Herkes mi şekilci? Kendime güvenmeme yardım eder misiniz

Anneler bunu yapmaz, sen kuruyorsun vs vs diyenler olmuş, canım benim öyle bir yapar ki.. Seni çok iyi anlıyorum,bu hayatta önce sen kendini seveceksin gerisi boş bunu kendine milyon kere söyle. Annenle de inşallah birarada yaşamak zorunda kalmazsın insanın tüm enerjisini emiyorlar. Herkes anne olamasa keşke, bunun bi sınavı falan olmalı.

bilmiyorum çok garip, teyzemin bir oğlu vardı mesela o zamanlar tıp öğrencisiydi.ben de ortaokuldayım. birgün oturuyoruz benim de üzerimde annemin aldığı kot ve tişört var. bana yemin ediyorum durup dururken demişti ki: "bu marka şeyleri giymekle olmuyor önce güzellik lazım" demişti.günlerce ağladım kendi kendime. ve bunun gibi sayısız aşağılama hep fiziksel olarak bana karşı kuzenler ve teyzeler tarafından.
sonra aradan yıllar geçti o teyzemin, bana o lafı söyleyen oğlu Allah yaratır ama öyle bir evlilik yaptı ki Allah ım bilmiyorum yani kızı görseniz şokkk olursunuz cidden.ve çok mutsuz.

Cok acayip bir konuymus ya. Annen seni yatarke kalkarken goruyor. Anneme guzel goruncem diye bir de makyaj yapicam daha isim mi yok allasen ki makyajla alakam yoktur zaten. Yok daha neler ya. Burda bazi konulari okuyunca uçukluk konusunda level atliyorum boyle.

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde küçüklükten beri ailem ve yakın akrabalarım tarafından eleştirildim. Beni de zayıfım diye hep eleştirirlerdi başka kızlarla karşılaştırırlardı. Ve hep renkli gözlü kızları severlerdi gerçi hala öyle de aşırı derecede. Hatta bu konuda da özgüvenim eksik sanki ilerde olur da evlenirsem eşim renkli gözlü olmadığım için beni çok sevmicek ya da renkli gözlü sarışın biriyle aldatcak diye korkum var. Benim de şimdiye kadar bana söylenen lafların hepsi aklımda. Mesela lisedeyken okula gitmeden aynaya bakıyordum bi keresinde babam sana kim bakacak sanki niye süsleniyosun imasında bişey söylemişti. Oysa abime hep yakışıklı hangi kızları tavlıcan vs. gibi konuşurlardı. Genelde onu küçüklükten beri yakışıklı uzun vs. diye överlerken ben geri planda kaldım bana genç kız muamelesi yapılmadı. Ailem akrabalarım arasında en iyi davranan gene annem fakat o da dediğim gibi çok şekilci ve onun tavırları özgüvenimi çok zedeliyor. 22yaşındayım şu an ama hiç ilişkim olmadı benimle ilgilenen erkekler olmasına rağmen hep reddettim belki de nedeni özgüvensizlik

filizoflar bile sekilciymis de annen konusu bana garip geldi.sen yanlis anliyor olabilirsin.benimde bu aralar sikintim var goruntumle ilgili

ah canım ya...beni o yıllarıma götürdün. insan hiç unutmuyor hiççç
ben babamdan filan hiç öyle birşey görmedim.ama diğerlerinin yaptıkları yetti.inan tüm hayatımı etkiledi.
hani psikologa gidersin mesela; bugünki halinin sebebini öğrenmek için çocukluğuna iner ya işte ben zaten kendime teşhisi koyalı çok oldu.herşey ama herşey o yıllara dayanıyor.hala unutmamamdan belli zaten ne kadar yaraladığı.

him sulaleden bana da yaptilar onlari cok.teyzem vardi benden bikac yas buyuktu o dedemin ikinci evliligindendi.hep cok cirkinsin soyle yamuksun boyle cirkinsin.hep sulalenin en cirkin genc kizi ben oldum.kuzenler teyzeler hep hatta cirkinim diye beni daha az severlerdi
de bu ozguveniji zedelemesin.evet onlara gore cirkindim belki onlar daha uzun daha iyi yuze sahiplerdi.ama bende onlardan cok daha iyi yetistirdim kendimi.

Sigmund Freud'un çocukların ebeveynlerini kıskandığı konusunda bir görüşü vardı. ve onun cok yakın bir meslektaşı da uzun süreler boyu bu konuyu düşünüp şu kanıya varmıştı 'ebeveynler çocuklarını kıskanıyor ' simdi bazi anneler buna itiraz edebilir ama günümüz dünyası icin bu iki psikanalistin görüşleri çok önemli ve geçerli. böyle bir durumda söz konusu olabilir

Ben hala kendimi kötü hissediyorum, bi komşu geldi saçım topluydu annem hemen aç saçını aç diye üsteledi resmen benden utanıyor, zaten önceden d böyle yapıyordu biri gelince beni beğenmeyip gözükmememi istiyor. Ama bu son davranışına çok bozuldum. İfade edince de açık saçlı daha havalı oluyon diyor. Ne alaka. İster toplarım ister açarım niye ben saçımı toplamayayım. Bütün kızlar havalı ben mi eziğim. Sonradan da başka bahane üretiyor omzun küçük diye toplama dedim diyor. Benim benden küçük fizikli arkadaşlarım var saçlarını da gayet topluyorlar. Benim eksiğim ne annem benim görüntüme laf ediyor hep. Beni nasıl bi erkek beğenecek ki. Annem bile böyle yapıyosa elalemin oğlunun bana demediği kalmaz. Napcam ben nasıl psikolojim düzelecek. Takmayım dedim dediklerinizi ciddiye aldım ama şu olaydan sonra gene kendimi iğrenç hissediyorum

Saçını aç yok topla, omzun küçük boyun kısa sürekli dış görünüşe odaklanan bir anne ile berabersin. Seninde bunu şekilcilik ile eşleştirmen beğenilmeme kaygısı yaşaman çok normal. Ama bu konu derin, mutlaka buraya yansımayan yönleride vardır. En kısa zamanda psikolojik yardım almalısın.

Tesadüfen denenmis bir sir vereyim
bir dusunce sirri...
benim annem de bana tipine bak ben senden guzelim diyordu girgirina...ama onun girgirini biliyorum ben yari ciddidir
sonra bi sure yuzyuzze gorusmedim bazi sebeplerden
Bi daha ki gorusmemizde epey cokmus gelxi gozume
icimden gecirdim sadece ne kadar cokmus diye
zaten hayatta kimseye soylemem bunu...o gunden sonra kadin beni bi guzel bulmaya basladi....
ve bunu 2 kiside daha denedim...ve ise yaradi :)
Sanirim enerjilerini somurdum vampirelalik yaptim yani

bir daha söylediğinde cırkınsin vs.dediğinde
senin genlerinden anca bu kadar olmuşum diyin sussun

Anneniz güzel bir kadın mi peki ? Her insana annesi güzel gelir tabi ama objektif baktığında güzel mi ?
Eğer değilse acaba o bunlara mi maruz kaldı da sekilcilige bu kadar önem veriyor diye düşündüm . Sizden mi hıncını alıyor ?

Bazi anneler oyle
Ama sen onun zevkine gore mi guzel ya da cirkin olacaksin
Cevredeki tepkilere dikkat et bence

Benim de yengem oyle kizlarini elestirip durur
Baska kizlari over
Ama tamamen kendi zevkine gore atiyorum boyu uzunsa cirkin olsa bile kizindan üstün tutar

Cok takma bence

Kendisi güzel ama beni eleştirdiği zaman ben bişey diyince bana daha kötüleri söylendi zamanında diyor. Yani o da eleştirilerek büyümüş biri ama şimdi kendini gayet beğeniyor da beni beğenmiyor.

Aynen benim annemin de zevki farklı. Başka kızları benden üstün görüyor. Geçen bi kız gördü aşırı ama aşırı makyajlı bahsederken çok havalı diyor kıza halbuki bana hiç havalı gelmedi aksine görmemiş biri gibi geldi. Bi de sanki fizik olarak en küçük insan benmişim gibi davranıyor. Diğerlerinin mutlaka benden üstün bi yönünü söylüyor. Mesela şu kız da böyle ama şurası senden daha şöyle vs. Takmayım diyorum da psikolojimi bozdu. Ama demek ki yalnız değilim teşekkür ederim cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…