herkisen bana acıyan gözlerle bakmasından bıktım VE asla kimsenin çocuğunu sevmycm

seni çok iyi anlıyorum canım.takma kafana.kimseye hesap vermek zorunda değilsin.sonuçta veren Allah.Allah istemedikten sonra kimse hiçbirşey yapamaz.kaldıki çocukklava:

seneler once umutsuzca yazmisi ama baktimda hepimiz ann olmusuz cok sukur

merhaba. Ben bütün topiği okudum baştan sona. Benim gibi olan ne çok insan varmış dedim. Üstelik onlar benimle aynı sorunları yaşarken ben daha evlenmemişim bile. Demek ki zaman mekandan bağımsız bu acı. Sırası gelen yaşıyo işte. Sizin adınıza çok sevindim. Allahım analı babalı büyütsün evladınızı. Ve ol deyince olduran rabbim bize de nasip eder en kısa zamanda inşallah. Dualarınızı bekliyoruz...

canim inslhh rabbim sanada nadip eder hic uzme demiycem cunku ekde degil ama bak rabbim verdimi nasi geliyor
inslhh inslhh sende buraya yazicaksinn anne oldum diye okadar icten dua ediyorumki senin icin
malesef bizler zor sahip olduk evlarlarimiza rabbim uzun omur versin
sende bebisini kucagina al inan tum yasadigin sıkintilari unutucaksin

Bu yoldan geçen herkesn hissettiği duygular bunlar. 7 yıllık evliyim 4,5 yıldır anne olmak için uğraşırum. Tüplerim kapalı, 3 kez tüp bebek denedim olmadı... olmuyor olmuyor... Ben 4.5 yıldır boğazıma yerleşmş bir düğümle yaşıyorum. Acıyan, alay eden bakışlarla baş etmek zorunda kalıyorum. Hassas olduğum için böyle hissettiğimi düşünmüyorum; bu gerçekten böyle bazı insanlar var gerçekten anlayışlı, yardımı olmazsa bile zarar vermiyor. Bazısı da sizin bu acıyı unutmanızı istemez. En yakın arkadaşımı bu sebepten kaybettim. Kimseyi göresim yok kimseye tahammülüm yok. Ben öğretmenim, okulda, öğretmen odasında hep koşulan mevzu BEBEK... Ya millet hamilelik anılarını anlatır, ya çocuğunu bahane edip her işi senin üstüne yıkar. Kabullenmezsen "benim çocuğum var, onun yok; benm kıskandığı için böyle yapıyor" der. Hamile kalıp gözünüzün içine baka baka "aslında sen üzülürsün diye söylemek istemedim; ama..." le başlayan cümleler kurar.Siz üzülmezsiniz ama bu cümle "bu senin üzülüp hayıflanman gereken br durum" demektir. Siz evlat için dişinizden tırmağınızdan arttırıp milyarlar harcarsınız. Bir başkası çocuğunun bez parasından yakınır. Siz anne olamamanın acısı ile gözünüzü kırpmadan ağlayarak sabahlarsınız. Biri gelir "bıktım, bizim çocuk sabaha kadar uyutmadı" diye veryansın eder . Ve bunların hepsi canınızı yakar. Ben bu duygu ile başedemiyorum varsa bir bildiğiniz Allah rızası için yardım edin. Bana da bu acı ile baş etmenn yolunu anlatın... Bu arada bir şey ekleyim bu konuda düşüncesizce davrananlar art niyet taşıyanlardan daha beter...

canım yaşadıklarımızı ne kadar güzel anlatmışsın inşallah bebeğine en kısa zamanda kavuşursun en güzeli hiç kimseyi duymamak bizi kırmalarına izin vermemek yazık okulunuzdaki kişiler okuyup öğretmen olmuşlar ama cahiliklerinden kurtulamamışlar

aynen canım bende 5 yıllık evliyim sanki ben yazmışım yaşadıklarını bende öğretmenim milletin muhabbetlerini kaldıramıyorum en küçük şeylerden dertleniyorlar bir yorum yaptığımda senin tuzun kuru çocuk derdin yokdiyolar.4 yıldır en iğrenç ders prog.benim bütün gece dersleri benim herşeye sabır edicez allah büyük

annelık ıcgudusu butun kadnlarda var sanırım ve doğuştan..eğer bunun bır ımtıhan oldugunu dusunursek ve bunu kabul edersek metanetımız ve gucumuz artıyor..malesef kı dışarıda dıgerının acısıyla beslenen bazı ınsanlar var ve bunlarla baş etmekte zaman zaman zorlanıyoruz...işi,eğitimi,kültürü ne olursa olsun bu özlem ve sancısı heryerde aynı...sebeplere tutunarak ümidimizi hiç kaybetmeden dua ile yolumuza devam edeceğiz arkadaşlar, canınızı acıtanlara RAGMEN..Inşallah güzel haberlerle sevıncımızı de paylaşırız bır gun..
onlar ,sunlar ,böyle şeyler olmasa daha ıyı olacagız demek yerıne onca can sıkıcı olaylara,kişilere ragmen ümitle yolumda ılerlıyorum dıyelım,ne dersınız?

Son düzenleme:
Elin ağzı torba değil ki büzesin! insanlarda incelik vicdan kalmamış .Seni üzenlerden ya uzak kalacaksın bu devirde ya da anlayabilecek kapasitesi olan var ise nedenleri çözüme ulaştıracaksın.Neden en hassas noktaları diline dolar bu insanlar az hassas davranmak çok mu zor kabalık müsrifçe harcanıyor hassasiyetlerde cimrilik hırlaaaa

bütün bu yazdıkların beni bizleri öyle anlatmış ki iykide sizleri burda tanımışım yalnız deyiliz ve arkadaşlar benim en can arkadaşım 5 aylık bebeğini doğururker kalbi durdu oksijen beyne gitmedığı icin 3 aydır yoğun bakımda annesi ve kızı coooooooook perişan inanın kadını aramaya korkuyorum arkadaşım 3 kez düşük yaptı inatla bebek icin allah verdi bir kız dedim ama o kardeş istedi ne bileyim taktır ilahimi sadece allahtan ne istersek hayırlısını diyeyelim ben felc olsam ne koca bakar nede başkası.......

Kimse kimsenin halinden anlamıyor yaşayan bilir. Bende 5 yıllık evliyim RABBIM nasip etmedi kulum seninde sınavın bu dedi ALLAHtan gelen bu isyan ne haddimize vardır bi bildiği.... herşey bizim hayrimizadir die düşünüyorum. Ama işte çevre beni en çok yaralayan o. Herkesin merakli sorulari teselli etmeye çalışan ama acıtici sözleri. Kisirmis çocuğu olmuyormuş. Artık insanların yüzüne bakınca aklından ne geçirdiğini tahmin etmek çok kolay. Çevremde bana aciyip hamile olduğunu soyleyemeyen arkadaslar.... bende sonra evlenip çocuğu olan abla... elti.. gorumce.. hep dua ediyorum güçlü olabilmek için Rabbim hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin bizlere...

Yıllar oldu bu üyeliğimi açmayalı bunu okuyunca bende yazmak istedim. Aynı şeyler aynı ruh hali... 3 yıldır evliyim, öğretmenim izne gitmek istemiyorum artık sorulan şeylerden bıktım. kayınvalidemin mahallesi hamilelik patlaması yaşıyor resmen şu da hamile bu da hamile görümcelerin ikinciye hamile eltin üçüncüye Allah kimseye bunu yaşatmasın benden iki yıl sonra evlenenin çocuğu var ne zor işlermiş ben ister miyim hiç bunu yaşamayı? okulda nöbet vs durumlarında angarya iş çocuksuzum diye bana herkes yorgun stresli ama ben her an hazırım onlara göre 'çocuksuz' ne kötü bir sıfatmış yakın arkadaşlarımdan birinin bebeği oldu gidip geliyorduk sıkıntı yok en son görüştüğümüzden sonra bize çağırdım telefonda: ''çocuk sizin geldiğiniz geceden beri huzursuz günlerce mahvetti beni ne olduysa'' dedi defalarca herkeste bir nazar değdiririm psikolojisi var başkasını anlatıp nazarı değiyor demeler falan cahilce muhabbetler düşünceli görümcem nazarım değer diye altıncı ayına kadar hamile olduğunu söylemedi uzağız zaten ve sorunca kayınvalidem nazardan korkuyor demez mi! herkes duymuş ÇOCUĞU OLMAYAN BEN duymamışım nasıl bir nazarsa eltim arıyor utanma belasına üçüncüye hamileyim bana da kırılma diye aradım diyor bu insanlar mı salak yoksa ben mi Allahım sen yardım et şu mübarek gün kucağımı boş bırakma böyle

Aynı durumu bende yaşıyorum senin yine işin var arkadaşım bizde o da yok kafamızı dağıtacak bana da 5,5 yıl oldu hala tık yok 3 tüp bebek sonuç negatif bende bir sorun görünmüyor ama eşimde sayı morfoloji hareket sorunu var tüp bebekle bile anne olamıyorum şu kış mevsimini gelmesini hiç istemiyorum gurbetteyim kimse yok anne yok baba yok akraba yok doğru dürüst komşu yok yalnız ev, boş odalar ıssız ve sessiz geçen günler eşimle sürekli kavga hali nedeni sessizlik burada sadece benim çocuğum yok aynı şekilde memlekette de öyle eltimin 2 sene sonra oldu görümcemin 4 sene sonra oldu ama bende hala yok aynı senin dediğin gibi bizi üzülmesin diye söylemiyorlarmış mış mış hiç yalan yanımda kayınvalidem söyledi bana sonra eşime demiş ki üzülmesin diye söylemedim demiş kaynana değil mi işte ağzından hiç doğru kelime çıkmaz sağolsun burda bir komşum var eksik olmasın bir tane kız var yok ikinciyi düşünüyorlarmış yok artık zamanı gelmiş her ay adeti geçince sanki bana müjde verir gibi nispet yapar gibi söylemesinden bıktım usandım artık ona da gitmek istemiyorum ama o beni eninde sonunda buluyor gzlı kimseyle konuşmak istemiyorum kimseyi görmek istemiyorum hala yok mu demelerinden bıktım usandım sonumuz nereye gidecek hayırlısı bakalım ALLAH bu yolda yar ve yardımcımız olsun ((((((((((((((((((((((((

Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Ocak ayında tekrar tüp bebek tedavisi göreceğim. İnşallah Rabb'im bu kez nasip eder. Allah hepimize hayırlı evlatlar versin...
Size bir şey anlatmak istiyorum:
Eşimin 2 tane arkadaşı var. İksinin de eşi bir ay ara ile hamile kaldı. Biri ilk çocuğuna, diğeri ikinci çocuğuna... İkinci çocuğu olacak ARKADAŞ(!!!!!!!) biz üzülürüz diye saklamış bizden aylarca da bze gelmemişler bu yüzden. Ama eşi facebookta dünyaya duyurmuş. Ben eşime dedim bebek bekliyorlar dİye. Eşim öyle olsa bana söylerdi dedi. Daha sonra dayanamamış sormuş. O da evet siz üzülürsünüz diye söylemedik, o yüzden gelmedik demiş. Neyse ben ilk çocuğa hamile olan arkadaşa bunu anlattım, "çok üzüldüm bu harekete" diye. Bana ne dedi biliyor musunuz? "Saçmalamışlar, hadi ilk çocukları olsa kıskanırsın da ikinciyi niye kıskanasın ki?" Şimdi bu lafı eden insan müsveddesi doğurdu. Eşim hayırlı olsuna gidelim diyor ben gitmek istemiyorum. Haksız mıyım?

Ben üç tüp bebek denemesinden de sonuç negatif dondurulmuşlarla sadece kimyasal gebelik oluştu o kadar başka da gebelik yaşamadım eğer ki olursa normal bir gebelik nasıl olur ben bilmem ama olursa ALLAH bana nasip ederse o yapılanların hiçbirin yapmayacağım mesela şu gebeliği belli eden yok yumurta yok civciv gibi şeyleri gösteren kıyafetler giymicem face yada twitter e resim falan koymucam yok 3 aylık olmuş oğlu yok kızının ilk söylediği kelimelermiş yok boyu yok kafası yok kilosu yeter be yeter bu kadar da olmaz diyorum olanın var olmayanın var bu kadar olmaz ki gerçekten ben mi çok alıngan oldum insanlar mı bu kadar bilinçsizce hareket ediyor bilmiyorum alt komşum var sürekli ikinciyi düşünüyormuş her adeti geçmesinde bana müjde verir gibi söylemesinden yok korunmayı bırakmışlar yok eşi çocuk diye tutturmuş sanki yok ta tutturmuş gkalı ondan nefret eder hale geldim göresim bile gelmiyor hergün bana sanki nispet yapar gibi her ilişkiden sonra söylemesinden bıktım sanki benim de çok umrumda senin ikinci olması ağlamaktan usandım öyle insanları görmekten bıktım ALLAH ım benim sonum nereye gider bilmiyorum ama gerçekten psikolojim tamamen bozuldu

bazı insanlar vardır evinde mutlu değildir eşi size göstermeye çalıştığından çok farklı davranır kendisine yada hepsinden önemlisi kendisiyle sıkıntıları vardır. çevrenize yatak odası muhabbeti yada doğurganlık muhabbeti yapan insanlara bakın iki üç gün gözlemlediğinizde bir eksiğini kapatma çabası olduğunu görürsünüz (okul okumak anlamında değil) gerçekten cahil insan çok sağlam dostları olamayan en özelim dediği şeyleri herkesin bildiği işte o insanlar bir yerden ilan eder hamilelik vs olayını ama senden sakınır erkekler bile böyle şeyleri 'ayıp' yada 'özel' göremez olmuş tesadüfen karşılaştıklarımız bile hani yok mu yaaaa diyebiliyorlar birde bunları paylaşacağın kimse yoksa aileden uzak ve en fazla 5dakika konuşup iyiyim diyorsan tek sığındığın hiç tanımadığın insanlar oluyormuş iyiki varsınız ne diyim

ya gerçekten anlamıyorum ben insanları eşimle bile sorunlarım çıkıyor bunların yüzünden sen fazla kafana takma diyor görüşme o arkadaşınla diyor ama ne yaparsam yapayım onlar beni buluyor tamam diyorum aklımdan atacam düşünmeyeceğim artık diyorum yok ya diyorum ya gerçekten beni buluyorlar dün bir açtım face i kızının kurduğu ilk cümleymiş yok ders çalışıyormuş 2 yaşında ki kızın dersinden ne olur biri doğum yapmış daha dakika bir gol bir fotoyu koymuş komşumu derseniz hiç sormayın görmemezlikten geliyorum gel gör ki o beni buluyor ya en çok sevdiğim arkadaşımdı sırdaşımdı sırf bu hareketlerinden sonra nefret ettim ondan görmek bile istemiyorum çünkü bana eşiyle yaptıklarını anlatıyor sürekli çocuk istiyormuş yok korunmayı bırakmış eşi çocuk çocuk diye tutturmuş bir arada bana tüp bebek yaptırma başkasının spermini koyuyorlarmış diye söylemesin mi gzkalı ben nasıl bir daha bununla aynı ortamda bulunayım her bulunduğumuz yerde bana bu lafları araya sıkıştırıyor bazen gerçekten sırf bu lafı soktuuğunu hissetim acaba ben mi yanılıyorum dedim ama yok yok yanılmışım eşime söyledim bana böyle yapıyor dedim hele ki o tüp bebek lafından sonra onun yaptığını düşman yapmaz dedi bende ondan sonra soğudum zaten gitmiyorum belki de hiç gitmicem bilmiyorum ya ALLAH ım kimseye yaşatmasın bunları çok zormuş gerçekten çok zormuş mevlam nasıl bir imtihan bu bütün herşeyimi aldı götürdü benden kendimi unuttum artık (((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Face'y kapat, br nebze olsun rahatlıyorsun. 1 yıla yakındır hesabımı kullanmıyorum. O tüp bebek le ilgil salak salak konuşan kadın, hiç düşünmüyor de mi Allah belki onun evladını tüp bebeğe muhtaç edecek. Kendi doğurdu ya çocuğununda çocukları kesin olacak diye düşünüyor. Br söz var çok seviyorum: Allah'ın değirmeni ağır çalışır ama ince öğütür diye... Evet zor bir imtihan, ben de çoğunlukla senin gibi hissediyorum kendimi ve bana neyin iyi geleceğini bilmiyorum...

Bilmiyorum ya ne yapacağımı ne düşüneceğimi hiç bilmiyorum kafam allak bullak oldu böyle kimselerin yüzünden o slk arkadaşım bugün yine geldi ben gitmiyorum zaten bir şeyler fark etti ama bir türlü çözemedi galiba ki öldün mü kaldın mı diye sormaya gelmiş kapıya bende hiç oralı olmadım aslında özünde iyi insan ama neden böyle yapıyor bilmiyorum bunu yapan bir de hoca biliyonuz mu sürekli sohbetlere gidiyor neyin yanlış neyin doğru olduğunu en çok öyle insanlar biliyor okumuş ama insan olamamış orası bir gerçek kendiside sürekli maddi sıkıntılar yaşıyor ama ben bir türlü yüzüne vurmadım vurmamda bana da yakışmaz çünkü yarınımızın ne olacağını hiç kimse bilmez bir yerden bir bela gelir tepe taklak olursun ama herkes biz gibi düşünmüyor olsun ya ne yapayım benim derdim var ama derdimden büyük ALLAH ım var o olduğu sürece her zaman bir umut var diye düşünüyorum ALLAH ım hepimize o güzel duyguları yaşatsın inşallah

Ole cahil insan coooookkk en buyuk örnek kaynanam ayni zaamanda halam cocugun olmadigini yaymaya basladi bile halbuki daha 4 5 aydir deniyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…