Allah yardımcın olsun..kimse kimseyi yargılamak haddi değil.kimbilir ne yasadinda koşarak evlenip gittin..ama bazen o kurtuluş yolları yol olmuyor..unıverste terk olup aıleme baktım mesela babam bızı bıraktıgı ıcın . acıktan yazdım devam edıyorum mesela . 2sınıftayım . bu ara calıstım beceremedım mesela . su yoklukta ehıyetımı guvenlık sertıfıkamı aldım mesela . anlıyorsunuz umarım . sanmıyorum ama anladıgınızı
İşte sorun burda ne iter de 18yasinda evlenmeyi aklına koyar?Ben böyle insanlara hem çok kızıyor hem çok üzülüyorum. 25 yaşındayım. Okul yeni bitti, 4 aydır çalışıyorum ve kenarda kuruş param yok henüz. 25 yaşında kendime evlenmek için hala güvenemiyorum. 18 yaşında biri buna neden cesaret eder ?
Her insan seçimlerini yapmak ve yaşamakla yükümlü. Kimse kimseye de yardim etmek zorunda değil. Kaderimizi kimsenin iki dudak arasına bırakarak yaşamamalıyız. Daha "ben" olmadan hayati tanımadan hayata atılmış ve erken yıpranmışsınız. Herşeyden önce bi evladınız var. Onu iyi yetiştirin ve doğru şeyler yapmasına vesile olun. Allah yardımcınız olsun...
Hiç inanmıyorum bunlara. Bi insan evliliği kaçış olarak görecek kadar mantıksız hareket ediyor ise evlenebilecek olgunluk yoktur.İşte sorun burda ne iter de 18yasinda evlenmeyi aklına koyar?
Bazı arkadaşlar neden bu kadar gaddar gerçekten? Başka konular oldugunda psikolojik destek almasını tavsiye edecek kadar insanların ruh sağlığını düşünürken neden burada arkadaşı psikolojik olarak baskı altında bırakıyorsunuz? Arkadaş yaptığı yanlışların zaten farkında. Sizden bununla ilgili ders veya öğüt almak istememiş. Derdini paylaşmak az da olsa içini döküp rahatlamak istemiş. Sizin yaptığınız daha da suçlu hissetmesinden ve üzülmesinden başka bir işe yaramayacak.
Ayrıca bu dünyada herkes okuyacak doktor, avukat, öğretmen vb. bir meslek sahibi olacak diye bir şey yok. Evet olsaydı çok çok iyi olurdu ama olmamış. Buna "ah vah" etmek, probleme odaklanmak yerine çözüm bulmaya çalışmak daha yararlı olur.
Kardeşim sen de haftada 2 gün ev temizliğine gitsen cumartesi, pazar 100-150 liradan ayda 800-1200 lira yapar. Ama onun için çevreye duyurman lazım oturduğun yerden kimse sana iş getirmez.
1 çuval un alsan ekmeğini evde kendin yapsan, makarnanı, tarhananı, konserveni falan yazdan ayarlasan hem daha uyguna gelmiş olur hem de işten gelince daha pratik olur.
Bu arada anaokulları 3 yaş öğrenci alıyor.
Allah yardımcın olsun.
aa gecınemıyoruz yazmıyacağım artık hatunun biri bu sabah 4 kusur de uyuyamamış özelden tehdıtvari mesaj atmış bana ahahaaa yav para çok biz de valla harca harca bıtmıyor yazacağım artıkÖncelikle Allah kolaylık versin
Biraz plansız davranmışsınız. Geçim sıkıntısı dönem dönem herkes yaşayabilir. Ama evlenmek için acele etmişsiniz üniversiteye gidebilirdiniz. Çocuk için acele etmiştiniz gençken bebek yokken çalışmayı birikim yapmayı tercih edebilirdiniz.
Şimdi ne yapmak lazım? Başka çocuk yapmayın mesela. Çocuğunuz 3 yaşına gelince anaokuluna verin tam gün okullar var devlete ait.
Siz de girin çalışın. Karı-koca el ele verin. Kimseden beklentiniz olmasın
Elbette herkes mutsuzluğunda gitsin evlensin demiyoruz.Hiç inanmıyorum bunlara. Bi insan evliliği kaçış olarak görecek kadar mantıksız hareket ediyor ise evlenebilecek olgunluk yoktur.
Hayata dair mutsuzluklar ,üzüntüler,zorluklar bu şekilde mi hallolur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?