- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
Eşim de felaket takılıyor bana bu konuda...Cok tatlisiniz ya. Merak etmeyin dogumdan sonra verirsiniz kilolarinizi. Ben hem ilk hamileligimde hem bu hamileligimde sizin gibi ilk dort aydan sonra fena yemeye basladim oyle boyle degil :) Ilk gebeligimde sizin gibi 6ci ayimdayken doktorum beni diyetsiyene gondermistide gitmemistimSimdide popomu aynada gorunce bu benmiyim diyorum Esim gidip gelip takiliyor vucuduma ama dert etmiyorum nasil olsa dogumdan sonra verecegim :))) Eskiden bana hep at gibisin diyen adam simdi fena lakaplar takiyor. Gulup geciyorum bende. Hic takilmiyorum vucuduma sizde takilmayin omrumuzde kac kez hamilelik donemi yasayacagiz sanki ye gitsin bu firsat bir daha gecmez eline
İşte hemen vereceksiniz, endişeniz olmasın.Bak sen dengeli kilo almışsın işte. Ben bir anda aldım ve 16 kilo aldım
Önümde 3 ay daha var silindir olmaya doğru gidiyorum....
Tabi ki verdim. Eve geldiğimde 9 kg gitmişti kızımda büyüktü. Emzrirken verdim. Mekik ve sporlarla sarkıklıklar da gitti. Şimdi tekrar hamileyim. O kadar bozulmadım bu sefer. Emzirirken de yemezseniz gider. Vücut epey toparlıyor. Biraz destek gerekiyor sadece. Ayrıca doğumdan sonra karna masaj yapılıyor. Hastane de göstermişlerdi bana o çok önemli. Göbek deliğinin üst kısmında Rahmi hissediyorsun yusyuvarlak ilk saatler oraya masaj yapmak gerek. Ben eskisinden iyi oldum sporlarla da .Eveeet bebeğim kızzz.
Bacaklarımda ödem var özellikle alt bacaklarımda.
Peki verebildiniz mi kilolarınızı??
Ya ne tatlı anlatmışsınnnnnYavrum, Cinnet Nurcum; relaks.
Kadın vücudu bir mucize, kendini nasıl geri toparlıyor, doğumdan sonra sen de bunu görecek, hissedeceksin. Azmin de varsa, eski haline gayet dönebilirsin, üç-beş çatlağın da lafı olmaz, onlar bu günlerinin birer hatırası, yaşanmışlığı olacak.
65-67 kiloyla hamile kaldım, doğumdan önceki son tartımım 97-98di.
Hayatımda görmediğim kiloları gördüm, son 7aya kadar "Ehi ehi bir iki çatlağım var onlar da külot hizamda, belli bilem değil, negzel gizlerim, yok gibi; maşallah genlerime" diyordum ki, son aylar iyice zıvanadan çıktı, belki hiç çatlağım olmayacaktı ama insanüstü başarımla çatlamadık yerimi koymadım, doğumda narkozu yiyen bünye bir daha şişti, yağ mağ ne fayda uzaya kadar çatladım.
Beyaz ten, kıpkırmızı çatlaklar...
Memeler baş kaldırmış kavuşmaz olmuş düğmeler, memintolarımı destekli sutyenle bile o kadar tombikto görmemiş olan ben, şaştım bu işe, süt boşaldıktan sonra bana nasıl küstüklerini, bahardan kışa geçişlerini de gördüm.
Emzirmede kilo vermem gerekirken, o süt yapar bu süt yapar hadi onu da yiyim, aha bu süt yapar mı tadı güzelmiş olsun yiyim, ay bunu da yiyim derken bu süreçte de kilo almayı başardım.
Sonra fitnessa başladım ve cahilliğimi konuşturarak, spor yaparak kilo almayı da başardım.
Şu an, doğumum üzerinden 3 sene geçti;
63-65 kilo arasıyım, spora devam etseydim daha sıkı olurdum ama yalan söyleyemeyeceğim, yine de bir anneye göre fena değilim.
Bugün, oğlanı gezdirmeye çıkardım, bayadır giymediğim bi kotum vardı (Evliliğimin ilk senelerinden kalma, 5-6 senelik kot, o kotu saklamış-ayırmıştım slim fit kesimini severdim) içine girdim, içine girmekle kalmadım, belinden çektim 2 parmak da boşluk var. Çatlaklarımın o kırmızı renginden eser kalmadı, görmen için yakıdan bakman lazım, orada olduklarını bile unuttum.
Memelerim, kambur durmadığım taktirde (Duruş bozukluğum azıyor ara ara), idare eder.
Bugün "Kendime bazen çok gömüyorum, güzelim be" dedim, kendimi beğendim, bi hoşuma gittim nedense o kotu deneyince.
Yani çok da şeapma, toparlıyorsun, azmedince de kilo milo kalmıyor.
Yani sağlık olarak bir sıkıntı çıkarmayacaksa hamileliğinde, çok da kasma "Yiyorum" diye.
Delirmiş gibi 6 ayda 16 kilo almak bence çok da sağlıklı değilİşte hemen vereceksiniz, endişeniz olmasın.
Biraz dikkat beslenmeye, protein ağırlıklı be şeker, karbonhidrattan uzak durun.
Zaten ödem yapıyor gebelikte bunlar.
Ya hayatınızda tek kilo alıp sevineceğiniz dönemi zehretmeyin kendinize, sağlıklı olduktan sonra ye gitsin
Senin adına çok sevindim yaTabi ki verdim. Eve geldiğimde 9 kg gitmişti kızımda büyüktü. Emzrirken verdim. Mekik ve sporlarla sarkıklıklar da gitti. Şimdi tekrar hamileyim. O kadar bozulmadım bu sefer. Emzirirken de yemezseniz gider. Vücut epey toparlıyor. Biraz destek gerekiyor sadece. Ayrıca doğumdan sonra karna masaj yapılıyor. Hastane de göstermişlerdi bana o çok önemli. Göbek deliğinin üst kısmında Rahmi hissediyorsun yusyuvarlak ilk saatler oraya masaj yapmak gerek. Ben eskisinden iyi oldum sporlarla da .
Sadece alt bacaklarimi gösterdim aile hekimine ödem de olmuş acilen tuzu da bırakıyorsun diye bastı azarıŞeker olabilir.
Hormonel birşişlikte eşlik ediyor olabilir.
Bi arkadaş vardı öyle kilo almıştı ki şook olmuştum. Bugün bebek görmeye gştitk normaldi. Meğer kilo değil ödenmiş.
Evet bacaklar şişer hemen ödemde.Sadece alt bacaklarimi gösterdim aile hekimine ödem de olmuş acilen tuzu da bırakıyorsun diye bastı azarı
Ya ne tatlı anlatmışsınnnnn
Teşekkür ederim önemseyip bu kadar güzel paragrafları bir araya getirdigin için.
90lari görmüşsün ama kilo vermeyi de basarmışsın ne güzel.
Darısı bana olsun inşallah canımmm
Hamileliğimi 29 kiloyla tamamladım. İçimde hep bi açlık vardı. Gebelik şekerimde çıkmadı bu arada. Kızım 16 aylık hepsini verdim.Arkadaşlar herkese iyi akşamlar iyisinizdir umarım. Bandan gözümü açıp şuraya bi konu açma fırsatı bile bulamadım. Mune konumu okursa şayet ona bir kez daha buradan "ZALIMSIN MUNE" demek istiyorum...
Şimdi bu konuyu neden açtım. Hamilelikle beraber başlayan sorunlarım için açtım. Önceden hamile kalmak için kafa ütülerken şimdi de hamile kaldım ama dertlerim bitmediyle kafa ütülemeye başladım. Haklısınız arkadaşlar bir yerlerimde boncuk arıyorum ben...
İlk 4 ayı iştahsızlık,bulantılar,tiksinmelerle itişmeler kalkışmalar bitirirken şimdi ki 2 ayımı da âdeta bir manda,cammışş,sığırı azmış kudurmuş gibi yiyerek geçiriyordum ki bir kaç gün önce hamile kalmadan 56lı kiloları asla geçmeyen ben o tartıda koskoca 72 kiloyu gördüm ve daha 6. Ayımdayım.
Aile hekimim tabi bastı azarı en rahat gecirmen gereken döneme 16 kiloyu nasıl sığdırdın pess dedi. Bence adam çüşş dememek için de kendini zor tutmuş olabilir.
Tabi ben hırs ettim falan sadece salatayla öğün geçirerek 2 kiloyu verdim. Hastahane kontrolüm de ayın 5inde ama kafamda deli deli sorular dönüyor.
Ben obez mi oldum farkında olmadan?
Gebelik şekeri nüksetmiş olabilir mi?
Eğer öyleyse belirtileri neler nasıl anlayabilirim? Şuan mesela boğazıma çüşş diyebiliyorum sanırım şekerle alakası yoktur.
Bana yardım edin ben nasıl beslenicemmmm?
Ve diğer takıntılarım sanki birileri tarafından çekerek sürdürülmüş kırmızı çizgili koca memelerim?
Tüm vücudumdan bağımsız büyüyen tahıl ambarı gibi olan totom?
Doğum yapmış arkadaşlarımın karınlarının doğumundan seneler sonra düzelmedigini görüp ya benim de mi böyle olacak diye beynime yer eden kaygım?
Vücudumdan sanırım utanmaya başlıyorum ben bunu nasıl atlatıcam?
Doğumdan sonra düzeliyor deyin eskisi gibi olacaksın deyin... Ya vazgectim teselli etmeyin bana gerçekleri söyleyin.
Fizik konusunda aşırı takıntılıyım böyle darma duman kalmayacağım değil mi???
Doktor da beni hoğlayana kadar bende baklavayı çerez gibi yiyordum. Mantıyı ekmeğin arasına falan koyuyordum.Evet bacaklar şişer hemen ödemde.
Ben çok şükür 11 12 kilo ile atlattım gebeliği.
Az Tuz bol su bol egzersiz ile.
Ama emzirmede camış oldum resmen.
Tatlı krizim tutunca kimse tutamıyor valla.
Baklavayı kadayıf sarıp yemek istiyorum bazen
Benim de boyum 1.70 işte...Tabi ki, o kiloda kalmak beni ruhen berbat yapardı; dizlerim ağrıyordu alışkın değilim.
Sonrasında sıkı çalışma, tamamdır yani. 175 boy, ideal kilomdayım, kendimi bildiğim kilomdayım.
Dediğim gibi, spora devam etseydim daha sıkı-diri olurdum, o kısım da artık tembelliğim; belki eserler "Taş gibi taş olacağım" derim, başlarım yine belli olmaz bana.
Senin için çok daha kolay geçmesini diliyorum.
Ama bak önünde örnek olsun; kilo milo istedikten sonra veriliyor, gramı kalmıyor. Üstelik 33 yaşındayım; sen anımsadığım kadarıyla daha gençsin, senin için çok daha kolay olacak. Dert etme yani.
Kız sen 8e çok diyorsun. Ben senin 2 katını almışım be vicdansızİlk gebeliğimde toplamda 11 aldım. Ama doğumdan eve döndüğümde 8kilo gitmişti,sonraki hafta da 4kilo gitti. 2yaşına kadar emzirdim. Hiç kilo almadan. Emzirme bitti ben kilo aldım tekrar 73ü gördüm. Sonra karatayla 61oldum. Sarkma falan olmadı az bi çatlak vardı karnımın altında o kadar. Gayette fittim kasa dönüşmüştü yağlar. Üç dört yıl korudum, şimdi yine hamileyim 6.ayımdayım bende bakalım nasıl olcak bu defa. Çünkü bende bunda fazla kilo aldım 8 kilo şimdiden offff...
Muhteşemmmmm bende veririm inşallahHamileliğimi 29 kiloyla tamamladım. İçimde hep bi açlık vardı. Gebelik şekerimde çıkmadı bu arada. Kızım 16 aylık hepsini verdim.
Ay çok pardon konudan bağımsız olarak soruyorum da 5iz mi oldu çocuklarınızben hamileyken bildigimiz eski tip tepsiler var ya sini dedigimiz onun dolusu meyve yerdim 25 kilo aldim dogumda irade ve azimle herkes verebilir takmayin kafaniza..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?