Herkesin derdi benim çocuğum..

Ariyolar diye daha mi iyi anne olmus oluyo :)

Ben bzn esime birakirim cocugu cocuklari neyse.. cok nadirde olsa.. kucukler cunku.. esimin bile bise icin aradigina gicik olurum. Gittigim yerde bi rahat ettirmion derim :)
Evet,ben de öyle derdim,şimdi büyüdüler zaten.Sırasında üçünü alır alışverişe giderdim,bazen de başımı dinlemek isterdim.Kendine biraz zaman ayırmanın nesi kötü.Sonra da evliyken oğlunun sırtına havlu koyanlar mı dersin,çocukların hayatına müdahale ediliyor işsizlikten...

Herkes?

Etrafında hatrına yüzüne bakan vardır, sohbetsizliğin boğduğu için
Tuhaf sessizlik devam etmesin diye sormuşlardır.

Kim meraklı senin veledine?
Abartıyorsun

Şimdi bakamiicim eski mesajlara da konu sahibi ile öncesi yoksa biraz fazla olmuş sanki.

He bir de herkes konusunda haklı.
Millet genel olarak meraklı. Birinin veledi veya birinin de evliliğine olan merak değil bu.
Hobi olarak meraklılar.
Komşular meraklı, akrabalar ultra meraklı, iş arkadaşları, okul arkadasları herkes meraklı.

Evli olmayana, eeeee nerde hani ne zaman düğün demeye, çocugunoşmayana çocuk sormaya, olana emiyor mu? Demeye, ilk çocuk az ele gelince, hani ikinci diye aile planlaması yapmaya, kocanın işine, maaşına, çocuğun okuluna meraklı yani...

benimkiler daha cok kucuk.. buyudukledini bende gorurum insallah:)
Hayali bile guzel geliyo suan:)

Bende gidiyorum alisverise parka gidebilecegim heryere.. aralari 2,5 yas ve en kucugu henuz 3 aylik :) zor tabii simdi hepsi bana bakima muhtaclar... bazen oluoki tum gun vaktin cok oluyo bazende yarim saati zor buluyorum suan kendim icin

Tamam zaten ötesi yok
Ben durdurduğum yeri belledim
Berisini kurcalamak hoş değil
:))

Herkes?

Etrafında hatrına yüzüne bakan vardır, sohbetsizliğin boğduğu için
Tuhaf sessizlik devam etmesin diye sormuşlardır.

Kim meraklı senin veledine?
Abartıyorsun
Olesine soruyo olabilirlerde.. surekli sorarlarsa abarti oluyo. Bu durumu yasamayan bilmez

Mahallede bir teyze var..Ne zaman dışarı çıksam mutlaka kadın çöp atmaya gidiyor oluyor.. Ve her gördüğümde aynı soru " ikinciyi düşünmüyor musun?" ben de cevap olarak" az daha büyüsün..nasip..Allah çok isteyip de olmayanlara versin.. " diyorum.. Kadın tekraar " artık bence düşün.. Epey büyüdü senin oğlan..benim gelin de senin gibi düşünmüyorum dedi dedi..13 yıl sonra yaptı.. Şimdi keşke daha önce yapsaymışım diyor.. Yap yap..zamanı bence" ben de " nasip teyze" diyorum.. Haydi iyi günler diyoruz konuşma bitiyor..kadın takık bana resmen.. Bitmez bu elalem.. Malaesef dertleri milletin şeyi... Tövbe estağfurullah

Allah bağışlasın,pek küçüklermiş daha
Benim büyükler ortaokula gidiyor artık.Ama ergenlik sorunlarını görünce küçüklüklerine kaçasım geliyor bazen inanki

dün gece yaptik ya tutarsa de... yasin kac bilmiyorum cocuk istiyorsan ilerde ol tedavini. ama olmasada olur dersen heee he de gec

Bebek meselesinde artık insanları ikiye ayırdım; 1. iyi niyetle soylediklerini sanarak çocuk yap diye ısrar edenler, 2. olmadığının farkında olup sırf mutsuz edip üzmek için yaşın geçti bak hala neden yapmıyorsun diyerek yaraya tuz basanlar! Bu ayrımı yapabildikten sonra bende mesele kalmadı. İyi niyetlilerı nasip kısmet diyip savusturuyorum kötü niyetlilere ya cvp vermiyorum yada bu zamanda çocuk büyük fedakarlık, herkes yapar ama herkes en iyi sekilde bakamaz diye tersliyorum. Sesleri kesiliyor. Umrumda değil zaten. Yalnız sağlığın için faydalı kısmına hiç de inanma. Doktor muymuş ne biliyormuş? Bana doktorum bir yaştan sonra doğurmak ve emzirmek kadina sanıldığı kadar fayda sağlamıyor dedi. Ayrıca yıllardır anal fissur derdiyle boğuşuyorum, fissur doktorum da hamilelik ve doğum dayanılmaz acılara yol açabilir dedi. Kadın doğum doktorum da bunu teyit etti. Demek istediğim, ben bu acılara katlanmaya dünden hazırım ama olmuyor o ayrı fakat doğumun bir kadını bebek gibi pırıl pırıl yeniden dogmuscasina sağlıklı yapacağı da her zaman doğru değil malesef. Kendini eksik ve sağlıksız hissetmemelisin.

Allah bağışlasın,pek küçüklermiş daha
Benim büyükler ortaokula gidiyor artık.Ama ergenlik sorunlarını görünce küçüklüklerine kaçasım geliyor bazen inanki
Buyudukce dertleride buyuyo tabii.. ebeveynlik
Omurluk... evlenip gitselerde hala dusunuruz.. bizim ailemizin bizi dusunmesi gibi

Buyudukce dertleride buyuyo tabii.. ebeveynlik
Omurluk... evlenip gitselerde hala dusunuruz.. bizim ailemizin bizi dusunmesi gibi
Tabii,Allah hepsine hayırlı uzun ömürler versin.Öyle gözü kapalı alınacak bir karar değil çoğunun sandığı gibi,zorluğu da güzelliğiyle doğru orantılı...

Peki
Orda durdum :))
Bence de orada durmalısın güneyim karimkürem :))
Evli insanların sık sık maruz kaldığı ve rahatsız olduğu bir konu bu maalesef.

nomu,
siteminde o kadar haklısın ki, çocuk yapmayacak mısın içerikli benzer konulara aynı şeyleri yazıyorum hep, şuraya yazıyorum çocuğun olsa bu sefer de 2. çocuk ne zaman sorusuna maruz kalırsın, tek çocukla olmaz, kardeş yap kardeş derler, belki hepsi kötü niyetle demiyordur ama bekarsan ne zaman evleneceksin, evlensen ne zaman çocuk yapacaksın, çocuk yapsan, tek çocuk hiç çocuk kardeş yap, kızın olsa bir de oğlun olsun, oğlun olsa bir de kızın olsun laflarından hepimize gına gelmiş durumda, inanır mısın 45 yaşını bitirmek üzereyim bana bile 2. çocuğu yap diyorlar, el insaffffff.
Hiç sıkma canını, haklısın en dert etmeyeni bile dert edecek hale getiriyorlar bazen ama kafana takarsan iyice bunalırsın, ya gülüp geçeceksin ya da ciddi ciddi lafını söyleyip ağızlarını kapatacaksın.

Çocuk olsada çeneleri kapanmayacak şöyle ki.
Bekarsan ne zaman evleniyorsun ??
Evlenince. Eee hani çocuk ??
Çocuk olsa.. e hadi 2. 'de olsun
2. Çocuk olsa 3 şart birbirlerine yoldaş olsunlar ..

Insanların ağzını malesef ki kapatamıyoruz benim ilk çocuğum oldu vefat etti
Ve istememize tüm tahlillerin temiz çıkmasına rağmen 2 buçuk yılın sonunda yeniden hamile kaldım
Ve bu dediklerine bende maruz kaldım yani hamile kalıp doğuramama rağmen
Neden kalmıyorsun acaba sorun kimde bi doktora gitseniz.. gibi gibi tabi bende cevapları yapıştiriyordum o ayrı
Insanlar sizi kırmaktan vazgeçmeyecekler maalesef.. ama sizde susmayın karşılarında yoksa zorla taktiriyorlar insana

Bebek olunca da, 2.için zaman kaybetme şeklinde anormal baskı geliyor. Baskı şekilleri sorun sandıkları şeye göre değişiyor yani. 1 senelik evliyken densizin biri bana daha selam vermeden, ‘çocuk için tedavi görüyor musunuz’ demişti. Var yani bu cahillerden bir sürü..

Biz düşünmüyoruz daha doğrusu ben düşünmüyorum 1.5 senelik evliyim 25 yaşındayım bana bile arkabalarımdan doktora git diyen oldu istiyorum ama olmuyor sanıyorlar sanırım :)) Hayırlısı olsun üzülmeyin ben bile baskı oluştuğunu hissediyorsam siz daha derin şeyler hissediyorsunuzdur.

Iste tamda bu nedenle cocugumuzun olmadigi ve tup bebek yaptigimizi kimseye soylemedik 3 yil boyunca.aaaaa o da nesi birde bakmislarki ben ikizlere hamileyim:))hem de kendiliginden(degil tabiiki)herkes kendiliginden oldu biliyor.ikizler 1 yasindayken 3.ye hamile kaldim(bu kendiligindendi ama kalbi durdu aldirmak zorunda kaldim maslesef)bu seferde 2 cocugun var zaten 3.yu niye yaptinki dediler:))simdi onu diyenler bunlar buyudu 3.yu yapmiyor musun diyorlar.e hani iki tane vardi yeterdi ne oldu simdi.eminimki 3. Olsa bu sefer geri 2 yeterdi 3. niye derler:))ayyyyy millet der de der.bosverrrrrrrrrr

sözde ayıp olan şeylerden çekiniriz milletçe
ama söz konusu insanların uçkuru olunca ne rahatlar ya

aklıma geldi bişi belki fikir olur anlatayım
annemin çok dindar bi tanıdığı kız yeni evlenmiş
kıza laf arasında böyle soru sormuşlar kız bi dellenmiş var ya
ne kadar büyük günah, ne hakla benim yatak odamı dilinize alırsınız hiç mi utanmıyosunuz diye
olan o olmuş bi daha kimse çocuk soramamış korkmuş
fikir olsun diye yazdım işine yarayan kullansın

O gerçekten kahrolur dıye dusundugunuz insanlardan biri benim..
İşinde gücünde,dünyayı gezmeyi kafasına koymuş,uzak doğuyu falan boylamıs,esıyle kafa dengı,uyumu olan,çok okuyan, özgür ruhlu biriydim.
30 yasıma kadar asla cocuk dusunmedım.30 da anne olucam derdim. Şak diye olucak sanırdım ki,olmasa da çok derdim değil,herkes üremek zorunda değil derdim.
Hiçbir zaman anaç biri olmadım. Çocukları da çok sevmem. Ayılıp bayılmam yani.
Amma velaaakiiin iki senedir tup bebek yollarında heba oldum.. enerji zaman masraf.. psıkoloji... bir kayıp yasadım.. ıkıncı negatif.. 3.de tekrar hamıleyım. Toplum baskısı benı oyle bır hale getirdi ki, manyak gibi ben ben olmaktan cıktım.. bebegı kaybettıkten sonra green card a basvurmustuk. Sırf cekemeyecegım dıye bu ınsanları. Cıktı da.. sımdı gıdıp kalmak arasındayız.. yani demem o ki,sen gaza gelme.. gelmıyorsun da gorduum kadarıyla. Herkes gercekten uremek zorunda degıl yaa.. yasın kaç bu arada?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…