Herkesin özel alanı olmalı mı

Size olan sevgisinden eminsiniz. Saygısından da emin olursanız mesele kalmaz.

Size saygı duyuyorsa o gruplarda sizi rencide edecek konuların konuşulmasına müsaade etmez. Örneğin o goygoylar sizin hakkınızda dönüyor olabilir ya da erkek arkadaşınızla başka bir kız üzerinden dönüyor olabilir. Tabi size saygı duyuyorsa böyle bir şey yoktur. Ama böyleyse size saygı duymuyordur.
İlişkide en az sevgi kadar saygı da mühim. Bunu ölçüp tartıp ona göre tavrınızı koyun bence

Siz ebeveynsiniz ama rolünüz farklı sizin ve kızınızda henüz küçük yaşta.
Telefonu alırken ben olsam şöyle bir açıklama yapardım.
Annen olarak seni güvende tutmak için bazen telefonuna bakmak istiyorum gibi bir şeyler diyebilirsiniz.

Telefon karıştırmak bir tek bana ayıp geliyor sanırım. Ne münasebet yani,karı kocayız diye her muhabbetin içinde olmamız mı gerekiyor? Hiç evlenmeyelim o zaman? Whatsapta da özgür olamayacaksak o adam beni camdan da baktırmaz şahsen ben öyle düşünüyorum. 9 yılı geçtik evliyiz,hiç eşimin telefonundaki gruplara,mesajlara bakma ihtiyacı duymadım. O da benimkilere bakmaz,niye baksın,ne arayacak?

elbette olmalı en çok takıldığım konu bu en sevmediğim şey bişey yapacaksa zincire vursan zincirle oynaşır kimseyi sıkıp bunaltmaya hakkınız yok

Ay sevgilim de benim arkadaşlarımla özel muhabbetlerimi okuyamaz ya ne münasebet. Ben de onunkileri okumam merak da etmem. Güveniyorsanız gerek yok böyle şeylere, saçmalayıp can sıkmayın bence.

Sevgilimin arkadaşı ve arkadaşının kız arkadaşı ile grubu olamaz böyle saçma bir şey duymadım. Bir kadının olduğu yerde 2 erkek nasıl bir goy goy yapıyormuş acaba? Diğer erkek arkadaşları ile olan grubuna bakmam.

Kavga konusu neydi?

Eğer karıştırınca ayrılmayacaksan karıştırma.

Ben de arada takip edilmesi taraftariyim aslında. Bakalım...

Ay sevgilim de benim arkadaşlarımla özel muhabbetlerimi okuyamaz ya ne münasebet. Ben de onunkileri okumam merak da etmem. Güveniyorsanız gerek yok böyle şeylere, saçmalayıp can sıkmayın bence.
Sizin bir kız arkadaşınız ve onun erkek arkadaşıyla 3lü grubunuz varsa bakar bence böyle saçma bir şey olabilir mi? Bir de her konuda konuşuyorlarmış, goy goy yapıyorlarmış. Güvenle alakası yok bunun, saçma yani. Olacak şey var olmayacak şey var. Olmaz.

Ne dediğinizi anlamadım, grupta kız olmasından mı bahsediyorsunuz?

Grupda 3 kişi varmış, ikisi sevgiliymiş işte. 2 sevgili ile bu arkadaşın sevgilisi neyin goy goyunu yapıyorlar tam olarak? Normal mi bu?
Bu 3 kişi geçmişten yakın bir arkadaş grubu olabilir, hatta öyle olduğu yazılmış zaten. Kadınlarla erkekler arkadaş olamaz diye düşünüyorsanız saçma. Ha ben beni neden bu grubun içine dahil etmiyorsunuz diye alınırdım o başka.

Grupda 3 kişi varmış, ikisi sevgiliymiş işte. 2 sevgili ile bu arkadaşın sevgilisi neyin goy goyunu yapıyorlar tam olarak? Normal mi bu?

Goy goy dediginiz şey kufur, cinsel icerikli sohbet filan mi? Yani herkesin sohbeti bel altindan ibaret degil.
Bir kadinin oldugu yerde neden konuşulmasin Gayette konusulur.

Konu sahibinin sevgilisinin icerigini bilemem ama erkek erkege bile abartili leş bel alti boş sohbeti ben normal "erkek muhabbeti" olarak gormuyorum. Oyle birinden sogurdum.

Niye yahu, evlenince yeni yazılım mı yükleniyor bünyeye bin yıllık evliyim bekarken nasıl yaşıyorsak hala öyle yaşıyoruz valla bi yerimiz eksilmedi şimdiye kadar.

Evli olunca kaç makara grubuna kadar izin var mesela?

Yani hanımlar: "her türlü makara muhabbetin döndüğü açıkça herşeyin konuşulduğu bu grupta bilmediğim bir konu gördüm"
Bundan herkesin anlayacağı şeyleri anladığımı düşünüyorum. Buna özel alan diyorsanız siz bilirsiniz. Benim için normal değil. Böyle bir şeye müsade etmem.
Evet, benim için de erkeklerin kendi aralarında olan seviyesiz muhabbetleri soğutabilecek bir etken, ama o grupta bir de arkadaşının sevgilisi varsa bu soğuma bile değil tiksinme falan.

Özellikle sıkıntılı somut bir şeyler gördüyse bilemem. Ben masumane bir arkadaşlığı abarttığını düşündüm ilk olarak.

Güveniyorum derken, eğer güvenseniz karıştırma gereği duymazsınız. Güvenmiyor iseniz evlenmeyin zaten. Güveniyorsanız da evet herkesin bir özeli var, evlenseniz de var. O yüzden karıştırmayın. Ve de cevap soruda saklı resmen. Erkek arkadaşınız başkalarının sevgilileriyle birlikte goygoy yapıyor ve de yanlış anlayacağınıza inandığı şekilde konuşmalar da oluyor "özel". Yanlış bir şey yapmıyor ama siz görseniz yanlış düşünebilirsiniz. Yani demek ki içini huzursuz edecek şeyler de konuşuluyor ki belki de bazılarını siliyor görmeyin diye. Çok saçma, gereksiz bir durum benim için. Rahatsız iseniz bunu konuşabilirsiniz ama karıştırmak zaten güveninizin olmadığını gösterir ve de hiç hoş bir hareket değil.

Eşim telefonumu karıştırmaz, karıştırmak isterse de karıştıramaz. Ben de onun telefonunu kurcalamam.
Evlendik diye sürekli yapışık yaşayacak halimiz yok. Birbirimizin her şeyinden haberdar olmak zorunda değiliz.
Hiç mi üşenmiyorsunuz anlamıyorum. Şuna enerji ayıracağıma dümdüz uzanıp tavanı izlerim daha iyi.

Üstelik sadece sevgilinizin değil arkadaşlarının da özeline dahil oluyorsunuz. Ne hakla?
Arkadaşım sevgili yapınca ya da evlenince elin adamı/kadını niye benim her mesajımı okusun, her şeyimi bilsin?
Arkadaşlarımdan birinin sizin gibi bir sevgilisi/eşi olduğunu bilsem görüşmeyi keserim.
Birbirlerine özel alan bırakmak istemeyen çiftler kendileri bilirler ama 3. kişilerin özel alanını kendi alanlarına dahil etmesinler bir zahmet. Korkunç bir şey bu.

Ben bu cümleden, bana anlatmadığı haberim olmayan bir konuyu arkadaşlarına anlattığını gördüm anlamı çıkarıyorum. Siz nasıl bir anlam çıkardınız ki?

Her şeyi hayatımızdaki insana anlatmak zorunda mıyız, her şeyi bilmek zorunda mı eş ya da sevgili olarak seçtik diye?

hayır ama muhabbetler değişecek mecbur ,mesela bekarken bel altı yapılan espriler evlenince de aynı mı kalacak?
bana göre hayır ,kalmamalı
evli,barklı,çoluklu çocuklu olmanında bazı sorumlulukları var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…