Herkese her şeyimi anlatma huyumdan nasıl kurtulabilirim?

Aynı durumdayız, ve derdimi burdan anlatmak daha doğru geliyor bana, yüz yüze olduğum insanların arkamdan dedikodu yapmaması için

Hepsini okumadım ama şunu bilin, anlatma huyunuzdan vazgeçip sabrederek kişiliğinizi geliştirebilirsiniz. Daha olgun olduğunuzu ve sakinliginizi koruyabildiginizi göreceksiniz.
Bazen cidden tavsiyeye ihtiyacım oluyor bunu nasıl halledecem bilmiyorum

Haklısınız zaten şu anda hayatımda kimse yok, güvenim de çok azaldı yaşadıklarımdan dolayı, kimseye anlatmamak en doğrusu ama bazen duygusallığım mantığının önüne geçiyor anlatırken buluyorum kendimi, duygusal davranmasam bir sorun olmayacak aslında

Bir gunluk tutup oraya yazin herseyi. Derdinizi sadece cozebilecek insanlara anlatin. Gerizi sadece dedikodu uretir.
Haklısınız ama ben bazen insanların asıl niyetini çok geç farkediyorum ve hata yapmak istemiyorum

Bende anlattıktan sonra zarar gördüm bazı insanlardan, bazen tavsiyeye çok ihtiyacım oluyor beni tanıyan birilerinden o konuda sorun yaşayacam aileme anlatmak istemiyorum çünkü

Ben hep kendi hayatımı anlattım insanlara, başkalarının dedikodusunu yapmadım, benim derdimi anlattığım kızda çok iyi biri ona olan güvenim giderse bir daha hiçbir kıza güvenemem, kimseye anlatmamam gerekir kendimi aslında

Aileniz en fazla kızgınlık anınızda yüzünüze vurur, canınızı sıkar. Arkadaş çevreniz arkanızdan konuşur, çok sonra duyarsınız, duyuncaya kadar keyfiniz kacmaz ama size ve sonraki iliskilerinize zarari dokunur ileride.

Mümkünse kimseye çok danışmayın aileniz dışında. Herkes sizden daha akıllı değil, neden insanların yorumları bu kadar önemli ki? Gidin kahve için arkadaşlarınızla, havadan sudan, bu yılın moda renginden, son aldığınız kazaktan konuşun. Özeliniz size kalsın. Insanlar kıskançtır. Bu insanın doğasında var. Sizin iyiliginize yorum yapacak sandıklarınız istemeden bile sizi yanlış yönlendirebilir. Iliskilerinizi, begendiklerinizi arkadaş toplantılarınıza meze yapmamanızı öneririm. Bırakın değerli kalsın. Bu hataları hepimiz yaptık, siz de yapmaktan vazgeçebilirsiniz.

Aynı durumdayız, ve derdimi burdan anlatmak daha doğru geliyor bana, yüz yüze olduğum insanların arkamdan dedikodu yapmaması için
çok kötü adlına bakarsanız. komıştupum dertleştiğim herşey idareme taşındı zamanında. çok zor günler geçirdim. sadece artık çok güvendiğim kişilere anlatır oldum. biraz daha içime kapandım son zamanlarda. ama işte o beynimdeki ses hiç susmuyor.

Valla arkadaşım ben de aynı senin gibiyim ağzım don lastiği gibi herkese her şeyimi anlatıyorum bi konuda canım yanınca ne kadar yanlış yaptığımı fark ettim. Evlendikten bir süre sonra insanlar cocuk ne zaman düşünüyorsun diye soruyorlardı ve ben düşünmeye başladığım zaman söyledim soranlara biz de artık istiyoruz diye. Ben nerden bilirdim ki hemen cocuğum olmayacak. 3 ay geçti 5 ay geçti cocuk yok. Sonra bi gördüm ki söylediğim insanlar arkamdan cocuğu olmuyor demeye başlamışlar. 1 yıl sonra şimdi hamile kaldım. Ama o kadar pişman oldum ki söylediğime kafama vurdum hep. Böyle bi acı tecrübe sonrası ağzımı yavaş yavaş kapatmayı öğrendim. Susmak için bunu yaşamamız gerekiyormuş.

Haklısınız ama ben bazen insanların asıl niyetini çok geç farkediyorum ve hata yapmak istemiyorum
Ilk tanistigin insanlara 100 puan verme. 50 ver. 50 puan cebinde kalsin. Sana ne niyetle yaklastigini bilemezsin. Sana kotuluk yaptikca puanlarini al, ona gore davran. Sana iyi oldukca ona guvenebilecegini anladikca yavas yavas ouanlarini artir. Ben eski esimin bile gercek yuzunu 12 senelik evlilikten sonra bosanirken gordum. Puanlarini o kadar kolay harcama. Gercek dostluklar oyle hemen belli olmaz.

ben de öyle biriyim ama bana anlatılan bende kalır. bence bu genelleme yanlış. daha çok başkalarının nelerini sana taşıdığına da bakmak gerekiyor ben kendimle alakalı çok bişey anlatmayı sevmem ama bana anlatılan da bende kalır.

Bazen cidden tavsiyeye ihtiyacım oluyor bunu nasıl halledecem bilmiyorum

Ilk aşama olarak şöyle yap. Bir olay oldu mesela, hemen arayip biriyle paylasmak mi istiyorsun. Telefonu eline aldin, arkadasini arayacaksin. O an farkettin anlatip rahatlayacaksin. Telefonu elinden bırak bi bardak cay kahve ic ya da 15 dakika bir seylerle uğraş. 15 dakika o duygunla basbasa kal. Sonra aramak istiyorsan tekrar ara. Ama o 15 dakika kendine katlan. Böyle böyle gücleneceksin

Karşıdakini dinliyor musunuz yoksa sürekli hemen her aklınıza gelen problemi anlatmak için arıyor musunuz?

Artık yüz yüze gördüğüm kimseye anlatamayacağım hiçbir şeyimi kendimi tutacam bu konuda, aşk durumlarında ben çok duygusal davrandığım için bazen mantıklı düşünemiyorum o yüzden hep anlatıyordum tavsiye almak için ama anlattığım için pişmanlık duyuyordum sonradan, bende burda anlattım başka bir konu açarak yaşadığımı

Dediğinizi uygulayacağım mutlaka, aşk durumlarında bazen duygusal oluyorum çok fazla gerçeği göremeyebiliyorum, bu yüzden hep anlatıyordum yaşadıklarımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…