- Konu Sahibi azra_beril
-
.................................................................olmuyor ne yapabilirm elimizden gelen hiç bir şey yok ve ben artık dayanamıyorum çevremdekilere arkadaşlarıma hiç birine dayanamıyorm ve kimseye derdimi anlatamıyorum... Birinin çocuğunu seversin ay yazıık kendinin yok ya nasılda seviyo derler sevmem dokunmam kıskanıyo o yüzden almıyo çocuğu derler ve ben bugün bi karar aldım kimseyle görüşmiycem gurbettym zaten kimsem yok burda. Belki evde yalnız kalınca stres faktörü ortadan kalkarda bebişim olur mafoldumbensenağlama:CüvCüv:
Mrb arkadaslar bende 3 yillik evliyim hic korunmadik surekli tedavi goruyorum ilaclar kurler deniyorum ama olmadi bende evliligimin 2.yilinda bu bebek isini cok kafaya takiyordum psikolojim berbat bi durumdaydi surekli agliyordum yalnizmisim yada insanlar varmi dost varmis dusman varmis umrumda degildi konusu acildimi ben baslardim aglamaya dedim ya cok kötüydüm ben yillarca nasil sabredicem diye dusunup dusunup aglardim sonra bunun bi ise yaramadigini anladim su an geyet iyiyim adetlerim duzene giriyor psikolojim iyi durumda sizde mutlu olmaya calisin inanin bu sizi hedefe daha cok yaklastiracaktir surekli ya sabir cekin ve unutmayin ki sizin hayır zannettiginizde şer, şer zannettiginizdede hayır olabilir Rabbim hic birimizin kucagini bos birakmasin, birakmicakta ben buna yurekten inaniyorum sizde inanin ve cevreyi pek umursamayin
Bu yoldan geçen herkesn hissettiği duygular bunlar. 7 yıllık evliyim 4,5 yıldır anne olmak için uğraşırum. Tüplerim kapalı, 3 kez tüp bebek denedim olmadı... olmuyor olmuyor... Ben 4.5 yıldır boğazıma yerleşmş bir düğümle yaşıyorum. Acıyan, alay eden bakışlarla baş etmek zorunda kalıyorum. Hassas olduğum için böyle hissettiğimi düşünmüyorum; bu gerçekten böyle bazı insanlar var gerçekten anlayışlı, yardımı olmazsa bile zarar vermiyor. Bazısı da sizin bu acıyı unutmanızı istemez. En yakın arkadaşımı bu sebepten kaybettim. Kimseyi göresim yok kimseye tahammülüm yok. Ben öğretmenim, okulda, öğretmen odasında hep koşulan mevzu BEBEK... Ya millet hamilelik anılarını anlatır, ya çocuğunu bahane edip her işi senin üstüne yıkar. Kabullenmezsen "benim çocuğum var, onun yok; benm kıskandığı için böyle yapıyor" der. Hamile kalıp gözünüzün içine baka baka "aslında sen üzülürsün diye söylemek istemedim; ama..." le başlayan cümleler kurar.Siz üzülmezsiniz ama bu cümle "bu senin üzülüp hayıflanman gereken br durum" demektir. Siz evlat için dişinizden tırmağınızdan arttırıp milyarlar harcarsınız. Bir başkası çocuğunun bez parasından yakınır. Siz anne olamamanın acısı ile gözünüzü kırpmadan ağlayarak sabahlarsınız. Biri gelir "bıktım, bizim çocuk sabaha kadar uyutmadı" diye veryansın eder . Ve bunların hepsi canınızı yakar. Ben bu duygu ile başedemiyorum varsa bir bildiğiniz Allah rızası için yardım edin. Bana da bu acı ile baş etmenn yolunu anlatın... Bu arada bir şey ekleyim bu konuda düşüncesizce davrananlar art niyet taşıyanlardan daha beter...
7yillik evli 3 asilama 7 tup bebek yasamis ve sonunda hic bir sonuc ala.amis biriyim ve artik 37 yasindayim.cok yorgunkirgin ve umutsuzum .ustelik hamile kalma.in imkansiz oldugu yumurta nakli yaptirmam soyle di.ne yapacagimi bilmiyorum .
Yıllar oldu bu üyeliğimi açmayalı bunu okuyunca bende yazmak istedim. Aynı şeyler aynı ruh hali... 3 yıldır evliyim, öğretmenim izne gitmek istemiyorum artık sorulan şeylerden bıktım. kayınvalidemin mahallesi hamilelik patlaması yaşıyor resmen şu da hamile bu da hamile görümcelerin ikinciye hamile eltin üçüncüye Allah kimseye bunu yaşatmasın benden iki yıl sonra evlenenin çocuğu var ne zor işlermiş ben ister miyim hiç bunu yaşamayı? okulda nöbet vs durumlarında angarya iş çocuksuzum diye bana herkes yorgun stresli ama ben her an hazırım onlara göre 'çocuksuz' ne kötü bir sıfatmış yakın arkadaşlarımdan birinin bebeği oldu gidip geliyorduk sıkıntı yok en son görüştüğümüzden sonra bize çağırdım telefonda: ''çocuk sizin geldiğiniz geceden beri huzursuz günlerce mahvetti beni ne olduysa'' dedi defalarca herkeste bir nazar değdiririm psikolojisi var başkasını anlatıp nazarı değiyor demeler falan cahilce muhabbetler düşünceli görümcem nazarım değer diye altıncı ayına kadar hamile olduğunu söylemedi uzağız zaten ve sorunca kayınvalidem nazardan korkuyor demez mi! herkes duymuş ÇOCUĞU OLMAYAN BEN duymamışım nasıl bir nazarsa eltim arıyor utanma belasına üçüncüye hamileyim bana da kırılma diye aradım diyor bu insanlar mı salak yoksa ben mi Allahım sen yardım et şu mübarek gün kucağımı boş bırakma böyle
seneler once umutsuzca yazmisi ama baktimda hepimiz ann olmusuz cok sukur
Bu yoldan geçen herkesn hissettiği duygular bunlar. 7 yıllık evliyim 4,5 yıldır anne olmak için uğraşırum. Tüplerim kapalı, 3 kez tüp bebek denedim olmadı... olmuyor olmuyor... Ben 4.5 yıldır boğazıma yerleşmş bir düğümle yaşıyorum. Acıyan, alay eden bakışlarla baş etmek zorunda kalıyorum. Hassas olduğum için böyle hissettiğimi düşünmüyorum; bu gerçekten böyle bazı insanlar var gerçekten anlayışlı, yardımı olmazsa bile zarar vermiyor. Bazısı da sizin bu acıyı unutmanızı istemez. En yakın arkadaşımı bu sebepten kaybettim. Kimseyi göresim yok kimseye tahammülüm yok. Ben öğretmenim, okulda, öğretmen odasında hep koşulan mevzu BEBEK... Ya millet hamilelik anılarını anlatır, ya çocuğunu bahane edip her işi senin üstüne yıkar. Kabullenmezsen "benim çocuğum var, onun yok; benm kıskandığı için böyle yapıyor" der. Hamile kalıp gözünüzün içine baka baka "aslında sen üzülürsün diye söylemek istemedim; ama..." le başlayan cümleler kurar.Siz üzülmezsiniz ama bu cümle "bu senin üzülüp hayıflanman gereken br durum" demektir. Siz evlat için dişinizden tırmağınızdan arttırıp milyarlar harcarsınız. Bir başkası çocuğunun bez parasından yakınır. Siz anne olamamanın acısı ile gözünüzü kırpmadan ağlayarak sabahlarsınız. Biri gelir "bıktım, bizim çocuk sabaha kadar uyutmadı" diye veryansın eder . Ve bunların hepsi canınızı yakar. Ben bu duygu ile başedemiyorum varsa bir bildiğiniz Allah rızası için yardım edin. Bana da bu acı ile baş etmenn yolunu anlatın... Bu arada bir şey ekleyim bu konuda düşüncesizce davrananlar art niyet taşıyanlardan daha beter...
tam 5 yıl bekledik bebeğimizin yolunu...küçük şehirde mutlu mutlu yaşıyorduk bebeğimizi beklerken, beklediğimizin acısıyla...büyük şehre annemin yanına geldik..tanıdıklar arttı,bide hepsinin çoluğu çucuğu olmuş..olmayan yok anasını satayım...
başka bir şehre tatile arkadaşımın yanına gidip rahatlayım, derdimi anlatayım dedim 2011 mayıs ayıydı..2 tane onda 2 tane ablasında tam 4 çocukderdimi dinletmeyi bırak kadının derdine derman olmam gerekiyormuş...ev işi, çocuk bakımı,onların gürültüleri,akşama pestilimiz çıkardı erkenden yat erkenden kalk...
hayır aklımdan zorum mu vardı gittim...tövbe etmiştim..çocuklu kimseyle görüşmeme kararı aldım...bu arada aşılamalar tüp bebek deniyoruz da..ha orda hamama gittik sadece...çocuksuz gittiğimiz tek yer...sakin geçen 2 saat...
hamam mı iyi geldi,orda çok mu acı çektim de ödülüydü bu bana mayıs ayı son adetim oldu ve ben haziranda gebe olduğumu öğrendim...
o zamana kadar yaşadıklarımı anlayan olmadı çevremde...bekar veya çocuksuz arkadaşlar edindim o küçük şehirde o yüzden yine de mutluydum...ama artık yaşta ilerleyince bırakın bekarı çocuksuz arkadaş bulmakta zorlaştı...
herşeyi göze almıştım bir çocuğum olmasaydı...annemden uzaklaşmayı bile..bizi kimsenin tanımadığı hiç alakamız bile olmayan başka bir şehirde yaşayacaktık eşimle...
şimdi yine beklemediğimiz bi zamanda 2. bebeğimizi kucağımıza almak için gün sayıyoruz...karnımı gere gere dolaşamıyorum hala..daha önce hissettiklerimi başkalarına hissettirmemek için...zor gülüm...yaşamayanın anlamayacağı kadar zor....
sevgiler
Ben artık zor dayananlar grubuna katıldım sanırım. Herkese karşı bitmeyen öfkem var, biliyorum kimse suçlu değil. Ama bizim ne suçumuz var çocuğumuz olmuyor. Asla isyan etmiyorum, vardır yüce Allahımın bir bildiği.
Çevremdeki arkadaşlarımdan, akrabalarımdan hamilelik haberlerini almaktan bıktım, her bir haberde tekrar tekrar yıkılıyorum kendimi toplamam günler alıyor, derken bir haber daha, duymak istemiyorum. Bende bu halleydeyim şimdilerde umarım benide anlayan birileri olur.
canım daha evliliğinizin ilk ayları sayılır.senii çook iyi anlıyorum ama hamılesın galıba cok sevınvım aynı duyguları suan ben yasıyorum
canım daha evliliğinizin ilk ayları sayılır.
bu kadar karamsar olman çok da doğru değil.
güzller günler geliyorrrr
canım mümkün olsa da hepsinin ağzına don lastiği geçirsek keşkeçok karamsarım her ay aynı seylerı yasıyprum cnku evet yenı evlıyım ama bı suru aptal ınsan var etrafımda her gun arayoıp falanca hamıleymıs sende yokmu su hamıle bu hamıle dıyen cok asırı canımı sıkıyorlar bnde cok uzuluyorum
canım mümkün olsa da hepsinin ağzına don lastiği geçirsek keşke
kolayı var ilk yıl eşim de ben de düşünmüyorum de.en güzel bahane bu. eger olmuyo dersen varyaaaa çığ gibi geliyolar
canım sana vermeyen de ona veren de aynı RAB.Ahh canm diyorum en az 1 sene sonra belki diyorum ama iste yine de kendim biliyorum ya koyuyo. Bole deyince de imali imali
Konusmalar iste. Kim dost kim dusman ayiramiyosun. Bazilari var gercekten destek ama bazilari da sorf acik aramak laf sokmak icin soruyo gercekten cok kotu bi durum. Bi arkadasm benle ayni evlendi hemen kaldi yaa ama benm yumurtalarim yavas calisiyormus
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?