Herkes neden bu kadar gergin

Haklısınız aslında sosyal hizmetler vakfı bu durumlarda yardım ediyor ama iki yaş üstü okul öncesi tek çocuğa 1200 tl benim bölge de en azından böyle biraz hatırı sayılır rakam olsa yine durmciam
Hanımefendi maalesef durum bu.
Sosyal devletiz re re re rö rö rö diyemeyecegim.
Çocuklarınız için para lazım olacak.
Siz kuru ekmek yersiniz ama onlar yemez.
Önce birikim yapın diyeceğim eşiniz maaşınızı alır mı bilmiyorum.
Bu ülkede asgari ücretle 1 sene çalışıp birikim yapsan 204 bin tl eder.
onu da ev bul, kirala, eşya al, emlakcıya komisyon öde derken zaten eritirsiniz.
Çocuklar ufak kreşe vereyim desen nasıl olacak ?

Elbette ödeyeceğim, onu da zamana yayarak ilk etapta evden çalışma vs sonra büyük olan devlet kreşi yasına gelir zaten tek çocuğa bakıcı bulmak daha kolay
Evden çalışmak derken inci boncuk dizmeyeceksiniz herhalde.
Çagrı merkezi deseniz garanti iş degil, sağlam sinir ve kafa lazım

Annemde babamda çalışıyor ve konteyner da kalıyoruz onların ayrı benim ayrı konteynerım var kiram yok sadece çocuk masrafı için destek istiyorum eşimden onu da ayrıldıgımzda yapmadığı için yine yapmaz diye korkuyorum
Ya gerçekten yazmayayım dedim ama tutamıyorum kendini. Bir bahane bulmuşsun çocuklarına bakmaz. Nafaka var duydunuz mu nafaka denen şeyi. Mecbur ödeyecek ödemezse icra marifeti ile alınır. Adamın tasmasını çözmeye niyetiniz yok biz ne diyelim

Konunu tam bilmiyorum ama o konteynerlar 3-4 seneye kaldırılacak.
Evet biliyorum
Hanımefendi maalesef durum bu.
Sosyal devletiz re re re rö rö rö diyemeyecegim.
Çocuklarınız için para lazım olacak.
Siz kuru ekmek yersiniz ama onlar yemez.
Önce birikim yapın diyeceğim eşiniz maaşınızı alır mı bilmiyorum.
Bu ülkede asgari ücretle 1 sene çalışıp birikim yapsan 204 bin tl eder.
onu da ev bul, kirala, eşya al, emlakcıya komisyon öde derken zaten eritirsiniz.
Çocuklar ufak kreşe vereyim desen nasıl olacak ?
babaları ikisinin kreş masrafı zaten maaşının 4te 3 ü olacak çalışmanın mantığı yok onun yerine sen baksan daha mantıklı diyor kreşe para ödemek istemiyor kısaca

Hakikaten ya! Niye elin adamı seni düşünsün ki? İnsanlardan olağanüstü beklentileri var bazılarının.
Ev sahibi mi dedi 3 çocuk yap diye? Gelirinin az olması onun sorunu mu? O adam yedi kat el, neden seni anan baban gibi düşünmesini bekliyorsun?
Valla rosa beddua ediyorlar bir de şikayet ederken.
Sanki ev sahibi yarattı enflasyonu.
Bir de şeye şaşırıyorlar
Kiram birden 3 binden 10 bine çıktı..
Bak birden diyor he.
Bagıra bagıra gelen enflasyondan dolayı öyle olduguna inanmıyor

Çok zor biliyor musun öğrenciyken çalışmıştım kafa beyin kalmiyor ekstra bir de farenjit oluyorsun 😂

Başka neler var bilginiz var mı peki paketleme vs
Ya gerçekten yazmayayım dedim ama tutamıyorum kendini. Bir bahane bulmuşsun çocuklarına bakmaz. Nafaka var duydunuz mu nafaka denen şeyi. Mecbur ödeyecek ödemezse icra marifeti ile alınır. Adamın tasmasını çözmeye niyetiniz yok biz ne diyelim

Başka neler var bilginiz var mı peki paketleme vs duymuştum
Çağrı merkezi olabilir ama oradan çıktığında sana bir şey katmadığını bir işte ustalaşamadığını görüyorsun. Fabrika işleri olabilir

Çağrı merkezi olabilir ama oradan çıktığında sana bir şey katmadığını bir işte ustalaşamadığını görüyorsun. Fabrika işleri olabilir
Fabrika olursa ala ama vardiyalı oluyor maalesef.
Aldıgını kreşe öder
Çocukları çok küçük nereden baksan 3-4 sene mecburi kreş

Evet duydum hanımefendi boşanma gerçekleşene kadar ne olacak peki bununla ilgili bir fikriniz var mı acaba ya uzun sürerse ya geciktirirse ya bir miktar ödeyip bir miktar ödemezse ya sigortasız iş bulup başka şeyler yaparsa bilmiyorum nafaka ödemeyip hapse giten görmedim icrayı da bilemiyorum bir yolunu bulursa diye korkuyorum

Valla rosa beddua ediyorlar bir de şikayet ederken.
Sanki ev sahibi yarattı enflasyonu.
Bir de şeye şaşırıyorlar
Kiram birden 3 binden 10 bine çıktı..
Bak birden diyor he.
Bagıra bagıra gelen enflasyondan dolayı öyle olduguna inanmıyor
İşte daha da tırmanabilir yani.
Önünü sonunu düşünerek yaşamak lazım. Evlenip çocuk yapmayı bilen biri bunları hesap edecek artık. Durum bu yani, tamam çok zor ama durum bu.

Evet duydum hanımefendi boşanma gerçekleşene kadar ne olacak peki bununla ilgili bir fikriniz var mı acaba ya uzun sürerse ya geciktirirse ya bir miktar ödeyip bir miktar ödemezse ya sigortasız iş bulup başka şeyler yaparsa bilmiyorum nafaka ödemeyip hapse giten görmedim icrayı da bilemiyorum bir yolunu bulursa diye korkuyorum
Tazyik hapsi yatanı gördüm merak etme. Böyke daha iyi yani o zaman devamke

Başka neler var bilginiz var mı peki paketleme vs

ha siz daha araştırmadınız bile.
burada konfor alanından uzaklaşmamak istemeyen kadınların iki bahanesi var:
1. evden iş yapmak
2 kpss çalışmak

evden çalışarak ev geçindirilebilecek olsa onca kadın, enayi mi ki sabahın köründe çoluğunu çocuğunu bırakıp işe gitsin?

Sorun değil annemde yıllardır fabrikada çalışıyor biliyorum vardiya saatine göre birini ayarlamak çok çok zor
Çocukların küçük
Eskidendi merdiven silerek çocuk büyütmek.
Eskiden emekli olunca toplu parayla insanlar ev de alabiliyordu.
Hele şimdi boşansın merdiven silerek çocuk büyütsün.
Şuan için bana sorarsanız eşinizden boşanmayın.
Şartları olgunlaştırmaya bakın.
Para alın eger veriyorsa atın kenara.
şartların olgunlaşmasını bekleyin.

Back
X