Herkesin derdi benim çocuğum..

Bizim işsiz toplumumuzun yegane gayeleri bunlar işte. Evlenmek, çocuk yapmak sonra ikinci çocuğu yapmak, ev almak. Bunları ben istemiyorum deme şansınız yok maalesef. Belli bir yaşa gelen herkesi sıkıştırıyorlar bu konularda.
Hayatta bunlardan başka amaçları yok. Sizin de olamaz.

Ah ah, ben de bilirim bunları.. Hem kendi içinde bu süreci yaşamaya çalışıp hem de millete laf vermemeye çalışmak o kadar zor ki.

Ben soranlara 'Hayırlısı' diyorum. Hiçbir şey algılayamıyorlar , istiyorlar da mı olmuyor , istemiyorlar da daha beklemek mi istiyorlar bir durup anlık düşünüyorlar henüz bu cevabıma karşılık ' Olmuyor mu?' diye soran çıkmadı. İnşallah öyle bir hadsiz ile karşılaşmam.

Velhasıl ben de araftayım. Tedavi sürecine başlamalı mıyım yoksa hayırlı zamanda olacaksa olur deyip beklemeli miyim , bilmiyorum. Karışığım bu aralar..

Takmayin.. benim cocuklarim oldu sukur bu seferde eviniz kucuk degil mi? Ev almiyonuz mu? Diye soruyolar :) hahaha

Nefret ediyorum bu tarz insanlardan. Ota b.ka konuşurlar. 18 yaşındayken "falancanın kızı üniversiteyi kazandı.Sen kazanamadın mı?", ikinc yıl üniversiteyi kazandım ,okul bitti "atanamadın mı?","ee atanamadın bari iş de mi bulamadın?", iş buldum"işe gidip geliyorsun.Yok mu hala biri?Koca bulamadın mı?", biriyle görüştüm,sözlendik"ay bula bula bunu mu buldun", ayrıldık "neden ayrıldın?Bu saatten sonra kimi bulacaksın?".... Millet evli de olsanız bekar da olsanız konuşur. Kulaklarınızı kapatın diyeceğim ama ben yapamıyorum valla. Midem bulanıyor böyle insanlardan

Bu durum herkesin ailesinde var maalesef. Hepimiz bir sekilde yasiyoruz. Merak etmeyin birini yapinca ikinciyi yap diye baski yapiyolar. 2 kiz yada 2 erkekse 3.yle taclandir deniyo. Yani bitmiyo bu surec ve kimsede ne yasadigini ruhu duymuyor. Insallah o gamsizlik bizlere de gelir de rahat ederiz

Benim annem de tam 10 sene cocuk sahibi olamamis, sorunun babamda oldugunu bildikleri halde hep annemi ezmisler oglumda problem yok problem sende bi cocuk veremedin diye ustune bile gitmisler..

Annem cok istemis tabi 10 sene boyunca bir cocuk gordugunde sevmek istese bile sevdirmemisler düsün nazar degdirir diye..

Annem en son bunalmis babannemi doktorla görüstürmüs problemin babamdan oldugunu duydugu halde inanmamis babannem :)

Ki doktor asla bu adamin cocugu olmaz demis ama sonra nasip kismet babam baska bi rahatsizligindan dolayi (cocuk olmasina sebep bir durum) ameliyat olmus ve annem 3 ay sonra hamile kalmis .

Ama 10 sene boyunca annem sizin anlattiklarinizin kat kat fazlasini yasamis.
O yüzden asla söylenenlere susmayin derim sorun sizde veya esinizde söylenenlere asla cevap vermemezlik yapmayin ki agizlarini acamasinlar hadsizlik yapamasinlar.

Cunku annem hala o psikolojiyi yasiyor keske susmasaydim cevabini verseydim diye.
Insanlar herseyi söyleyebilirim diye hareket ediyorlar. O psikolojiyi hicbir kadin yasamasin isterim cocuk var veya yok . Illaha olacak diye bir kaide de yok. Ben suan düsünmüyorum siz dert ediyorsunuz diyin vs.

Allah ne zaman hazir olursan o zaman versin sana evlat hayirlisi olsun insallah..

Herkesin derdi sadece cocuguz değil emin olun,çocuğunuz olur bu sefer burnunu sokacak başka bir şey bulurlar.
Ben de dört yıllık evlilikten sonra çocuk sahibi oldum,duymadığım laf kalmadı.

Densizin biri biz seni niye aldık,niye çocuk dogurmuyorsun bile dedi,düşünün artık.

Hiç çekinmeyin,tersleyin

Sizi strese sokmalarina musade etmeyin.

Cocuk sahibi.olmaya ugrastigim donemde benide delirtiyorlardi. Kimseyee diyemiyordum da deniyoruz ama daha tutmadi diye. Surekli cocuk dusunmuyormusun cocuk dusunmuyorsun bak yasin geciyor bla bla bla. Sonunda patladim birine evet dusunuyoruzda iste simdi siz varsiniz siz gidince bir tur calisacagiz ustunde. Yada az musade edin 20 dk ya geliriz biz dedim. Zaten sonra.kulaktan kulaga yayildi bana boyle dedi diye kimsede bir daha agzini acamadi.
Cirkeflik guzel sey tavsiye ederim

Takmayin.. benim cocuklarim oldu sukur bu seferde eviniz kucuk degil mi? Ev almiyonuz mu? Diye soruyolar :) hahaha

Sana tasinmayi dusunuyorum sizin ev genis deseydiniz ahaha

Yeminle bu millet issiz ben yeni nisanlandim dugune 7 ay var benide sıkıstırıyolar bilezikler hazirmi yok falancanin damadi sözden hemen sonra 5 bilezigi kizin eline takti diye hep bi kiyaslama bos konusma .

Ben fazla merak iyi degildir diyip geciyorum simdilik

Daha cocuk dusunmuyorum. Esim istiyor ama ben hazir degilim. Evliliğimin oturmasını bekliyorum. Ki herkese de söylerim düşünmüyorum hazir degilim diye. Bugün çok uzak bi akrabam aradi bebek geldi mi diye. Birinden benim hamile oldugumu dogumun yaklaştığını duymuş. Yok oyle bisey müsait değilim sonra görüşürüz dedim kapadim. Herkes de bi çocuk meraki ki sormayin gitsin. Sizi cok iyi anliyorum. Bazen kayinvalidem bile zorluyor cocuk konusunda. Kirmak istemiyorum daha evlilik oturmadan çocuk istemiyorum desem ne oturmasi herşey güzel ya der. Bıktım bu mevzudan. Cocuk hevesim bile kalmadi. Çocuğu yapmak değil iyi yetiştirebilmektir marifet ama anlayana

Ohff daral gelio...herseye konuscak bisey buluolar.. sen daha basindasin.. hele bi evlen ilk seneden cocuk sorarlar sonra ikinciyi vs. Bu sefer cocuklarin durumu egitimi evliligi..hep bi sidik yarisi hep bi kiyas hep bi merak: ) en guzeli kimseyle gorusmemek galiba:)

Herkes?

Etrafında hatrına yüzüne bakan vardır, sohbetsizliğin boğduğu için
Tuhaf sessizlik devam etmesin diye sormuşlardır.

Kim meraklı senin veledine?
Abartıyorsun

Ay millet kafayi yedi yeminlen. Benim cocuklarda gelirde yataga ben kovarim yataklarina kotu anneyim demek :))
Sonra da gelsin,annelerinin sesini duymadan uyuyamayan kocalar
bağımlı değil,bağlı çocuklar yetiştirmek işte önemli olan.Bir gün bir kaç arkadaş kahvaltısı güzel bir mekana gitmiştik.Arkadaşın durmadan telefonu çalıyor,ya da kendi arıyor,oğlum ne yapıyorsun,yemeğini yedin mi, hımm,iyi,bak orda şu da var,ondan da ye,şunu yap,ayyy canıım oğlum
Sanırsınız Fizana gelmişiz,hepi topu 2 saat durup döneceğiz.Alt katta da kendi annesi oturuyor zaten.Sonra bana döndü,"Deniz,dikkatimi çekti,senin çocukların aramadı senin hiç.Ayy benim çocuklarım çok düşkünlerdir bana".
Neden arasınlar dedim,gideceğim yeri ,döneceğim saati söyledim,yemeklerini bıraktım.Benim çocuklarım başının çaresine bakar.

Ariyolar diye daha mi iyi anne olmus oluyo :)

Ben bzn esime birakirim cocugu cocuklari neyse.. cok nadirde olsa.. kucukler cunku.. esimin bile bise icin aradigina gicik olurum. Gittigim yerde bi rahat ettirmion derim :)

Çocuk doğurmam mümkün değilmiş. Tedavisi de yokmuş diyin.
Siz böyle söyledikçe ben geceler boyu ağlıyorum, kahroluyorum üstüme gelmeyin diye de süsleyin ki bir daha soramasınlar.
Yarın öbür gün çoçuğunuz olursa da mucize oldu dersiniz, bitti gitti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…