- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Evet,ben de öyle derdim,şimdi büyüdüler zaten.Sırasında üçünü alır alışverişe giderdim,bazen de başımı dinlemek isterdim.Kendine biraz zaman ayırmanın nesi kötü.Sonra da evliyken oğlunun sırtına havlu koyanlar mı dersin,çocukların hayatına müdahale ediliyor işsizlikten...Ariyolar diye daha mi iyi anne olmus oluyo :)
Ben bzn esime birakirim cocugu cocuklari neyse.. cok nadirde olsa.. kucukler cunku.. esimin bile bise icin aradigina gicik olurum. Gittigim yerde bi rahat ettirmion derim :)
PekiKekremsicim,sen de biraz abartmadın mı
Herkes?
Etrafında hatrına yüzüne bakan vardır, sohbetsizliğin boğduğu için
Tuhaf sessizlik devam etmesin diye sormuşlardır.
Kim meraklı senin veledine?
Abartıyorsun
benimkiler daha cok kucuk.. buyudukledini bende gorurum insallah:)Evet,ben de öyle derdim,şimdi büyüdüler zaten.Sırasında üçünü alır alışverişe giderdim,bazen de başımı dinlemek isterdim.Kendine biraz zaman ayırmanın nesi kötü.Sonra da evliyken oğlunun sırtına havlu koyanlar mı dersin,çocukların hayatına müdahale ediliyor işsizlikten...
Tamam zaten ötesi yokŞimdi bakamiicim eski mesajlara da konu sahibi ile öncesi yoksa biraz fazla olmuş sanki.
He bir de herkes konusunda haklı.
Millet genel olarak meraklı. Birinin veledi veya birinin de evliliğine olan merak değil bu.
Hobi olarak meraklılar.
Komşular meraklı, akrabalar ultra meraklı, iş arkadaşları, okul arkadasları herkes meraklı.
Evli olmayana, eeeee nerde hani ne zaman düğün demeye, çocugunoşmayana çocuk sormaya, olana emiyor mu? Demeye, ilk çocuk az ele gelince, hani ikinci diye aile planlaması yapmaya, kocanın işine, maaşına, çocuğun okuluna meraklı yani...
Olesine soruyo olabilirlerde.. surekli sorarlarsa abarti oluyo. Bu durumu yasamayan bilmezHerkes?
Etrafında hatrına yüzüne bakan vardır, sohbetsizliğin boğduğu için
Tuhaf sessizlik devam etmesin diye sormuşlardır.
Kim meraklı senin veledine?
Abartıyorsun
Allah bağışlasın,pek küçüklermiş dahabenimkiler daha cok kucuk.. buyudukledini bende gorurum insallah:)
Hayali bile guzel geliyo suan:)
Bende gidiyorum alisverise parka gidebilecegim heryere.. aralari 2,5 yas ve en kucugu henuz 3 aylik :) zor tabii simdi hepsi bana bakima muhtaclar... bazen oluoki tum gun vaktin cok oluyo bazende yarim saati zor buluyorum suan kendim icin
Bebek meselesinde artık insanları ikiye ayırdım; 1. iyi niyetle soylediklerini sanarak çocuk yap diye ısrar edenler, 2. olmadığının farkında olup sırf mutsuz edip üzmek için yaşın geçti bak hala neden yapmıyorsun diyerek yaraya tuz basanlar! Bu ayrımı yapabildikten sonra bende mesele kalmadı. İyi niyetlilerı nasip kısmet diyip savusturuyorum kötü niyetlilere ya cvp vermiyorum yada bu zamanda çocuk büyük fedakarlık, herkes yapar ama herkes en iyi sekilde bakamaz diye tersliyorum. Sesleri kesiliyor. Umrumda değil zaten. Yalnız sağlığın için faydalı kısmına hiç de inanma. Doktor muymuş ne biliyormuş? Bana doktorum bir yaştan sonra doğurmak ve emzirmek kadina sanıldığı kadar fayda sağlamıyor dedi. Ayrıca yıllardır anal fissur derdiyle boğuşuyorum, fissur doktorum da hamilelik ve doğum dayanılmaz acılara yol açabilir dedi. Kadın doğum doktorum da bunu teyit etti. Demek istediğim, ben bu acılara katlanmaya dünden hazırım ama olmuyor o ayrı fakat doğumun bir kadını bebek gibi pırıl pırıl yeniden dogmuscasina sağlıklı yapacağı da her zaman doğru değil malesef. Kendini eksik ve sağlıksız hissetmemelisin.Millet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.
Herkesin dilinde çok geç olmadan bak çaresine lafı..
Takmayan insanı taktirirlar valla.
Sorun etmiyorum hayırlı vakit bu değil demek diye düşünüyorum diyorum.
Falanca söyle olmuştu filancanin kızı böyle olmuştu.
Para derdin de yok ki ben anlamadım.
Doğur ben bakarım tamamlar..
Bir iyilik yaparım dua belli. Direk Allah hayırlı bir evlat versin sana.
Hayır dua güzel tamam ama direk bunu duymak artık ciddi bir eksik içindeyim duygusuna yöneltiyor ister istemez.
Hadsiz Kp dra götürcem onları der.
Sevgili eşim onun çenesini kapatmak için Dra gittik söyle dedi ilaç verdi diye yalan söyler.
Arkadaş yeter artık çocuk yapmak için ne bekliyorsun der.
Komşusu çocuk olmadan aile olmaz çocuk aileyi tamamlayan bir şey der.
Öbürü bak sağlığın için de çocuk şart emzirmek çok faydalı neden bekliyorsun baskısı bir yandan.
Ayrılsan da bir çocuğun olsun Yoldaşın olur diyen öbür yandan.
Hiç derdim yok gibi atla deve yapmadığım mevzuyu dert ettiriyorlar.
Olmuyor evet ne yapayım. Elim kolum da kalkmiyor. Sıkıntılarımı bilmeyen bilen herkesin tepkisi aynı. Hiç fark yok.
Ne çocukmuş arkadaş diye çığlık atasım var..
Buyudukce dertleride buyuyo tabii.. ebeveynlikAllah bağışlasın,pek küçüklermiş daha
Benim büyükler ortaokula gidiyor artık.Ama ergenlik sorunlarını görünce küçüklüklerine kaçasım geliyor bazen inanki
Tabii,Allah hepsine hayırlı uzun ömürler versin.Öyle gözü kapalı alınacak bir karar değil çoğunun sandığı gibi,zorluğu da güzelliğiyle doğru orantılı...Buyudukce dertleride buyuyo tabii.. ebeveynlik
Omurluk... evlenip gitselerde hala dusunuruz.. bizim ailemizin bizi dusunmesi gibi
Bence de orada durmalısın güneyim karimkürem :))Peki
Orda durdum :))
Millet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.
Hayır dua güzel tamam ama direk bunu duymak artık ciddi bir eksik içindeyim duygusuna yöneltiyor ister istemez.
Sevgili eşim onun çenesini kapatmak için Dra gittik söyle dedi ilaç verdi diye yalan söyler.
Öbürü bak sağlığın için de çocuk şart emzirmek çok faydalı neden bekliyorsun baskısı bir yandan.
Olmuyor evet ne yapayım. Elim kolum da kalkmiyor. Sıkıntılarımı bilmeyen bilen herkesin tepkisi aynı. Hiç fark yok.
Biz düşünmüyoruz daha doğrusu ben düşünmüyorum 1.5 senelik evliyim 25 yaşındayım bana bile arkabalarımdan doktora git diyen oldu istiyorum ama olmuyor sanıyorlar sanırım :)) Hayırlısı olsun üzülmeyin ben bile baskı oluştuğunu hissediyorsam siz daha derin şeyler hissediyorsunuzdur.Millet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.
Iste tamda bu nedenle cocugumuzun olmadigi ve tup bebek yaptigimizi kimseye soylemedik 3 yil boyunca.aaaaa o da nesi birde bakmislarki ben ikizlere hamileyim:))hem de kendiliginden(degil tabiiki)herkes kendiliginden oldu biliyor.ikizler 1 yasindayken 3.ye hamile kaldim(bu kendiligindendi ama kalbi durdu aldirmak zorunda kaldim maslesef)bu seferde 2 cocugun var zaten 3.yu niye yaptinki dediler:))simdi onu diyenler bunlar buyudu 3.yu yapmiyor musun diyorlar.e hani iki tane vardi yeterdi ne oldu simdi.eminimki 3. Olsa bu sefer geri 2 yeterdi 3. niye derler:))ayyyyy millet der de der.bosverrrrrrrrrrMillet kafayı neden çocuğum olmuyor, neden tedavi olmuyoruma takmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?