- 10 Nisan 2021
- 652
- En iyi cevaplar
- 1
- 806
- 18
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Kendisini çok yakışıklı, çok paralı ve çok kariyerli birisi olarak gördüğü için sizi ezme, küçük görme, rencide etme hakkını kendinde görmüş. Zavallı bir insan, henüz olgunluğa erişmemiş. Kendi özgüven eksikliğini böyle aşmak istemiş de olabilir. Adamda beyin yokmuş resmen.Dün gece aklıma takıldı ve sizlerle oaylaşmak istiyorum. 1 yıl önce biriyle görüşmüştüm kendi iş çevremden çok da samimi değildik ama hal hatır sorma merhaba düzeyinde. Yani benim tanıdığım kadarıyla da kibar efendi bir adamdı. Sonra benimle tanışmak istediğini açıkladı o zamanlar ve bende şans vermek istedim. Ama görüşmelerimizin en başında gayet kibar olan adam zamanla saygısız ve özensiz davranmaya başladı. En iyi kısmetin ben olmalıyım gibi bir kelime kullandı. Kendisi iyi bir pozisyonda ama dediği ukalalıktı bence. Gittiği gezdiği yerlersi anlatır sen gezmemişsindir tabi herkes ben gibi şanslı değil derdi. Beni ezme politikası katlanarak devam etti ve en sonunda ayrıldım. Özgüven sorunum var biliyorum başta ve işyerinde kibar olan bu adam benim özgüvensizliğimden mi bu kadar üstüme geldi yoksa her halükarda özü mü buydu. Ayrıldıktan sonra çabalasa da barışmadım. Ama iş arkadaşları hep çok iyi edendi diyor. Ben özgüvenli dik duran biri olsaydım bu adam yine de değişir miydi yoksa benim zayıflığım mı ona bu gücü verdi
Yakışıklı değil. Kendi halinde aktif olmayn biri aslındaKendisini çok yakışıklı, çok paralı ve çok kariyerli birisi olarak gördüğü için sizi ezme, küçük görme, rencide etme hakkını kendinde görmüş. Zavallı bir insan, henüz olgunluğa erişmemiş. Kendi özgüven eksikliğini böyle aşmak istemiş de olabilir. Adamda beyin yokmuş resmen.
Kendini bir şey zannettiği kesin hiç üstünde durmayın dediklerininYakışıklı değil. Kendi halinde aktif olmayn biri aslında
Verilmiş sadakan varmış canım öyle egoist adamla olmaz zaten üzerdi seni. Önüne bak.Dün gece aklıma takıldı ve sizlerle oaylaşmak istiyorum. 1 yıl önce biriyle görüşmüştüm kendi iş çevremden çok da samimi değildik ama hal hatır sorma merhaba düzeyinde. Yani benim tanıdığım kadarıyla da kibar efendi bir adamdı. Sonra benimle tanışmak istediğini açıkladı o zamanlar ve bende şans vermek istedim. Ama görüşmelerimizin en başında gayet kibar olan adam zamanla saygısız ve özensiz davranmaya başladı. En iyi kısmetin ben olmalıyım gibi bir kelime kullandı. Kendisi iyi bir pozisyonda ama dediği ukalalıktı bence. Gittiği gezdiği yerlersi anlatır sen gezmemişsindir tabi herkes ben gibi şanslı değil derdi. Beni ezme politikası katlanarak devam etti ve en sonunda ayrıldım. Özgüven sorunum var biliyorum başta ve işyerinde kibar olan bu adam benim özgüvensizliğimden mi bu kadar üstüme geldi yoksa her halükarda özü mü buydu. Ayrıldıktan sonra çabalasa da barışmadım. Ama iş arkadaşları hep çok iyi edendi diyor. Ben özgüvenli dik duran biri olsaydım bu adam yine de değişir miydi yoksa benim zayıflığım mı ona bu gücü verdi
bu benim de basıma gelmişti.Dün gece aklıma takıldı ve sizlerle oaylaşmak istiyorum. 1 yıl önce biriyle görüşmüştüm kendi iş çevremden çok da samimi değildik ama hal hatır sorma merhaba düzeyinde. Yani benim tanıdığım kadarıyla da kibar efendi bir adamdı. Sonra benimle tanışmak istediğini açıkladı o zamanlar ve bende şans vermek istedim. Ama görüşmelerimizin en başında gayet kibar olan adam zamanla saygısız ve özensiz davranmaya başladı. En iyi kısmetin ben olmalıyım gibi bir kelime kullandı. Kendisi iyi bir pozisyonda ama dediği ukalalıktı bence. Gittiği gezdiği yerlersi anlatır sen gezmemişsindir tabi herkes ben gibi şanslı değil derdi. Beni ezme politikası katlanarak devam etti ve en sonunda ayrıldım. Özgüven sorunum var biliyorum başta ve işyerinde kibar olan bu adam benim özgüvensizliğimden mi bu kadar üstüme geldi yoksa her halükarda özü mü buydu. Ayrıldıktan sonra çabalasa da barışmadım. Ama iş arkadaşları hep çok iyi edendi diyor. Ben özgüvenli dik duran biri olsaydım bu adam yine de değişir miydi yoksa benim zayıflığım mı ona bu gücü verdi
Evet ben buna dikkat ederim. Ne kadar kendime uygun olmadığını düşünsemde en ince ayrıntıya kadar düşünüp öyle ayrılık yoluna giderim. Hatta çekingenlik özgüvensizlik olayı olan insanlara extra hassas davranırım. Adam hem beni aşağılıyor hem de evlenelim diye aileme girmeye çalıyordu.Gerçekten iyi yetişmiş karakter sahibi insan karşısındakine göre şekil almaz. Tanıştığım erkekleri kırmamaya özen göstererek reddettim. Zaten ben fazlayım bu adama ezeyim , üstüne basayım ,iyice hava atayım demedim. Çünkü ayıp olur gerek yok... Sen havalı olsaydın bu adamın gerçek yüzünü göremeyecektin, hayırlısı buymuş.
Bir sözünü duymuştum, kadınlar kötü erkekleri seviyor diyebelki de çıkış noktası buydu. Ne kadar kötü olursa o kadar sevileceğüni zannediyor olabilir.
Evet evet tamda bu olay bence. Erkekli ortamlara gideceğimde gerilirdi. Yaşıtlarıma bir gün aklım kayacak diye arasıra yoklardı. Evlenince çalışmazsın falan derdi. Benden 9 yaş büyüktü. Kendisini gezen hayatı yaşayan biri olarak sürekli vurgulardı. Ailesiz büyümüş biri kendisi aslında onda da vardı çekingenlik benim gördüğüm kadarıylaIngilizcede negging diye bir terim var, tam da boylesi sigirlar, davarlar icin kullaniliyor.
Mealine gore; karsisindaki kadini kendinden ustun goren ve hesaplamalarina gore ya “bu bana bakmaz” ya da “bir sure sonra beni terkeder, cunku bana fazla, benden iyisini bulur” diye dusunup, asagilayarak, kendini oldugundan fazla gostererek elde etmeye ya da elinde tutmaya calisan tipler.
Evet iyi olduğunda iyi kötü olduğunda ego bombasına dönüşüyor. Aşağılık kompleksi var sanırsamOnu da becerememiş bi de soyluyor saf ya...
Once aşırı iyi davranip kendine baglamasi lazimdi sonra dozunu arttirarak kademeli olarak kotu davrancakti. Baştan boyle başlarsa cogu kadin tekmeyi basar. Neyse yapamadigi iyi olmuş.
Yukaridaki davranisi sergileyen bu tipler baya zehirli, cogu kadin bu tiplerden cidden vazgecemiyor. Forumda cok okuyorum mesela "iyiyken cok iyiyiz, kotuyken cok kotu" şeklinde. Adam arada goklere cikartip arada yere çaliyor. Bu bir oyun aslinda...
Yaptıklarının dozu git gide artıyordu zaten dayanmak için akıl sağlığından vazgeçemk lazım. Biraz özgüvenim var devam etsem o da yerle bir olacaktı. Düzenli olarak böbürleniyorbu benim de basıma gelmişti.
resmen peşimde deli divaneydi ,herkes bana " cok efendi,ağırbaşlı ve düzgün biri" diyordu.
bir süre sonra öyle hallerini gördüm ki . hangisi gercek yüzüydü bilemediğim biri haline geldi. yol yakınken KAÇ.
Var olan biraz ögüvenim var o da gidecekti.Verilmiş sadakan varmış canım öyle egoist adamla olmaz zaten üzerdi seni. Önüne bak.
Ben kibar davrandıkça dozu artırıyordu zaten. Devam ettikçe bende buna sert davrımı gösterdim. Bu seferde pısmaya başladı. Ama ben çoktan vazgeçmiştim. Sadece evlenene kadar beni idare edip sonra eblendik bırakamaz diye daha ağır şeylere maruz kalırdımBiz genelde kadınlar karşıdaki insanı kırmamak için dikkatli,kibar konuşuyoruz.Ama çevremizde böyle kendini bilmez erkek o kadar çok ki. Kendi ezik olan, ezer .Bence bu adamida birileri aşağılanmış hayatı boyunca. Size de şok olmuştur ;dünya iyisi bir adamı nasıl birakabilir diye. Tekrar görüşmek istemesi sizi sevdiğinden değil gururuna yedirememesi olabilir.Dokuz yaş farki varmış, şimdiye kadar evlenmemesi de biz kadınların böyle hödükleri erken farketmesidir büyük ihtimal. Gitsin çok sevdiği mükemmmel kendisi ile yaşamaya devam etsin, evlerden ırak....
Gayet özgüvenli ve dik bir duruş sergileyerek ayrilmissiniz...en iyi kismetiniz olmadığını da gayet iyi anlatmışsınız bu kendini beğenmiş saygizisaDün gece aklıma takıldı ve sizlerle oaylaşmak istiyorum. 1 yıl önce biriyle görüşmüştüm kendi iş çevremden çok da samimi değildik ama hal hatır sorma merhaba düzeyinde. Yani benim tanıdığım kadarıyla da kibar efendi bir adamdı. Sonra benimle tanışmak istediğini açıkladı o zamanlar ve bende şans vermek istedim. Ama görüşmelerimizin en başında gayet kibar olan adam zamanla saygısız ve özensiz davranmaya başladı. En iyi kısmetin ben olmalıyım gibi bir kelime kullandı. Kendisi iyi bir pozisyonda ama dediği ukalalıktı bence. Gittiği gezdiği yerlersi anlatır sen gezmemişsindir tabi herkes ben gibi şanslı değil derdi. Beni ezme politikası katlanarak devam etti ve en sonunda ayrıldım. Özgüven sorunum var biliyorum başta ve işyerinde kibar olan bu adam benim özgüvensizliğimden mi bu kadar üstüme geldi yoksa her halükarda özü mü buydu. Ayrıldıktan sonra çabalasa da barışmadım. Ama iş arkadaşları hep çok iyi edendi diyor. Ben özgüvenli dik duran biri olsaydım bu adam yine de değişir miydi yoksa benim zayıflığım mı ona bu gücü verdi
Ona da iyi bir ders olmuştur. Sanırım çevresinden sürekli olumlu yorum almış. Size de kesin olacak gözüyle bakmış. Olmayınca muhakkak hatasını fark etmiştir ama artık diğer kısmetlerinde dener şansını.İçimi aşırı derece huzursuz eden bir cümleydi. Vee baktım ki bunların ardı ardı kesilmeyecek hatta evlensem belki çok daha fazlasına maruz kalacağımı düşünerek ayrıldım. Ailemle tanışmayı çok isterdi bende ailemde bende seni istemiyoruz dieyerek ayrıldım
Evet evet tamda bu olay bence. Erkekli ortamlara gideceğimde gerilirdi. Yaşıtlarıma bir gün aklım kayacak diye arasıra yoklardı. Evlenince çalışmazsın falan derdi. Benden 9 yaş büyüktü. Kendisini gezen hayatı yaşayan biri olarak sürekli vurgulardı. Ailesiz büyümüş biri kendisi aslında onda da vardı çekingenlik benim gördüğüm kadarıyla
Birebir ben neyle karşılaştıysam aynısını yaşamışsınız.Ben de yasadim, oradan biliyorum. Insan olayin sokunu atlatinca anliyor.
Bir de özgüvensizlikle hem alakasi var hem yok bana göre. Ben de özgüvensizim ve bazi insanlarin bana daha curetkar, daha cesur patavatsizlastiklarini goruyorum.
Ancak ozguvensizligime ragmen cok kibar, tatli beylerle de tanismadim degil.
Acemi narsistmiş bu taktikleri kavrayamamışOnu da becerememiş bi de soyluyor saf ya...
Once aşırı iyi davranip kendine baglamasi lazimdi sonra dozunu arttirarak kademeli olarak kotu davrancakti. Baştan boyle başlarsa cogu kadin tekmeyi basar. Neyse yapamadigi iyi olmuş.
Yukaridaki davranisi sergileyen bu tipler baya zehirli, cogu kadin bu tiplerden cidden vazgecemiyor. Forumda cok okuyorum mesela "iyiyken cok iyiyiz, kotuyken cok kotu" şeklinde. Adam arada goklere cikartip arada yere çaliyor. Bu bir oyun aslinda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?