Herkesin geçtiği dönem işsizlik ))

Maalesef ki ülkemizin şartları bizi böyle karamsar yapıyor kızlar.Bende uzun süre işsiz kaldım.4 yıllık üniversite bitirdim.baktım ki gerçektende öyle üniversiteye başladığımız gibi toz pembe değil hayat.okul bitince öyle hemenden buyrun burda iş var gelin demiyor hiç kimse...
daha sonra yüksek lisansa başladım.ilk dönemim bitti.6 ay öncede bir yerde işe başladım.ama askeri ücretle.şimdilik bunada şükür diyip devam ediyorum.çünkü evde oturmak çok daha zor biliyorum.
İnş bu şartlar dahada güzelleşir,değişir..yada bazıalrı çok daha şanslı bilmiyorum..

hepimiz için hakkımızda hayırlısı olsun inş.

Merak etme bir yerlerde kısmetin mutlaka var ve karşına çıkacak. Pes edip moralini bozma. Ben tam 2 sene iş aradım ve 2.senenin sonunda işe girebildim. Tabi ki ben de çok moralimi bozdum her iş görüşmesinden sonra ağladım eve kapandım. Ama benim düştüğüm hataya sen düşme çünkü ben bu 2 senenin 1,5 senesinde iş başvurusunda bulunup haber bekleyip ümit etmekten başka hiç bir şey yapmamıştım. Sonradan çok pişman oldum geçen zamanlarıma ve kendimi daha da geliştirmek için çalışmak istediğim alana yönelik kurslara katıldım, bu süreçte iş aramaya devam ettim ve amacıma ulaştım. Sana da en kısa zamanda hayırlı bir iş dilerim. Umarım isteğine en kısa zamanda ulaşırsın...

işsizler kervanında bende varım kızlar geçen yıl bitti üniversite bi çok yerde cv var
babamın aracılığıyla torpille bile hiç bi iş olmadı kafam çok takılıyor ama herşeyde bir hayır vardır diyip teselli ediyorum kendimi
kuzenim bu sene mezun oldu iç mimarlık bitirdi okulu biter bitmez işe başladı 2.250 TL ile maşallah ne şanslı dedim

bazıları şanslı oluyor ..hemen iş buluyor hatta sürekli iş değiştirebilecek kadar şanslı oluyor... sabretmekten baska caremız yok ne yazık ki elden bir şey gelmiyor

ya bazen diyorumki keşke matematik yerine büro yönetimi,sekreterlik,kuaförlük,ne bilim muhasebe fln okusaymışım....

küçümsediğimden değil kesinlikle sadece daha rahat iş bulabiliyorlar...idealist oldum da ne oldu?? diplomalı ev hanımıyım...

iş görüşmesinde cüret beklentimi sordu 1.000-1.500 arası deedim.Sanırım asgari ücret isteyen oldu.Keşke bendeöyle mi deseydim.Ama onca senenin emeği var diye düşündüm ama özel sektör acımasız tabi.

Evet bende ebelik-hemşirelik okusaydım diyorum annem çok demişti sözünü dinlemediğim tek konu ve üzülüyorum .hemşire ark iş beğenmiyo durmda kim yüksek verirse 1.500 beğenmemiş Bi o kadar da salaş insan

iş görüşmelerinde her işi yaparım her ücrete çalışırım portresi çizmen daha kötü olur bence, herşeyden önce özgüveninin yüksek olduğunu ve branşında yetkin olduğunu hissettirmelisinkarşı tarafa, bol şans

ben bu iş verenleri anlamıyorum
ücret beklentisini ne amaçlar soruyorlar
ha bide yeni mezun insandan tecrube bekliyorlar ya o tam bi sacmalık

ya benim hayalim jinokolojiydi ama olmadı çünkü zamanında şu kpss ye çalıştığım kadar çalışsaydım üni sınavına matematikçi yerine doktor olmuştum...işsiz kalmam sözkonusu olamazdı atabi ama en azından burdaki hamişlere faydam olurdu:)

ya öyle de davrandım ve hep rahat oldum ama olmadı....ben de öğretmenlik yaptım özel sektörde bişey bulamayınca ama nereye kadar böyle,kadrolu olmayınca öğretmenlik para etmiyor ve garantisi yok...

bir de benim dişlerimde tel var şuan o da sorun oluyor

düşün düşün naparım diyorum derken 2013 te ygs girsem hemşirelik-ebelik için 4 sene okusam yaşım 25 ve 29 biter çok mu geç olur nasıl sizce ikinci bölümden girmem zor olur çok değişiklik var baş edemem ama ilk bölümden gerçekleştirebilirim offf çok mu geç olur ki..her zaman hemşireye ihtiyaç var sonuçta 2017 kadar açık olduğunu söylüyorlar

Son düzenleme:
kızlar ilk müjdeli haber benden geliyor... araş. gör olarak atamam yapıldı darısı sizlerin başına inşallah :)

Son düzenleme:
biyoloji mezunlarının çilesi bu cidden
hayatımda en doğru kararı canım çok acıyarakta olsa bu bölümü bırakarak yaptım...
bütün lise hayatım boyunca tek hedefim olan biyoloji... össde tek tercih istanbul üni biyoloji..
kazandığım gün herkese tatlı ısmarlamıştım :) büyük riskti tek tercih yapmak ama başka birşey istemiyordumki...

sonra ne mi oldu... yeni kanunlar bölümün önnü kapatmalar... kpssde atamamalar diye bir sürü haber. oyna bnm hedefim genetikti tüp bebekte çalışcaktım:) ondada kanunlar çıktı... bir sürü prosedür onları atlatsan 800lira maaş.

üniversite hocamın desteği ve yönlendirmesiyle okulu bıraktım. 2. senemde. uluslararası ticaret okudum:) şimdi Allah'ıma şükür hiç işsiz kalmadım 2 senedir çalışıyorum.

Senin konunu okuyuncada iyiki dedim iyiki bırakmışım.
ama senin yerine koyunca kendimi ben ne yapardım. sanırım oturur kpssye çalışırdım. çünkü ciddi anlamda özel sektörde ekmek yok biyoloji mezunlarına. var ise de asgariden biraz fazla. okadar zor bir bölümün karşılığı bu maalesef. daha yeni mezun olmuşsun bence git bir kursa yazıl ve devlete yerleşmeye çalış bnm düşüncem bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…