- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
Ya çok özür dilerim ben size tamamıyla katılıyorum da bir şey sormak istiyorum yorumunuzu görünce aklıma geldi.Bahsettiğiniz cümle kurma yetisi zorunlu ilkokul seviyesinde kazandırılıyor.
Müthiş bir imla beklemiyor kimse ama en azından anlaşılır cümleler olabilir.
Bence milletin karısına, kocasına, görümcesine gösterdiğiniz hassasiyeti ve harcadığınız vaktin binde birini biraz da Türkçe'ye harcayabilirsiniz.
Türkçe'ye önem vermek ne zamandan beri boş iş oluyor?
Evet yanlış, doğrusu Türkçeyi olacak.Ya çok özür dilerim ben size tamamıyla katılıyorum da bir şey sormak istiyorum yorumunuzu görünce aklıma geldi.
Şimdi Türkçede yapım ekinden sonra gelen çekim eki ayrılmıyorsa 'Türkçe'ye'' ifadesi dil bilgisi açısından doğru mu yanlış mı Türkçe örtmenleri?
Konu sahibi üzülme, ben hep çocuğu olan kadınların hayatının bittiğine inanırdım bundan birkaç sene önceye kadar. Hala da çocuk asla istemiyorum da, şimdi hayat bittiği için falan değil, çok zor olduğu için.
Sorumluluğunu alabileceksen ve istiyorsan umarım bebişin olur.
Ben hep diyorum zaten burda bazı hatunlarin azini burnunu kirasım var. Kisiliksiz bi hala yaramayan hatta belki de özel hayatlarinda kocalarindan dayak.bile yiyen insanlar burda acayip agalik tasliyor dikkat ediyorum. Yik Parçala yuvani diyenler yok bu ne biçim yazı diyenler. Sanane kardeşim dikkat etmek zorunda değil kadin üzüntülü burda.Sıkıldım gerçekten sıkıldım artık her konuda yazıma takilmaniza.
Ayıptır yahu, bari duygusal olan, acı çeken birinin konusuna yazmayın.
Okuma çık git. Illa cevap mi yazmak zorundasınız. Eksik mi kalacak cevabınız olmasa. Uff be tepeme doluştu yine sinirlerim.
...
sanane ya? Hangi konuya ne yorum yapılacağına sen mi karar veriyorsun?Sıkıldım gerçekten sıkıldım artık her konuda yazıma takilmaniza.
Ayıptır yahu, bari duygusal olan, acı çeken birinin konusuna yazmayın.
Okuma çık git. Illa cevap mi yazmak zorundasınız. Eksik mi kalacak cevabınız olmasa. Uff be tepeme doluştu yine sinirlerim.
...
Gerçekten sana laf sokmak için sormadım Koalina.Evet yanlış, doğrusu Türkçeyi olacak.
Ama bunun anlaşılır yazmakla alakası yok. Mesajımda gayet açık bir şekilde "anlaşılır yazmak" diye belirtmişim. Tabi okuduğumuzu anlama konusunda da zayıf olduğumuz bir gerçek olduğundan şaşırmadım
sanane ya? Hangi konuya ne yorum yapılacağına sen mi karar veriyorsun?
Sen de benim yorumumu okuma o zaman, cevap vermek zorunda mısın?
Kusura bakma o zaman. Saldıran, Türkçe diyince boş damgası yapıştıran, ağız burun dalmak isteyen dengesizlerin arasında kaynatmışım.Gerçekten sana laf sokmak için sormadım Koalina.
Hatta cümlenin en başında tamamen katıldığımı da yazdım. Bunu ne zamandır soracaktım da unutuyorum. Ondan sordum. Okuduğumu anlamak konusunda hiçbir sıkıntım yok. 5 dilde okuyup anlayabilirim.
Yanlış anlayan ve ters çıkan sensin.
Benim de çocuğum yok üstelik pco gibi hamileliği güçleştiren bi rahatsızlığım var ( son kontrolde kullandığım bitkisel şeylerin etkisiyle geçtiği söylendi ama ) Çocuğum hiç olmasa , ya da olmayacağını öğrensem de biri hamile diye ağlamam. Evet çocuğum olmuyor diye üzülüp ağlayabilirim ama başkasının çocuğu olunca onun adına sevinilir.Destek olunur. Dua istenir. Ben bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet çocuk çok kutsal bişey Allah herkese nasip etsin ama bu duygu yanlış bi duygu.O duygu kiskancliktan cok farkli yasamayan bilmez. Allah kimseye yasatmasin ins
Çok teşekkür ediyorum cnm agzina sağlık ne güzel konuştun :*Ben hep diyorum zaten burda bazı hatunlarin azini burnunu kirasım var. Kisiliksiz bi hala yaramayan hatta belki de özel hayatlarinda kocalarindan dayak.bile yiyen insanlar burda acayip agalik tasliyor dikkat ediyorum. Yik Parçala yuvani diyenler yok bu ne biçim yazı diyenler. Sanane kardeşim dikkat etmek zorunda değil kadin üzüntülü burda.
Konu benim konum lütfen konu mu terk eder misiniz?sanane ya? Hangi konuya ne yorum yapılacağına sen mi karar veriyorsun?
Sen de benim yorumumu okuma o zaman, cevap vermek zorunda mısın?
Bebeği oluyor diye aglamiyorum benim olmuyor diye ağlıyorum.Benim de çocuğum yok üstelik pco gibi hamileliği güçleştiren bi rahatsızlığım var ( son kontrolde kullandığım bitkisel şeylerin etkisiyle geçtiği söylendi ama ) Çocuğum hiç olmasa , ya da olmayacağını öğrensem de biri hamile diye ağlamam. Evet çocuğum olmuyor diye üzülüp ağlayabilirim ama başkasının çocuğu olunca onun adına sevinilir.Destek olunur. Dua istenir. Ben bunun kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. Evet çocuk çok kutsal bişey Allah herkese nasip etsin ama bu duygu yanlış bi duygu.
Herkesin evi var, arabası var diye ağlasam, herkesin evinde şu eşyası var benim yok diye ağlasam, herkes tatile gidiyor diye ağlasam ne kadar mantıklı olurdu. Herkesin evi yok, arabası yok, eşyası yok, tatile gitmiyor,Hatta eli ayağı olmayan konuşamayan , duyamayan, göremeyen yüzlerce insan var, savaşın içinde binlerce insan var. İnsan hep daha fazlasını istemeye meyilli, elindekiyle yetinmeyip başkasında olan kendinde olmayınca üzülüyor. Üç aşağı beş yukarı bunlar aynı duygular. İkisi çok farklı diyeceğinizi duyar gibiyim. Ama insanın negatif doğası malesef değişmiyor. Neyi istediğinin pek önemi yok. Daha önce de dedim çocuk istemek normal, sahip olamayınca üzülmek de ama başkalarıyla kıyaslamak yanlış. Ben buraya takılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?