Herkes yorumuyla bir miktar destek atsın bana

Ben hamileligim boyunca 19 kilo almistim. Dogumdan sonra 1 ay icinde verdim, eski kiloma kavusmustum. Doktor bol bol emzir bebegini demisti. Sen emzirdikce vucudunda depo edilen yaglar sute donusur, sen de zayiflarsin demisti. Dogumdan sonra şu süt yapar, bu süt yapar diyenlere inanma, yoksa cok kilo alirsin. Süt icin sivi gidalar ve su yeterli demisti.

Yavrum, Cinnet Nurcum; relaks.

Kadın vücudu bir mucize, kendini nasıl geri toparlıyor, doğumdan sonra sen de bunu görecek, hissedeceksin. Azmin de varsa, eski haline gayet dönebilirsin, üç-beş çatlağın da lafı olmaz, onlar bu günlerinin birer hatırası, yaşanmışlığı olacak.

65-67 kiloyla hamile kaldım, doğumdan önceki son tartımım 97-98di.
Hayatımda görmediğim kiloları gördüm, son 7aya kadar "Ehi ehi bir iki çatlağım var onlar da külot hizamda, belli bilem değil, negzel gizlerim, yok gibi; maşallah genlerime" diyordum ki, son aylar iyice zıvanadan çıktı, belki hiç çatlağım olmayacaktı ama insanüstü başarımla çatlamadık yerimi koymadım, doğumda narkozu yiyen bünye bir daha şişti, yağ mağ ne fayda uzaya kadar çatladım.

Beyaz ten, kıpkırmızı çatlaklar...
Memeler baş kaldırmış kavuşmaz olmuş düğmeler, memintolarımı destekli sutyenle bile o kadar tombikto görmemiş olan ben, şaştım bu işe, süt boşaldıktan sonra bana nasıl küstüklerini, bahardan kışa geçişlerini de gördüm.

Emzirmede kilo vermem gerekirken, o süt yapar bu süt yapar hadi onu da yiyim, aha bu süt yapar mı tadı güzelmiş olsun yiyim, ay bunu da yiyim derken bu süreçte de kilo almayı başardım.

Sonra fitnessa başladım ve cahilliğimi konuşturarak, spor yaparak kilo almayı da başardım.

Şu an, doğumum üzerinden 3 sene geçti;
63-65 kilo arasıyım, spora devam etseydim daha sıkı olurdum ama yalan söyleyemeyeceğim, yine de bir anneye göre fena değilim.
Bugün, oğlanı gezdirmeye çıkardım, bayadır giymediğim bi kotum vardı (Evliliğimin ilk senelerinden kalma, 5-6 senelik kot, o kotu saklamış-ayırmıştım slim fit kesimini severdim) içine girdim, içine girmekle kalmadım, belinden çektim 2 parmak da boşluk var. Çatlaklarımın o kırmızı renginden eser kalmadı, görmen için yakıdan bakman lazım, orada olduklarını bile unuttum.
Memelerim, kambur durmadığım taktirde (Duruş bozukluğum azıyor ara ara), idare eder.

Bugün "Kendime bazen çok gömüyorum, güzelim be" dedim, kendimi beğendim, bi hoşuma gittim nedense o kotu deneyince.

Yani çok da şeapma, toparlıyorsun, azmedince de kilo milo kalmıyor.
Yani sağlık olarak bir sıkıntı çıkarmayacaksa hamileliğinde, çok da kasma "Yiyorum" diye.

Eşim de felaket takılıyor bana bu konuda...
Eşim olmasa söyleyen takmayacam ama şakası bile iç gıcıklayıcı olmaya yetiyor ne yazık ki.
Kız hadi inşallah silindir olmadan bitiririm şu hamileliği beeee

Bak sen dengeli kilo almışsın işte. Ben bir anda aldım ve 16 kilo aldım
Önümde 3 ay daha var silindir olmaya doğru gidiyorum....
İşte hemen vereceksiniz, endişeniz olmasın.
Biraz dikkat beslenmeye, protein ağırlıklı be şeker, karbonhidrattan uzak durun.
Zaten ödem yapıyor gebelikte bunlar.
Ya hayatınızda tek kilo alıp sevineceğiniz dönemi zehretmeyin kendinize, sağlıklı olduktan sonra ye gitsin

Eveeet bebeğim kızzz.
Bacaklarımda ödem var özellikle alt bacaklarımda.
Peki verebildiniz mi kilolarınızı??
Tabi ki verdim. Eve geldiğimde 9 kg gitmişti kızımda büyüktü. Emzrirken verdim. Mekik ve sporlarla sarkıklıklar da gitti. Şimdi tekrar hamileyim. O kadar bozulmadım bu sefer. Emzirirken de yemezseniz gider. Vücut epey toparlıyor. Biraz destek gerekiyor sadece. Ayrıca doğumdan sonra karna masaj yapılıyor. Hastane de göstermişlerdi bana o çok önemli. Göbek deliğinin üst kısmında Rahmi hissediyorsun yusyuvarlak ilk saatler oraya masaj yapmak gerek. Ben eskisinden iyi oldum sporlarla da .

Ya ne tatlı anlatmışsınnnnn
Teşekkür ederim önemseyip bu kadar güzel paragrafları bir araya getirdigin için.
90lari görmüşsün ama kilo vermeyi de basarmışsın ne güzel.
Darısı bana olsun inşallah canımmm

Delirmiş gibi 6 ayda 16 kilo almak bence çok da sağlıklı değil
Doktor resmen bana canan karatay gibi yeme diye belertti gözlerine

Şeker olabilir.
Hormonel birşişlikte eşlik ediyor olabilir.
Bi arkadaş vardı öyle kilo almıştı ki şook olmuştum. Bugün bebek görmeye gştitk normaldi. Meğer kilo değil ödenmiş.

Senin adına çok sevindim ya
İnşallah bende böyle azimli olurummmmm...
Aslında bundan sonraki asıl amacım da kilo almamak ve kilo vermek çünkü 16 kilo bayağı fazla şuan bile

Şeker olabilir.
Hormonel birşişlikte eşlik ediyor olabilir.
Bi arkadaş vardı öyle kilo almıştı ki şook olmuştum. Bugün bebek görmeye gştitk normaldi. Meğer kilo değil ödenmiş.
Sadece alt bacaklarimi gösterdim aile hekimine ödem de olmuş acilen tuzu da bırakıyorsun diye bastı azarı

Sadece alt bacaklarimi gösterdim aile hekimine ödem de olmuş acilen tuzu da bırakıyorsun diye bastı azarı
Evet bacaklar şişer hemen ödemde.
Ben çok şükür 11 12 kilo ile atlattım gebeliği.
Az Tuz bol su bol egzersiz ile.
Ama emzirmede camış oldum resmen.
Tatlı krizim tutunca kimse tutamıyor valla.
Baklavayı kadayıf sarıp yemek istiyorum bazen

Tabi ki, o kiloda kalmak beni ruhen berbat yapardı; dizlerim ağrıyordu alışkın değilim.
Sonrasında sıkı çalışma, tamamdır yani. 175 boy, ideal kilomdayım, kendimi bildiğim kilomdayım.
Dediğim gibi, spora devam etseydim daha sıkı-diri olurdum, o kısım da artık tembelliğim; belki eserler "Taş gibi taş olacağım" derim, başlarım yine belli olmaz bana.
Senin için çok daha kolay geçmesini diliyorum.
Ama bak önünde örnek olsun; kilo milo istedikten sonra veriliyor, gramı kalmıyor. Üstelik 33 yaşındayım; sen anımsadığım kadarıyla daha gençsin, senin için çok daha kolay olacak. Dert etme yani.

İlk gebeliğimde toplamda 11 aldım. Ama doğumdan eve döndüğümde 8kilo gitmişti,sonraki hafta da 4kilo gitti. 2yaşına kadar emzirdim. Hiç kilo almadan. Emzirme bitti ben kilo aldım tekrar 73ü gördüm. Sonra karatayla 61oldum. Sarkma falan olmadı az bi çatlak vardı karnımın altında o kadar. Gayette fittim kasa dönüşmüştü yağlar. Üç dört yıl korudum, şimdi yine hamileyim 6.ayımdayım bende bakalım nasıl olcak bu defa. Çünkü bende bunda fazla kilo aldım 8 kilo şimdiden offff...

Hamileliğimi 29 kiloyla tamamladım. İçimde hep bi açlık vardı. Gebelik şekerimde çıkmadı bu arada. Kızım 16 aylık hepsini verdim.

Doktor da beni hoğlayana kadar bende baklavayı çerez gibi yiyordum. Mantıyı ekmeğin arasına falan koyuyordum. şimdi tutuyorum kendimi

Benim de boyum 1.70 işte...
Maşallah beee yaş da güzel irade de güzel.
Umarım öyle olur teşekkür ediyorum tekrardan

Kız sen 8e çok diyorsun. Ben senin 2 katını almışım be vicdansız

ben hamileyken bildigimiz eski tip tepsiler var ya sini dedigimiz onun dolusu meyve yerdim 25 kilo aldim dogumda irade ve azimle herkes verebilir takmayin kafaniza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…