Hergün biraz daha farklılaşıyor
Evet büyüdükçe bu halinden daha çirkin oluyorlar ergenliğe girene kadar mosmor tüyleri mat oluyor...Cinsiyetini bilmiyoruz daha ve 1-2 aylık olunca anca belli olur burun renginden bakalım erkek olmasını istiyorum çünkü dişiler çok hırçın oluyorlar erkek kuş daha ılımlı ve sakin oluyor hem alışması daha kolay oluyor...
dişi olursa kesin anasına çeker inatçı,agresif,hırçın bir şey olur...
canim muabbet kusu bebegi bu dimi?
eger oyleyse benim muabbet kusumu aldigim yerdeki veteriner 6 aylik olana kadar cinsiyetini bilemiceklerini soyledi. sanirim o gaganin uzerindeki bolum 6. aya kadar degisebiliyormus..
o sebepten bizim kusu ben kiz die aldim ama ne cikicak bilmiyorum henuz 4 aylik.. resmini koysam anlar misin canim cinsiyetini?
Evet kuşumun civcivi bazen erkekler kendilerini belli ediyorlar dişinin cere rengi çok dönüyor büyüyene kadar 3-4 aylıkken biliniyor genelde ve çok iyi anlayan biri lazım erkeklerde cereleri genelde hep maviye yakın oluyor dişilerin ki daha çok pembe beyaz karışımı bir şey oluyor 4 aylıksa bilinir cinsiyeti koy bakalım bir resmi bakalım...
Ama sana bir tavsiye dişiler hırçın,sinirli,inatçı,oluyor ve kızgınlık dönemleri yanına yaklaştırmıyor elini falan uzattığın an kıtırt diye ısırıyor :)
Eki Görüntüle 344229
Soldaki erkek Sağdaki dişi bunlar yavru kuşmuş daha
Kuşum bize ilk geldiğinde çok düşünmüştük bunun üzerinde ver erkek olduğuna karar verdik
Hala arada ev halkından biri böyle bi soru yöneltebiliyor erkek dimi bu kuş yahu? falan diye :)
Eki Görüntüle 344234
Kesin erkek dimi teyit etmek amaçlı sorayım
Gerçi bundan sonra farketmez o bizim Osmanımız 10 yıldır
Bu çok yakışıklı bir erkek ve isimi çok şekermiş :) Benim erkek kuşumunda cere rengi aynı masmavi ama dişimin ki kahve rengi.
Teşekkür ederim :)
Çok yaşlandı bir şey olacak diye çok korkuyorum
Daha önceki kuşum 9 yaşında öldü ölmeden birkaç hafta önce konuşmayı bıraktı
Hiç yanaşmayan kuş sanırım üşüyordu hep yanımızdaydı uçmuyordu
Ama kuşum öyle değil çok hareketli durmadan bıcır bıcır konuşuyor
Ama eskisi gibi uçmuyor kafesinden çıkmak istemiyor kilo aldı o yüzden
Uçmak istememesi kötü bir şeye işaret mi?
Ölürse çok üzülürüm
cok elime alamam ben zaten, cok sorun olmaz isirma olayi o yuzden.. Ama ogrenmek ve konusmak konusunda da erkek kuslardan isteksizse o kotu :26:
cok yakinda cekemedim ama bizim oglan mi kiz mi neyse bu sahsi sirin :)
Eki Görüntüle 344256 Eki Görüntüle 344257 Eki Görüntüle 344258
tesekkur ederim yasmin . artik beklicez demek, 6. ayini doldurana kadar.
Diyete başlamalısınız o zaman çok iyi bakılan kuşlar 10-12 yaşına kadar yaşıyorlamış...
Muhabbet Kuşu, Muhabbet Kuşları, Muhabbet Kuşu Üretimi, Muhabbet Kuşu Eğitim, Muhabbet Kuşu Bakımı, Muhabbet Kuşu Hastalıkları, Muhabbet Kuşu Forum, Muhabbet Kuşu Beslenme, Muhabbet Kuşu Cinsiyet, Muhabbet Kuşu Yaş, Muhabbet Kuşu Tedavi, Muhabbet Kuş
buradaki sayfanın kütüphanesine bakarsan oradan daha iyi bilgi alabirsin ve sorabilirsin adiminlerin çoğu kuş yetiştiricisi çünkü...
ooohhhhh keyfe bak canim benim
Bu dünyaya kedi olarak gelmek varmışPaşa torunu gibi gerine gerine yatıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?