- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde küçüklükten beri ailem ve yakın akrabalarım tarafından eleştirildim. Beni de zayıfım diye hep eleştirirlerdi başka kızlarla karşılaştırırlardı. Ve hep renkli gözlü kızları severlerdi gerçi hala öyle de aşırı derecede. Hatta bu konuda da özgüvenim eksik sanki ilerde olur da evlenirsem eşim renkli gözlü olmadığım için beni çok sevmicek ya da renkli gözlü sarışın biriyle aldatcak diye korkum var. Benim de şimdiye kadar bana söylenen lafların hepsi aklımda. Mesela lisedeyken okula gitmeden aynaya bakıyordum bi keresinde babam sana kim bakacak sanki niye süsleniyosun imasında bişey söylemişti. Oysa abime hep yakışıklı hangi kızları tavlıcan vs. gibi konuşurlardı. Genelde onu küçüklükten beri yakışıklı uzun vs. diye överlerken ben geri planda kaldım bana genç kız muamelesi yapılmadı. Ailem akrabalarım arasında en iyi davranan gene annem fakat o da dediğim gibi çok şekilci ve onun tavırları özgüvenimi çok zedeliyor. 22yaşındayım şu an ama hiç ilişkim olmadı benimle ilgilenen erkekler olmasına rağmen hep reddettim belki de nedeni özgüvensizlikmrb canım. ben senin ruh halini çok iyi anladım.
ben de annem tarafından değil ama yakın akrabalarım, teyzelerim , kuzenlerim sayesinde çocukluktan yetişkinliğe kadar sağolsunlar özgüvenime ciddi saldırı yaşadım.
şuan buraya fotoğrafımı koysam çok şaşırırsınız.iş çevrem olsun üniv hayatı olsun çevremde herkes çok ama çok beğenir beni.
çocukluğumda ergenlik çağımda bu akraba namzetlerinin beni sürekli fiziksel olarak neden aşağıladığı hala anlayamadığım bir konu.neymiş beyaz tenliymişim neymiş zayıfmışım ...evet sebep bunlardı.ve söylenen her söz yapılan her hareket hala dün gibi kelimesi kelimesine aklımda.(ki şuan 31 yaşında ve evliyim) insanın en yakınları bunu yetişme çağında hele hele bir kız çocuğuna neden yapar anlayamıyorum. en acısı da ne biliyor musun.bu yaşadıklarım bende öyle bir özgüven kaybı yarattı ki hayatım boyunca çok şey kaybettim. özgüven eksikliği yüzünden.üniversite hayatım başladı etrafımda birsürü insan dönerken ben 4 yıllık eğitim hayatım boyunca hastalıklı bir ilişki yaşadım.bilinçaltımda hep erkek arkadaşımdan ayrılırsam o beni bırakırsa birdaha kimse beni beğenmez korkusu vardı. ve diyorum ya hani o yaşlarda çıkma teklif edilir vs,, bu şekilde etrafımda birsürü insan olmasına rağmen ben bu saplantılı düşüncemden kurtulamadım.
ve aynı özgüvensizlikle malesef aslında hiç de uyuşmadığım beni mutlu edemeyen bir adamla bence çooook yanlış , hayatımın hatası olan, yapılmamsı gereken bir evlillik yaptım.eee bir insanın hayatında bu en büyük kayıplardan biri değildir de nedir? uzun ve karışık yazdım biliyorum ama sende kendi gençliğimi gördüm. o yıllarda insanın ruhuna yer eden şeyler daha sonra aslaaaa çıkmıyor beyninden.ve özgüven çok çok önemli o yüzden bunu yapan annen bile olsa ruhunda yara açmasına izin verme.kendine olan güvenini etkilemesine izin verme cnm.
ah canım ya...beni o yıllarıma götürdün. insan hiç unutmuyor hiçççYorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de aynı şekilde küçüklükten beri ailem ve yakın akrabalarım tarafından eleştirildim. Beni de zayıfım diye hep eleştirirlerdi başka kızlarla karşılaştırırlardı. Ve hep renkli gözlü kızları severlerdi gerçi hala öyle de aşırı derecede. Hatta bu konuda da özgüvenim eksik sanki ilerde olur da evlenirsem eşim renkli gözlü olmadığım için beni çok sevmicek ya da renkli gözlü sarışın biriyle aldatcak diye korkum var. Benim de şimdiye kadar bana söylenen lafların hepsi aklımda. Mesela lisedeyken okula gitmeden aynaya bakıyordum bi keresinde babam sana kim bakacak sanki niye süsleniyosun imasında bişey söylemişti. Oysa abime hep yakışıklı hangi kızları tavlıcan vs. gibi konuşurlardı. Genelde onu küçüklükten beri yakışıklı uzun vs. diye överlerken ben geri planda kaldım bana genç kız muamelesi yapılmadı. Ailem akrabalarım arasında en iyi davranan gene annem fakat o da dediğim gibi çok şekilci ve onun tavırları özgüvenimi çok zedeliyor. 22yaşındayım şu an ama hiç ilişkim olmadı benimle ilgilenen erkekler olmasına rağmen hep reddettim belki de nedeni özgüvensizlik
Sigmund Freud'un çocukların ebeveynlerini kıskandığı konusunda bir görüşü vardı. ve onun cok yakın bir meslektaşı da uzun süreler boyu bu konuyu düşünüp şu kanıya varmıştı 'ebeveynler çocuklarını kıskanıyor ' simdi bazi anneler buna itiraz edebilir ama günümüz dünyası icin bu iki psikanalistin görüşleri çok önemli ve geçerli. böyle bir durumda söz konusu olabilirMerhaba,
Daha önce de bu konuya benzer bir konu açmıştım ama gerçekten psikolojim düzelmiyor. Ben kendime görünüş olarak güvenemiyorum ve hiçbir erkeğin beni beğeneceğine inanmıyorum. Şimdiye kadar bana ilgi gösteren erkekler oldu ama ben hiçbirine güvenemiyorum, iltifat etseler ciddiye almıyorum çünkü annem bile beni beğenmiyor bu oğlan nasıl beğeniyor beni diyorum. Hani aileler çocuklarını çirkin de olsa güzel görürlerse, benimkiler de çirkin görüyor.
Bi örnek vereceğim. Uzakta üniversite okuyorum ama annem beni gördüğünde eğer beğenmezse çirkin görürse samimi davranmıyor. Neye göre değişiyorsa bazen de güzel görüyor beni o zaman daha samimi davranıyor ama annem bile böyle şekilciyse elin oğlu beni nasıl sevcek diyorum. Örneğin geçen gün annemler beni ziyarete gelceklerdi işimin arasında hemen duş aldım temiz gözüküyüm dedim hafif makyajımı yaptım kendimi gayet güzel buluyordum ki o gün bi arkadaşımdan da övgü almıştım ama annemler geldi suratıma bile düzgün bakmıyor tabii ben anladım kesin gözüne çirkin gözüktüm diye. Aradan zaman geçti eve geldim bu sefer diyo ki geçen gün suratın iyi değildi şimdi biraz daha iyi olmuş güzelleşmişsin biraz diyor daha samimi davranıyor. Ertesi gün beni gene çirkin gördü suratıma beğenmemiş gibi bakıyor daha soğuk davranıyor.
Benim annem neden böyle ya zaten tanıdıklarım içinden kimse beni güzel kızım diye sevmez ama annem de resmen ben kendimi güzel bulduğum zamanlarda da çirkin görüyor moralim bozuluyor. Ben nasıl erkeklere güveneceğim. Herkes böyle şekilci mi
Şimdi kendini beğenmezsen başkaları d beğenmez diyenler olacak ama ben kendimi beğendiğim zamanlarda annem beğenmiyor. Bildiğiniz suratım çirkin geliyor ona. Anneme böyle gözüküyorsam ben bi erkeğe nasıl güveneceğim. Arkadaşlarımın hep onları seven erkek arkadaşları hatta eşleri var. Ben neyi haketmiyorum herkes dünya güzeli ben mi çirkinim. Nasıl kendime güveneceğim
Ben hala kendimi kötü hissediyorum, bi komşu geldi saçım topluydu annem hemen aç saçını aç diye üsteledi resmen benden utanıyor, zaten önceden d böyle yapıyordu biri gelince beni beğenmeyip gözükmememi istiyor. Ama bu son davranışına çok bozuldum. İfade edince de açık saçlı daha havalı oluyon diyor. Ne alaka. İster toplarım ister açarım niye ben saçımı toplamayayım. Bütün kızlar havalı ben mi eziğim. Sonradan da başka bahane üretiyor omzun küçük diye toplama dedim diyor. Benim benden küçük fizikli arkadaşlarım var saçlarını da gayet topluyorlar. Benim eksiğim ne annem benim görüntüme laf ediyor hep. Beni nasıl bi erkek beğenecek ki. Annem bile böyle yapıyosa elalemin oğlunun bana demediği kalmaz. Napcam ben nasıl psikolojim düzelecek. Takmayım dedim dediklerinizi ciddiye aldım ama şu olaydan sonra gene kendimi iğrenç hissediyorum
Kendisi güzel ama beni eleştirdiği zaman ben bişey diyince bana daha kötüleri söylendi zamanında diyor. Yani o da eleştirilerek büyümüş biri ama şimdi kendini gayet beğeniyor da beni beğenmiyor.Anneniz güzel bir kadın mi peki ? Her insana annesi güzel gelir tabi ama objektif baktığında güzel mi ?
Eğer değilse acaba o bunlara mi maruz kaldı da sekilcilige bu kadar önem veriyor diye düşündüm . Sizden mi hıncını alıyor ?
Aynen benim annemin de zevki farklı. Başka kızları benden üstün görüyor. Geçen bi kız gördü aşırı ama aşırı makyajlı bahsederken çok havalı diyor kıza halbuki bana hiç havalı gelmedi aksine görmemiş biri gibi geldi. Bi de sanki fizik olarak en küçük insan benmişim gibi davranıyor. Diğerlerinin mutlaka benden üstün bi yönünü söylüyor. Mesela şu kız da böyle ama şurası senden daha şöyle vs. Takmayım diyorum da psikolojimi bozdu. Ama demek ki yalnız değilim teşekkür ederim cevabınız içinBazi anneler oyle
Ama sen onun zevkine gore mi guzel ya da cirkin olacaksin
Cevredeki tepkilere dikkat et bence
Benim de yengem oyle kizlarini elestirip durur
Baska kizlari over
Ama tamamen kendi zevkine gore atiyorum boyu uzunsa cirkin olsa bile kizindan üstün tutar
Cok takma bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?