Herkes mi şekilci? Kendime güvenmeme yardım eder misiniz

Anneniz oylemi bilmiyor um ama bu dediginiz sekilde davranan bircok insan var sen soylesen ne hastaligin kalir ne psikolojik bozuklugun nede takintin... ama var ...
onlarin anlayamadiklari su ; bazi insanlarin duygusal zekasi kuvvetli olur anliyorlar buda o kiside zamanla ozguven eksikigine sebep oluyor ki hallerinden tavirlarindan farkinda magdur kisi ...karsi taraf o kadar belli ediyorki ...bazende bu tarz muamelelere cok maruz kalmis insanlar artik bikiyor ve yine anliyor cunku bu cok tanidik bir olay onceden defalarca yasamistir magdur kisi...

Bir farkili versiyonu var mesela kk da bir konu vardi kizimiz guzel ama yorgun sebep ? Insanlar cins cins suratina bakiyor gercekten guzelmi diye ...eger bir kusur gorurlerse ki bu bayanlarda oluyor icleri rahatliyor oh guzel degilmissin diye yok ama goremediyse bir sey rahatsizligi artiyor kiskanclik

Erkeklerdede olabiliyor guzelse bir kiz ve ona yuz vermiyorsa mel mel bakarak yakindan bir kusur buldugunda rahatliyor oh cirkinmis diye ve vazgeciyor ama yok bulamazsa uzuluyor niye beni kabul etmedi seklinde ...

Konu sahibesi uzulmeyiniz Allah teala yarattigi herseyi guzel yaratmistir bu tarz insanlarin tavirlarindan etkilenmemeye calisin eger anneniz ben boyleyim diyorsa onu o sekilde kabullenmekten baska care yok sabredin bence takilmayin anne sonucta ...bu sizin eksikliginiz degil ozguveniniz sarsilmasin karsi tarafin bakis acisi ... Yazdigim insanlarin tamami uzak durmaya calistigim insan tipidir ...

Ben anlıyorum seni. Bazı annelerde var bu. Erkek doğurunca farketmiyor da kız olursa isterse cumhurbaşkanı olsun yine de güzel olmak zorundaymış gibi davranıyor. Seni zengin biriyle evlendirme hayali falan vardır kesin onun.
Sendeki dış görünüş takıntısı da bence annenden geliyor, haklısın da. Ama şöyle düşün çoğu kadının güzellik anlayışı çok kısıtlı. Kısa boylular uzunlar kazulet der. Şişman zayıf çırpı der. Bazıları sarı saç mavi göz dışında kimseyi beğemiyor. Var da var yani. Sallama bence. Yaşlı kadın. Onun güzellik anlayışına uymak zorunda değilsin. Kendi kendini pohpohla. Herkes yapıyor:)

O ne saçma şey ya...Anneye çocuğu çirkin görünür mü ?
Çocuğu bırak,sevdiğimiz insanlar için objektif olamayız,onları hep güzel görürüz.
Ya sen öyle sanıyorsun veya annenin başka bir sorunu var.

Aklıma ilk gelen,annen makyaj yapmandan hoşlanmıyor olabilir.Sen makyaj yapınca yüzü asılıyordur.Beğenmemesini çirkin olarak tabir ediyordur.
Diğer ihtimal annenin sevmediği halana veya babaannene benziyorsundur.Annenin sıkıntılı günlerinde gözüne onlar gibi görünüyor olabilirsin.

Benim annem de tam tersi ne sürüyon o boyaları yüzüne gözüne sen zaten güzelsin der.
(Halbuki çirkinin tekiyim )
Sen çok itaatkar gözüktün gözüme. Ben olsam annem bana öyle dese inadına karşısına paspal çıkarım. Çirkin öyle olunmaz böyle olunur bak gibisinden

Yok ya var oyleleri misal benim kv kendi oz kizina ne kulplar takiyodu kiz evlendide rahatladi hos annesini takmiyodu zaten o ayri

Bence oda takıyordur ama içine atip takmıyo gözükmeyi tercih etmistir... Hep derim doğurmakla anne olunmuyor ... Anne olmak için çırpınanlar varken böyle insanlar anne oluyor ya ne desem az ne desem günah ...

Bence psikolojik destek almalisin.

Anneni hic değerlendirmeye almayacagim.

Annenin sana cirkin demesi ya da bunu baskasinin soylemesi seni bu kadar etkiliyorsa bu hic normal degil.

Asıl sekilci olan, kendini begenmeyen sensin ustelik.

Bende dunya guzeli degilim, kimse sevmese bile ben kendimi seviyorum der gecerim bu sacma ruh haline girmem.

En son bi arkadaşım benim her halimi güzel buluyordu saçım toplu makyajsız halime çok güzel olmuşsun diyordu ama ben dediklerini ciddiye almadım o onları söylerken ben ona bildiğiniz bön bön baktım çünkü annem şu an beni görse hiç beğenmezdi bu oğlan beni nasıl bu kadar beğeniyor dedim... Yanii annemin davranışları hep kafamın biyerinde duruyor. Eğer kadınlarla erkeklerin gözü dediğiniz gibi farklıysa kendimi bunu düşünüp rahatlatabilirim biraz belki

Öyle olmuyor işte bulunulan ortam bi annenin davranışları vs. insanı çok etkiliyor. Ki ben küçüklükten beri gene bazı şekilci düşüncelere maruz kalmış biriyim alınmam çok normal ama dediğiniz gibi psikolojik destek almak isterdim ama psikologa gidip de anlatmaya çekinirim galiba bu konuyu

Konuyu anlatmaya cekinirim demen bile vahim.

Zaman kaybetmeden doktora git, icini dokmek ise yarayacaktir.

Bence oda takıyordur ama içine atip takmıyo gözükmeyi tercih etmistir... Hep derim doğurmakla anne olunmuyor ... Anne olmak için çırpınanlar varken böyle insanlar anne oluyor ya ne desem az ne desem günah ...
Annem aslında çok iyidir başka konularda, şimdi suçluluk duydum siz öyle yazınca. sadece fazla şekilci annem sorunum da o

Anneni takmamalusin. Çünkü muhtemelen annenin ufak bir sorunu var gibi duruyor.
Örnek :kimi annelerde çocuklarına fazla düşkündür. Hayatlarını birbirine baglarlar.sonunda da çocuğu hasta olsa "çocuğum hastalandı "demezler "biz hastalık "derler.
Kimi annede bunun tam tersidir. Kimi de senin ki gibidir. Herşeyin aşırısi rahatsız edici,gerçekten uzak davranış ve söylemler ile doludur.
Sen takılma.anneni bu konu için söylediklerini cddiye alma.

Yorumunuza çok sevindim gerçekten beni anlıyorsunuz :) evet annem herkesin beni beğenmesini övmesini ister içten içe. zengin biriyle evlenmemi de ister. Ve annemde de renkli göz takıntısı vardır. Direk benim yaşadığım durumu tarif etmişsiniz :)

Nasıl bir anne evladına bu hissi verebilir ? sen takılma kimseye huyun ahlakın güzelse bilki sen çok güzel bir kızsın Rabbim sana hayırlı kısmet nasip etsin inşallah kıymetini bilecek seni Sultanlar gibi yaşatacak hayırlı eş versin canım amin

Çok tipik geldi bana yaşadıkların. Biraz da kendimden biliyorum. Ama bence aynı durumda çok kız var. Sadece umursamıyorlar bizim kadar hassas değiller. Malum çoğu türk ailesinde kız evladı zengin biriyle evlendirmek gibi bir takıntı var. Bunun için de istersen en ünlü bilim kadını ol istersen şirket sahibi farketmez, güzel olman lazım! Ay ne doluymuşum be:) yazdım rahatladım. Takma sen onları

Sen gitme annen gitsin mantığa sığmayan laflar ondan çıkıyo

Annem aslında çok iyidir başka konularda, şimdi suçluluk duydum siz öyle yazınca. sadece fazla şekilci annem sorunum da o

Suçluluk duymakda senin iyi bir evlat olmanın göstergesi... eğer seni kırdıysam annene yönelttiğim elestiriyle özür dilerim... ama şu bir gerçek bir anne için evladından daha degerli daha güzel baska birsey olmaz...

mrb canım. ben senin ruh halini çok iyi anladım.
ben de annem tarafından değil ama yakın akrabalarım, teyzelerim , kuzenlerim sayesinde çocukluktan yetişkinliğe kadar sağolsunlar özgüvenime ciddi saldırı yaşadım.
şuan buraya fotoğrafımı koysam çok şaşırırsınız.iş çevrem olsun üniv hayatı olsun çevremde herkes çok ama çok beğenir beni.
çocukluğumda ergenlik çağımda bu akraba namzetlerinin beni sürekli fiziksel olarak neden aşağıladığı hala anlayamadığım bir konu.neymiş beyaz tenliymişim neymiş zayıfmışım ...evet sebep bunlardı.ve söylenen her söz yapılan her hareket hala dün gibi kelimesi kelimesine aklımda.(ki şuan 31 yaşında ve evliyim) insanın en yakınları bunu yetişme çağında hele hele bir kız çocuğuna neden yapar anlayamıyorum. en acısı da ne biliyor musun.bu yaşadıklarım bende öyle bir özgüven kaybı yarattı ki hayatım boyunca çok şey kaybettim. özgüven eksikliği yüzünden.üniversite hayatım başladı etrafımda birsürü insan dönerken ben 4 yıllık eğitim hayatım boyunca hastalıklı bir ilişki yaşadım.bilinçaltımda hep erkek arkadaşımdan ayrılırsam o beni bırakırsa birdaha kimse beni beğenmez korkusu vardı. ve diyorum ya hani o yaşlarda çıkma teklif edilir vs,, bu şekilde etrafımda birsürü insan olmasına rağmen ben bu saplantılı düşüncemden kurtulamadım.
ve aynı özgüvensizlikle malesef aslında hiç de uyuşmadığım beni mutlu edemeyen bir adamla bence çooook yanlış , hayatımın hatası olan, yapılmamsı gereken bir evlillik yaptım.eee bir insanın hayatında bu en büyük kayıplardan biri değildir de nedir? uzun ve karışık yazdım biliyorum ama sende kendi gençliğimi gördüm. o yıllarda insanın ruhuna yer eden şeyler daha sonra aslaaaa çıkmıyor beyninden.ve özgüven çok çok önemli o yüzden bunu yapan annen bile olsa ruhunda yara açmasına izin verme.kendine olan güvenini etkilemesine izin verme cnm.

canım her insanının yüzünde gözünde kusuru olabilir .kimi kimine güzel gelir kimine cirkin. cok cirkin dahi olsan sevgi hoslantı kisiden kisiye degisir.kendine guven.bem bazen insana güven bir ısıltı katar cekicilik katar . annene gelince annede aanırım sorun var seninde takıntılı davranmana sebep olmus. parfon ama yasca bbuyuk oldugu için diyorum.yaslanınca insanlar eski guzelliklerini yitiriyor 40larda baslıyor.aynaya bakmıyomu hiç . seni elestiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…