Herkese kusur bulup evde kalmak

katzee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
12
16
3
29
Herkese iyi akşamlar

Canımı sıkan bir konudan bahsetmek istiyorum.
Şu an 27 yaşındayım üniversiteden mezun olalı birkaç sene geçti. Sürekli geçmişi düşünüp keşke birilerine şans verseydim diye üzülüyorum. Önceden mağazada bile beğenen ilgilenenler olurdu. Ben hiç umursamazdım. Hatta okulda çok denk kişiler vardı aslında ama nedense hiç düşünmüyordum. Şimdi karşıma hiçkimse çıkmıyor beğenilmiyorum ya da.

Ben namaz kılan dinine bağlı biriyim. Aradığım kriterdeki erkekler erken evleniyorlar onu farkettim.
Hala ailemle yaşamak bana zulüm gibi geliyor. Yani kendime ait bir düzenim olsun istiyorum. Mesleğim işim gücüm var ama artık yalnızlık çok zor geliyor.

Geçmişe takılı kaldım. Keşke şans verseydim diye kafamda kurup duruyorum. Bana söylerlerdi ama dinlemezdim. Ömür boyu böyle devam edecek gibi hissediyorum. Eskiden bu tür konulara karşı heyecanım vardı ama şimdi sadece zorunluluk gibi bakıyorum.

Beni yadırgamayın lütfen. Dertleşmek istiyorum. Dua ediyorum senelerdir hiçbir şey olmuyor. Umudumu kaybettim bu konuda. Geç kalmışlık hissi var. Benim durumumda olup sonradan mutlu olanlarınız oldu mu?
Ya da kafaya takmamak için ne yapabilirim

Çalıştığınız yer vs orada birileriyle flört etmeyi deneyebilirsiniz illa birisi kafanıza yatar ve geç kalmadınız herkesin saati farklı işliyor

Çalışırken birisiyle tanışıp ilerleme ya da iş arkadaşlarınızın arkadaş çevresiyle tanışıp ilerleme durumları oluyor mu peki?

Geç kaldığınızı düşünmüyorum. Kendinizi üzmeyin. 30 yaşındayım üniversiteden çoğu kız/erkek arkadaşım bekar.

27 yaşında evde kalmış hissetmenin tek nedeni toplumsal baskı ve arkadaşlarının,yaşıtlarının evlenmiş olması. Geç falan kalmış değilsin bu düşünceden çıkmalısın,ilk önce eğitimli ve geliri olan biriysen kendine ait bir düzen oluşturup ayrı eve çıkman lazım. Evlenmeden de ayrı eve çıkabiliriz.Sırf kendi evimiz olsun diye evlenmeyi bekleyecek halimiz yok.
Yaşıtız mesela ama bende çok erken evlenmişim hissediyorum çoğu zaman,bekarların evlenmek,evlilerin boşanmak istediği zamanlardayız çok büyütme bunu
Kendi evine çık,sosyalleş,kendine dil vs birşeyler kat vakti var demekki.

İşte olmuyor yani. Denk gelmiyor.

İnşallah denginizi bulursunuz.Hayirlisiyla sizin aradığınız kriter ahlak olsun.Burada çoğu kadın nisan atmış yada boşanmış belki bekar kalmakta hayırlıdır bilemezsiniz.

Yani dindar biriyseniz her nasibin vaktine esir olduğunu bilirsiniz.Evlenmek nasibinizde varsa evlenirsiniz. Bu arada 27 yaş geç kaldım demek için çok erken bir yaş.

Hele ki seni çok severim.

Her nedense seni evli sanmıştım ben hep.

Allahım gönlüne göre versin inşallah arkadaşım.
Ben de seni çok severiiim. Madem samimileştik söyleyeyim, eşinle olan aşkını da çok beğenirim, şimdi bir de bebişli olmuşsunuz.

Evliyim ben. Ama çocuğum yok ve korunuyorum. Henüz hazir degilim anne olmaya. Ama ben ertelerken biyoloji ertelemiyor annelik yaşını. Üzgünüm bunun için. Yine de hazir değilken sahip olmak istemiyorum. Bu ona da haksızlık, büyük bencillik olur.

Bu isler nasip kismet 17 yasinda evlenip bosanabilirdin mesela.. evlenmek anne olmak hepsi nasip.. nasipte varsa gelir yemenden nasipte yoksa ne gelir elden.. pozitif olun sadece ve 27 yasta birsey yok.. evde kalmak
Sozu ayrica cok itici

Ah ne güzel!

Kalp kalbe karşıymış.

Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim canım.

Çok çok iyi anlıyorum ben seni.
Allahım hayırlı kararlar almanı nasip etsin inşallah arkadaşım.

34-35 yaşında bu yazdığını okusan gülersin
Ama 27 de böyle hissetmen normal

Ailene katlanmak istemiyorsan ayrı eve çık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…