayın. Evde yapılabilecek işleri araştırın. Bazı firmaların evde yaptırdıgı işler var. Hangi şehirdesiniz ona göre şekillenir bu durum.
Mesela gaziantepte kurutmalık salça vs işlerle kadınlar para kazanır. Sonra tekstil oldugu için kazaklara boncuk döşeme yaparlar vs. Yani şehrin durumuna göre şekillenir bu.
Sizin memleketinizde de mutlaka böyle yerler vardır. Şuan küçük çocugunuz. Siz bi anne olarak herşeyi iyi vermek istemekte haklısınız ama veremediginiz içinde yıpratmayın. Belki hayırlısı budur.

Bizlerde zor şartlarda büyüdük. Ama büyüdük işte bi şekilde. Standartları fazla dert etmeyin. Çocuk biraz büyüdügünde daha rahat çalışma imkanınız olacaktır.
Örgü işleri yaparak bile ev geçindiren var. Sadece lif işleyip netten satıp para kazananlar var. Kendibizi yetersiz hissetmeyin. Çözüm odaklı olursanız bi hal çaresine bakarsınız inşallah.

Ben böyle insanlara hem çok kızıyor hem çok üzülüyorum. 25 yaşındayım. Okul yeni bitti, 4 aydır çalışıyorum ve kenarda kuruş param yok henüz. 25 yaşında kendime evlenmek için hala güvenemiyorum. 18 yaşında biri buna neden cesaret eder ?
Her insan seçimlerini yapmak ve yaşamakla yükümlü. Kimse kimseye de yardim etmek zorunda değil. Kaderimizi kimsenin iki dudak arasına bırakarak yaşamamalıyız. Daha "ben" olmadan hayati tanımadan hayata atılmış ve erken yıpranmışsınız. Herşeyden önce bi evladınız var. Onu iyi yetiştirin ve doğru şeyler yapmasına vesile olun. Allah yardımcınız olsun...

Allah yardımcın olsun..kimse kimseyi yargılamak haddi değil.kimbilir ne yasadinda koşarak evlenip gittin..ama bazen o kurtuluş yolları yol olmuyor..

Aile sosyal politikalar dan yardim almayı dene durumunu anlat.

İşte sorun burda ne iter de 18yasinda evlenmeyi aklına koyar?

Bazı arkadaşlar neden bu kadar gaddar gerçekten? Başka konular oldugunda psikolojik destek almasını tavsiye edecek kadar insanların ruh sağlığını düşünürken neden burada arkadaşı psikolojik olarak baskı altında bırakıyorsunuz? Arkadaş yaptığı yanlışların zaten farkında. Sizden bununla ilgili ders veya öğüt almak istememiş. Derdini paylaşmak az da olsa içini döküp rahatlamak istemiş. Sizin yaptığınız daha da suçlu hissetmesinden ve üzülmesinden başka bir işe yaramayacak.
Ayrıca bu dünyada herkes okuyacak doktor, avukat, öğretmen vb. bir meslek sahibi olacak diye bir şey yok. Evet olsaydı çok çok iyi olurdu ama olmamış. Buna "ah vah" etmek, probleme odaklanmak yerine çözüm bulmaya çalışmak daha yararlı olur.
Kardeşim sen de haftada 2 gün ev temizliğine gitsen cumartesi, pazar 100-150 liradan ayda 800-1200 lira yapar. Ama onun için çevreye duyurman lazım oturduğun yerden kimse sana iş getirmez.
1 çuval un alsan ekmeğini evde kendin yapsan, makarnanı, tarhananı, konserveni falan yazdan ayarlasan hem daha uyguna gelmiş olur hem de işten gelince daha pratik olur.
Bu arada anaokulları 3 yaş öğrenci alıyor.
Allah yardımcın olsun.

Komşunuz yok mu orta yaşlı küçük çocuğu olanda olabilir az bi miktar hem onun hem senin işini görür.
Başka işlerde deneyebilirsin evde çocuk bakımı gibi 500 verseler seniniçin nimet sayılır.

Yakında işyerleri varsa anlaşıp onlara yemekte yapabilirsin. Tanıdık bi şirkete yemek yapan abla var 2 saat geliyo sadece 70 lira alıyo 15-20 kişilik yemek yapıyo evinede 2 tabak götürüyo hem mutfak masrafından akşma yemeği çıktı hem crbine para giriyo eve gidincede komşulardan ütü topluyo parça başı 2 lira saat 2 de tüm işi bitiyo aylık kazancı 2,5 falan

Kalabalık yerlere haber yollayın hatta alın çocuğunuzu yakında ilkpkul lise varsa gidin öğretmenlerle temizlik için konuşun çocuğunuzda yanınızda gelir usluysa tabi 100 liraya gitseniz iyi para

Olan olmus gecmise mazi derler.Cocugunuz okula girince ise rahatca gidersiniz .Sakin olun gececek
.Baska cocuk yapmayin bari .

Temizlik konusu açılınca özel okullarda kat görevlisi oluyor. Onlar için başvuru yapabilirsiniz. Alımlar oluyor mutlaka.

Bebek bakıcılığı yazılmış bencede çok mantıklı iş.

Cafeler, bazı mağzalar part time eleman arıyor onları değerlendirebilirsiniz.

Çocuğunuz için fikrim yok ama size biz bakarız dedilerse emrivaki yapıp çocuğu bırakabilirsiniz ya da yetmiyor maddi destek olun bize diyebilirsiniz.

Uzaktan bir tanıdığımız 2000 civarı temizlik şirketinde çalışıyor eşi çalışmıyor bebekleri oldu. Kayınvalidesi sürekli yardım ediyor bunlara. Etmek zorunda yoksa geçinemezler. Bence durumları varsa isteyin muhtemelen vermemek için tamam çocuğuna bakalım çalış diyecekler.

ağzınıza sağlık,hepimiz mükemmeliz mahkemeyi kurduk yargılıyor daha da dibe çökmesini sağlıyoruz.

aa gecınemıyoruz yazmıyacağım artık hatunun biri bu sabah 4 kusur de uyuyamamış özelden tehdıtvari mesaj atmış bana ahahaaa yav para çok biz de valla harca harca bıtmıyor yazacağım artık

Allah kolaylık versin. Inşallah en kısa sürede atlatırsınız bu günleri.

Malesef hayat şartları çok zor. Tek maaşla geçinmek zaten mucize.
Bebeğinizi üzmeyin. Bebek daha diye düsünmeyin inanın herşeyin farkındalar.

Sizin için çözüm üretmeye çalışalım.
El beceriniz nasıl ? Pasta , börek yapıp satabilirsiniz.
Ev temizliklerine gidebilirsiniz.
Nikâh şekeri gibi şeyler yaptıran işyerleriyle anlasabirsiniz.

Siz bu kadar zor durumdayken ailenizin keyfi yerindeyse diyecek bise bulamıyorum!
Zaman zaman herkes geçim derdiyle sınanır ama mutlaka sonunda bir çıkış kapısı acilir Allahin izniyle ...
Eve iş veren dükkanlar var inci boncuk dikiş vs..onları araştırıp geçiminize katkıda bulunabilirsiniz ..ev temizliğine yada apartmanların merdiven temizlikleri oluyor onlarida araştırabilirsiniz..Ayıp bise degil bu.Ekmek aslanın ağzında . .. Rabbim yardımcınız olsun.

Hayat buradakiler kadar planlı değil !

Biri bişey soruyor hemen saldırıyor.
bazıları saçma sapan konularda hemen anlamszca destek olunuyor
çalışmayan çocuklu gecinemiyen bir kadın olunca Allahım kıyametler kopuyor...
Niye erken evlendinler neden çocuk yaptnlar o çocuk senin yüzünden şöyle böyle yaşamak zorundmilar Allahım ne bilmislikler!!
Siz öyle deyince sanki zaman geri geliyor sanki çocuk yuvasına dönüyor sanki aklı başına geliyor baştan yaşanıyor herşey gibi ???
Birincisi kimse mutsuz olmak için evlenmyor
Herkes şanslı da olmuyor iki tarafta bakamayinca kendi ayağının üzerinde durulmuyor..
Önüne gelen bilmiş bilmiş pskologa gidin aman okuyun öyle edin böyle edin
Yahu siz yapabilmissinizdir helal olsun! Herkes sizin gibi güçlü değilse başlamaktan korkuyorsa? Hayatını sadece fabrikada çalışıp gecindren çalışmaktan önünü göremeyen insanla dolu.
Sonra kimse cocugunu annesinden fazla dusunemez.
Hanımefendi burada sadece içini dökmüş iki güzel laf Etsenz geçer deseniz iki de güzel tavsiyede bulunansaniz varsa çözüm sunsaniz !!
Yok ama illaki hayatı 4*4luk yaşayanlar hep basardimcilar hayata hep dik duranlar hep bı kızmak cemkirmek atarlanmak zorundalar
Hanımlar kimse kimsenin hayatıni yaşamadan bu kadar acımasız olmamalı
Kızıyorsun olabilir ama yazmak zorunda değilsin insanları uzmekten ne zevk alıyorsunuz?
Konu sahibesi inan senin gibi çıkış arayan bulamayan yettremeyen okadar cokki
Üzülme!! Şükret !! Dua et zaten azimlisinde maşallah Rabbim yolunu açık etsin bu günler geçicek unutma hüküm kesindir
Allah sabrednlerle beraberdir

Hiç inanmıyorum bunlara. Bi insan evliliği kaçış olarak görecek kadar mantıksız hareket ediyor ise evlenebilecek olgunluk yoktur.
Hayata dair mutsuzluklar ,üzüntüler,zorluklar bu şekilde mi hallolur?
Elbette herkes mutsuzluğunda gitsin evlensin demiyoruz.
18yas hangi evlenme olgunlugundan bahsedebiliriz.zaten suanki mantıklı düşünce yapısında olsa evlenir miydi?hayır.

Demek ki o zamanda şartlar ve o cahillikle yapılabiliyor.bence büyük konuşmayalım sokakta kalmamak hayat kadını olmamak için evlenen var.. Hatta boyle durumlar yasanmasin diye hukukta kişinin lehine ise 16-17 yaşında kisinin evlenmesi icin mahkeme kararı ile ergin kilinma durumu bile düşünülmüştür.yani demek istediğim şartlara göre karar degerlendiriliyor Allah kimseyi çaresiz
bırakmasın.

Çocugun yaninda lutfen aglama cok buyuk zarar verirsin yavruna.bigun durumlar iyi olur ama yavrunun yuzu gulmez cunku bilincaltina isledin mutsuzlugu.

Bir de iskura gitmeyi dene durumunu anlat.kendi evinde çocuk bakıcılığı yapabilirsin.kendi çocuğunu da calisacagin eve goturebilecegim iş arıyorum de.acil olduğunu belirt.
Allah sana kapılarını açsın.dualarim senin ve tüm çaresiz bırakılmış kadınlarla

Herkes bu durumda değil tabiki. Ben 26 yaşında evlendim şu an 28 yaşındayım daha yeni çocuk düşünmeye başladık ancak kendimizi hazır hissedebildik. Üniversiteye devam etmeden elinize mesleğinizi almadan aceleyle evlendiğiniz için bunları yaşıyorsunuz. Olan olmuş artık. Takı filan yapmışsınız bu tarz işleri yapanlar genelde ücretin yarısını önceden talep ediyor teslimatta da diğer yarısını alıyor. Siz de böyle yapın paranız kimsede kalmaz o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…